Hozzászólások
One Piece manga
AFR
Én tartok tőle hogy mindegyik dinoszaurusz lesz azóta hogy dinoszaurusz hadseregként hivatkozott rájuk Oda. Szerintem nagyon unalmas és erőltetett lenne.

Black Maria pedig lévén óriás vagy a Titanosaurus-ok egyikének gyümijével vagy egy nagyon pici dinoszaurusz gyümivel fog szerintem rendelkezni.

kristof

Miért pont a trice-t tippeled Sasaki-nak?
 
abel08
Érdekes lenne egyébként, ha kiderülne, hogy a száz fenevad kalózoknak a struktúrája az, hogy a másik leverésével lehet feljebb kerülni a ranglétrán. Vagyis akár kapitány is lehetsz, ha levered Kaidout. Mert nekem úgy tűnt, hogy az itteni emberek nem igazán szívlelik egymást. Eléggé látszik, hogy sokan azért vannak itt, mert meg lettek törve. Durva lenne, ha miután Luffy leverte Kaidout, behódolnának neki. (már aki addigra marad :D) Bár kicsit magamra is rácáfolok most, mert nem hiszem hogy ezek a vadállatokat be lehetne csicskítani, de nem tartom elképzelhetetlennek se :)
 
dungeonlord
Lesznek kivételek, hisz nem Yonko Bmnél ott volt Daifuku ,akinek semmi köze nem volt az ételképességéhez.
Vajon fap nélkül megmaradna dzsinn? :D Mert ezt ,nagyon hülyén oldotta meg Oda, ha nem is a mangában, de az animében xxx témáról beszélünk xD .
 
Hiei
Gondolom nem véletlen a dolog. Valószínűleg a bandája a Rocks kalózokéhoz hasonló elven működik.
 
dungeonlord
1dolgot nem vágok. Daifukunak van képessége vagy eszközön keresztül használja mint Spandam?
Előhívásának még megértem, de harc alatt is alkalmaznia kell az már óriási hátrány, és hát vicces is .
Megértem a dzsinn szabályokat, mielött valaki ezzel jönne.
 
warshif
Csak felötlött bennem valami, a száz fenevad mind Zoan használó amiből lejön hogy félig-meddig állatok még ha az intelligenciájuk meg is marad az átváltozásukkor. Mint láttuk /olvastuk az állatok és szörnyek behódolnak a király akaratának, vajon a Zoan használók is?Lényük állati fele ösztönösen behódol az erőnek?
 
saurs
A haoshoku nem így működik. Ott a használó akaratára reagál a másik. Ha az gyengébb, akkor kiüti, ha nem, akkor nem. Nem attól függ, hogy vadállat-e vagy sem.
 
Kurapika
saurs írta:

A haoshoku nem így működik. Ott a használó akaratára reagál a másik. Ha az gyengébb, akkor kiüti, ha nem, akkor nem. Nem attól függ, hogy vadállat-e vagy sem.


Igen gyakorlatban ez van de láttuk nem egyszer hogy Luffy ezzel szelídített vadállatokat így ezen elven maradva akár rájuk is működne bár kétlem de Otama képessége még kulcs szerep lehetett volna
 
Rikiya
A SMILE használókra biztosan hat a Király Akarata. Ugyanakkor köztük is vannak erősebbek és gyengébbek, bár az erősebbek sem annyira kimagaslóak, hogy ne hasson rájuk.

Egyébként a SMILE teljesen más definícióval rendelkezik. Ha valaki valódi Zoant fogyaszt el, 3 formája volna:

1. Sima emberi forma, tehát az az állapot, mikor az illető egyáltalán nem veszi igénybe a gyümölcserejét.
2. Teljes átváltozás. Átváltozik azzá a lénnyé, amelyik gyümölcsöt megette.
3. Hybrid forma. Félig állat, félig ember. Ezt tartom a legalkalmasabbnak harcra.

Ellenben a SMILE-nak nincsenek ilyen folyamatai, megetted, és az egyik testrészed átváltozik bármilyen állati résszé.

https://naruto-ku...ece/808/11

Ezen az oldalon is elég látható, ahogyan az egyiknek a keze rákollóvá, a másiknak a füle egérfüllé, a harmadiknak a nyaka/szája meg kígyóvá (?) változott. Eddig a Gifters tagjai közül, se Zoun, se Wanon nem láttunk olyat, hogy az amúgy állati testrészeiket képesek visszacserélni a normális emberire.

Röviden és magyarán: A SMILE egy bizonyos mértékben állativá teszi az embereket, míg az eredeti Zoan nem befolyásolja az emberi formát.

Mondjuk van 2 kivételünk, Ginrummy és Sheepshead, akiket először normál emberként láttunk, semmilyen testi elváltozással, később Sheepshead bevetette a SMILE adta erőt.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
AFR
Rikiya

Tévedsz. Több példát is láttunk arra még Zou-n hogy a SMILE fogyasztók képesek be-ki kapcsolni a képességüket.
Pl.: Sheepshead aki mint itt kátszik:
https://naruto-ku...iece/808/7
Teljesen emberi alakban van.
Itt pedig átalakulva: https://naruto-ku...iece/795/9

Ginrummy-t sose láttuk átalakulva csak emberi alakban.

Itt látni egy SMILE használó átalakulási folyamatát.
https://naruto-ku...ece/809/10

Sőt a Zou-n lévő Gifters több tagja is szerepelt emberként mielőtt Jack parancsba adta nekik a támadást. (Legalábbis ha jól rémlik)

Emellett pl.: Holdem is mutatta jelét hisz volt amikor nem voltak rajta az oroszlánja mancsai ami csak úgy léhetséges ha kikapcsolta őket.

Régebben gondolkoztam is azon hogy Wano-n miért nem alakulnak vissza a SMILE használók de arra jutottam hogy biztos félelemkeltés okán.

Szóval biztos hogy a SMILE fogyasztók két formával rendelkeznek.
1. Alap: Tehát az emberi.
2. A részlegesen átváltozott: Tehát a SMILE-ból nyert.

A Haoshoku-nak meg semmi köze ahhoz hogy emberen vagy állaton használják. Az akarathoz van köze csupán.
 
Rikiya
Való igaz.

Bár Ginrummyt nem láttuk még átváltozva, de mivel tudjuk, hogy SMILE használó, és láthattuk normál emberi formában is, így logikus következtetés, hogy ő is, akár Sheepshead, képes cserélgetni a formák közt.

A Király Akaratának természetesen az akarathoz van köze, de nem hiszem, hogy óriási akaratuk volna, ha O-Tama becsicskította őket a képességével, sőt még Babanukit is, aki emlékeim szerint egy magasabb rangú tiszt az átlag Gifters tagokat tekintve.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
saurs
Kurapika írta:

saurs írta:

A haoshoku nem így működik. Ott a használó akaratára reagál a másik. Ha az gyengébb, akkor kiüti, ha nem, akkor nem. Nem attól függ, hogy vadállat-e vagy sem.


Igen gyakorlatban ez van de láttuk nem egyszer hogy Luffy ezzel szelídített vadállatokat így ezen elven maradva akár rájuk is működne bár kétlem de Otama képessége még kulcs szerep lehetett volna


Egyszerűen megijedt tőle és felismerte, hogy erősebb. A valóságban is szelidítenek így állatokat. Pl Motobarut is kiverte a víz, majd elájult. Ushi/Brutal bull is ezért segített neki stb.

Tama gyümölcshasználó, valószínűleg itt is akaratfüggő, mert az erősebbeket nem biztos, hogy tudja irányítani, ha tudatosan elutasítják Tama kibidangoját. De az egyszerű SMILE használókat, akik a szokásos tucatboxzsák karakterek, simán működik. Ők alapból azért vannak Kaidoval, mert félnek tőle és a saját anyjukat is eladnák. Ha jön egy erősebb, akkor neki is behódolnának.
 
AFR
Rikiya

Nem csak az átlag Gifters-hez képest volt magasabb rangú Babanuki hanem a börtön Headliner-jeinél is magasabb volt. Ő is Headliner de mégis a többi Headliner a beosztottja volt.

Tama gyümijének viszont jelen tudomásunk szerint nincs köze az akarathoz. Egyszerűen csak megszelidít minden állatot és SMILE fogyasztót. Azt nem tudjuk hogy a Zoan fogyasztókra van-e hatása.
Lehet a Gifters tagokra azért van mert pl.: CC állíti DNS-t is használt a SAD-hez.
Persze a Gifters tagjait biztos kiütné a Király Akarat de nem azért mert SMILE-t ettek hanem mert alapból gyengék és gyenge akaratúak.
Alapból egy erős akaratú egyén nem enne meg egy ilyen kétes és semmitérő gyümit a nagyobb erőért.

A lényeget összefoglalva egy példával.
Shanks.
Shanks hiába enne meg egy SMILE-t és válna Gifters-é.
Az Akarata erős és nem ütnék ki továbbra se egy Király Akarattal. Nem süllyedne le Kaidou Gifters-ei szintjére.
Ellenben hiába ilyen erős akaratú ha Tama Dango-jából enne ugyanúgy Tama csicskájává válna mint bármely másik Gifters.

Legalábbis jelen tudásunk szerint.

Persze megvan rá az esély hogy ahogy saurs is írta, ha kellően erős az akaratod akkor meg tudod törni Tama gyümijének a hatását de erre bizonyíték kéne hogy lehetséges.
 
dungeonlord
Hóditó haki mindenre alkalmas, ami élőlény ,az egyetlen kivételek a Germa testvérek, és azok, akiknek nincs érzelmük.
Hóditó haki elsődlegesen a érzelmekre hat, és az akaratot is meglehet törni.Ha mutatsz egy kis gyengeséget vagy félelmet, akkor kiüt a hakival.


Otamával is ugyanaz helyzet, ahol nem csak az állatokon működik, hanem minden élőlényen.
Tamago képessége hasonlóan müködik, mint a hóditó haki . Ebben a képességben sok lehetőséget látok .
Még azt se zárnám ki, hogy Belo Betty féle képessége van. Ahol nem csak szelídít, hanem erősít.
 
Rikiya
AFR

Lényegében ő Queen helyettese az Udoni hierarchiát figyelembe véve.

Eszembe jutott az az elmélet, miszerint King Impel Down egykori igazgatója. Ez elég furcsa volna, mert Kaidou Queent bízta meg az Udoni börtön vezetésével. Talán részeg volt?

Az általad megszelidíteni készült személy/állat, a megszelidítés pillanatáig eszébe se jutna, hogy neked behódoljon. Tegyük fel. Tehát megszelidítéskor az illető tudatát, a tudatos állapotát, az eredeti személyét és természetét elzárja, "börtönbe veti". Következetesen tudat alatt irányítja. A tudatalattija válik a szolgájává, az alattvalójává.

Ez az én gondolatmenetem. Szóval AFR-nek igaza van, az Akaratnak semmiköze nincs Tama képességéhez, ha erős vagy akaratilag, ha nem, hatással lesz rád. DE! Ez még nem jelenti azt, hogy az akarat segítségével nem törhetsz ki ebből az állapotból. Meglátásom szerint egy Shanks kaliberű személy könnyedén kitudna szabadulni belőle.

Dungeon

A Király Karata egyfajta kisugárzás. Egy személyből kisugárzó, láthatatlan erő. Egy erő, ami a gyengéket térdre kényszerít, az erősekre pedig hatástalan.

Ráadásul O-Tamát még nem láttuk, ahogyan embereken használja a képességét. Olyan embereken, akik nem ettek SMILE-t.

A különbség O-Tama ereje és a Király Akarata között, hogy Tamáé feltehetőleg hatásos mindenkire (állatra és olyanokra, akik SMILE-t fogyasztottak), míg a Király Akarata az erőseken kívül mindenki mást kiüt. Azonban ez sem jelenti azt, hogy az illető, akit kiütött vele, behódolna neki. Az állatokat leszámítva.

Tehát lehet egy SMILE fogyasztó bármilyen erős akaratú személy, ha Tama így is úgyis becsicskítja.

Betty gyümije egyáltalán nem szelidít, csupán buzdít. :D
Szerkesztette: Rikiya - 2020.05.03. 21:49


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Ugrás a fórumra: