Nekem a fejezet első fele egyértelműen jobban tetszett, pedig nem történt semmi extra úgymond benne, csak a szokásos hajózás és eszmecsere. Luffy végre megtudta a híreket Saboról és Viviékről. Az viszont fura volt, hogy a többieket átugrották annak ellenére, hogy a Buggy dolgokon még mindig rugóznak. Persze most lehet nekem támadni, hogy mit várok Luffytól, de legalább a hírekkel legyen tisztába, ha másért nem legalább a szövetségesei miatt lásd Vivi és Sabo most. Hancockról legalább említhettek volna valamit, ha már az előző fejezetben kiderült mi történt vele és amennyit segítettek neki a 2 év alatt. 
Én maradtam le valamiről? Kicsit lefagytam, hogy Caribou a hajójukon van. A látottak alapján nem szivárgott fel, vagy ha felosont akkor elkapták, vagy csak jól álcázza magát.
Magát a motivációt értem, hogy elvihették magukkal, hogy máshol kirakják, hogy a Gyojin sziget után Wanonak se árthasson. Csak engem az zavar, hogy az utóbbi pár évben annyira nincsenek megmagyarázva a dolgok, elvarrva a szálak és sokáig csak találgathatunk. Úgy gondolom nem túl bölcs dolog, mindent előtte megbeszélni.
Wano óta akárhányszor tűnik fel a Gorosei, nálam mindig kilóg a lóláb. Nekem nem a Lulusia királyság elpusztulásával van gondom, hanem annak a módjával. Kvázi gombnyomásszerűen történt, kicsit SW feelengem van. Az korrekt, hogy láthattuk, hogy tűnhetett el God Valley, de nekem csak az egyszerűségével van bajom. Ennyi erővel Onigashimát is szétlőhették volna a levegőben vagy Kamabakkát is elpusztíthatták volna az egész forradalmi brigáddal egyetemben. A mostani fejezet alapján nem értem, hogy miért nem lőhették volna ki a forradalmárokat, kicsivel hamarabb tudták meg, hogy ott vannak, szóval ez nem lett volna akadály. Nekem ez a szigetelpusztítósdival nem lenne bajom, csaj lenne körülményesebb, mert így utólag ezt következetlenségnek látom. Csomó problémát megoldhattak volna eddig ezzel így. Például ha valami hasonló lenne, mint a Buster Call, akkor elfogadnám és egy szavam nem lenne.
Ennél a szálnál is van egy hiányosságom. Miért zárták börtönbe a királyt? Valamiért úgy érzem, hogy le vagyok maradva valamiről.
Biztos vagyok benne, hogy Sabo túlélte logiaként, viszont az a kérdés, hogy mi lesz vele. El tud menekülni vagy elkpaják? Arról nincs tudomásunk, hogy a gyümölcsével tud-e lebegni, mint mondjuk Caesar, de egyébként, mint ahogy előttem is elhangzott sok megmenekülési módja van, lehet valami hajó van a közelben. A másik valószínű eshetőség, hogy elkapják. Nos ezzel meg az lenne a bajom, hogy Ace 2.0 lenne akkor. Nagyon megörültem Wano után amikor kiderült, hogy Sabot, nem kapták el és nem végzik ki, mert féltem, hogy hasonló dolog fog történni egy az egyben, mint Ace esetében. Most megint izgulhatunk emiatt. 
Remélem, hogy a következő sziget extrémebb lesz, mert a szimpla havas táj Onigashima és Punk Hazard után lehet kissé unalmas lesz. Viszont, hogy erről elfeledkezzünk Oda egyből be is dobta Bonneyt. Információdús fejezetre számítok még a szünet előtt.
Az viszont meglepett, hogy nem Weevil volt a fejezet főszereplője az előző sorminta alapján. Ez csak azt a gyanúmat erősíti, hogy ő lesz az ellenlábas a következő szigeten.
Eddig én is nagyon éreztem a végjáték szagot, de az utóbbi fejezetek oszlották el nálam ezt az egészet. Azok után ahogy Shanksék is "le vannak maradva" a kövek gyűjtögetésével Feketeszakállékkal egyetemben. Buggyt direkt nem említeném. Ahogy Robin is mondta egyáltalán nincs nyomuk az utolsó Poneglyph helyéről, legjobb esetben is szerintem csak egy nyomra lelhetnek a következő szigeten, de még ezt is túlzásnak érzem így Wanotól annyira nem messze túlzásnak érezném, ha komoly előrelépés lenne az ügyben. Azt látom, hogy még csak mindenki szervezkedik, rosszabb esetben érzi, hogy ki kell lépnie a komfort zónájából. Több rövidebb és feszesebb történetszálra számítok, valami olyasmik mint Enies Lobby és Marineford között. Ahol inkább a kalandozáson lesz a hangsúly, nem azon, hogy minden helyen feltűnik egy nagyon erős ellenfél. Az eddigi felépítését a történetszálaknak lehet el is lehet már felejteni.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."