Hozzászólások
One Piece manga
Germa66
Rikiya: Én értem mit mondasz, csak sajnos pont ebből látszik hogy közelébe nem mentél egyik databooknak se. Nem következtetek semmit, azt írtam ami ott le van írva. Olvasd el a databookot és meglátod, mert most így az alapján tapogatózól amit mástól hallasz.

A hibák amik előfordulnak a databookban olyan hibák amik a mangában is előfordultak. Mondjak néhányat? Nem kell annyira megerőltetnem magam. Flampe 33. nővér, Avalo Pizarro 2. hajó kapitánya, Bege 5 éve a BM kalózok csatlósa, Bege vérdíja 3 milliárd belly. Ezek mind tévesen leközölt infok a mangában amik ki lettek javítva.

A Jinbés dolognál meg konkrétan leírtad a lényeget. Hogy neked nem elég ennyi, de másnak igen, akkor kérdem én szubjektív véleményt miért vonsz kérdőre ?

Tapion: Rengeteg ilyen van a sztoriban. Shiliew -Shiryu stb. Szerintem felesleges emiatt minden infot nem létezőként kezelni csak mert a databookban van. Pont azért van a databookban mert Odának nem volt ideje kitérni rá és mert valszeg a sztori szempontjából nem mérvadó. Ez a Jinbe-s dolog esetében úgy fejeződik hogy hogy egy megerősítést kaptak azok akik már tagnak kezelték.
A nevek máshogy írása szerintem amúgy a fordítók hibája.
Szerkesztette: Germa66 - 2019.01.03. 16:01
 
Tapion-sama
De milyen fordítókról beszéltek?

Egy alapfogalom:
romaji - japán karakterek latin betűs átirata

Vivi vezetéknevét a mangában egészen a 906. fejezetig nem láthattuk romajival leírva, kizárólag kanjikkal. Pont ezen okból a neve helyes írásmódja nem volt ismert. Mindenki csak tippelt, az R és L betű megkülönböztetlensége (fuhbazzegmilyenszóez) miatt. Oda-sensei romajival leírta a Nefertari nevet a 906. fejezetben. R-rel. Majd jött egy databook, ami szerintetek teljes mértékben Odától származik, és abban Nefeltari van írva. Romajival. És L-lel.

Shiliew-t szintén ezért írták Shiryu-nak, amíg Oda le nem írta romajival helyesen. Coby-Koby tök ugyanez a szitu. De számtalan ilyet sorolhatnék. Az egyik kedvencem Bell-mére, akinek a 629. fejezetben láthattuk leírva a nevét latin betűkkel, míg a One Piece Red: Grand Characters "hivatalos, Odától származó" databookban Bellemere volt írva.

Kérdezem ismét: milyen fordítókról beszéltek?

Mindemellett, kérdezem én, Karoo-t (avagy korábbi nevén Carue-t), Vivi kacsáját miért nem tartja senki a Szalmakalapos Kalózok tagjának?


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
http://viharsziget.naruto-kun.hu
Germa66
Az ő kártyája is bekerült a volt szalmakalaposok közé ha jól tudom.

Én rendelkezem az angol verzióval a 82. kötetből és ott a 823. fejezetben Vivi neve szintén Nefeltari pedig ez jóval a databook előtt lett kiadva. Mint mondtam én az ilyeneken nem akadok fenn úgyhogy nekem mindegy, de ezért más információt hiteltelennek tekinteni sztem hülyeség.


" hivatalos, Odától származó" < - ezt nem én találtam ki, rákereshetsz. Nem értem hogy ennyi erővel Sabo meg Ace vérdíját miért hiszitek el. Azokat is rendezvényeken közölték le, nem pedig a mangában írták ki....
Szerkesztette: Germa66 - 2019.01.03. 19:40
 
AFR
Miért tartanánk?
Karoo vagy Carue mindegy de ő és Vivi csak velük utaztak és a barátjuk lettek. Megkérték hogy csatlakozzanak de Vivi visszautasította.
Ez a nagy különbség Jinbe és Vivi között. Vivi visszautasította és nem lett tag míg Jinbe elfogadta Luffy-t mint kapitányát és viszont.
Ez olyan mint Nami. Gondolhatott Luffy akármit. Nami csak együtt utazott Luffy-ékkal az Arlong arc-ig. Ugyanis addig ő az Arlong kalózok tagja (sőt talán tisztje erre már nem emlékszem) volt. Nami csak Arlong legyőzése után lett ténylegesen is tag.

Na de a lényeg. Ne akarjatok már meggyőzni arról hogy Jinbe nem tag mert én se akarlak az ellenkezőjéről. Ugyanannyi esélye van mindkettőnek. Más a nézőpontunk ennyi. Oda tudja a frankót és úgyis az van amit ő mond.

Egyébként nem hiszem hogy csak mi nem értünk egyet ebben szóval hátha belekerül majd egy SBS-be a Jinbe kérdés.
 
czera
Nagy a csend.. Várható a hétre manga?
Vagy hol lehet ezt megnézni?
 
Rikiya
Most pénteken fog kijönni az angol verziója és hétvégén pedig a magyar.
 
czera
Nem lesz ma, majd csak jövő héten. :(
 
bakod
Ez szomorú de igaz :/ pedig én is rákészültem hogy végre olvashatom az új fejezetet.
 
Rikiya
Pedig ma kellett volna kijönnie,hétvégén pedig a magyarnak :(
 
dungeonlord
dungeonlord írta:

Attól függ,hogy idén vagy jövőre lesz szünet.
Ha December végén kapunk fejezetet(20 könyékén), akkor Jan első két hetében lesz pihi.
Ha nem kapunk December végén,akkor újév utáni kövi héten jön a kövi adag.
Így vagy úgy 2hét pihi lesz. Fejezet szerint, idén nem lesz több.
Én szerintem pedig 1fejezetet még kapunk idén.
 
czera
Megjelent a fejezet és a jövő héten szünet...

930
Remélem Sanji nem valami idétlenül fog kinézni!
 
sentinel03
https://readms.ne...930/5615/1
 
Tapion-sama
Gyerekek, lehetne azt csinálni, hogy igyelszünk egy icipicit tartani magunkat a Fórumszabályzathoz? Idézgetünk saját magunktól és semmi újat nem teszünk hozzá; beküldünk egy linket de egy fél szót nem bökünk oda... ez nem a Facebook. Próbáljuk picit kulturáltabbá és fórumszerűbbé tenni a Fórumot, ha kérhetem :)


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
http://viharsziget.naruto-kun.hu
Hiei
Ez egy élvezetes és vicces fejezet volt. Érdekes, de nekem a Zoros rész valamiért nagyon tetszett később gondolom elfogják veszíteni a mosolyukat és ezzel ad majd egy érzelmi löketet nekünk és a csapatnak is.
Mamás rész is tetszett. Nem kell félteni Mamáékat és Oda megint jól mutatja be pusztán szavakkal, hogy Mama kölykeit még Kaidou se szívesen látja. Ergo tart tőlük és egy esetleges harctól.
Sanjis rész badass volt, de ha felveszi azt a sz*rt én komolyan mondom sírva fakadok.
Imádkozom, hogy Tapionnak igaza legyen és CC legyen a dobozban a suit helyett.
És milyen baromság már, hogy azért veszi fel, hogy ne ismerjék fel?xD Így se ismerte fel ez a szerencsétlen, pedig ő már elég magas rangú tiszt. Ha pedig megjön Hawkins és Drake nem mindegy mi van rajta elverik és leveszik róla vagy lefog velük is 2v1-ben harcolni?
Ettől független igazából teljesen mindegy mit csinál abban a ruhában, mert egyáltalán nem érezném övének a győzelmet.
 
jasek89
Pár hónappal ezelőtt volt vki (nem dungeon még mielőtt magára utalna), aki azt jósolta elsőre, hogy a BM kalózok megtámadják Kaido-t és ezek ketten fogják legyengíteni egymást, amiből Luffy fog nyerni. Én őt (meg még pár ember) kiröhögtem és nem hittem volna, h Oda meghúzza ezt, aztán mégis megtörtént, szal szeretnék tőle elnézést kérni.

Én örülök, tudtam hogy az a doboz még hasznos lesz Sanji-nak, neki ez lesz az a bizonyos "power up"-ja. Biztos baromi badass lesz ezzel a kütyüvel.
 
Ugrás a fórumra: