Hozzászólások
One Piece manga
Severum
Miért lenne lényegtelen?
Miért is kellett volna beszélniük arról hogy Izo honnan származik?
One Piecben kimondottan divat hogy nem beszélnek magukról a szereplők.
Most lehet azt mondani hogy de, de csak találgatni tudunk hogy mi volt pontosan.
Amíg nincs valamiről pontos információ addig csak találgathatunk, de biztosra mondani egy elméletet, hát az kicsit egoista hozzáállás számomra.
Ettől függetlenül lehet hogy beszéltek, de akkor magát Izot sem érdekelte hogy mi van otthon, sőt az egész FB legénység tett rá magasról.
Vagy megbeszélték egymás között, aztán azt is hogy el titkolják nehogy menni kelljen segíteni?
Esetleg Ace akkora mocsok hogy inkább titokban tartotta Izo előtt?


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
dungeonlord
Ez az a pont, ahol nem értetted Wb karakterét, se Oden és Wb közti kapcsolatot .
20.év alatt nem ment oda ahhoz az emberhez, akinek megadta második parancsnok címet, nála házasodtak össze, és Wbnél született meg Ode gyerekei? Olyan kalózról beszélünk, aki folyamatosan utazik .
Ja , és Wb tudott arról, hogy Oden megakarja nyitni Wano hattárait .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.07.22. 13:29
 
Severum
Ez az a pont ahol azt mondod, nem biztos információk alapján hogy te érted és biztos a te álláspontod az igaz.
Mivel ugyan azokból az információkból dolgozunk és mégis mást gondolunk, ez azt jelenti valójában hogy azt nem értem ami szerinted Edward Newgate.

Na de amit biztosan tudunk hogy FB egy szabadság szerető, árvaházat fenntartó ember, aki elvileg bármit meg tesz a családjáért, és nem érdekli a kincs.
De aztán mégis valamiért ejtette azt az embert akit elvileg szintén fiaként szeretett, és a hajóján alapított családot.
De aztán a másik fiát meg annyira szereti hogy elmegy érte, a kivégzésére, és hagyja magát leszúratni egy másik fiával hogy higgyen neki a többi fia, akik egyébként apjukként tekintenek rá és bíznak benne.

Ha ez igaz akkor ők voltak a legnevetségesebb kalózbanda nem pedig a legerősebbek, szerintem.


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Ban
Pont erről beszélek, hogy Oda annyira Ace Wanóhoz való hozzáírására összpontosított, hogy a végén nem vett figyelembe egy csomó dolgot és ellentmondásokba fog keveredni.
Az, hogy Ace találkozott Yamatóval, menő meg minden, de hogy nem ment érte vissza és magasról szart rá, hogy Kaido továbbra is bilincsbe verve, elzárva tartja, na ez nem illik Ace karakteréhez. BB-t a fél világon át üldözte. Kezdjük azzal, hogy Luffy el se ment volna addig Wanóról, amíg ki nem szabadította volna Yamatót. Sőt Luffy addig nem megy el onnan, míg le nem veri Kaido veséjét. A fehérbajusz kalózok magja már akkor együtt volt, mielőtt először Wanóra mentek volna. Tehát a legénység nagy része ismerte Odent és Izót. Mindenki tudta, hogy Izo Wanóról származik. Csak Ace ne tudta volna? Ezt már csak úgy lehetne megmagyarázni, hogy Ace amnéziás lett, miután eljött Wanóról. Talán Kaido fejbekólintotta a buzogányával és elfelejtette a Wanói kalandját. Máskülönben Ace karaktere a szememben szét fog esni. Az, hogy nem ment vissza egy dolog, de hogy ne beszélt volna Wanóról egyik Fehérbajusz kalóznak se, ezt én nem tudom lenyelni.
 
Severum
Én a naiv álláspontot képviselem ezzel kapcsolatban, ő nem mondta nekik és ők se mondták honnan származnak, a Szalmakalaposoknál se kérdezgették egymást emlékeim szerint.
Talán az arc végén amikor csatlakozik Yamato a Szalmakalaposokhoz, akkor kapunk róla egy vissza emlékezést hogy mit is beszélt vele pontosan. :)
Azt meg talán ha Kiku megkérdezi Izot miért nem mentek vissza sose akkor meg tudjuk, mert szerintem mindenképpen karakter idegen mindegyiktől, ha tényleg szóba került köztük Wano, és mégsem mentek segíteni, mert ha más nem is Hyori és Momo is fontos kell legyen az egész legénységnek.
De ott van a jóslat, ami miatt mondjuk pontosan tudták hogy nem mehetnek vissza, persze lehet ezt csak én magyarázom bele. (erről lehet nem is tudtak, de miért is ne tudhattak volna)

Na de nekem eddig Yamato a legszimpibb feleség jelölt Luffynak, Jewellery Bonney meg a 2. lett. :D


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Morauze
Severum írta:
Miért is kellett volna beszélniük arról hogy Izo honnan származik?


Na most nem azért de ha már drake és hawkins is akik eleinte 2 kalóz csapat kapitánya volt, most különböző pozíciókat betöltő személyek kaido seregében - itt tekintsünk el drake igazi mi voltától - és ennek ellenére legalább azzal tisztában vannak melyik tengerről származnak,( https://naruto-ku...ece/936/15 ) akkor szerintem egy olyan kalóz banda mint WB csapata ami konkrétan családként működött ne tudták volna hogy ez meg az honnét származik, na szerintem ez a fura. Mivel Ace Wano útjáról nem tudunk szinte semmit merész bele beszélni hogy ez egy nem át gondolt dolog volt, ezen a ponton akár azt is mondhatnám hogy egy előre eltervezett dolog volt a jövő alakulását nem számítva és itt nem tama-nak tett ígéretére gondolok hanem hogy mit beszéltek yamatoval. Jelenleg Ace jelentősége az arcba a schrödinger macskája elven létezik. Amíg nincs több infó erről gondolhatjuk hülyeségnek és frappáns megoldásnak egyaránt.
 
Rikiya
Ban

Nem csak Ace esetét nem gondolta át, hanem a Fehérbajusz kalózokét sem.
Nekem ne mondja már senki, hogy a 4 Császár közül a legnagyobbik ne tudott volna arról, hogy az egyik kollégája bázisa Wano ország. Miközben még a Mama is tudott róla, hiszen a telefonbeszélgetésükkor elhangzott tőle, hogy "elmegyek Wano országba". Szóval ugyan már...


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Severum
De szerintem is ez a lényeg csak más a szemszögem, mindenki érzi valahogy és azt próbálja meg alátámasztani érvekkel.
A Shrödingeres példa már csak ezért is tetszik, mert ahogyan ők tudják hogy egy tengerről valók úgy Sanjiról is csak akkor derült ki hogy honnan jött amikor Jayán elmondta mellékesen.
Igen, egyedül az biztos hogy Tamának megígérte hogy vissza megy érte, de neki se azt ígérte hogy minél előbb, hanem ha elég idős lesz hozzá hogy csatlakozzon.

Nekem Ace azért nem tűnik annyira nyílt karakternek mint Luffy, nála szerintem nehezebben jönnek elő a dolgok. Ezért annak az esélye hogy nem jött szóba közöttük Wano ugyan akkora mint az hogy szóba jött.
De ha szóba jött, akkor mégis miért nem mentek segíteni vagy bosszút állni?
Szóval vagy nekem van igazam vagy valaki/kik sumákoltak ebben a dologban.

Oda meg nem eszetlen, max később el mondja mi a helyzet pár vissza emlékezéssel, ami talán magyarázatot ad erre az ellentmondásra.

Na igen, Rikiyanak is igaza van ezzel kapcsolatban hogy Ace nélkül is tudniuk kellett arról hogy valami nem stimmel Wanon.


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
rammi
Én azzal nyugtatom magam, hogy csak a jóslatra vártak, és azért nem mentek korábban vissza :)
Máskülönben én is nagyot csalódok az egész WB kalózbandában.
 
noyuma91
Ezek szerint én is a naivak közé tartozom, mert várok valami magyarázatot, akár azt, hogy Ace és a 2.osztag épp akkor tért vissza Wanoról, amikor Thatch megtalálta az ördög gyümcsöt, amely végül eljutatt Ace-t oda ahová (azaz a BB incidens..) és pl. Izou pont nem volt akkor valamiért a hajón és megakarta őt várni a hírekkel, de az éjszaki BB-s akció kiverte a fejéből, mert fűtötte a bosszúvágy..

Vagy valami értelmesebbet, mert eddig eléggé szerettem Ace-t.... Na meg Oda-ban is csalódás lenne, ha már a manga 555.fejezetében felvezette Wano-t, hogy Ace ott tanult meg szalmakalapot készíteni, akkor ne legyen már az, hogy amúgy letojta a sorsukat.. (Bár így belegondolva Ace maximum a főhajóra érkezhetett volna a BB incidens idején, mert a kalapot is elkellett,h készítse és oda kellett ,hogy adja.. Na meg a Den Den Mushin tudnia kellett volna erősítést kérnie vagy legalábbis beszámolni egy ilyen fontos dologról..

Szóval még max Yamato lehet a kulcs, hogy olvasta a Bibliát és kérte Ace-t, hogy csak akkor menjen..Nekem az amúgy fura, hogy Yamato ott volt a kivégzésen 20 éve, de amikor Ace-el találkozott 8 éves volt csak. Vagy én értettem valamit félre? :O

Egyébként kíváncsian várom Kaidou reakciójat Yamato döntésére, amikor bejelenti xD

Illetve tudni akarok végre valami konkrét hírt Sabo-ékról, Viviékről és,h mi lett a Shibukai-al...:hmm
 
Rikiya
Amikor Ace Wano országban tartózkodott, még nem volt a Fehérbajusz kalózok tagja, hanem a Spade kalózbanda kapitányaként szolgált, tehát az első lehetőség kilőve.

A "bibliában", azaz Oden naplójában a kalandjait jegyezte fel, szó sem volt a jóslatról benne, ha minden igaz.

De jó eséllyel saját fülével halhatta Toki szavait, így tudhatott róla, csak nem a naplóból.

Yamato 28 éves jelenleg. Oden kivégzésekor volt 8 éves, az Ace-vel való találkozásukkor pedig 24 lehetett, mert kb. 4 évvel ezelőtt történhetett, O-Tama visszaemlékezése szerint.
Szerkesztette: Rikiya - 2020.07.23. 21:39


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
noyuma91
Ó, nekem az kimaradt, hol volt szó róla? :O

Szerintem kiderül, hogy mi volt benne vagy legalábbis remélem. Illetve, hogy Oden neje mit üzent a végén, azt azért csak hallotta, ahogy írtad is.. :)

ó, hogy a kivégzéskor volt 8 éves, csodálkoztam is.. Köszönöm Szépen, félreértettem akkor valamit a németnyelvűben
 
dungeonlord
Severum írta:

Na de amit biztosan tudunk hogy FB egy szabadság szerető, árvaházat fenntartó ember, aki elvileg bármit meg tesz a családjáért, és nem érdekli a kincs.

Ha érted, akkor miért próbálod megvédeni ? Azt elfogadom, hogy nem hiszed el a Wb szúrást, na de ezt ?
20.év alatt egyszer se ment Wanoban ? Főleg azután, hogy 1.évig Rogerrel utazott, akit alig akart elengedni ?
Ez még Bon gyümivel se lehetne megoldani .Mert Wb tudta, hogy Oden egy nap kiakarja nyitni a határokat .
Még egy fiatal Puddinggal se lehetne egy 20.éves dolgot titokban tartani .(Bm valamivel kisegítette Kaidot)
Maradt az egyetlen logikus véleményem, hogy Oda miért alázta meg a legendát.
 
Tapion-sama
Tök jó, hogy csakis TE ismered Fehérbajusz teljes élettörténetét, méghozzá percről-percre. Kizárt dolog, hogy olyasmiről van szó, amit később fognak megmagyarázni, ugye?
Nem is értem, miért kezdted el a One Piece-t, hiszen Luffy apjáról se tudtál semmit az első kb. 50 fejezetig. Oda akkor megalázta Luffyt, mert később magyarázta el? Ott abba kellett volna hagynod.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
dungeonlord
Nem kaptam érvelést, hogy miben tévedtem, és rossz dologgal próbáltad összehasonlítani a dolgot .
18 éves gyereket akartál összehasonlítani egy 70+ veteránnal?

Egy kalóz, aki inkább egy nem vérszerinti családot alapítót azoknak, akiket a társadalom, vagy egyebek kitagadtak.
Olyan kalózról beszélünk, akit nem érdekelte a legnagyobb kincs, inkább családdal akart utazni, és olyan ember ,akit megvédi a gyermekeit .

Ezt láttuk Marinefordnál, amiért kitört a nagy Ace háború . Amit ott láttuk, az nem láttam WAnon .

Kezdhetném azzal az érvet, hogy Wb alig merte kölcsön adni a fiát Rogernek . Eltelt 1 .éve, és Wb nem ment hozzá?
Oda se nagyon fáradozott egy értelmes magyarázattal, hogy Wb miért nem ment WAnoban meglátogatni Odent, aki Wb parancsnoka volt.
SE beszélgetés, se találkozás, semmi .

Ha van egy érdekes teóriád, amivel tudod cáffolni a véleményemet, azt szívesen meghallgatnám. Nagyon érdekelne .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.07.24. 17:39
 
Ugrás a fórumra: