Hozzászólások
One Piece manga
dungeonlord
felixgotrek írta:

dungeonlord írta:

De sebaj, jött a mr Troll Oda nagy híre, hogy Totland Sanji lesz a központban, (Pontosabban Sanji éve lesz)
Na mondom végre, hátha visszakapok azt a karaktert, aki nagyon szeretem, de erre mi történik Totlandnál?
Segberúgják ,megalázzák , és majmot csinálnak belőle.
Cracker legyőzése után, újra reménykedtem,, hátha most végre eljön az én napom, erre mi történik Totland part 2?Róla szólt az az arc,ő volt középpontban,ergo az ő éve volt. Nem mondta Oda,hogy most aztán nagy fejlődéseken megy majd át meg nagy csatái lesznek (persze ennek én is örültem volna). Szóval nem,nem "trollkodott" hanem egyszerűen félreértetted az egészet.

Ez nem magyarázat arra, hogy miért cserélte le Sanji karakterét. Az a személy, aki megismertem, az eltűnt .
Nem akartam a visszaemlékezéséről beszélni, de ha kértek még több jogos érvet, akkor megkapjátok.

Ahogy mondtam, Oda valamiért kicserélte Sanji karakterét, és ezzel a visszaemlékezéssel mintha azt szerette mondani, hogy ez lesz új Sanji. De ha már visszaemlékezés, akkor mintha teljesen ellentmondana annak, akit Baratie megismertük.

Mi is volt a visszaemlékezés lényege? Sanji nem harcos, hanem szakács szeretne lenni. Erről szólt az egész szánalmas visszaemlékezés tömören.EZért is menekült el az apjától.

De hogy mondjak valami pozitívumot is,most félre teszem Oda hülyeséget, és nézzük mi történt a Sanjival
Zeffnek hála, Sanji átesett egy karakter fejlődésen, aki egyszere folytatta a szakácskodás, de megtanult harcolni, amit kiskorábban gyűlölt .Szóval itt már egy karakterfejlődésről beszélünk.

Ellentmondod a karakterének? Kicsit se, szóval a feljebb linkelt fejezetnél megvolt a lehetőség abban, hogy Sanji karaktere még tovább fejlődjön, ezúttal a nőkkel , aki ne nyáladzana annyira, mint régen, hanem sokkal óvatosabban kezeli a nőket, és ha ezt a lépést megkaptunk volna, akkor Sanjiból egy vérbeli Jiraya lehetett volna.
Aki szintén nem bántja a nőket, de ha egy rohadt nőről van szó, akkor bizony fenékben billentené .

Ellentmondana a karakterének, vagy Zeff tanításnak? Válasz nem, mert megmaradna a női vágya, de sokkal óvatosabban kezeli a lányokat.
Ez a szál el is kezdődött Violettal, és talán Pudding vagy Namival tovább lehetett volna folytatni Totlandnél.
Erre mit csinált Mr Oda?
Semmit, bizony, eldobott egy jó ötletet.DE SAnji szenvedését tovább folytatta.

Szóval tisztázunk , nem csak Sanji miatt haragszom Odára, hanem több karakter is hasonló sorsa jutott.
Ott van Bm vagy Kaido, Katakuri, Zoro és többiek folyamatos visszaszorítása ,és az ismételt SAblon, amit nem bír kihagyni .


Számomra Totland az évszázad legrosszabb arca, de CRacker,Nami, Jinbei, Oven,Pedro, Pero , Carrot és végül Brook megmozdulása mindenért kárpótolt, amit Sanjival, Luffyval és Bm elrontott.

Brook mutatványát nehéz lesz felülmúlni, mert amit ott csinált, az egy vérbeli mvp . . Ez nem Sanji éve volt , hanem Brooké .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.06.09. 14:32
 
Severum
Tény hogy lehetne óvatosabb Sanji ennyi rossz tapasztalat után a nőkkel, de ha bántana egyet egyszer is na az lenne tőle a karakter idegen. Miért? mert ő maga mondta hogy inkább a halált választaná.

Igaz hogy jó harcos lett de ő elsősorban ahogy írtad is szakács, na meg fejtsd ki hogy szerinted miért lett lecserélve a karaktere? mert én ugyanazt a perverz szakácsot látom aki eddig volt, csak erősebb lett sokkal.
Hozott egy rossz döntést, amikor fel akarta áldozni magát, mert mintha nem ismerte volna Luffyt aki tudnia kellett volna hogy utána megy.

Számomra arról szólt a visszaemlékezés hogy terrorizálta a családja kisgyerekként mert nem sikerült az anyjának hála a génmódosítás rajta, és ő akkor inkább gyerekként akart játszani nem edzeni a génkezelt testvéreivel.

Bm Kaidou nem olyan mint a hírük volt és csalódást okoztak de ők akkor is ilyenek voltak amikor azok a hírek terjedtek róluk.

Luffy is egy 8 méter magas óriás aki az egyik leggonoszabb kalóz a világon, de mi tudjuk hogy nem az, ez miért meglepő hogy másoknál is így van?

Brook tényleg király volt az tény! :D


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
bakod
Egyetértek, az hogy Sanji éve volt, vagy épp most Zoro éve lesz nem azt jelenti, hogy a seggükből előrántva Super Saiyan 5735-be váltanak aszomszéd kiskutyájával, aki most sajátította el a 3. szintet Krilin előtt. Ez azt jelenti hogy főként róluk szól.
Sanji múltját megismertük? igen. kapott ettől még egy kis lökést hogy erősebb legyen? nos a Germa ruhát én annak látom.
Zoro múltját megismertük jobban? igen, és lehet hogy még lesz valami. Kapott erősítést? az új átkozott kardot én annak venném.

Amúgy a fejezet tipikus One Piece volt :D Luffy és Zoro bajtkevert, belerántva Kiddéket. Szegény Chopper már a 25. szívrohamon van túl, bár lehet hogy hülye lesz BM és Choppemonnak nézi majd. ha az emlékeid visszajönnek, nem törli az amnézia és az emlékek visszatérte közti időszakot, arra is emlékezni fogsz. Így Bmnek is tudnia kell az udoni kiruccanásáról.
Sanji ismét méhkasba nyúl :D Marco is megjött és stílusosan küldi vissza a BM legénységet. ott sokat egyikük se tudott volna mit tenni. talán ha Katakuri ott van, de az is kérdéses erősen.
az a mosolygó száj szerintem is Izo lesz, oda is illene: a Fehérbajusz kalózok 16. divízió parancsnoka, aki nem mellesleg szamuráj Wanoból.
 
Tapion-sama
Csak a fűben lapulva súgom meg: Oda sosem mondta, hogy "Sanji éve", ez egy külföldi rajongói kifejezés, afféle "bolhából elefántot"-szerű megmozdulás. Oda annyit nyilatkozott, hogy abban az évben (talán 2016 vagy '17?) Sanji lesz a középpontban. Így volt? Így volt.
És ha az emlékezetem nem csal, mikor kiderült, hogy "Wano történetív" lesz, elkezdtek jönni a "Zoro éve" kifejezések, holott Oda megint csak nem említett semmi ilyesmit ^^ Úgyhogy lehet szidni Odát, amiért nem azt kapta valaki, amit szeretett volna, de ha Oda csak olyat írna a mangájába, amit mások szeretnének, akkor azt már fanfictionnek kellene hívni. Méghozzá az agyatlan "shippelj valakiket és írok róluk egy novellát"-szerű fanfic.
Teljesen logikus és kidolgozott volt Sanji története a Sütemény-sziget történetívben. Aki nem tudja feldolgozni azt, hogy emberileg mi történt ott vele, annak valószínűleg elég sekélyes az érzelmi világa, és ezt minden személyeskedés nélkül jelentem ki.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
Rikiya
https://readjump....ece/981#10

Mik ezek a macskaszerű emberek Who's Who körül? :D Vajon a gyümölcséhez lesz köze? Vagy ennyire szereti a cicákat? :lol


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
beeng
Tapion-sama írta:
... kidolgozott volt Sanji története a Sütemény-sziget történetívben...


Köszönöm, hogy leírtad. :)) Régóta szerettem volna látni itt.
Ez meghozta a kedvem, hogy írjak az aktuális fejezetről egy kicsit. Jó volt látni, hogy egy vicces panellel beillesztették Kidet, Luffy és Zoro mellé. Amikor egymásra mutogatnak. A "baka tró" tényleg működik. (Law tervei szerint) :PP A közös célon felül várok még hasonló apróságokat, a ki nem mondott "mind a ketten szétakarjuk rúgni Kaido seggét" szövetségen felül. Ezzel szemben Appo pellengérezte a kalózszövetségek velejárójáróit. Ami épp azért is volt vicces, mert a Big Mom kalózok (az újdonsült szövetségesük segítőkészségének hála) nem tudtak az egyetlen kikötőről ami Wano-ra vezet, a vízesés megmászása nélkül. Marconak pedig ez adott esélyt (ideiglenesen?) kivonni BM gyerekeit a harcból. Az erőegyensúly vállalhatóvá vált. Persze a legerősebb ellenfelek Kaido és Big Mom akitől egyenként is retteg a világ. Azonban azt sem érdemes elfelejteni, hogy a kihívóikat is elismerik mindenhol. A mink törzs, wano legerősebb szamurájai, legrosszabb generáció 5 tagja, 2 exshichibukai egy yonko elsőtiszt, az 5. császár és GOD Usopp. Őrlök, hogy Marineford után ismét háború jelzővel illethető lesz az arc.
 
Hiei
Nem, Marconak az adott esélyt, hogy a Big Meme kalózoknál Mont' dornak nem volt annyi esze, hogy 10 nap alatt bepakolja a fattyú testvéreit a könyvébe és felrepüljön velük a vízesésen. A sok Geppou használóról, akik képesek repülni és esetleg beállni Marco elé már ne is beszéljünk. Daifuku Dzsinje és Smoothie távolsági kardcsapásait ne is említsük, mert még a végén megvágják szegény Főnixet.
De persze minden király. Pontosan ezt várja az ember a Big Meme kalózoktól. Mert már tényleg csak egy nyomorult Mém az egész Yonkou legénysége. Inkompetens szellemi fogyatékosok gyülekezete.

Ha nem lenne Katakuri étkezési rendellenessége, szent meggyőződésem lenne, hogy a kórházban kicserélték őt véletlen Mama igazi kölykével.
Szerkesztette: Hiei - 2020.06.09. 06:51
 
Rikiya
Pedig az igazat megvallva, nekem egy hatalmas pozitív csalódás volt a BM kalózok a Sütemény-sziget történetívnél. Természetesen tudtam, hogy nem egy zseni banda, de jól esett látni, hogy mindazok ellenére, hogy mindenki azt hitte, hogy Big Momék lesznek a leggyengébbek a Yonkou tagjai közül, egy erőteljes, kreatív, sokoldalú képességekkel bíró, képzett harcosokat tálalt Oda elénk.

Ami a leginkább tetszik bennük, hogy tulajdonképpen nincs haszontalan tagjuk. Szinte mindegyik gyerekének van egy képessége, ami egyes helyzetekben kapóra jön, és sokan vannak köztük, akik nem egy vadállatok. Mint például Brüleé. Mint például Mont'Dor. Mint például Galette, vagy Pudding. És még sorolhatnák egy párat.

A Bestia kalózok annál kevésbé nyújtották a tőlük várhatót. Vagy legalábbis a hype ellenére, elég csalódáskeltőek lettek.

Most pedig az ilyesfajta húzásokkal annyira lealacsonyítja a BM kalózokat, hogy eszem megáll. Daifuku, Perospero, Smoothie... 2 szörnyeteg és 1 édességparancsnok. Nem hiszem el, hogy nem tudták volna megállítani Marco csapását. :nee


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Hiei
Nekem is Totland fény pontja volt a Charlotte család, a kötelékük és a változatosságuk volt, ott még nem is volt szembe ötlő, hogy tényleg ilyen szerencsétlenek. Mindenki megmutatta azért, hogy miben jó az meg, hogy a területükön lebecsülték Luffyékat azt hiszem az ő pozíciójukban valamilyen szinten érthető. Tényleg annyira színes és jó volt a Mama családja, hogy még Sanji undorító és elviselhetetlen kálváriáját is sikerült elnyomnia és élvezetessé tenni. Végeredményben az egész arcot.
Erre azóta folyamatosan megalázzák őket. Nem csak Marco esetében előtte ott volt King is. Mama ott volt a hajón :D ne tegyél már ki velem, hogy lelöki őt egy tetves madár a vízesésen :D
Tényleg olyan érzésem van már, hogy a Buggy kalózokat nézem nem is egy Yonkou csapatát. Kb mint, amikor a háborúban Buggy tartja a beszédet a Bugg damáról és Mihawk vissza pattintja neki. Kb ugyan olyan :D
Az ember nem várja, hogy Luffy megváltozzon biztos voltam benne, hogy fejjel megy a falnak az se érdekel, ha Zoro eltéved, mert elfog. Ha Sanjit elveri Black Maria, mert ez a karakterek része. Viszont ne csináljunk már mindenkiből bohócot. Most mire jó megalázni újra és újra Big Mom kalózokat? Mondanám, hogy vicces, de nem az, mert olyan kaliberű emberek néztek, mint a vett malac, hogy az ember esze megáll. És sajnos igen Beeng igazad van ezt azért kellett, hogy az erőt egyensúlyba hozzák. Egy nevetséges undorító, megalázó módon összehozott burkolt plot Armor. Még egyszer, hogy Tapion jól lássa PLOT ARMOR, mert ez arról szól. Nem lehet most hirtelen még nagyobb túlerőben a másik oldal, mert már most is abban van.
Jönni fognak ezek a szerencsétlenek, gondolom majd, mikor már megérkezik minden erősítés Luffy oldalára. Addig meg el kell őket valahova pakolni. Most még jön a szokásos vereség valami új plot twist kis harag és szomorkodás és a felbőszült Szalmakalaposok, akik elkenik a kakkás Yonkouk száját.
Szerkesztette: Hiei - 2020.06.09. 14:20
 
Gyuri
Sajnos elértem már azt a pontot ,hogy nem igazán érdekel a főszereplő a többiek viszont annál inkább. :)
Úgyis tudjuk mi lesz Luffy sorsa mindennek a legvégén,mert a plot armor lehetővé fogja tenni és teszi is neki(Oda) ha törik ha szakad.
Az ahhoz vezető út az ami számomra érdekes volt eddig. :(
 
Severum
Ez mindenkire igaz, a legénységből.
Zoro legjobb kardvívó, és profi eltévedő.
Nami legjobb navigátor, és tolvaj.
Ussop legjobb mesterlövész, és hazudozó.
Sanji legjobb szakács, és legnagyobb kukkolós orrvérzős perverz.
Chopper legjobb orvos, és legcukibb tag.
Robin legjobb régész, és kém.
Franky legjobb hajóács, és legnagyobb magamutogató perverz.
Brook legjobb zenész, és legnagyobb bugyi imádó.
Jinbei legjobb kormányos, és aki képes fékezni Luffyt kicsit.
Ezek szerintem mind tények, és szerencsére nem zavar a dolog, sőt még tetszik is nekem. :)

Ezzel persze nem akarok azok érzéseibe gázolni akik nem így gondolják, de szívesen vitázok velük a dologról kulturáltan.
Szerkesztette: Severum - 2020.06.10. 00:37


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Hiei
Pontosabban.
Luffy kaja mániás és retardált.
Franky szuper perverz, ami talán nem jön le, de hentai a szavajárása, ami ugye azt jelenti.
Brook fa vicc kaliberű hulla poénjai és így van bugyi függő.
Robinnál se feltűnő, de ő mindenben a legrosszabbat látja, ha jól megfigyelitek. Horror és Thriller függő.
Nami pénzfüggő.
Chopper hiszékeny.
Jinbe, pedig nem illik a sorba, szóval meg kell halniaxDD. Azt lehet Wanon kiderül, hogy neki is van valami flepnije :D

Amúgy ez nem illik a témába és nem is ezért hoztam fel a dolgot.
 
dungeonlord
Apa, tengerészgyalogos, ész, horgász ,felfedező , és még sorolhatnám, hogy mire jó Jinbei .
Robinnak is lesz társassága ^^.
 
AFR
Hiei írta:

...
Jinbe, pedig nem illik a sorba, szóval meg kell halniaxDD. Azt lehet Wanon kiderül, hogy neki is van valami flepnije :D
...


Hiei

Ezen behaltam. Ennyire szereted a frissen sült cápahusit hogy folyton ki akarod nyuvasztani szegény Jinbit?
Őszintén szívesen elolvasnám a TOP10 ok amiért Jinbei haljon meg listádat. :D

Erről jut eszembe.
Lehet neki hősi halál komplexusa van. Elvégre állandóan fel akarja magát áldozni másokért. Lehet ez az ő flepnije.

Egyébként nekem Who'sWho embereiről a Kuroneko kalózok jutottak eszembe.
 
Hiei
Tapion az, aki utálja Jimbot. Én kifejezetten szeretem, csak szerintem nem Szalmakalaposnak való, ennyi. Semmi egyéb bajom nincs vele.
És lehet tényleg ez lesz a flepnije :D
 
Ugrás a fórumra: