Hozzászólások
One Piece manga
felixgotrek
De örülök, hogy vége a cover storynak, már nagyon sokáig lett húzva.
Vicces volt ahogy bemutatott 2 új headlinert, hogy one hit legyen rögtön :D
Előző fejezetben észre se vettem, hogy leszállt a karja Kikunak de Kinemon menő volt ahogy a kardjával rögtön kiégette.
Queen meg még mindig egy őrült :D egy Apoo vs Brook szerintem menő lenne.


"Lambert,Lambert,what a prick"
 
kristofkristof
A borító sztorinak én is örülök, hogy vége, túl volt nyújtva a szokásos irritáló sablonokkal.

Elég kemény Kiku, azt hittem, hogy ő már ki fog dőlni. Amúgy a hüvelyek honnan szedik a kardokat? Csak mert az köztudott, hogy Kin'emon két kardot használ de a többiek mintha a seggükből rántanák elő. Még akkor egy pár fejezetig ki fognak tartani, de nem hiszem, hogy ebbe komolyabban is beleláthatunk már. Inu és Neko Shulongja is lassan kifújhatna már.

Legalább Luffyék haladnak, jó látni ahogy Jinbe és Sanji próbál minél hasznosabb lenni. Ezeken a zsíráf és csirke SMILE használókon esküszöm röhögtem volna, ha eddig nem lennének problémák Kaido bandájával. Kb fejezenként haladnak egy szintet, de nem hiszem, hogy az 1000. fejezetre Luffy felér. Látszólag így soknak tűnhet, de annyi szál van még így is.

Queenben rohadt nagyot csalódtam. Eléggé híján vannak az erősebb embereknek erre Apoot is képes lenne odadobni. Ennél is nagyobb csalódás lesz, ha Apoo mindenki által offscreen lesz lerendezve. Brook jó ellenfél lenne neki, de mivel kell az ellenszer nem nagyon lesz idő tökölni. Néhány észrevétel ehhez a szálhoz.
1. Zoro nagyon durván hátra lett hagyva. Eszméletlenül eszi az oldalam a kíváncsiság, hogy vele mi lesz.
2. Drake nagyon eltűnt
3. Oda nagyon rejtegeti az ellenfeleket. A legtöbb arcnál van egy összegző, amiben a csata előtt láthatjuk az ellenfél teljes haderejét vázlatosan itt azonban ez nem történt meg. A maradék Numberst sem teljesen értem meddig akarja rejtegetni.

Az utolsó szálat nem szívesen részletezném. Sajnos Yamatot nem tudom komolyabban venni sem megkedvelni. Amint újból elkezd nyomni valami Oden maszlagot elmegy az életkedvem. Remélem inkább Black Mariat kapja, Sasaki menjen inkább egy Szalmakalapos ellen.


"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."

"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
 
Germa66
Szerintem a maradék Numbers azért van visszatartva hogy ők már józanon pusztítva toppanjanak be a csata Luffyék számára legszarabb pontján hogy akkor szembesüljünk milyen ha az iq-juk felmegy 1-ről 2-re.

Még mindig nem értem miért baj hogy Sasakival áll szemben Yamato. Most csak azért mert Maria nő jobb lenne neki? Azok mellett én ilyen szempontból Dungeon véleményét osztom, szerintem kevés 1v1 lesz ha egyáltalán lesz. Túl sok a karakter, ez nem Enies Lobby kaliber. Marinefordon is mindenki max 3-5 panelt kapott.

Az is elég legit hogy Drake árulása után Queen teszteli a többi Supernovát is. Nem lepődnék meg ha Hawkinst is valahogy belekeverné a szarba.

Amúgy ez is egy kicsit mutatja hogy Kaido bandája igaziból magából és a három All-Starból áll, a többi csak függelék és nekik sem számítanak igazán, ahogy Orochi se számított. Kicsit olyan mint Luffy esetében a flotta. Kellenek a számok (ezres népsűrűség -> Luffy igazi nagykutyának nézzen ki) de amúgy más erősségük és szerepük nincs (egyelőre).
 
kristofkristof
Pedig elég részletesen leírtam az álláspontomat a múltkor. Alapjáraton inkább a Szalmakalaposokra férne rá a rivaldefény, mert hosszú idő után nem volt 1v1 a teljesen csapatnak. Azok után, hogy a Gyojin-szigeten is volt 1v1 és a Dressrosán is a csapat azon felének aki maradt elég nonszensz lenne, ha pont egy Yonko csapatánál maradna el. Ja és itt van egy másik Yonko is néhány fő emberével. Persze az egy dolog, hogy én rühellem Yamatot, mert ez egy szubjektív dolog, de inkább az kapjon normális ellenfelet, aki már bizonyított, hogy megérdemli mint egy nemrég debütált idióta. Azt is felhoznám, hogy nem voltak különösebben nagy elvárásaim intelligencia szinten azokhoz, akiket Onigashimán ismerünk meg, de ő ezt is alulmúlta. Még az is egy fokkal jobb lenne, ha Luffy fan lenne. Plusz ha a gyenge trió egy része repülő hatost kap, akkor a többieknek is illene. Black Mariat meg azért mondtam, mert eddig rohadtul haszontalan volt, nem azért mert nő, ahogy ezt állítod. A többiek még ha nem is arattak sikereket, próbálkoztak. Who's Who lebuktatta Draket még annak ellenére is, hogy Queennel fogott össze, akinek ugyebár a helyére pályázik. Sasaki próbálja megtörni a szamurájokat. Ulti és PageOne megpróbálta megállítani Luffyt és felmérték még ők is, hogy a Szalmakalaposokra kell rámenni. Ehhez képest Black Maria semmit nem csinált eddig és igen, ha lehet választani, akkor inkább a haszontalanabb ellenfelet verje le Yamato. Amúgy Sanji gyanúsan messze kerül Queentől és én már inkább pesszimistább leszek és nem élem bele magam, hogy méltó ellenfelet kap és majd leragad Who's Who ellen. King ellen csak akkor tudtam volna elképzelni, ha kapunk egy erős Shogunt vagy Zoronak megint nagyobb lesz a vérdíja és amiatt kap Sanji erősebb ellenfelet, hogy a vérdíj versenyben újra előrébb legyen.

Viszont amit a Numbersre mondtál indoknak az logikus és korrekt, bár már belőlük sem tudom mit akar kihozni Oda. A minkek nagy része valószínűleg kifújt, a szamurájok meg nem bírnak el velük. Azért lett volna menő ha itt van a Szalmakalapos flotta, mert az öt óriás elvitt volna 5 Numberst. A maradék meg még megkapta volna valakit a Szalmakalaposok közül vagy a flotta kapitányai közül. És nem, nincsenek olyan irreális elvárásaim, hogy még ezt is részlezze ki Oda fejezeteken át, csak egy nagyon picit mutasson belőlük.

A próblémám ezzel a háborúval még mindig, hogy a jó oldal nagy mennyiségi hátrányban van, a rossz pedig minőségiben. Több eredeti démongyümölcs használót vártam volna egy Yonkonál még Big Mom legénységében is minimum a kétszerese van. Egyre inkább az az érzésem, hogy az 1000. fejezetben az lesz a pláne, hogy akkor lesz vége a 3. felvonásnak.


"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."

"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
 
Germa66
Én csak kérdeztem hogy miért pont Black Maria-t küldenéd ellene, hogy ő mivel kevesebb vagy mitől illene jobban oda mint Sasaki és mivel nem volt ötletem ezért kérdeztem hogy azért mert nő. Mert ha a hasznosságot nézed, Denjiro jól kitolt Sasakival ilyen téren. Ebből a szempontból ő se jobb, csak fel lett hypolva korábban. Az sincs kőbe vésve hogy Page One és Ulti tényleg leragadnak Namiéknál. Lehet nekik is bekavar Queen vírusa habár mostmár kicsit összevagyok zavarodva ki melyik szinten van.

Amúgy hogy a viharba lenne itt a flotta amikor a tontatták most cipelték Dressrosára Poundot? Leo meg Sai még utazik vissza a Reverieről stb, stb. Ja és nem hinném hogy 5 sima óriás kitud fektetni 5 ősi óriás-copyt. Lehet hogy nem valami okosak, de méretben elérték a célt. Ergo legalább 3X akkorák. Lehet Hajrudin kitudna ütni egyet de vajon mindenki olyan erős abból az 5ből mint ő?

Hát pedig mostmár jól tudjuk hogy Kaido mennyiséggel próbálta kompenzálni a minőséget (még az óriásai se igaziak) szóval nem értem ezen miért kell tovább függeni. Nyilván nagy csalódás volt mindenkinek, de ez Holdem óta kb elkönyvelhető volt. Majd Shanksnél megkapjuk a minőséget, ott már garanciát is kaptunk rá Brannew-tól, a Yonko vérdíjas fejezetben.
 
dungeonlord
Azért tisztázunk valamit , a one pieceban még a legerősebb karakterek is képesek meghalni egy méregtől.

Szerintetek én viccből tartom Magellan az egyik legerősebb karakternek ? Mert az ő mérge ellen még a haki se fog megmenti. Venom Demon az egyik legveszélyesebb képességük között van .

Ott van Jack, vagy Caesarnál használt gáz , ami ellen a parancsoki szintű személyek menekültek.

Nagyon kevés karaktert ismerek, aki a méreg vagy gáz ellen tudna védekezni, Queen esetén az ilyen gyémánt féle képességek a leghasznosabbak, amikről a töltények le pattannak róla.

Nem kell senkit se lenézni, aki nem képes a gáz és méregtől védekezni .Kid vagy Law tudná megállítani Queen fegyverét, a többiek nem .
 
kristofkristof
A cover story nagyon nem egy időben játszódik a jelen cselekménnyel. Pár nappal mindenféleképpen előrébb vagyunk. A kizárást nem feltétlenül az időre vagy helyre hivatkozva tenném meg. Akkor az hogy van, hogy Big Mom a 907. fejezetben még bőven Tottolandon van, amikor Luffyék a 910. fejezetben már megérkeznek Wanora, ahhoz képest körülbelül csak egy nap eltérés van az érkezésük között. Mondhatod, hogy aközött a pár fejezet között napok mehetettek le, de Luffyék Tottolandról egyből Wanora mentek, Big Momék pedig minimum napokkal később indulhattak. Ehhez képest az egy nap eltérés elég furcsa. Itt nem kell ilyen szigorúan venni az idő és térbeli eltérést. Persze nem azt mondom lehetetlen távolságokat azért tényleg ne tegyenek meg. Viszont mindenki számára egyértelmű volt, hogy Luffyék Wanora mennek Kaidot leverni, szóval erről a flotta is biztosan tudott. A Reverie óta is eltel annyi nap, ami alatt eljöhettek volna.

Denjiro kitolt Sasakival, de azt kihagytad, hogy ott volt a meglepetés ereje, ami a One Pieceben nagyon sokat számít. Meg is jegyeztem, hogy eddig a többi Repülő Hatos tag sem ért el nagy sikereket, de (!) legalább próbálkoztak. Black Maria viszont konkrétan semmit nem csinált eddig. Ezt úgy mondom, hogy az ég egy adta világon semmi bajom nincs vele, de az tény, hogy a kis ujját sem mozdította eddig, ellenben a többiekkel.

Amikor arra hivatkozok, hogy Usopp és Nami Repülő Hatos tagot kap ezért a többieknek is kellene minimum az egyáltalán nem lenézés. Naminak az érkezésig mindenféleképpen kijárt volna egy ilyen ellenfél. Azóta viszont kiderült, hogy rohadt szívósak a dinoszaurus démongyümölcs használók, illetve Nami elvesztette a power upját, mert Big Mom elvette tőle Zeust. Usopp meg eddig csak a formáját hozta, sokszor menekülőre fogta timeskip után is, úgy hogy ő jogosan van még a gyengébbek között, ez nem lenézés.

A flotta kapitányok viszont eléggé le vannak becsülve. Nyilván ott is vannak gyengébbek, de elég sok hasznuk van. Azt azért kiemelném, hogy Hajrudin sem tegnap kezdte el képzezni magát meg úgy az egész csapata sem, szóval a tapasztalat azért az ő oldalukon van. Az, hogy nagyobbak még önmagában nem jelent különösebb hátrányt és az eddigiek alapján a Numbers nem lenne megugorhatatlan számukra.

Nem "függenék" a témán, ha nem derülne ki folyamatosan, hogy van egy újabb áruló vagy felbukkannak újabb nevetséges SMILE használók vagy csak úgy brahiból nem írtanák a saját embereiket. Azt amúgy elfogadom, hogy Queen ezzel Apoot vizsgáztatja, amit mondtál, mert a Supernovákkal Drake utána óvatosabbak. De kérdem én akkor minek ész nélkül mindenkit rákényszerítani a csatlakozásra? Instabil emberekkel sokra mennek a mennyiséggel. Na mindegy, akkor a 4. felvonásig vagy amíg nincsenek konkrétumok "leszállok" a párosítás és erőviszonyok témáról. Azonban ahhoz tartom magam, hogy az itt történtek erőviszony szempontjából beszédesebb, mert mint Marineford, amivel sokan példálóznak nem arról szólt, hogy kicsinálják egymást, ott Ace megmentése volt a fő cél. Itt viszont mindenki, aki eljött Kaidoékat akarja kicsinálni, így ez más kategória.


"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."

"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
 
Giovanna
Mindent leírt kristofkristof, amit akartam, annyit hozzá tennék, hogy annak örülök, hogy úgy tűnik, Kaidou csak tesztelgette / játszott a hüvelyekkel, és most mutatja meg, mire is képes.

Amúgy azzal nincs baj szerintem, hogy Jack-et gyorsan elintézték, mivel ha belegondoltuk, Solung-formában elméletileg sokkal erősebbek, mint a leggyengébb főparancsnok, talán még King-től is erősebbek, és ketten voltak Jack ellen...
 
dungeonlord
Azt ugye vágod , hogy Jack nem csak 2 főnököt , hanem egy seregnyi Sulong minket tartott fel .Kifárasztotta a minkeket, legyőzött párat , és megvédte Kaido seggét .

Haddjuk már a leggyengébb parancsnoki szöveget, mert Jack sokkal többet mutatott , mint Bm vagy Kaido .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.11.01. 13:54
 
Kavax
Az a helyzet, hogy ez a háború, ami most zajlik, ez nem egy pár részes dolog lesz, hanem talán az OP eddigi leghosszabb csatája. És annyira az elején járunk még, hogy teljesen felesleges azon aggódni, hogy a főbb karaktereknek nincs még meg a párja. Hatalmas a tér, és a bennük mozgó karakterek is. Olyan ez mint, egy sakk játszma ahol, még csak most bukott el pár gyalog. Majd ha tisztul a pálya, és már csak az erősebbek maradnak törvényszrűvé fognak válni az 1 az 1 elleni csaták is.

Boncolgatva volt a fentiekben, hogy miért nincs több ördög gyümölcs használó Kaido csapatában, illetve, hogy miért nem érdekli Queent, hogy mi lesz a saját társaival a fertő golyók által. Nos a két tényező gyakorlatilag választ ad egymásra. A Beast kalózok rendszere erőteljesen hierarhizált, ahol gyakorlatilag az All Starokon meg még a repülő hatoson kívül eső karaktereket feláldozhatónak tekintik. Egy ilyen kalóz bandában ahol a testvériség nyomokban sem fellelhető, nem marad meg épp eszű ember, max olyanok akik ezen az erőn alapuló rangsorban látják az előrelépés lehetőségét. Plusz még tudjuk, hogy Kaidot anno többször is elkapták és nem lehet tudni hányszor kellhetett neki közel a nulláról újra verbuválni a csapatát. Odennek is elmondta, hogy eleinte tartott tőle és a többi szamurájtól de amikor mégis megtámadták őt, már elegen voltak és fel voltak készülve ellenük.

Az az érzésem lesz még pár ilyen Queen féle piszkos húzás, ahol a saját csapattársai rá fognak jönni, hogy ha maradnak meghalnak, és így talán oldalt váltanak. Nem ez lenne az első ilyen eset az OP történelmében, és ezzel máris nagy változás állna be a nagy létszámkülönbségben.
A megannyi szál, és még annál is több karakter rengeteg lehetőséggel kecsegtet és ismerve Oda zsenialitását nem hiszem, hogy csalódni fogunk. Orochi túl egyszerű halálára se számított kb senki sem. Én legalábbis biztos nem. Szóval hagyjuk, hogy kiforrjon kicsit az egész, még mielőtt el kezdenénk temetni a mostani Arc-ot.
 
dungeonlord
Nem kell ide észszerű logikát keresni, mert ez a one piece egyik sablon eleme , amikor az ellenségből csinálnak szövetségest . Pontosabban naruto coppynak nevezném ,amit Marineford óta láttok.

Ha Chopper megmenti őket ,azzal nem csak ellenség száma , de izgalom faktor is csökkenne.
 
Germa66
Hogy lenne valami Naruto copy ha ugyanannyi ideje csinálja ezt mindkét manga....... És hiába sablon, az meg tök ésszerű ha a főnököd ellened fordul a másik fél meg nem bánt hogy inkább az ő pártjukra állsz mint maradsz ott ahol hulladéknak vagy kezelve.
 
Tapion-sama
dungeonlord írta:
Pontosabban naruto coppynak nevezném ,amit Marineford óta láttok.

Akkor most vegyük úgy, hogy beismerted, hogy Marineford óta nem a One Piece-t olvasod, hanem valami fanfictiont? A "láttok" T/2 toldalékolása erre enged következtetni. :)


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
dungeonlord
Germa66 írta:

Hogy lenne valami Naruto copy ha ugyanannyi ideje csinálja ezt mindkét manga....... És hiába sablon, az meg tök ésszerű ha a főnököd ellened fordul a másik fél meg nem bánt hogy inkább az ő pártjukra állsz mint maradsz ott ahol hulladéknak vagy kezelve.


A kérdésedre mindenképp fogok válaszolni, de ahhoz még 1 dolgot hozzá kell tennem, mert akkor lesz érhető.
Ha vége lesz a Kaido vs szamuráj összecsapásnak .

Amit Chopper illeti..
Szerk:
Tény, hogy sokat nem érnek, viszont azon a tényen se lehet felülsiklani , hogy ez a létszám jó a kifárasztásra .Hiába ütsz ki több száz vagy ezer , ha sok energiádban kerül.

Ha Chopper megmenti őket, azzal többen fognak csatlakoznak Luffyék oldalán. Annyian lesznek lassan, hogy a főszereplőknek nem kell foglalkozniuk a kishalakkal.

Ezt a dolgot sajnos minden arcban eljátsszák, és ezért is nevezem sablonnak.
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.11.04. 19:04
 
Germa66
Ha meg így gondolod pláne nem értem miért zavar, amikor minden fejezetnél nehezményezitek hogy Luffyék még mindig csak SMILE-okkal boxolnak.
 
Ugrás a fórumra: