Hozzászólások
One Piece manga
vincentlll
Rikiya írta:

Azt írtam, hogy tervében volt. Nem mondtam egy szóval se, hogy az volna az elsődleges célja. Nyilván eleinte megpróbálta eltenni őket láb alól, de mivel nem sikerült, nem maradt más választása. Valamint mind elmondhatjuk, hogy Kaidou tartott tőlük. Ellenben ez Mamáról nem mondható el, legalábbis én személy szerint nem láttam tőle arra utaló jelet, hogy aggódna magáért és a bandájáért. Mind1, itt nem is ez a lényeg.

Emellett ha annyira megakarta volna őt ölni, megtehette volna. Értelemszerűen Kaidou volt előnyben. Nem is akármilyen előnyben, elvégre Big Mom teljesen egyedül volt egy másik Yonkou bázisan. Arról nem is beszélve, hogy nem sokkal előtte elaltatták és egy rakat kairosekis bilinccsel átkötözték. Ez nem volt komoly harc köztük. Szerintem egy élet-halál Yonkou harc nem ilyen.

Kaidou olyan értelemben sunyi, hogy sokszor szóvá tette, hogy megfogja őt ölni, ennek ellenére nem ez történt. És miért nem? Ezek szerint csak annyira ártalmas a Mama elleni harc, hogy mindazok ellenére, hogy ő volt előnyben, nem mert vele komoly harcot kezdeményezni.

Persze ez az én gondolatmenetem, nem muszáj így látnod, véleményem szerint ez játszódik a háttérben. De lehet nem.

Mondjuk abban végül is igazad lehet, hogy nem biztos, hogy végig az eszébe volt ez a szövetség dolog, de a lényegen nem változtat.
a mangában meg emlitik hogy kaido tartozik Big mamnak valamivel meg a közös multjuk is van az is sokat dob latba hogy egymásnak nem ismeretlenek
 
dungeonlord
https://naruto-ku...iece/907/4
 
Rikiya
Kaidou személyiségéből kiindulva, nem hiszem, hogy egy adósság miatt nem ölte volna meg a Mamát és kötött vele szövetséget. Tudtommal az adósságot nem vagy köteles megadni. (Persze ennek a való életben vannak általában következményei) És ha eddig nem érdekelte, akkor most mitől lenne a Mamának ez probléma? Szerintem csak heccelésből hozta szóba ezt az adósság dolgot Big Mom. De meglássuk, nem akarok még biztosra menni.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
AFR
Rikiya

Értem de nem igen találok erre utaló dolgokat.
Illetve Kaidou csak reálisan látja hogy milyen következményekkel járna egy totális harc közöttük főleg ha nincs ideje összevonni az erőit.
Ellenben BM komplett idiótaként egyetlen hajóval ront be egy másik Yonkou területére. Ez nem magabiztosság hanem öngyilkosság.

Hát nem tudom. Én nem tudom milyen egy élet-halál Yonkou harc de azt se hogy ez milyen harc volt mert nem mutatták.

Vagy csak harc közben leesett nekik vagy az egyik jelenlévőnek hogy ugyanaz a céljuk szóval akár együtt is elérhetnék.
Illetve BM mondogatta az elejétől kezdve hogy férjenek meg egymás mellett mint régen.
Lehet ő az aki azért nem aggódott mert az elejétől kezdve fel akarta vetni a szövetséget csak épp tudni akarta milyen szintet ért el Kaidou.

Szóval a fordítottjára is megvan az esély.

Egy adósságot nem vagy köteles megadni? Hát neked se adnék kölcsön :lol
 
Rikiya
Kalózokról van szó, nem átlag polgári emberekről.
Ez az adósság legalább évtizedek óta megtörténhetett, ha ennyi éven keresztül nem adta meg, miért pont most szorítaná őt ezzel sarokba? Ráadásul Kaidou mostanra már ugyanannyira Yonkou, mint ő, tehát ha nem akarja, akkor nem akarja. Viszont ez nagyban függ attól is, hogy miféle adósságról van szó.

Illetve igazad van, Big Mom retardált, mert így elment félelemérzet nélkül a területére. Ezt nem is vitatom. Pont erre akartam kilyukadni.

Hát nekem se Big Mom, se Kaidou nem látszódtak olyan állapotban, mintha nem régiben életüket feláldozva megpróbálták volna egymást kinyírni. Nem tudhatjuk milyen volt a harcuk, mert nem láttuk, de ha tényleg élet-halál csata folyt volna, meglátásom szerint nem így néznének ki.

Mindemellett ez még nem magyarázza azt, hogy miért nem ölte meg a Mamát? Mert ő hátrányban volt, míg maga Kaidou inkább előnyben részesült. Ezért nem látok logikát abban, hogy a háború közben hátba szúrja a Mamát és megöli, miközben erre volt egy sokkal alkalmasabb pillanata.

Azzal kapcsolatban egyet értek, hogy akár Big Mom terve is lehetett ez a szövetség dolog, a leírtak alapján. Ez jómagamnak is eszembe jutott.

Amit teljesen kizártnak tartok és ellenzem, hogy Kaidou és a Mama utólag konfliktusba keveredik újra. Mi értelmet szolgálna?


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
AFR
Ha pl az életét mentette meg akkor azt nem könnyű visszaadni.
És mint BM mondta ez egy élethosszig tartó adósság szóval nem kis dologról lehet szó.

Na azt én is kizártnak tartom hogy most ugorjanak egymásnak.
Mert abban teljesen igazad van hogy ha meg akarná még mindig ölni Kaidou BM-ot a világuralom előtt akkor azt ezer meg egy alkalommal megtehette volna már.
Szóval kizárt. Ráadásul egy nem 100% Yonkou-t legyőzni olyan mint lábak nélkül táncolni. Értelmetlen.

Egyébként szerintem itt még pár dolognak ki kéne derülnie.
pl.: Hol voltak Kid emberei és mit csináltak míg ő börtönben volt.
Pontosan mi történt Kid rejtekhelyén miután Kaidou beugrott látogatóba.
Miért érkeztek meg a Szövetség találkozójára Kid-ék.
Mi történt Hawkins-al.

Ezeknek szerintem nemsokára ki kellene derülnie nem?
 
Severum
Az a csata állhatott abból is hogy masszívan ütötték verték egymást, és mint a billiárd golyók neki neki ütődtek ennek annak és jól összetörtek ezt azt.

Tény hogy erősek nagyon ezek a császárok, de inkább a védelmüket érzem olyan hihetetlennek főleg a Mamáét (bár őt még nem vágta meg Oden) láttuk milyen gyors is Kaidou, tehát Linlin jóval gyorsabb mint eddig látszott, de biztos hogy neki nem okozott gondot az a raimei hakke.
Ebből kiindulva biztos hogy Wanon van a titka annak hogy hogyan lehet áttörni Kaidou védelmét, mivel szerintem Oden gyengébb volt nála de gyorsabb és ráadásul rendelkezett azzal a technikával amivel át tudta vágni, le is győzhette volna akár.

A kérdés már csak az hogy azt tanulta e meg Luffy Udonban? mert ha igen akkor simán le lesz verve Kaidou, a Mama behódol Namié lesz Zeusz és irány Elbaf mondjuk. :D


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Giovanna
Nem volt az olyan túlságosan komoly csata :D Ha az lett volna akkor sokkal nagyobb pusztítást rendeztek volna, és csupa-vér lett volna mind a kettő :D

Az új Haki komoly cucc, na de mi van akkor, ha azt maga Kaidou is tudja? Vagy lehetséges, hogy ezt az Advandced Haki-t csak bizonyos személyek tudják elérni? Mint például az ébredés esetében, ahol - Doflamingo szerint - az ébredést is csak különleges esetekben?
 
Rikiya
Az Oden vs Kaidou konkrétan annyiból állt, hogy Oden megvágta, Kaidou pedig agyoncsapta, azt is tudjuk miért. Az egész harcból nem tudsz megállapítani semmi mérvadót. Ki volt a gyengébb? Oden? Ezt honnan tudhatod? Nem tudhatjuk, hogy hogyan végződött volna-e a csata, ha nem somfordál ott a Kurozomi banya.

Valamint Oden egy olyan harcos lehetett, aki már régóta használhatta ezt a típusú hakit. Mert Wanoban az erősebb kardforgatók közt, azt hiszem mindenki tudhatja. Ezt maga Hyou nagypapi mondhatta, ha jól emlékszem. Luffy mióta sajátította el? Napok óta? Rendkívül kabarénak érezném, ha ennyi idő elteltével megtudná sebezni, de sajnos ez lesz, mert Kaidounak buknia kell.

Egyébként mi van akkor, ha ez a fajta fegyverzeti haki kapcsolatban áll a másikkal? Láthattuk Udon börtönében is, hogy Luffy bevonta hakival a kezét, mikor használni akarta a másikat. Tehát arra akarok utalni, hogy nem lenne jobb megoldás, ha amilyen erős a sima fegyverzeti hakid, akkora erőt tud kibocsájtani a másik típusú?

Biztos vagyok benne, hogy Kaidou is képes rá, Mamáról nem is beszélve. Ha Sentomaru, az admirálisok, illetve a kígyó nővérek képesek voltak rá, akkor nem hinném, hogy a Yonkouk közül nem tudnák. Habár ennek nincs sok jelentősége, mert szemtanúi lehettünk annak, hogy milyen fejlett és tapasztalt egy Yonkou parancsnok, ennek ellenére se Katakuritól, se Crackertől nem kaptuk meg ezt a fajta hakit.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
AFR
Biztos hogy függ az alap Fegyverzettől ennek az ereje ugyanis ez nem egy másik Haki hanem a sima Haki fejlettebb formája. Másképp áramoltatják a Haki-t hogy erősebb hatást érjen el. (Kb. mint a HxH-ban mikor Go-t használnak.)

Emellett Katakuri lehet tudta használni amikor összeütött Luffy-val és neki fájt mondott valamit arról hogy ez egy fejlettebb Fegyverzet.
Lehet az az a szint volt amit Hyou próbált megtanítani Luffy-nak és Ryuuou-ként nevezte. Luffy viszont egy magasabb szintjét sajátította el amit Rey is használt.
https://naruto-ku...iece/947/7
 
dungeonlord
Rikiya írta:

Az Oden vs Kaidou konkrétan annyiból állt, hogy Oden megvágta, Kaidou pedig agyoncsapta, azt is tudjuk miért. Az egész harcból nem tudsz megállapítani semmi mérvadót. Ki volt a gyengébb? Oden? Ezt honnan tudhatod? Nem tudhatjuk, hogy hogyan végződött volna-e a csata, ha nem somfordál ott a Kurozomi banya.

Mi lett volna? Vágtam volna tovább, amig megnem döglik . Kaido idegilenes kapott egy kis K.O, amivel csökkent a védelme.Oden vs Kaido olyan volt ,mint Luffy vs Kaido.

Ezért is utálom Oda munkáját, ha a harcokról van szó, mert még arra se képes, hogy nyíltan megmondja, hogy a manga már régóta rövidre van megírva, és az animében van a lényeg , amit Oda betegsége véget nem tudott megcsinálni .Ahelyett, hogy élveznétek a bővítést, inkább sírtok az animénél , hogy még 1 fejezetet se dolgoznak fel.
Ha megkapjátok azt, amit akartok, akkor elárulom, hogy az egész one piece harcai onespuch állna.
One piece nem Saintama, ahol oneshot harcokból áll. Nem erről volt híres a manga.
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.05.05. 14:38
 
Rikiya
AFR

Pont emiatt a tematika végett lesz Law kulcsfigura a harcban. A Gamma Knife-val az ellenfele belső szerveit szétzúzhatja. Majdhogynem megölte Doffyt, aki csak azért tudta kiküszöbölni a halált, mert a képességével összevarrta a szerveit. Persze Kaidou már egy más dimenzió, de ugyanúgy hatással lenne rá, szerintem. Csupán sokkal nagyon erőbedobással kell véghez vinnie.

Tehát a Kid & Law & Luffy trióból már van 2 emberünk, akik közül mindketten képesek kárt tenni Kaidouban. Kid meg kívülről ostromolhatja. Na de... Mi van akkor, ha valóban képes Kaidou is erre a fejlettebb hakira, ami várható egy veterán Yonkoutól? Mindemellett az mind szép és jó, hogy már megfogják tudni sebezni (ha megfogja tudni Luffy, véleményem szerint eleinte még nem), viszont nagyon sokszor kellesz betalálniuk, hogy padlóra küldjék. Addigra Kaidou se fogja vesztegetni az idejét, mi lesz velük? Nem hiszem, hogy egy Law vagy egy Kid kibírná a Raimei Hakket, még ha Luffy másodszor igen. Aztán kitudja, hogy még miféle technikái vannak. Ha meg tényleg képes a Rayleigh féle hakira, akkor Luffyét simán kivédheti.

Mindenesetre meglássuk. Közel van a háború, csak kezdődjön el végre. :ehh


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
vegel2014
Egy Kid, Law, Luffy vs Kaido harcot a Rikya által felvázolt módon tudom én is elképzelni, de ahhoz nagy gyorsaságra lenne szükségük. Nagyon tetszene, hogy a harc alatt Kaido folyamatosan próbálná megütni őket, de ők valahogy mindig kitérnének előle. Akit eltalál, az egyből K.O. Így egy idő után Law és Kid kidőlnének, és ekkor jöhetne a nagy finálé. Kaido eltalálja Luffy-t, de ő nagy nehezen talpra tud állni. (kb olyan nehezen mind ahogy Doffy ellen is tudott a legvégén), és akkor a már Law, és Kid segítségével legyengített Kaidot legyőzi. (Persze azért hitelesebbé tenné, ha néhányan előtte még fárasztották volna őt. Pl Zoro, Jinbei, Killer stb.)

Sajnos Wano fináléja még nagyon messze van. De még mindig nehéz elhinni, hogy 2 Yonkou ki fog kapni. Szerintem ezt meg lehetne valamiféleképp úgy oldani, hogy Big Mamot elcsalják valahova, amíg Kaido kikap (Lol, mintha az olyan könnyű lenne) és utána a holtfáradt legénység elmenekül. Mama üldözi őket, és mikor kipihenték magukat vele is szembe szálnak a skacok. (Valaki említette Ryugu Kingdom-ot. Lehetne, hogy abba a harcba pusztulna el, és itt érne véget az One Piece második szakasza.)

Bocs ha kicsit összeszedetlen voltam.
 
Severum
Ha így nézzük akkor Law se esélyesebb arra hogy átvágja a védelmét, miért is lenne?
Amikor harcolt Vergóval akkor is harc közben úgy beszéltek hogy a haki igen is véd Law ellen is végig azt is gondolta és mondta is. Law meg is jegyezte a végén miután meglett a szíve, hogy ő akarta is hogy azt higgye erősebb még nála, aztán felszeletelte. Doffyt aki erősebb Vergónál ellenben már képtelen volt felszeletelni, csak egy trükkös gamma knifeal megsebezte, ami korántsem biztos hogy működne a Mingónál sokkal keményebb hakival rendelkező Kaidounál is.

De hogy Kaidou erősebb volt Odennél az 100% elvégre kibírta a vágását és le is csapta mint a taxiórát az első adandó alkalommal, ha nem néz félre a nyanya miatt akkor is feküdt volna az első ütéstől ezen semmi nem változtat, vagy felaprította volna szépen Oden miközben elkerül minden csapást.
Igen volt egy pillanatnyi ko-ja Kaidounak de annyi alatt ki is heverte míg Oden nézelődött. A harcot nem feltétlen az erősebb nyeri, számít a gyorsaság a rutin meg az hogy el tudják e vonni a figyelmedet.

A 2 Yonkou harca az teljes fantasy, én úgy képzelem hogy ütötték vágták egymást de semmi haszna nem volt, mert kibírták karcolások nélkül egymás csapásait, mire elunták és szövetséget kötöttek azzal hogy elválnak ha lezúzták az egész világot.


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Rikiya
ha nem néz félre a nyanya miatt akkor is feküdt volna az első ütéstől ezen semmi nem változtat, vagy felaprította volna szépen Oden miközben elkerül minden csapást.


És itt a pont. Bármelyik véglet megállja a helyét. Állóképességben Kaidou viszi a prímet, az fix. Tehát abban mind egyet érthetünk, hogy Kaidou a rendkívüli ereje miatt hamarabb véget vethetett volna ennek, de Oden meg ha annyira akarja, kikerüli a támadásait és újra és újra megvágja. Annyi mindent magába foglal a "ki az erősebb" dolog. Kaidou jobban bírja a strapát, ellenben lehet Oden erősebb haki használó volt, esetleg gyorsabb, nem tudhatjuk. Semmit nem tudunk leszűrni abból a két oldalból, leszámítva a strapabíróságukat.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Ugrás a fórumra: