Hozzászólások
One Piece manga
Hiei
Én még korainak tartom erről nyilatkozni. Pudding képességének ismeretében mindenképpen.
Még akár ő is állhat a háttérben bármennyire is valószínűtlen.
 
Szemi1992
Hm ezzel mondasz valamit bár nem tudom hogy magával hozta viszont ahogy láttam Big Mom a tengerbe zuhant nem tudom hogyha Puding ott is képes volt-e egyáltalán használni a képességét igaz neki ott van az a lábtörlő amin repül de majd megtudjuk mi történt
Szerkesztette: Szemi1992 - 2019.02.06. 18:17
 
Rikiya
Nem tudom,hogy sokaknak miért jönne be ez a Luffy vs Kaidou vs Big Mom dolog.Ennél még az is jobb lenne,ha először Kaidou megküzd Big Mom-al és aztán Luffy Kaidou-val.Én úgy gondolom,hogy Luffy csak három Yonkout fog legyőzni,Big Momo-t megsemmisíti Kaidou.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Paidion
Igencsak homályos fogalom a "külső segítség", ha a One Pieceről van szó. Sose volt döntő egyik karakternél sem, hogy mit vett magához kívülről, mindig a már eleve meglévő belső skill számított, legyen az összeszedettség (Zoro), rafináltság (Nami), találékonyság (Usopp) vagy épp természetes harci tehetség (Luffy). Luffy és Zoro nem azért lesz a világ top harcosa, mert egyiknek gyümölcse, míg a másiknak kardja van, ahogy Sanji se a ruha miatt lesz szintén a legjobbak között. A One Piece mindig is a személyiségről mint olyanról szólt akkor is, ha harci tulajdonságokat épített fel Oda. Persze lehetne vitatkozni velem, hogy Nami például kifejezetten szart se érne a Clima-Tact nélkül, de Nami mégiscsak más kategóriába tartozik egyfelől, továbbá így se értenék egyet másfelől. Ugyanis biztos vagyok benne, hogy Nami a botja nélkül is bőven feltalálná magát, ha a helyzet megkívánná.

AFR példájával lehet ezt jól megvilágítani. Ő azt írta, hogy Luffy gyümölcs nélkül erőben egyenlő, vagy talán még gyengébb is lenne, mint Sanji (ha rosszul emlékszem, javítsatok). Nos, tudjuk, hogy AFR jól ismeri a One Piecet, szóval szerintem - és remélem - ez a megfogalmazás csak pillanatnyi félreértelmezés volt részéről, ugyanis ez a vélemény nyilván tarthatatlan. Azt most hagyjuk, hogy emlékeim szerint Luffy Mingónak G2 nélkül is olyan rúgást vitt be, amit Mingo jócskán megérzett, mert nem ez a döntő. A döntő az, hogy a One Piecenek van egy dramaturgiája, egy "rejtett dimenziója", ami gyakran sokkal fontosabb, mint amit napról napra a fejezetekben látunk. Luffy esetében ez pont Sanji első felbukkanásakor derült ki, a Krieg vs Luffy jelenetben, ami egyébként az egyik legfontosabb rész, ha Luffy személyiségét meg akarjuk érteni. Itt az történt, hogy Sanji konkrétan megdöbbenve és értetlenül tamáskodott azon, hogy Luffy hogy képes idáig elmenni, amire ugye Zeff mondta a legendás szöveget a szívben lévő belső lándzsáról, a halál visszautasításáról és stb. Luffynak ez a fő ereje, ahogy Garp szinte ugyanezt - csak más szavakkal - elmondta Roger kapcsán is. Nyilván komoly fizikai erő nélkül ez csak merő idealizmus lenne, de erről szó sincs, ugyanis Luffynak minden szinten komoly képességei vannak, de amire épít és ami méltóvá teszi a Kalózkirály címre, az nem ez, hanem a legyőzhetetlen akaratereje, a D., a hallása, a halál visszautasítása stb. Ezt gyakran elfelejtik és csak az alapján ítélik meg, hogy épp szerintük milyen szinten kell állnia a harcban, hogy épp mit mutat a harcok során stb., és lehet ez egy kényelmes megoldás Oda részéről, de senki sem tagadhatja, hogy nagyon jól felépítette ezt Oda. Eleve már Loguetown arcban kvázi egy vallásos szállal is bővítve lett ez, amikor be lett dova, hogy a kivégzés elől valamiféle isteni segítség által menekült meg. A One Piece egyik lényege egyfajta kiválasztottság, kvázi messiási szerep, aki pedig ezt elfelejti Luffy kapcsán, az magát a történetet nem érti.

Teljesen világos, hogy Luffy gyümölcs nélkül is Kalózkirály lenne, egyszerűen csak más irányban fejlődött volna, talán hasonlóan, mint Garp. A One Pieceben nincs önmagában vett fizikai erő, vagy csak ideig-óriág bukkan fel, akkor is inkább csak dramaturgiai hypeból, de a fontos és tehetséges karakterek mind a személyiségükből nyerik az erejüket, nem pedig valami külső erőből. Zoro kard nélkül is egy állat, és ha nem kardforgató lenne, akkor ököllel vagy bármi egyébbel lenne a Kalózkirály második emebere. Egyszerűen a személyiségéből fakad.

Nos, mindenki nyugodjon meg, ez Sanjira ugyanúgy igaz, nyilván azzal a kiegészítéssel, amit Sabaku tett, hogy elsősorban ő nem harcos. És nem a fizikai erőt mint olyat akarom eljelentékteleníteni, mert nyilván fontos, egyszerűen azt állítom, hogy Sanji ruha nélkül, ruhával, gyümölccsel vagy akármi mással vagy épp nélküle, de ugyanúgy kiállt volna Page One ellen, méghozzá mint méltó ellenfél.

Tisztán emlékszem, hogy az OP elején mennyire nem értettem, hogy hogy a p*csába adhatta a főszereplőnek Oda a Gomu Gomo no Mi-t, ezt a végtelenül szánalmas képességet, aztán hogy váltott át ez a szánalom egyfajta tiszteletté, amikor megértettem, hogy lószart se számít az, hogy kinek mi van a kezében, mert úgyis az a döntő, hogy ki mit hoz ki belőle. Tessék megnézni Buggyt, aki az egyik legerősebb paramecia képességgel rendelkezik, mégis egy gyökér. Ahogy Sanji testvérei is gyökerek. Ahogy Zoro kardjaival is a legtöbben semmit se tudnának kezdeni. Ahogy Nami botjával se.

A lényeg, hogy egyik Szalmakalapos sem a külső segítség miatt érte el vagy fogja elérni azt, amit, hanem legfeljebb a már eleve meglévő skillhez kap egy támogatást, ami más kezében semmit se érne.
 
AFR
Teljesen igaz amit leírtál és tudom is azt hiszem.
Azt a bizonyos Luffy Sanji dolgot szerintem nem úgy értettem ahogy te értelmezted.
Nem úgy értettem hogy Luffy ha nem eszi meg a gyümit akkor sehol se lenne.

Viszont amit leírtál az szerintem Sanji RS-ére pont nem igaz.
Ezt a rucit bárki tudja használni akire rátervezik.
A fizikai képességeit megnöveli ismeretlen mértékben és mint láthatod elsőre simán tudja használni tehát Sanji-nak két szalmaszálat se kell keresztbe tennie azért hogy növelje az erejét.
Ráadásul a 2 év alatt elért dolgokat (amiket eddig láttunk) a Haki-n kívül feleslegessé teszi.
Elérte a Geppou-t és (ha jól értelmeztem az Oven-es jelenetét) a Soru-t fölössé tette.
Geppou helyett ott van a lebegés és a Soru helyett a léghajtás.
Remélem érted mire gondolok.

Buggy az egyik legerősebb Paramecia képességgel?
Tény hogy nem rossz de hogy az egyik legerősebb?
Ezt komolyan gondoltad?
 
Rikiya
A legerősebb Paramecia az Fehérbajusz (ami már Teachi-é) képessége volt.Tehát a rengés gyümölcs.Szerintem ezután a műtétgyümölcs,Katakuri mochi képessége és még sok más lehet a legerősebb,de Buggyé nem hiszem.Ahogy AFR is írta,nem rossz képesség,de az kétlen,hogy a legerősebbek közé tartozna.(legalábbis szerintem).


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Hiei
Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy Luffy ugyan az az ember lenne, ha nem ette volna meg a gumigyümölcsöt.
Sőt feltehetőleg teljesen más fajta ember lenne és teljesen más stílusban harcolna, de lehet még a személyisége se lenne teljesen ilyen. Hiszen ettől lett olyan amilyen.
Valóban lehetne kalózkirály anélkül is, mert az esély megvan rá. Viszont mind a személyiségedre, mind a szokásaidra hatással van a gyümölcs még egy kitalált karakter esetében is.
Sanji, pedig, ahogy Afr is írja csomó dologgal rendelkezik, amit a ruha meg ad. Most ezt nyilván mindet leszedetheti. De nem értem benne a logikát.
Az pedig, hogy mi lett volna Sanjival a ruha nélkül valszeg sajnos soha nem fog kiderülni.

Ha már itt tartunk valaki írta, hogy nehéz lesz észre venni, ha P0 hakit használ, mert fekete a keze, de sztem az a haki miatt fekete hisz előtte nem volt az neki. Azért mert átment hybrid formába a keze dinó maradt emiatt nem változott volna meg a színe sztem. Az azért lett fekete, mert bevonta hakival nem?
 
Tapion-sama
Leírnám én is a véleményemet, csak hogy kapjak pár dislike-ot. Gyűjtöm őket.

Nem vagyok egy nagy pszichológus, de azt úgy gondolom, meg tudtam állapítani, hogy Sanji karakterfejlődését kell ebben az esetben figyelembe venni, ami egyébiránt egy jól felépített, logikus következmény.

Sanji világ életében egy igazi troll volt, mindig is nagy volt a pofája. Aztán elérkeztek Sabaodyra, ahol elp*csázták őket, itt egy kicsit meg is tört: aminek egyenesági következménye lett, hogy okamákkal edzett két évig. Majd ismét nagy pofával nekivágott az Újvilágnak. Tény és való, hogy a Gyojin-szigeten elég jelentéktelennek tűnő ellenfeleket győztek le, és aztán se Punk Hazardon, se Dressrosán nem tudott villogni. Ezt követően olyan fenyegetéssel találta szembe magát Zou-n, ami miatt kénytelen volt beáldozni magát. Véleményem szerint ez a Sabaodyn történtek miatt volt egyrészt, másrészt pedig az emlékeiben élő vadállat családja miatt, akikről elképzelése sem lehetett, hová fejlődtek tizenplusz év alatt.
Ezek miatt beáldozta magát, és még jó, hogy nagy pofája volt az apjával szemben, hiszen mit veszíthetett? Max megölik, megkínozzák, pokollá teszik az életét, de erre felkészült lelkileg, és be is vállalta, hiszen Begével ment el Zou-ról.
Aztán jött a hab a tortán, mikor megfenyegették Zeffel, majd megtudta, hogy Luffy és Nami is Totlanden vannak. Nyilván én is elzavarnám őket, hogy menjenek a picsába, mert túl nagy az ellenség. Ekkor jött a Sanji vs. Luffy. Persze, lehetett volna a régi Sanji, de ekkorra már olyannyira megtörték szerencsétlent, hogy képes lett volna saját magát is beáldozni azért, hogy a társait (és Zeffet) mentse. Sorakoztassátok csak az okosságokat, hogy Luffy mellé kellett volna állnia, és bíznia abban, hogy Zeff és bandája elbánnak a Yonkou embereivel East Blue-n, de... Sanjinak kizárólag saját magával kapcsolatban van nagy pofája. Mindenki mást félt, és mindenki mással törődik.
Na, de ezután az esküvői átveréssel olyannyira pofára ejtették (és vele együtt a családját is), hogy szerencsétlen már kb. senkire sem számíthatott, csak és kizárólag egy menekülési út volt a helyzetből: ha visszatér a kapitányához, aki csakazért sem hagyta kilépni őt. Kétségbeesett és összezavarodott volt, nincs ebben semmi extra. Ezt követően Pedro meghalt (tudomásuk szerint, a teóriákat hagyjuk), feláldozta magát értük. Épphogy sikerült kimenekülniük Totlandről, ráadásul Jimbe sorsa is kétséges.
Vélhetően ezek taszították egészen odáig, hogy Wano országban már sokkal ritkábban nagy a pofája, és ennek tetejébe a 931. fejezetben el is hangzik tőle az a mondat, hogy ezzel a ruhával talán megvédheti a társait. Én úgy gondolom, hogy Sanji karaktere pontosan efelé indult el: immár nem arcoskodik, hogy ő mekkora ász, mert megtörték, viszont bármilyen, ismétlem bármilyen eszközt, módszert hajlandó bevetni azért, hogy megvédje a társait. Persze Oda meg-megcsillogtatja a régi humorforrás miatt ("Miért csak a nőket mentetted meg?!";), de a karaktere láthatóan végleg megváltozott. Azt olvasom itt-ott, hogy azt várták az emberek, hogy más irányba mozdul: elkezdi edzeni a lábait még tovább, Rokushiki technikákat sajátít el, edzi a Hakiját, stb... de felteszem a kérdést: mikor?! Egy újabb Yonkou ellen vonultak, ahol ténylegesen le is akarják győzni azt, tehát nincs idő arra, hogy edzegessen és fejlesztgesse magát (ez nem a Dragon Ball), azt meg egyértelműen el kellett kerülni, hogy s*ggből előrántott módszereket használjon (ez nem a Fairy Tail). Őszintén szólva, Odának nem nagyon volt más logikus választása, illetve lett volna, de azt jóval korábban kellett volna megalapoznia, nagyjából Punk Hazard környékén.

Ettől függetlenül egyébiránt nekem sem tetszik annyira, hogy itt csúcsosodott ki a karakterfejlődése, viszont végiggondolva tökéletesen meg tudom érteni, és abszolút logikusnak tartom. Ez a történet nem abban merül ki, hogy ki mennyire képes összeverni a másikat (ahogy azt előttem is írta valaki), Oda rendszeresen elkalauzol minket a karaktereinek a lelki világába. Ha ezt végiggondolja mindenki, és nem azon megy a vita, hogy menő-e vagy sem a Stealth Black, akkor talán - bízom benne - mindenki számára elfogadható lesz, hogy a One Piece karakterei sokkal emberibbek, mint sok más manga karakterei. Sokkal de sokkal. Emberiek és gyarlók. És ezzel nincs is semmi gond. Hogy ezt el kell-e fogadni, vagy továbbra is kövezni kell-e Odát, azt mindenki döntse el maga. Én csak a véleményemet és nézőpontomat fogalmaztam meg.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
Hiei
Én nem hiszem, hogy Sanji bármikor a történet során nagyképű lett volna vagy nagyobb lett volna a pofája a kelleténél. És soha egyetlen egy utalást nem kaptunk rá, hogy ő mekkora mosléknak érzi magát Totlandig. Pedig belefutott addigra pár meglepetésbe. Ahogy az se igaz, hogy Sanji csak a nőket mentette meg, mert bár valóban humor forrás volt, ha kellett megmentett másokat is lásd G5 katonáit se hagyta magukra. És végig üvöltött velük.
Ahogy a kinézetének sincs semmiköze a problémámhoz, mert ha a világ legmenőbb kinézetét kapta volna se értenék egyet ezzel.
Azzal egyetértek, hogy valszeg a célja az volt, amit te is írsz, de hogy ezt sokkal jobban is kivitelezhette volna az is biztos.
Azért Sanji soha nem volt egy érzelmileg labilis ember. Ahogy Sabaku írta még a szorult helyzetekben is jó döntéseket tudott hozni. Pedig a társai élete volt a tét.
Aztán Totlanden jött egy ki tudja mennyit erősödött család? Addigra Sanji egy full badass képpel kért engedélyt Luffytól, hogy megtámadja egy Yonkou hajóját. Szóval nem hiszem, hogy a családja itt annyira nagy tényezőt jelentett.
Csak ugye, ha ő nem megy nincs Totland arc.
Az egyik legpörgősebb arc volt a manga történetében és én megmondom őszintén sztem ez az egyik oka, hogy így alakult a dolog. Én amíg élek nem felejtem el, hogy ilyen fodderek elkapták Namiékat. Hát az mi gáz volt már? Talán, ha nem ennyire "erőltetett menetben" ment volna kicsit alaposabb.
Ettől független, amit történt megtörtént és vissza nem lehet csinálni túl kell rajta lépni és túl is fogok, ahogy ezeken is túlléptem, de nekem még jó ideig bökni fogja a csőrömet.
Az edzésre pedig nem lett volna szükség egyszerűen csak adni kellett volna neki egy Tekkait és egy Sorut a két év alatt. Simán megoldható lett volna, ha akarta volna megoldotta volna Oda. Nem akarta és pont. Lássuk mi sül ki belőle.
Csak leírom, amit neked írtam facebookon, de ha valaki keresztény vallásról áttér a zsidó vallásra, nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog, ha jó oka van rá. ha nem. Megteheti bárki, miért ne tehetné? Csak vannak akik nemtetszésüket fogják kifejezni vagy rosszallóan néznek.
 
Sabaku
Tapion, 90%-ban egyetértek, azzal a kitétellel, hogy nem hiszem, hogy Sanji "megtört" volna, egyszerűen felnőtt, mint ahogy a többiek is. Luffy még amikor először találkozott Aokijivel, teljesen felelőtlen hülyegyerek módjára nekiugrott, aminek meg is lett a következménye, a teljes vereség. Ez azonban elég tapasztalatot adott neki arra, hogy Sabaodyn már ki tudja adni a parancsot a menekülésre. Vagy, ahogy Crocodile szavait idézte vissza Katakurinak 700 fejezettel később, miszerint a kalózok közötti harcban nincs tisztesség. Vagy hogy míg az East Bluen még nekiállt legénykedni Mihawkkal, Marinefordban már kerülte, mint a tüzet. Ez nem a megtörése volt a karakterének, hanem egyszerűen fejlődése. Sanji ráadásul egyelőre még csak ezért vette fel a Raid Suitot, hogy álcázza magát, és közben be is mutasson a családjának.

A WCI analíziseddel pontos, sajnálom, hogy szemmel láthatólag sok ember nem jól értelmezte azt az arcot. Amiket a yt kommentekben is látok néha... Oda egy tankönyvpéldáját hozta ott a mentális kínzásnak, ahogy szépen lassan kihúzta Sanji alól a szőnyeget Zoutól kezdve, mindig csak szép lassan növelve a rajta a nyomást és vágva el a lehetőségeit, egészen a Puddingos fejezetig, amíg aztán kibékült Luffyval. Én pszichológus hallagatóként csak álmélkodtam, milyen jól ábrázolta Sanji lelkiállapotainak a változását Oda, ahogy a fight or flight opciók hiányában már szinte fizikailag rosszul volt, aztán amint kibékült Luffyval és legalább harcolhatott, máris lekerült a válláról a teher, mégha ez technikailag még bőven nem is jelentette a győzelmet. Az emberek pont ezt tűrik a legrosszabbul, ha nincs kontolljuk az események felett, és WCI nagy része alatt Sanji kényszerpályára volt állítva.

"Megütötte a kapitányát a nagy stratégád inkább elment Mamához, mikor tudta, hogy utána mennek."/"Csak ugye, ha ő nem megy nincs Totland arc."

Igazából erre Tapion már szépen válaszolt, de őszintén nem értem amikor valaki felhozza Zou-t Sanji ellen, amikor megtalálta az egyetlen kiutat egy nagyon elcseszett szituációból. Foglyul voltak ejtve Bege testében úgy, hogy csak a saját és Caesar élete ért valamit, Namiékkel csak befenyegették őt(akiknek amúgy előre direkt megmondta, pont ezért, hogy maradjanak távol), rázúdították ez egész Vinsmoke bullshitet, Vito a fülébe súgott valamit, valószínűleg a Zeffes fenyegetést, ennek ellenére egy másodperc alatt kitervelte, hogy hogy menten meg mindenki mást úgy, hogy Caesart és saját magát túszul ejti, kvázi. Nem értem, akik erre panaszkodnak, őszintén, mi mást tehetett volna? Állt volna neki izmozni Bege-el a saját testén belül és még 30 másik maffiózóval? Őszintén nem értem, hogy lehet ezt bárhogy máshogy értelmezni, mint a körülményekhez képesti legjobb döntést. Luffy megütése meg?? Szerinted jókedvéből csinálta, vagy mi?? Egyértelműen azt akarta kiprovokálni, hogy hagyják ott, mert rövid mérlegelés után rájött, hogy akkor jár a legjobban(=akkor halnak meg legkisebb eséllyel a szerettei), ha beáldozza magát. Na meg nem állhatott neki éppen magyarázkodni a tesói előtt.

"És még annyit, hogy nem tudom feltűnt-e de ebben a mangában már közel egy évtizede csak Luffy harcol. A többiek kapnak valami fodder szerencsétlenséget. Szóval a k*rva jól harcolnak nekem elég korai megállapítás. Lévén, hogy fogalmunk sincs milyen erősek. Sanji leégett ezek után már én is belátom Vergo ellen és Mingo is legyalázta."

Korai? Ember, 930 fejezete fut a manga, hol voltál te akkor, amikor 18 éves kölyökként Sanji szó szerint átgyalogolt a 35+ éves CP9 ügynök Jyaburán? Amikor Luffy egyik Schichibukait tépte meg a másik után a Grand Line első felén? Amikor Zoro maltert aprított "fodder szerencsétlenség" város-méretű-hely Pikából? Amikor Robin röhögve megfogta Hakubát, az egyik Tournament Block győztesét Dressrosán?

Igaz, mostanában Luffy harcol a legtöbbet, de ez abból következik, hogy változott TS óta a manga szerkezete, és sokkal kevésbé a harcokon magukon van a hangsúly, hanem azon, amit el akarnak érni általa. TS előtt csak beestek egy szigetre, ott valaki beléjük kötött, azt elverték, mentek tovább, a kormány meg csak kapkodta a fejét ide-oda. A timeskipet Luffy ezzel szemben úgy indította, hogy hadat üzent egy Yonkonak mielőtt átért volna a Red Line alatt, aztán rögtön kötött is bele a következőbe. Gondolom feltűnt, hogy az eddigi post-ts arcok mindegyike egy egybefüggő történet eddig, nem szigetenként különül el a szerkezete a történetnek. Szövetségek kötődnek, tervek születnek, nagyon más mint korábban, hihetetlenül megszaladt a tempója a történetnek most, hogy Luffy már Yonkóként más Yonkókat borogat.

A Katakuri harc ennek is nagyon szép szimbolikája volt - mikor volt eddig olyan bármikor, hogy a terv egy részét feltétlenül, óraműpontosan, időre kellett végrehajtani? Amikor Luffy 5 perccel se késhetett? Általában a napszakot se tudtuk a mangában, nemhogy a pontos időt, itt meg Luffynek másodpercre pontosan kellett ott lennie Kakaó szigeten, hogy ne essen szét minden.

Persze, ez lehet nem tetszik, más mint eddig, de mivel te, ha jól tudom, hetente olvasod, nem csoda. Én anno amikor Dressrosa futott és teljesen elvesztettem a fonalat, tartottam egy 5 éves szünetet, ami rohadt jó döntésnek bizonyult. Hetente rettenet volt olvasni, de egybe annak is meg WCI-nek is kiváló íve van, és rettenetesen élvezhető. Te úgy látom, nagyon ki vagy már égve ebből, javaslok neked is egy újraolvasást legalább ts-től (igen, Punk Hazardot is, igen, én is utáltam anno, de egybe sokkal jobb az is.) Szerintem épp egy heveny kiégéstől szenvedsz, és ez a legnagyobb bajod, nem az, hogy az OP szar lett.

Ja, és visszatérve, Vergóval kb. 2-t összerúgott Sanji, ami alapján én azért nem vonnék le messzemenő következtetéseket, azt meg ne hányjuk már a szemére, hogy überOP Mino lealázta.

"Nem tudom feltűnt-e Sanji maga mondta, hogy nem használja a kezeit nemhogy fegyvert.
Ezt leszámítva igazad is lenne. Viszont a fegyver szó is elhangzott. Persze itt lehet jönni azzal, hogy ez nem fegyver csak a neve is raid suit. Szóval miről beszélünk?
"

Látom erre már más írt ilyen-olyan fordításokat lengetve, de a lényeg amúgy sem az, hogy milyen szót használt. Annak a mondatnak az volt az értelme, hogy nem használ a harcban semmilyen tárgyat a kezében, mert annál nagyobb az esélye, hogy megsérül a keze, markolat ide-oda. Egy kardpárbajban azért rohadt egyszerű pár ujjat ott hagyni, ha megcsúszik egy kicsit a penge, arról nem is beszélve, hogy amikor a retek apád belezsarol egy családi találkozóba, és még azt is akarja, hogy a kezeddel harcolj, persze, hogy elhajtod az anyádba. A lábat erősítő fegyver/lőfegyver nem számít ebbe bele, sőt, ugye a tésztaarcot is késsel aprította fel a vonaton Enies Lobbyba. Ja, meg EZ is volt, ugye, Sanji sosem hezitált azt használni, ami éppen akadt, ha a helyzet úgy hozta. Lehet itt egy-egy szavakon fennakadva kardoskodni a fegyverhasználata ellen, ez csak addig működik, míg valaki rá nem mutat a kontextusra.


i.imgur.com/R2cU7eQ.png
 
Hiei
CC mikor felajánlotta a segítségét még nem voltak Bege testében. És CC-t bevinni Bege testébe volt az igazi hiba. Ha valakit Bege nem akar a testébe az CC, ebben biztos vagyok.
Namiék elfogása is nagyon durván vér ciki volt.
De mikor már teljesen mindegy és a helyzeted full reménytelen, akkor miért vered meg a kapitányodat, aki még csak nem is védekezik? Tudta jól, hogy utána megy és amikor szembesül vele azt hiszi, ha megveri elmegy?
Én ezt képtelen vagyok elhinni. Ha még Big Mom ki is dobta volna a szigetről őket Luffy akkor is visszament volna érte, ezt tudta jól. Nála jobban kevesen tudták volna. Ez merő ostobaság volt. Egyszerűen túl volt tolva a dolog már. A tipikusan az a helyzet volt, mikor már elpattant a húr, de még próbálom feszíteni.
De ne menjünk ennyire vissza, mert én ezt magamban már lezártam és túlléptem rajta direkt próbálok oda figyelni rá, hogy kerüljem is a dolgot.
A kiégéssel kapcsolatban meg igazad van és már egy éve mondogatom Tapionnak ,hogy szünetet kéne tartanom, de sajnos ellenben veled én nem tehetem, mert moderálom a témát és lektorálom a mangát.
És még egy nagy tévedésben élsz, hogy nem szeretem a mangát én imádom ezt a mangát még ha vannak dolgok, amik nem is tetszenek benne. Például ez vagy a Katakuri harc végeredménye. A harc ide vagy oda én imádtam Totlandet hiába Sanji gyökérkedése. Imádtam a világát a karaktereket Mamát és az egész családját.
Én egy mezei kertész vagyok így nem látom úgy Sanji helyzetét mint te neked ez lehet csemege volt számomra inkább kínlódás, ami a hintós jelenetnél már inkább vergődésbe ment át.

A fegyveres részre meg nem tudok mit mondani én határozottan úgy emlékeztem, hogy Sanji azt mondja, hogy a kezeimet se használnám harcban nem hogy fegyvert harcban, csak a lábaimra hagyatkozom. Azt ebbe magyarázhatsz akármilyen kontextust nekem akkor is azt jelenti, amit írtam. Animét jó ideje nem nézek mangát magyarul csak akkor olvasom, ha lektorálom. Emlékeim meg ezek szerint megfakultak vagy nem, mert fogalmam nincs évekkel ezelőtt miből olvastam lehet így volt lehet én vagyok a hülye. Mint írtam ez könnyen lehet, hogy bebuktam.
Szerkesztette: Hiei - 2019.02.06. 22:09
 
straki89
https://jaiminisb...932/page/1
Itt az új fejezet
 
Hiei
Tehát a fejezetek lezárásánál a lotyó zenélt nem egy random karakter. És beigazolódni látszik, hogy ő lesz Momo testvére.
Ez az Oniwanbasho igen csak a múltból jöttek ellenfeleinek tűnnek.
Kyoshiro pedig egyre érdekesebb így nem meglepő, hogy egyre jobban érdekel.
Annak örülök, hogy Sanji parkoló pályán volt. Személy szerint egy ízem nem akarta látni. Így legalább kicsit lecsillapodok.

És nem tudom melyik rajongó kérte Caesart a borítóra, de jól tette:D Jó volt végre látni kicsit alig várom, hogy visszatérjen, mert már hiányzik a humor, amit magával hord:D

Jah és Orochi még mindig nem tudom eldönteni, hogy milyen kaliber, de sztem Momo ellenfele lesz vagy a Komurasakijé. Többet nem nézek ki belőle egyenlőre. Spandam kategóriának tűnik kb vagy annál egy fokkal erősebbnek talán.
Btw ez szerintetek Smile vagy rendes gyümölcs?
 
kristofkristof
Tévedtem a shamisenen játszó nővel kapcsolatban, de közben Hiei megelőzött. Az Onibawanshu meg elég menő ninjákból áll, viszont Orochi eléggé elszomorított. Abszolút nem tisztelik az emberei, elég idétlen karakternek tűnik. Bár azért szerintem Spandamnál azért jóval erősebb lesz. A gyümölcse tényleg elég fura, de remélem nem SMILE lesz. A feje nem teljesen úgy néz ki, mint egy kígyóé, de ez igazából szerintem simán betudható annak is, hogy mitikus lény. Szóval igazából bármi lehet.

Komurasaki dumája egyáltalán nem jött át, de legalább ő is kizökkent a kényelmi zónából. Robin egyébként menő volt, reméltem, hogy nem kapják el, de azért kíváncsi vagyok ezt, hogy ússza meg. Amúgy Kyoshiroban egyetértek, szerintem is elég menő karakternek tűnik és megvan a maga varázsa, valahogy teljesen kiszámíthatatlan a csávó. Eddig Wano harcosai közül simán favorit, még úgy is, hogy nem láttunk tőle eddig semmit. B-) Ikszdé


"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
 
Germa66
Szerintem Kyoshiro a kövi fejezetben megöli Orochit és ő lesz az új shogun. Tudom ez elég seggből előrántottnak hangzik, és semmi alapja nincs, de az utolsó képkocka bennem ezt a gyanút keltette. Nemhinném hogy Komurasakira támad, másrészt többször is hallottuk ahogy szapulja Orochi-t. Szerintem egy mozdulattal levágja a 8 fejet.
 
Ugrás a fórumra: