Hozzászólások
One Piece manga
Rikiya
Egy nagyon rövid időre harcképtelenné vált, de nem az Oden által okozott seb végett, hanem a hirtelen jött sokk miatt. Nyilván az a vágás meg sem kottyant neki, tekintettel a múltkori fejezetre, amelyben többen is beledöfték a testébe a kardjukat, aztán csak úgy leporolta magát.

Akkor és ott lehetősége nyílt megölni őt. Persze WB esetéből kiindulva, akin 2 lyukat is ütöttek, ledarálták a fél fejét, s elmondhatatlan mennyiségű sebesülést szenvedett, talán úgy gondolhatjuk, hogy Kaidou sem halt volna bele, de ha közvetlenül levágta volna a fejét, félbevágta volna, vagy tudom is én, akkor minden bizonnyal elpatkol.
Szerkesztette: Rikiya - 2020.08.15. 13:23


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Tapion-sama
dungeonlord írta:
A spoiler megerősítette a véleményemet, amit ti nem akartok elhinni.


A spoiler leírása nem hivatalos szöveg vagy összefoglaló, hanem egy olvasó leírása arról, amit látott a fejezetben. Bárki írhat spoiler leírást. Erre alapozni egy véleményt, vagy ez alapján megerősítettnek hinni egy véleményt merő ostobaság.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
dungeonlord
AZért Wbvel ne igazán hasonlítsuk össze Bm vagy Kaidoval .Legyen az erő, vagy akarat .
Ezért is okozott hatalmas csalódás Bm, aki nem tudott egy nyavalyás betegségén felülkerekedni .
Szerintem az egész Kaido hírnév olyan kamu, mint Katakuri földön fekvése .Tudjuk a one piece újságok se írjak le a teljes igazságot .Wano visszaemlékezése gyönyörűen összefoglalta, hogy nincsenek egy ligában .

A Yonkok erősek, de nem istenek .
 
Severum
Persze hogy az! Ezért nem értem miért vagy olyan csalódott ami a Yonkoukat illeti eddig. Big Momról is csak azért nem derültek ki a turpisságok mert megöltek mindenkit aki megtudta a defektjeit. :D
Csak az a különbség hogy annál szerintem erősebbek mint amennyire szerinted.
Nem tudom milyen lehetett FB ereje teljében de vele vannak egy szinten, nem pedig a beteg Marinefordival.
Tudom szerinted FB nem lett gyengébb betegen de ebben nem fogok egyetérteni sose.

Ettől függetlenül persze lehet a végén neked lesz igazad, engem nem fog zavarni. Még be is tetszik+szív jelölöm az összes eddigi erről szóló véleményedet visszamenőleg.
De erről csak Oda fog tudni meggyőzni! :D


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Rikiya
Sőt, elárulom neked, hogy a Rogerről és Fehérbajuszról keringő szóbeszédek is csak mítoszok. Oden visszaemlékezése ezt jól alá is támasztja.

Rogert is a lehető legijesztőbb, legrosszabb, legbrutálisabb kalóznak titulálták, aztán csak kiderült, hogy ez mennyire nem igaz. Egy egyszerű, kalandozó kalózkapitány, aki egyébként nagyon erős, de mindig a könnyebbik utat választja. Lásd Mama esetét. Ha akarta volna, egy csata keretén belül legyőzhette volna, s azt követően lopja el a Poneglyphet, ellenben eszébe se jutott ilyen.

Fehérbajuszról ugyanez elmondható, maga ismerte el, hogy az emberek démonnak tekintik, miközben ő is csak egy ember, egy szívvel, egy élettel.

A Katakuri körüli pletykában is csak a testvérei hittek. Nem is csodálkoztam, hogy beképzelt volt, hiszen a családja istenítette őt, a Mama volt az egyetlen, aki nem esett hanyatt tőle.

Mindezek ellenére némi valóságalapja csak van a dolognak. Fehérbajuszt a legerősebb embernek címezték, nyilván az elképesztő ereje miatt. Rogert a kalózok királyának minősítették, miután beutazta a tengert és rátalált az utolsó szigetre, ahol a One Piece rejtőzött. Kaidout a Bestiák Királyának, a legerősebb élőlénynek nevezik, talán pont a bestiális állóképessége miatt. Illetve nem tudom, hogy megfigyeltétek-e, de a Mamának idáig nem volt ilyesfajta "beceneve", viszont a 985. fejezetben Kaidou emberei így hivatkoztak rá: "Szóval ő a világ legerősebb nője/banyája"

Mindnyájuknak megvolt a maguk "defektje", így ha közelebb megismerjük őket, már nem is tűnnek akkora ászoknak, mint ahogy azt az átlag ember képzeli a világukban, de hidd el, nem alaptalanok.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
dungeonlord
Ebben nem igazán értek egyet, mert nem rég említettem Squardot , ahol Roger lemészárolta Squard csapatársait .
Ahogy mondani szoktam, csak azt hiszem el, amit látok. Roger és Wb legendái mind igazak lettek , miközben Kaido az ellentétjét láttuk .Leszerepelt Wanon, és onnantól nem csinált semmit .Kivéve ezt a öngyilkosságig kísérletet, amit gondolom Bm keze van dologban, vagy talán Carmel .

Bármi is lesz a végleges döntés, nem fogunk többet kapni Wano után .Pont ezért is csalódtam Kaidoban.
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.08.15. 23:20
 
AFR
Helló

Lenne 3 kérdésem.
1. Lesz holnap fejezet?
2. 983-984. fejezet alapján lehet hogy P1 nem használt Haki-t Sanji ellen? Ezt arra alapozom hogy fekete kesztyűt hord ami eltűnik a kezéről mikor teljesen átalakul (983) de visszatér amikor visszaalakul emberré (984). Egyébként ő az első Zoan akinél ez megfigyelhető ráadásul több ruhadarabjánál is (sapka, nyakkendő, felső ruházat).
3. Mikor a 983. fejezetben Ulti összefejel Luffy-val akkor a homlokán jól nézem hogy mindkettőnek Haki van?

Ha a 2-es és 3-as igaz akkor Ulti az első és eddigi egyetlen embere Kaidou-nak akitől Haki-t láthattunk.
Ha a 2-es nem igaz akkor P1 az első és csak a 2 testvértől láttunk eddig Haki-t.

Illetve a legutolsó fejezetben kicsit olyan mintha Marco és Peros egymás oldalán harcolna a kép és a szöveg alapján nem?
https://naruto-ku...ece/987/13
 
Ban
A kedvenc részem: break next week -
ok, Odának már annyi szünete volt mostanában, hogy nem tudok másra gondolni, minthogy gondok vannak a betegségével.
Pedig így is nagyon lassan haladunk, de legalább Momo ki lett szabadítva, remélem lassan megkapjuk az 1 vs 1 harcokat.
Vajon Mama megint amnéziás lesz, most hogy arcába kapta Franky Motorját?
 
kasza93
Ban írta:

A kedvenc részem: break next week -
ok, Odának már annyi szünete volt mostanában, hogy nem tudok másra gondolni, minthogy gondok vannak a betegségével.
Pedig így is nagyon lassan haladunk, de legalább Momo ki lett szabadítva, remélem lassan megkapjuk az 1 vs 1 harcokat.
Vajon Mama megint amnéziás lesz, most hogy arcába kapta Franky Motorját?


Igaz!ból a manga már vagy 4 fejezet óta nem volt szüneten, hanem a weekly shonenjump nem jelent meg.

Persze ez azon nem változtat hogy megint nem lesz fejezet.
Szerkesztette: kasza93 - 2020.08.21. 12:17
 
Germa66
A most következő szünet, az Oda szünet, azt előző kettő a szokásos évi Shonen Jump szünet volt, ergo mindegyik mangájuk szüneten volt.

Előtte pedig a koronavírus miatt volt ritkábban.
 
kristofkristof
Így visszatérve enyhén sokkolt, hogy milyen kevés fejezet jelent meg, amíg pihentettem a mangát. Egyébként mindenképpen megérte meg amúgy is jobban bejött már az utóbbi pár fejezet. Bár ahhoz továbbra is tartom magam, hogy Luffy és Zoro nem kapott méltó belépőt és inokolatlan volt a megmozdulásuk. Érdekes módon Luffy most nem rohan mindenféle terv nélkül Kaidou után.

Csalódott lennék ha a két őrző és a három muskétás komolyabban megsebezné Jack-et, Sulong ide vagy oda. Nem tudnak sokáig abban a formában maradni és ha vége akkor eléggé rászívhatnak. Nekem olyasmi rémlik, hogy anno Carrot nagyon kipurcant a használata után.
Amúgy jó terv volt felhozni a Minkeket, de az a hiba, hogy Kaidoura pazarolják őket, úgyis bucira ver mindenkit. A létszámkülönbség engem marhára zavar, szóval amondó vagyok, hogy még jönnie kell segítségnek.

A Numbersre kíváncsi vagyok, eddig eléggé elhanyagoltnak tűnnek. Ilyenkor már rég ismernünk kellene mindenkit Kaidou legénységéből, King vérdíját sem értem miért rejtegeti eddig Oda.

Sanji kapott végre valami értelmesebb megmozdulást és végre valahára használta már az eszét is. Személyes megjegyzés, hogy a Sanji vs King harcot nem venném készpénznek, amíg a Szalmkalaposok meg nem kapják a nagy "csoportképes beállást".
https://naruto-ku...ece/633/18
Egyébként érdekes lenne a Sanji vs King, van benne potenciál, de Oda úgysem meri meglépni. Ha erős és nem fogyatékos Shogunt kaptunk volna vagy Kaidou "fia" az ellenfél oldalán lenne azt mondom van rá esély, mert Zoronak lenne normális ellenfele. Mivel Jack házhoz megy és Queen egy pojáca így kizárt, hogy ez megtörténjen.

Amúgy Yamato Oden majmolása engem marhára kezd irritálni.

Big Mom és bandája az egyetlen, akikkel kapcsolatban lövésem sincs mi lesz. Az elég olcsós húzás lenne, ha "valaki" miatt vissza kellene menniük Tottolandra. Ki tudja aztán lehet pont Perospero fog bekavarni.

Eddig Franky és Brook kapta a legértelmesebb belépőt. Nem olvastam vissza a fórumot, szóval nem tudom, hogy valaki ezt felhozta-e már. Nekem most esett le, hogy Oda sokkal jobban elhanyagolta a Szalmakalaposokat, mint gondoltam. Nálam ez a Ulti és PageOne vs Luffy harcnál esett le. Nem tudom kik lesznek az ellenfelei a Repülő Hatosnak a Szalmakalaposok közül, de haki nélkül vért fognak hugyozni. Nagyon várom már a párosításokat, de én már nem látok rá sok esélyt, hogy Luffy három legjobb embere megkapja a három Csapást.


"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."

"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
 
dungeonlord
Még mindig abban reménykedtek, hogy lesznek itt 1vs1 ? Ne már , megmondtam ezt BB elött ne várjátok .

Oda szünetekről nem mondok semmit . Mert megvannak a lehetőségei, amivel magát és minket is kímélni tudna a szünetekkel. Amig makacskodik, addig ez lesz ..

Bm és Sanjiról nem írok semmit, mert kímélni szeretném az idegeimet , és nem szeretnék feleslegesen reménykedni, mert eleget kaptam .

Viszont Kaido, Jack vs Mink összecsapás lehet az egyik legérdesebb összecsapás a one piece történetében.

Carrot sulongjával ne hasonlítsuk össze egy veteránnal, mert CArrot nem rég tanulta meg kezelni, de 2 mink főnök, és a veterán minkek sokkal keményebben tudják használni Sulongot .Talán itt is használni fogják a csere taktikát.

Ha véletlenül legyőzik Kaidot, az számomra hatalmas pozitívum lenne .Inkább kivárom a 2hetet, mint egy elkapkodott harc legyen .Mert ez lehet a háború csúcspontja .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.08.23. 10:48
 
Rikiya
Én pont ellenkezőleg gondolom, nagyon ki akarhat kapni, ha sárkány formát öltött, miközben tucatnyi potenciális ellenfél szeretné levágni a fejét. Különben sem fekszik neki a tömegharc. Persze így is úgyis Kaidounak kell kijönnie a harcból nyertesen, de biztos vagyok benne, hogy ő is sokat fog kapni, pláne most, hogy néhányak számára sebezhető. Ugyanakkor egyáltalán nem örülök a jelenleg fennálló szituációnak, ugyanis mind tudjuk, hogy Luffynak kell végleg padlóra küldenie Kaidout, ellenben bőven megkönnyítik a dolgát, ha most kifárasztják.

Engem teljesen hidegen hagy a Numbers.

A 3 Csapás közül eddig Jack az egyetlen, akit különösebben megtudnék dícsérni. King biztosan megkapja a Katakuri bánásmódot, így ha a Sanjival való küzdelmük folytatódna, számítsatok néhány Plot Armorra. Queen-ről már Udonban lemondtam, azóta se csinált semmi érdemlegeset, ezért nagy ívben teszek rá.

Oda nyilván visszafogja Big Mom erejét, persze érthető, ha nem tenné, Nami rég halott volna. Csak nehogy amnéziás legyen ismét, ott fogom letenni a mangát.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
dungeonlord
Viszont a sárkányformában tud repülni, amivel tudja kerülni a sereget .
Bm pedig pontosan annyit ér , amit látsz , az ő karaktere nincs visszafogva, hanem tényleg ennyit ér .
Ezért említettem a városi legendákat nem szabad komolyan venni. Bm végig a saját területén volt sértetlen, miközben a gyerekei nem akartak bántani a saját anyukat, akiket Bm erősen manipulált .Hype fejezett szintén más tészta, amit Queen és Kaido ellen látuk. Olyan sincs, hogy 1 napig sertétlennel meg úszod a veled egyenlő ellenféllel .


Viszont Bm szellemei nagyobb kihívást fognak jelenteni, mint maga Bm . Okosabbak, és pótolják azokat vak foltokat, amikkel Bm rendelkezik .Azért azt csendben hozzátenném, hogy Brook még mindig kihívást jelent Bmnek .


Queen érdekes figura lehetne, de áldozta lett a hype fejezetnek, amit már 1x nem mondtam .Ha hype fejezeket mondok, azt senki se vegye komolyan . Második yonko parancsnok átka :/ .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.08.23. 11:58
 
Tapion-sama
dungeonlord írta:
Ne már , megmondtam ezt BB elött ne várjátok .

És ha megmondtad, akkor az úgy is lesz? Nem. Na, pontosan ezt a fajta viselkedést kellene befejezni. Nem vagy mindenható. De még csak Oda sem vagy.

dungeonlord írta:
Oda szünetekről nem mondok semmit . Mert megvannak a lehetőségei, amivel magát és minket is kímélni tudna a szünetekkel. Amig makacskodik, addig ez lesz ..

Nem ártana kicsit utánanézni a mangakák életmódjának, mielőtt hülyeségeket írsz. Ha a kiadó erősködik, hogy legyen fejezet, akkor lesz fejezet. Annó Toriyamának és nemrég Kubonak is megmondták, hogy mit hogyan és meddig kell csinálni. Meg is lett az eredménye. De örülök, hogy te mindig mindent jobban tudsz mindenkinél.

dungeonlord írta:
CArrot nem rég tanulta meg kezelni,

Ezt már megint honnan szedted?

dungeonlord írta:
Ha véletlenül legyőzik Kaidot, az számomra hatalmas pozitívum lenne .Inkább kivárom a 2hetet, mint egy elkapkodott harc legyen .Mert ez lehet a háború csúcspontja .

Miért hiszi azt mindenki, hogy ezek a fejezetek most, ebben a pillanatban készülnek? Csak szólok, hogy a fejezet, amire "kivárod a 2 hetet", már 2 hete legalább full kész van, és 2 hónapja legalább fullra meg van írva. Ha esetleg azt várod, hogy egy kb. 5-6 éve épülő főgonoszt mellékszereplők fognak legyőzni egy ekkora volumenű mangában, ráadásul úgy, hogy egyre többet pedzegetik, hogy lassan vége, hát akkor... nagyon gyerekesen állsz hozzá.

dungeonlord írta:
Queen érdekes figura lehetne, de áldozta lett a hype fejezetnek, amit már 1x nem mondtam .Ha hype fejezeket mondok, azt senki se vegye komolyan . Második yonko parancsnok átka :/ .

Most komolyan, nézz már rá a személyi igazolványodra (már ha van, 14 év alatt még nem adnak). Az van odaírva, hogy Eiichiro Oda? Ha nem, akkor sürgősen fejezd be a nézőpontod másokra erőltetését. Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja, és ezt le is írhatja itt. De senki sem próbálja úgy beletolni mások képébe a saját igazát, mint te. Értékelném, ha a jövőben árnyalnád egy kicsit a mondandódat, és az sugározna a hozzászólásaidról, hogy ez a véleményed és nem kőbe vésett tények.
Szerkesztette: Tapion-sama - 2020.08.23. 19:03


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
Ugrás a fórumra: