Ide kéretik beírni a gondolatokat.
12
|
One Piece live-action (Netflix)
Sosem voltam nagy One Piece fan, de kíváncsi voltam ezt hogy sikerül abszolválni. Az elmúlt években sajnos évről-évre romlott a minőség Netflixen. Arról nem is beszélve, hogy elterjedt a karakterek megcsúfolása "píszí" ideológiát szem előtt tartva (nálam a Witcher legutóbbi évada volt a mélypont). Összességében itt is rezgett a léc, de még mindig úgy vélem a jobb adaptációk közé tartozik (bár nem volt magas a léc). A szereplők kedvelhetőek, próbáltak tényleg hű lenni az alapanyaghoz (Oda bácsi nem engedte el a gyeplőt) és elég hamar lecsúszott az évad... szóval nem bántam meg, hogy belevágtam.
Még csak 2. rész feléig volt időm megnèzni, eddig azonban pozitív csalódàs. Igaz elvárások nèlkül ültem neki.
A karakterek akik eddig feltűntek egész jó választásak. Sikerült megogni a One Piece szellemiségèt is. A CGI néhol kicsit fura, de látszik rajta, de nem sikerült rosszul. Mondjuk a ONE Piece dizájnja eleve nehéz dió élő szereplős szempontból. Ami kicsit kínos volt nekem az a magyar szinkronban a támadások nevei meg a előttük a " gumi gumi".
UI: Sajnos a magyar netflixen nem elérhető a japán szinkron, ami egy erős negatívum. Sokat adott volna az élményhez, ha az anime szinkronhangjait halottam volna itt is.
Nekem egy részt fért bele este (asszony fürdés után gyorsan letolta a napi bőrápolási rutint és hoppá este 10 óra lett) de bejött amit láttam. A casting remek, Inaki remek Luffy. A változtatásokkal nekem nincs bajom, a rengetet easter egg pedig csodálatos
Azt nem tudom ki tart e a minőség az évad végéig, láttam kritikát ahol kiemelték hogy egy általuk kreált szál nagy teret kap nem pozitív értelemben, szóval a nagy örömmel még várok amíg befejezem.
Ui: az első epizód meglepően véres volt, nekem ez is bejött
Én tegnap fejeztem be az első évadot. Nem igazán emlékszem már a sztori elejére, de ahogy haladt a sorozat mindig beugrottak a kulcs események és azokat szerintem jól adaptálták. Az előzetesek alapján nem voltam teljesen megbékével a szereposztással, de ez elég hamar megváltozott.
Én először japán szinkronnal kezdtem el nézni, de nagyon fura volt, egyáltalán nem illenek a hangok a színészekhez, úgyhogy maradt az eredeti angol.
Ami számomra még fura és nehezen megszokható az a felirat, úgyhogy inkább ki is kapcsoltam, ha már angolul nézem.
Összességében szerintem kifejezetten jó adaptáció és várom a következő évadokat
Húzóra ledaráltam. Nekem bejött.
Megértem hogy miért nem kapott hosszú orrot Usopp és bár zavart a dolog de hamar el is felejtkeztem róla. Élőszereplősen lehet furább lett volna a hosszú orral. Illetve Sanji csigaszemöldöke is hiányzott ami ugye nem lényegtelen az ő esetében.
Az hogy Kaya egy csókkal búcsúztatta szerintem illett az élőszereplős adaptációról.
A szinkronhangokkal nem volt gondom szerintem illenek a karakterekhez. Viszont magával a szöveggel volt némi gond. Néhány dolgot nem szabadott volna lefordítani. A gumi gumi támadáskiáltás irtó gagyi és kizökkentő.
Olvastam olyan kritikát hogy a karakterek mintha olcsó cosplayesek lennének. Hát nekem nem volt ilyen érzésem. A halemberek kissé gyengén lettek ábrázolva az igaz de az se zavaró. Ha sikeres lesz és több pénzt szánnak rá akkor szuper lesz a folytatásban.
Ami viszont zavart az Arlong orra. Itt olyan mintha csak szimplán csont pirszing lenne benne. Illetve hogy Luffy túl gyenge volt itt fizikailag Arlonghoz.
Illetve Krieg. Ő nagyon bénán nézett ki a páncéljában de mivel kb 1 percet volt képernyőn megértem hogy nem dolgozták ki jobban. De kár hogy őt kivágták.
A történetváltoztatásokra az időkeret miatt szükség volt és tetszettek is. Egyébként miért 8 részes mostanában minden sorozat?
Szerintem Garp kicsit mondjuk karakteridegen volt emiatt.
A Luffy vs Mohji és Richie hiányzott. Az anno nagyon tetszett.
Kuro mozgása tetszett de azt nem értettem hogy Sham és Buchi fegyverét miért változtatták meg. Illetve Shamból lány lett. Jango meg ki lett vágva teljesen.
Buggynál kár a kicsi Buggy nagy kalandjának kivágásáért és hát nem is jött be az ő új szála Arlonggal. Nem kellett ő oda.
Az is fura volt hogy Arlong Parknál itt azt az utat választották hogy a falusiak és a nővére nem tudták hogy Nami mit csinált valójában.
Illetve Usopp hozzáállásának változása a harca alatt nekem nagyon hiányzott.
Na és a végén látszólag Alvida mikor találkozik Buggyval nincs démongyümi ereje és nincs szép Alvida.
Pozitívumok.
Jó a történet megváltoztatott verziója.
Jó pár színész mintha a karakterének született volna. pl.: Luffy, Shanks, Nami stb. Szinte fel se tűnt hogy élőszereplősek. Mintha róluk mintázták volna a magát.
Nami színésze szerintem remekül játszott.
Igazából mindenkiről el tudtam hinni hogy ő az akit a mangában is láttam.
A látvány tetszetős. A Going Merry pazarul néz ki.
Buggy képessége szerintem nagyon jól lett ábrázolva.
Kaya tényleg betegnek is tűnt.
Harcok rövidek visszafogottak de véresek ha kell és jól kialakítottak.
Összességében az általam látott adaptációk közül ez kategóriákkal messze jobb.
Nagyon fogom várni a 2. évad vagyis az Alabasta saga adaptációját. Remélem legalább ilyen jó lesz.
Az első évad megtekintése után, azt kell mondjam, hogy ha volt némi elvárásom is, még azt is bőven-bőven túl szárnyalták. Én imádtam az egészet!
Nem tökéletes, voltak hibák. De annyira vitt az egész, hogy a 8. rész végére én ezeket a hibákat teljesen el is felejtettem. Voltak változások, némelyik jelentős. De ezek a változtatások annyira kidolgozottak és ésszerűek voltak, hogy egy teljes történetet adtak ki. No meg persze a különböző utalások.
A színészek nagyszerűek voltak, a rendezés, a kosztümök szintén. Az egész sorozaton érződött a szeretet, amellyel készítették. Nagyon jól szórakoztam végig, sokat nevettem. Kedvencem egyértelműen Buggy volt és hát Jeff Ward tündökölt a szerepében. Mihawk vs Zoro epic.
Ha az ember úgy tekint rá, mint a manga alternatív történetére, úgy tökéletes. Én minden hibája ellenére megadom neki a max 10-et. Tényleg nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz!
Úgy tűnik nagyon bejött az embereknek ugyanis a RT-n a közönségpontszám elképesztően magas 95%-on áll és az IMDB-n is 8,6-os értékeléssel, amelyel bekerült a 200 legjobbra értékelt sorozatok közé. A Netflix-en pedig több mint 80 országban áll már az első helyen. Mindenfelé tényleg leginkább csak áradoznak a sorozatról és sok olyat olvastam, hogy ennek hatására, bár nem ismeri, de elolvassa mangát vagy megnézi az animet. Már megérte!
Pedig, amikor kijött a hír egy garast nem tettem volna rá. .D
sziasztok most jutottam el a 2.rész végéig. Igazából en vártam aztán az elején egy picit csalódott voltam. De ez szepen lassan átformalódott. Szerintem a nosztalgia faktor működik rendesen.... de összességében nézhető a dolog. Nem csalódtam eddig, s tetszett.
Most hirtelen annyi ugrott be hogy Lufy mondja mar itt a támadasai nevét s Zoro szóvá is teszi erre a válasz a nagyok mind bemondjak a támadásaikat...most ott tartunk hogy Zoro is be mondja ez volt a mangában is, Zoro mikortól mondja is be a támadásai nevét...??
Ja, hát azt a jelenetet én sem értettem, de legalább Zoro átrendezte Helmeppo frizuráját.
De szerencsére ezen kívül van sok nagyszerű jelenet. Zoro vs Mihawk, vagy Mihawk belépője a sorozatba. Nagyon eltalálták a színészt, imádtam! Sanja flashbackje. A fiatal Sanjit már ismertem a Netflix másik sorozatából az Sweeth Tooth-ból. Vagy Nami segélykérése Luffytól. De szerintem Garp-Koby borítótörtenetet is egész jól megoldották. Buggy viszi nálam a prímet, pedig az animében nem is volt a kedvencem.
david56 írta:
Zoro mikortól mondja is be a támadásai nevét...??
Ugrás a fórumra: |