Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Douluo Dalu animációs sorozat (Tilos a spoiler!)
Fricy222
Pwent írta:
TS speciális a helyzete, másnál a kék-ezüst fű szemétnek minösült és ezért nem tudta a Nagymester bebizonyitani az igazát, mert nem volt kinn kipróbálja.


Valóban, viszont azt nem szabad elfelejtenünk, hogy ezek a képesség-megnyilvánulások elsősorban pszichikai/mentális erők. A távolkeleti filozófiában, szellemi áramlatokban nincs sehol kettős lélek. Csak akkor, ha megszállás van egy lélek által, de így az sem "kettős", hanem "két" lélek.
Ez kicsit talán olyan, mint az IQ és EQ. Ugyanazon személy két oldala, mint az éremnél. Így a harcilélek az embereknél a mentális erő kivetülései. Így hiába "szemét" TS harcilelke (ami igazából nem is olyan szemét, lévén, hogy emiatt "császár";), mivel TS lelkének (vagy inkább elméjének) egy oldala, nem különálló valami, így lehet, hogy a harcilélek behódol, de ha TS nincs pszichikailag felkészülve, akkor vége is van.
Nem hiába mutatják - szerintem - mindig, amikor elnyel egy gyűrűhöz egy szörnyet, hogy milyen "csata" van a "fejében". Mondhatnánk azt is, hogy pszichikai hadviselés. Többször meg is jegyzik TS-ról, hogy túl komoly a korához képest, túl sok mindenen forgatja a fejét. De ezt betudják az apja vérvonalának.
 
Ayagii
Ehhez a fejében lévő harchoz, amit Fricy írt hozzáfűznék még valamit:,
Általában (lényegében mindig) az ilyen kultiválós kínai regényekben van egy úgynevezett divine sense angolul, én pl. mentális erőnek, vagy szent érzék vagy ilyesminek fordítok. Ezzel képesek belelátni a lelkülkbe (nem harci lélek, hanem a rendes lélek). Pl. Amikor mentális támadást szenvednek, akkor szokták így leírni, hogy megjelennek a lelkük mellett és mintha kint lennének, úgyan úgy harcolnak. Ellenben ha a léleknek baja esik akkor kampec.

Ezzel a szent/mennyei/akármien érzékkel következőket szokták még tudni csinálni:
- érzékelni a saját testüket akár a sejtjeik szintjén
- érzékelni mások jelenlétét x méteren/kilométeren belül
- megerősíteni az érzékeiket pl. Ellátni többszáz km-ig (bizony)
- alkimisták és egyéb craftolós szakmákban elősegíteni a műveletet

Ezekből párat a Douluo Daluban is láthattunk, mint pl. A fent említett harc a "belső világban" vagy az erősebb érzékek.

Mindezt azért írtam le, higy könnyebb legyen megérteni, hogy miről is van szó.
 
alfaboy85
köszönöm az új részeket csak a feliratra várok :D és meg lepi hogy 20 rész van :D (Ha tilos ki irnom töröjétek ) hatalmas pacsi .:bow
 
sacron
Hokushin írta:

Engem érdekel, de talán később majd fény derül, hogy kicsoda Xia Wu édesapja.

Az elején meg később is abban reménykedtem, hogy Tang Sang édesanyja valahol fogságban van és együtt fogják kiszabadítani.


A 27. részben mikor Tang San az emberarcú pók lélekgyűrűjét próbálja megszerezni,
akkor álmodik Tang Hao-ról és Ah Yin -ről a múltban. Amennyiben lehet hinni az álomnak (és helyesen értelmezem a látottakat), akkor Tang San édesanyja, Ah Yin egy emberi alakot öltött lélekszörny (kék ezüst fű) , méghozzá 100 000 éves kategóriából (piros lélekgyűrű). A részben szereplő két titulus dolo és a pápa, akik Tang Hao-val harcolnak, Ah Yin lélekgyűrűjét akarják megszerezni. Mivel Tang Hao nem bírt el hármukkal, ezért Ah Yin egy rituálé keretén belül inkább nekiadta Tang Hao-nak a lélekgyűrűjét, ezzel feláldozva magát.

Szintén a 27. részben még láthattuk, ahogy Tang Hao már a jelenben egy kék ezüst füvet érint meg és úgy beszél hozzá, mint ha az lenne Ah Yin. Tehát elképzelhető, hogy Ah Yin nem meghalt, és nem is elrabolták. Azzal hogy átadta a lélekgyűrűjét Tang Hao-nak, elvesztette az emberi alakját és az ereje nagy részét.

Xia Wu valószínűleg szintén egy emberi alakot öltött lélekszörny. Nem véletlen nevezi bátyjának a nagy titán majmot. Ráadásul a kultiválást is más módon végzi. Bár ez utóbbiból éppen csak egy rövid jelenetet láthattunk.
 
Chakra
115. rész

Az ügyeletes gyilkos istennek szép kis szörny lélek harci lelke lehet. Valszeg valami sárkányféle, a szárnyaiból és a fickó képének fizikai "elváltozásaiból" ítélve. Jó lenne látni. Meg azt is tudni, hogy az ipse milyen szintű. Mert bár sokat nem villantott, de erősen Titulus Douluo-nak tűnik.

Viszont vajon miért akarta, hogy a kis róka és a kis szörny ne menjenek a Pokoli Útra? Lehet, hogy nem akart balhét Bibi Donggal és Tang Haoval, ha véletlen odavesznének? Vagy azt nem akarja, amit a hírnök mondott, hogy ha új gyilkos isten születik, akkor attól Mészárló Város "sérülést szenved"? Lehet, hogy a "Gyilkos Isten Mező" által Mészárló Város fizikálisan is területet veszít?

A kis rókából Youko Kurama (nem a Yuu-Yuu Hakusho-s, hanem a Narutós) helyett Shukaku lett. :D És azok a vöröslő szemek is nagyon adták. Bizalom, mi? :D Igazából csak azután nyelte be a méregtelenítő bogyót, miután látta Tang Yin arcát.
Még mindig nagyon kíváncsi lennék, hogy egy illúzió alapú szörny harci lélekkel rendelkező személy hogyan küzdötte fel magát a 100 győzelemig...?

Hmm... nem derült ki, hogy az előző rész végén ki volt a köpenyes-csuklyás alak. :(


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Fricy222
Hát erre én is kíváncsi lennék. Bár, ha sikerül saját fejükbe zárni, akkor már csak egy tőr, vagy valami hasonló kell. De számomra nem tűnik valami erősnek/komolynak a csajszi.
Abból kiindulva, hogy TS azt mondja, hogy az apján érzett ilyet, szinte biztos, hogy TD az ipse.
Azért érdekes, hogy ki lehet menni-nem lehet kimenni. :) Mármint, eddig senki nem mondta, hogy a GyI ranggal ki lehet menni onnan, most meg mégis. :) Persze TS apja meg a pápa nőci alapján lehet tudni, hogy igen, de erre odafigyelhettek volna a készítők. :)
 
goku5
Köszi a fordítást!

Hát ez is egy nagyon jó kis rész volt. Csak megint csak túl rövid! Mindig izgalmas és hamar vége van.
Azért megjegyezném, hogy úgy volt hogy lélek doloból se sok van a világon. Nemhogy most még itt összegyűlik 9. Kicsit érdekes.
Ez a gyilkos isten mező elgondolkodtat mi lehet!?
A király meg lehet inkább valamilyen vámpír is a kinézetéből és hogy mindig mindenütt ott vannak azok a denevérek.
Személyes tippem hogy miért nem akarja hogy menjenek, mert ha megszerzik akkor veszít a saját erejéből. Mármint szerintem most ő irányít és a mészárló út által elnyelt erő felett rendelkezik, viszont ha valamelyikük megszerzi a mezőt akkor ő is képes lesz rá és övé lesz az elszívott lélekerő. Láthattuk most is ő szívta el a lélek dolok erejét nem hagyva hogy TS-é legyen. Lehet megszerezte ezt a mezőt a pápa is és TH is és fél tovább fogyik az ereje ha ők is megszerzik.
Meg milyen szépen feláldozta az egész nézőközönséget.
Amúgy az emlegetett 10 év vajon kit takar? A pápát vagy TH-t? Na meg a pápa akkor megszerezte ezt a lélek mezőt de akkor gondolom TH is nem?

A részben felmerült bennem hogy most végül is kinek is van itt bűbájozó képessége amivel bájol csábít? Mert hogy eddig úgy volt hogy a rókalánynak de mint kiderült inkább TS-nak van! Szépen elcsábította a kis rókát!

A kis rókalányra tényleg kíváncsi lennék hogy jutott el ide. Pláne azokból amiket láttunk TS is meggyűlt a baja a kihívóival kellet neki a kalapács és a rejtett fegyverek.

És tényleg nem derült ki a köpenyes. Még csak nem is mutatták!
Másik meg hogy mit reklámoznak már azzal a plakáttal TS szobájában?

És egy kérdés Ayagii-hoz! Megígérted hogy leírod miért is nem nőtt TS ereje ha nem lesz benne a részeben! Kérlek írd már akkor le!
 
Chakra
goku5 írta:
...
A király meg lehet inkább valamilyen vámpír is a kinézetéből és hogy mindig mindenütt ott vannak azok a denevérek.
...


Vagy a fickó harci lelke egy vízköpő (gargoyl). Egyes legendák szerint "a vízköpő egy olyan, hosszú nyakú sárkány volt, amelynek denevérszárnyai voltak és szájából tüzet ontott". Egyrészt ott egy csomó vízköpő szobor az aréna körül. Másrészt a fickó láva/lánglépcsőt csinált magának és azon sétált le. Arról nem is beszélve, hogy a pasas bőre is olyan színű, mint a kövek.


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Ayagii
goku5 írta:
Ez a gyilkos isten mező elgondolkodtat mi lehet!?

Benne volt a részben, hogy ez mi is pontosan :D
"Ez el tudja nyelni a saját gyilkos aurádat, és a Harci Lelkedhez csatolni."

goku5 írta:
Személyes tippem hogy miért nem akarja hogy menjenek, mert ha megszerzik akkor veszít a saját erejéből...

Ez is benne volt az utóbbi két részben.
A prófécia így szólt:
"Érkezik a Gyilkos Isten. Pokoli Katasztrófa."

goku5 írta:
Amúgy az emlegetett 10 év vajon kit takar? A pápát vagy TH-t? Na meg a pápa akkor megszerezte ezt a lélek mezőt de akkor gondolom TH is nem?

Mivel mindketten kijutottak Mészárló Városból, ezért mindkettőnek megvan a Mező képesség. Ha az utóbbi 10 évről van szó, akkor valszeg a pápa volt ott utoljára, mivel akkor TS már 5+ éves lehetett. Lehet, hogy amikor meghalt az előző pápa, akkor ment oda. Legalábbis szerintem.

goku5 írta:
A kis rókalányra tényleg kíváncsi lennék hogy jutott el ide. Pláne azokból amiket láttunk TS is meggyűlt a baja a kihívóival kellet neki a kalapács és a rejtett fegyverek.
Chakra írta:
Még mindig nagyon kíváncsi lennék, hogy egy illúzió alapú szörny harci lélekkel rendelkező személy hogyan küzdötte fel magát a 100 győzelemig...?

Nem olyan biztos, hogy illúzió alapú a lelke, nem? Mármint XW-nak is van bűbáj képessége, és ő egy erő típusú Lélek Mester. Azt se felejtsük el, hogy a Szörny Lelkek alapból adnak plusz statokat. Egy rókától pl. lehet hogy gyorsaságot kapott.

goku5 írta:
És egy kérdés Ayagii-hoz! Megígérted hogy leírod miért is nem nőtt TS ereje ha nem lesz benne a részeben! Kérlek írd már akkor le!

Igazából semmi extra. Azért nem nőtt az ereje, mert a gyilkos aurája egyre erősödött, ahogy több és több embert megölt, és minél erősebb lett, annál inkább kezdte befolyásolni a gondolatait. Ezért TS kultiválás során nem a lélekereje fejlesztését vette célnak, hanem hogy elnyomja ezt a befolyásoló tényezőt.
 
Peti94
Érdekes rész volt, elég gyorsan elértünk a Mészárló város történetszál végére, még 2-3 rész és szerintem már kint lesznek. San megint szerzett egy új képességet, a Gyilkos aura megtestesülése egy elég erős "jégfőnix" lett.

Chakra írta:
Viszont vajon miért akarta, hogy a kis róka és a kis szörny ne menjenek a Pokoli Útra? Lehet, hogy nem akart balhét Bibi Donggal és Tang Haoval, ha véletlen odavesznének? Vagy azt nem akarja, amit a hírnök mondott, hogy ha új gyilkos isten születik, akkor attól Mészárló Város "sérülést szenved"? Lehet, hogy a "Gyilkos Isten Mező" által Mészárló Város fizikálisan is területet veszít?


Szerintem is az lehet az oka, nem akarja, hogy új Gyilkos Isten szülessen, mert gondolom akkor elvehetnék tőle a "trónt".

goku5 írta:
Ez a gyilkos isten mező elgondolkodtat mi lehet!?


Hu Liena elmondás szerint, a Gyilkos Isten Mező egybeolvasztja a Harci lelket a Gyilkos aurával.
De San esetében ez mind a két lelkére igaz lehet vagy csak az egyikre?
 
goku5
Á a vízköpő jó gondolat! Tényleg lehet ilyen harci lélek egyáltalán?

Ayagii Köszi a válaszokat.
De még mindig nem tiszta mi az hogy hozzácsatol. Majd gondolom a végén jobban megértem. De ha a gyilkos aura miatt nem nőtt és az eggyé válik a lélekerejével az jócskán megnő és ez a gond is elmúlik. Gyorsulhat is a fejlődése.
"A pokoli katasztrófához" meg annyit hogy elvileg megszerezte ezt TH és a pápa is nem, Tán mégse igen történt semmi olyan. DE lehet emiatt fog összeomlani a város. Úgyis alatta van és alap összedől összerogyik az egész.

10 évvel ezelőtt TS 8 éves volt. Ekkor már 2 éve hogy elhagyta az apja és tanul. Szóval lehetett ő is.

Amúgy a mostani részben is voltak előhívott lélekszörnyek! És használták az erejüket is. De nem hinném hogy a rókának ilyesmi lenne.

Amúgy hogy nézegetem a réi részeket egyre jobban lejön XW miért is aggódott. Utólag minden tisztább. Másképp látja az ember a dolgokat plusz infóval.
Másik dolog! Mindenki eszegette a halhatatlan növényeket. És ilyen 5-7 szintet ugrott valaki egy növénytől. TS meg többet is ehetett neki mégse igen ugrott meg a lélekereje? Miért?
 
Peti94
goku5 írta:
Másik dolog! Mindenki eszegette a halhatatlan növényeket. És ilyen 5-7 szintet ugrott valaki egy növénytől. TS meg többet is ehetett neki mégse igen ugrott meg a lélekereje? Miért?


Ha csak az egyiket ette volna meg akkor belehalt volna, de két növény együttes megevésével kompenzálta a negatív hatásukat, (és ezzel együtt a pozitív hatásukat is), és valószínűleg ezért nincs nagy lélekerő növelő hatásuk.
De passzív képességeket kapott tőlük.
 
Ayagii
goku5 írta:
"A pokoli katasztrófához" meg annyit hogy elvileg megszerezte ezt TH és a pápa is nem, Tán mégse igen történt semmi olyan.

Biztosak vagyunk ebben? :D
Vagy csak nem mondták el, hogy mi történt, ha történt valami.

Az apja meg ahogy Nagymester mondta, valójában "nem hagyta el" TS-t. Figyelte őt, nem igaz?

TS meg hogy többet megevett azokból a növényekből, az nem jelent semmit. Egyrészt más attribútumúak voltak, pl. tűz és jég, nem pedig olyan, ami a sajátjához passzol (méreg), másrészt lehet hogy nem olyanok voltak, ami lélekerőt fokoz. Olyanból lehet, hogy csak 1et, vagy annyit sem evett meg.
 
Chakra
goku5 írta:

Á a vízköpő jó gondolat! Tényleg lehet ilyen harci lélek egyáltalán?
...


A Kék Villám Zsarnok Sárkány is elég mitikusnak tűnik. :D


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
goku5
TS nem méreg típusú! És igen lett passzív tűz és jég ellenállása. Meg valamilyen harmat segítségével a lila démon szeme is továbbfejlődött. (mitikus mustármag szint, de lám még csak van ennél is magasabb szint)
De inkább gondolom hogy azért nem nőtt mert így túl sok előnye lett volna többiekhez képest. És a többiek is csak annyit kaptak hogy egyszerre érjék el a 40 szintet. Ez már szerzői taktikai húzás. De azért tegyük hozzá kezdetben TS és Mu Bai között 8 szint volt. Mostanra már legalább egyenlők. És ez i csak amiatt van hogy mostanában másra fordítja az energiáját (gyilkos aura)

A Kék Villám Zsarnok Sárkány egyfajta élőlény a Vízköpő meg nem is tudom? Nem szobor?

Amúgy amikor méreg dolognak magyarázza TS a mérget és a semlegesítést a kék ezüst füvet se igen lélekszörnynek mondja. Mintha az is egy harci eszköz lenne mint a kalapács. Érdekes. Vagy csak rosszul értelmeztem?

Szerintem nem figyelte őt végig. Csak feltűnő lett volna. Csak meghatározott időben ott volt. Beiratkozás tanoncisága kovácsként. De akkor 6 éves. Másik meg amikor beiratkozik a Shrek akadémiára akkor meg 12 éves. Közte van 6 év. Tökéletes idő egy kis gyilkos városbeli kiképzésre. Mert ha előtte ment volna akkor még YA-nal való találkozása az az legalább 30 évvel korábban kellet hogy legyen. Bár az is lehetséges.

És tényleg nem tudjuk lett-e valami hatása TH és a pápa menetelésének. Lehet tényleg ha ők is megszereznék az erőt az tényleg a város és vele az ő hatalmának a végét is jelentenék. De ez is majd kiderül. Mert az előzetesben is mintha megtámadnák őket denevérek azokat meg mintha ő irányítaná nem?
DE az biztos kíváncsian várom milyen kihívásokat tartogat a Pokoli út? Mentális és fizikai is biztos.

Pláne a mostani részben lévő bájolás hatására már tuti szerelmes a rókalány. Milyen érzés lesz megtudnia hogy a gyűlölt ellenségébe lett szerelmes. Már alig várom azt is.
 
Ugrás a fórumra: