Köszönjük az új fejezetet!!!
One Piece manga
Oké.. Ezt nem láttam jönni..
https://www.manga...pter-1094/
Szerintem ez valami démoni mítikus gyümölcs lehet, és mivel nagyon para ezért nem tudhat róla senki... Aztán ki tudja..
Lehet a gorosei valamelyik tagja ördöggé tud változni?
Na de tényleg teljesen felesleges találgatnunk, hogy mi lesz, úgy sem az lesz.
(Anno dungeonlord pedig mindig megmondta a tutit... )
A külsejét tekintve valószínűleg egy Yokai lesz Szaturn-papa, mégpedig az Ushi-oni, szóval valóban egy démoni lény vagy valami ahhoz hasonló.
Nem kötekedésből, de ez az időről egyre gyakrabban felbukkanó mítikus Zoan, sőt úgy ámblokk az egyre több Zoan gyümölcs nagyon azt sejteti velem, hogy Oda kezd kifogyni a Paramecia ötletekből. Továbbá nem így ismertük meg a démongyümölcsök gyakoriságát.
A tényleges sorrend:
1. Paramecia
2. Hagyományos Zoan
3. Ősi Zoan
4. Logia
5. Mítikus Zoan
Amennyit láttunk belőlük:
1. Paramecia - rengeteget
2. Hagyományos Zoan - 28
3. Logia - 14
4. Mítikus Zoan - 10
5. Ősi Zoan - 9
Előreláthatóan a Gorosei többi tagja is valami hasonló gyümölccsel fog rendelkezni, tehát ha csak nem ezzel párhuzamosan fognak megjelenni az újabb Logia gyümölcsök, akkor a Mítikus Zoanok száma megfogja előzni még őket is.
Egyébként már Saturn gyümölcse is felébredt formában jelent meg? A nyaka körül szállingózó fekete felhőkből erre merek következtetni.
Bár sokan egyoldalú harcot vártak Luffy javára, én örülök annak, hogy Oda nem ment el abba az irányba, hogy meglovagolja a G5 felkapottságát és Kizaru-nál egyszer csak lekapcsolja a villanyt. Nem egyszerű helyzetről van szó, mert Kizaru-nak teljesen más prioritásai vannak, elsősorban Vegapunk meggyilkolása, amit Luffy eddig sikeresen megakadályozott. Tehát ez nem egy fej-fej mellett haladó, egymás véréért kiáltó csata, az egyik fél lerázni, a másik pedig utolérni próbálja az előbbit. Szóval nem a szilaj erő szempontjából közelíteném meg ezt, hanem a dolgok kivitelezésében. Kizaru a fényklónokon kívül (akiket nem mellesleg játszi könnyedséggel intézett el Luffy, jó persze nem várhatom el a Black Knight szintet mindegyik másolatától) csak a szokásos lézeres-rúgásos koreográfiáját méltatta megmutatni és hát, hogy is fogalmazzak... Azt hittem sokkal kompetensebb lesz a küldetésének végzése közben, de nem érzem ezt. Ráadásul eddig nagyon úgy tűnt, hogy Luffy egyben biztos nem fog felülkerekedni Kizarun, a sebességben, erre a mai fejezetben alighogy elteleportált egyik helyről a másikra, Luffy máris ott liheg a nyakába.
Nem hiszem vagy nem akarom elhinni, hogy Kizaru az első tisztán bekapott ütéstől most kifeküdne még ideiglenesen is, vagyis jobb, ha Luffy visszatalál a G5-be azonnal, mert különben nem tudom, hogy hogyan maradhat életben nem csak Vegapunk, de sokan mások is. Szaturn-papa is még csak most kezd kibontakozni, a fejrobbantós jelenet pedig nem igazán megnyugtató, szóval ha Luffy valóban kimerült, akkor már csak az ősi robot és/vagy Kuma segítheti ki őket.
Apropó... Luffy nem változik vissza fehérről feketére, amikor eléri a korlátait? Ezúttal csak öregedni láttam, azonban még mindig tartja a formáját.
Amióta visszatértünk Eggheadre nem igazán lehet panasz a tempóra és arra sem, hogy nagyon unalmas lenne. Ahhoz képest, hogy a sok teóriagyártó youtuber folyamatosan azt szajkózta, hogy Saturn kvázi csak dísznek lesz itt, ez eléggé megdőlt 6 fejezet alatt. Amilyen előnyben érezték magukat Luffyék ez is eléggé megfordult és még Lafitte és Devon nem is kezdték el kavarni a szart.
Luffy színe valószínűleg csak azért nem változott vissza, mert kellett a drámaiság, hogy Saturn először megtekintse Nikát. Úgy gondolom biztos, hogy kidőlt a G5-ből, csak az a kérdés, hogy teljesen mozgásképtelen most, tud-e más fokozatokban lenni vagy itt is nem tud hakit használni bizonyos ideig. Kizaru nem hiszem, hogy ennyitő kidőlt, gyakorlatilag most kapott be egyszer komolyabb támadást Luffytól. Azért elég durva lenne ha admirálisokat one hitelve lennének azok után, hogy nemrég az volt szemléltetve, hogy az olvasók többsége gyakorlatilag lenézte őket Marineford miatt, hozzáteszem nem jogosan.
Szerintem is Yokai, sőt már vannak teóriák, hogy mindegyik vagy a többség valami Yokai lesz. Sabo visszaemlékezése után én nem vagyok meglepve, mert az árnyak alakjait eltekintve egyik sem nézett ki logiának, de még talán parameciának sem. A zoanok eddig eléggé el voltak hanyagolva, még egy Yonko bandájából sem tudott senki sem mutatni egy nyamvadt ébredést, legjobb esetben is csak hibrid formát. Azok után, hogy az ősi Zoanok mennyire fel voltak magasztalva a szívósságuk miatt, mondhat bárki bármit, de egész könnyen kidőltek. Sokáig csak hagyományos Zoant láttunk, Kaido bandájában a legtöbb ősi volt és most valószínűleg egy újabb szintet ugrunk és most jönnek a mítikusok. Ahogy én értelmezem ez az erősorrend általánosságban, szóval ha ez tényleg így van, akkor emiatt nem tudom kritizálni Odát, mert ez logikusan felépített döntés.
Olyan szempontból lényegtelen, hogy Luffy teljesen vagy részlegesen dől ki, Sanjinak aktivizálnia kell magát. Ha Saturn bántja Bonneyt, akkor lehet kaphatunk egy kis Sanji vs Saturn harcot és ennek nem csak Bonney az indikátora. Sanji végre beteljesítheti a Thriller Barkon tett ígéretét, miszerint nagyobb borsót fog törni a tengerészet és a kormány orra alá, mint a többiek. Köztudott, hogy Sanji utálja a pókokat, szóval még ez is egy plusz oknak mondható. A jelenlévők között Luffy oldalon ő a legerősebb azok között, akik Saturn előtt vannak. És végül az elmaradhatatlan poénfaktor, miután Wano után Zoronak lett nagyobb a vérdíja, így Eggheadben Sanji kap nagyobb rivaldafényt és ebből következően majd Egghead után nagyobb vérdíjat, mint Zoro.
A tempóval nincs baj, bár fontosnak tartom megjegyezni, hogy látnunk kellett volna, ahogyan elintézik a Seraphim problémát, illetve azt is, hogy miképp derítettek fényt York árulására, mert ez így eléggé bűzlik, ugyanis nagy szarban voltak.
Egyébként ugyanazok a teóriagyártó Youtuberek szajkózták ezt Saturn-ról, akik abban is hittek, hogy Luffy 1 fejezet alatt lerendezi Kizarut. Vagy legalábbis ő fogja dominálni a harcot, Kizaru pedig alázva lesz.
Nekem eleve van egy kis előítéletességem a Zoanok felé, mivel nem igazán szeretem őket. Már Wano előtt se voltam értük odáig, de Kaidou bandája tett arról, hogy végképp megunjam őket. Egyedül tényleg csak a mítikusak tudnak különlegességeket felmutatni, de azt is csak néhány esetben. Az erő logikus felépítését lehet megmagyarázza, viszont ettől még furcsa módon több Logiát és Mítikus Zoant láttunk, mint Ősi Zoant, annak ellenére, hogy az utóbbinak sokkal gyakoribbnak kellene lennie, valamint jó eséllyel a mítikusak is majd megelőzik a Logiát, szintén ellentmondva annak, hogy a Mítikus Zoan még a Logiánál is ritkábban fordul elő. Szerintem ennek az az oka, hogy már nem annyira széles Oda palettája ötletek terén, így ráállt a Zoanokra. Ennek már volt is egy előszele, Feketeszakáll bandája, akiknél kifejezetten középszerű képességek fordultak elő, pl.: Burgessnek konkrétan az a gyümölcsképessége, hogy erős.
Kaidou ellen láttuk Luffyt teljesen kikészülni a G5-től, majdnem visszaváltozott, de aztán mégsem. Na ezzel ellentétben Luffy most még csak durva támadásokat sem kapott be, így azt gondolom, hogy ha a helyzet megkívánja, akkor kénytelen lesz visszaváltozni, márpedig Kizaru biztos feláll az ütésből és indul is megölni Vegapunkot, aki jelenállásban Szaturnusz bácsi hatalmas potroha előtt hever. Sanji biztosan most akcióba lendül, de végül az óriás robot és/vagy Kuma fogja megmenteni őket, feltételezem én.
Rikiya írta:
Na ezzel ellentétben Luffy most még csak durva támadásokat sem kapott be, így azt gondolom, hogy ha a helyzet megkívánja, akkor kénytelen lesz visszaváltozni, márpedig Kizaru biztos feláll az ütésből és indul is megölni Vegapunkot, aki jelenállásban Szaturnusz bácsi hatalmas potroha előtt hever.![]()
Nálam továbbra is az a gond, hogy Luffynak kb csak a gyümölcse van. Most is Kizaru mondja, hogy: már elérted a korlátaid ebben a formában, nem? (Valami ilyesmi mar nem emlekszem pontosan). Ez csak azért zavar mert kb a gear 5-tol van befosva, nem Luffytol. Most is luffy egyszer megüti, és kifingik. (Mármint Luffy) Nagyon nem tetszenek a mellékhatásai.. nem értem miért ekkora energiaigény fenntartani. Gondolom Saturn most tíz fejezeten keresztül fog harcolni a felébredt formába, és neki nincsenek mellékhatásai a gyümölcsének. Ha most Kizarut kvázi one hitelte Luffy, annak megint semmi értelme erőviszonyokat nézve. Luffy kifingott, mert G5-ön kívül nem tud semmi mást használni jelenleg amivel felülkerekedne a legerősebbeken. Vagyis tudna (gondolnám én) csak akkor meg miért nem csinálja. A fejezet tetszett amúgy, enis kiváncsi vagyok a többi oregre, ott meg kicsit az a problémám hogy már mindenki öreg.. ha majd rommá lesznek csapva akkor kicsit rossz szájízt von maga után, ha a fiatal erejük teljében lévő (forradalmárok esetleg) majd a történet végén elkapják őket. Vagy bárki aki harcol vele. Kicsit ez a bajom fujitora karakterevel is, hogy mindig rá tudjak majd mondani ha legyőzik, hogy vak. Valamiért olyan kellemetlen érzés harcolni látni a fiatalokat ellenük. Ne értsetek félre, egyáltalán nem vagyok kritikus, de ez egy két dolog ami úgy zavart.
h3llo nem mi lett, hanem mi nem lett. Még nem készültünk el a magyar kiadással, mert annó onnan indítottuk a manga projektet, ahol beértük a felirattal az animét (kb. 480. epizód, 595. fejezet). Folyamatosan dolgozunk rajta, nemrég adtuk ki a Skypiea történetívet, úgyhogy egy ideig biztosan nem tudunk újabb pakkot publikálni, mert sajnos nem 5 perc egy fejezetet lefordítani, lektorálni és beszerkeszteni sem ^^
Nagyon király lett ez a fejezet.
Őszintén szólva, azt hittem, hogy sok idő fog eltelni, mire végre láthatjuk az öreg Gorosei-tagot harcolni vagy bemutatkozni a többiek előtt, és erre tessék!
Én nagyon örülök annak, hogy Mitikus Zoan gyümölcse van, mivel azok mindig ritkaságnak számítottak, és afféle igencsak hardcore ,,pozíciót" jelentenek.
A Pharmacia szerintem közel sem lett volna ennyire ütős mint a Mitikus Zoan, ráadásul nagyon király dizájn-t kapott a pasas.
Piszkosul kíváncsi vagyok milyen erős lehet, jelenleg nem tudom elképzelni, hogy Sanji felvegye a versenyt...
Ugrás a fórumra: |