Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Douluo Dalu animációs sorozat (Tilos a spoiler!)
Severum
Hát nem húzzák az időt. :D

Na de akkor jól gondoltam, mind Bibi nénje és Tang Hao benne van abban a háromban.
Tang San is öl, de ő leginkább offscreen teszi. :D

Lehet hogy ez valami fontosabb szint lépés, mert korábbról az jött le hogy 50 és 60 között nehezebb a szintlépés valamiért.

Na de úgy látszik igen komolyan veszik Mészárló városban a gyilkos isten rangot, még a tanítványaiknál sincs szabály szegés. :D

Amúgy ha az 50 feletti győzelemmel rendelkezőket nem rakják össze akkor nem fognak egymás ellen harcolni. Tehát miért is kellene majd megmenteni a róka lányt? Szerintem ő is saját jogon fog ki jutni, és talán majd a pokoli úton történhet valami, már ha egyszerre mennek.

Tang San eddig is gyilkos volt, hiába is cenzúráznak, azért egyértelművé tették már párszor. Azt nem tudom mit csinálnak most éppen a többiek, de ha alacsonyabb szintű helyeken is teszik, akkor is biztos hogy már mindenki eltett jó pár lélek mestert láb alól, Ezért nem hiszem hogy nagy gondjuk lesz vele ha majd TS elmondja nekik hogy mennyi ellenséget megölt Mészárló városban.


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Peti94
Rendesen felpörögtek az események, volt harc bőven, (csak sajnos rövidek).
A város vezetője mondta, hogy az elmúlt 1000 évben San a harmadik a varosban, aki a Tiszta Ég Klánból származik.
Most akkor már 1000+ éve él a vezető vagy csak továbbadták az információt és ezért tud róla?
(Elég valószínűtlen, de akár még egy emberré változott lélekszörny is lehetne a város vezetője, aki elérte a 100. szintet, így már élhetne ilyen sokáig).

goku5 írta:
De viszont felmerült egy jó kérdésem. Elvileg ha valaki elér a megadott szintet lélekgyűrű kell. Bár ez volt TS is nemrég a gondunk hogy elérte mégis csak később lett gyűrűje. De itt a jó kérdés! Még ha TS nem is de a rókalánynak el kell vagy kellett érnie azt. Hogyan tovább gyűrű nélkül?


Ez tényleg jó kérdés ;) Talán az lehetne rá a magyarázat, hogy akik bemennek oda önszántukból, azok, minimum 50. szintűek és 50. szint után elég nehéz fejlődni, akár évekbe is telhet mire elérik a következő lélek gyűrűhöz szükséges szintet. Amint láttuk az erősek pár év alatt elérhetik a 100 győzelmet és így van esélyük a kijutásra.
Akik meg nem érik el azoknak meg úgysincs már szükségük lélekgyűrűre, mert nagy valószínűséggel ott élik le az életüket vagy meghalnak az arénában.

goku5 írta:
Amúgy elvileg akkor még csak nincs 2 éve ott. A rókalány van több mint 2 éve ott és ő 1 évvel korábban érkezett.
TS mondtak 1 évnél 68-at és 90-et is. Szóval bő egy éve van ott inkább. Most 99-nél tart. Gondolom előzetesből a következő részeb meglesz mindkettőnek a 100 és mennek a Pokoli útra. Vajon ott mi lesz?
Amúgy akkor olyan heti 1-2 mérkőzés volt. Az se olyan sok.


Az első évben szerzett 68 győzelmet, majd a második évben érte el a 99-et.
Hu Liena már kicsit több mint 3 éve van ott.

Szerintem a Pokoli Út egy olyan próba lesz ami nem testüket, hanem a lelküket/elméjüket teszi próbára és ezért ezért kellett a mentális erő növelés, hogy kibírják a végső próbát.
 
goku5
Ayagii Ha tudod írd már le miért nem erősödött annyit. Félek nem lesz benne legközelebb mert más fontos dolgok lesznek benne. Meg ha jól értem kicsit korábban volt a magyarázat mint ahogy a rész végetért. Lehet ez is egy olyan dolog mint hogy miért nem magyarázták meg hogy a lélekcsarnok miért hagyja őket békén.
Ha véletlenül benne is lesz akkor meg tényleg nem spoiller mert úgyis benne lesz. Pláne hogy ha nem is olyan nagy dolog.

TS belül mindig is a Tang szekta tagja. És vérbeli gyilkos. Eddig se jelentett neki gondot megölni valakit. Ezért is készítette a fegyvereit. Ez a sok gyilkolászás egy idő után meg se kottyan neki. Hozzászokik pláne a körülmények miatt. Na de ha visszatér a normális békés világba nehezebb visszailleszkedni. És nem azért de Mu Bain kívül nem igen van a Shrekben olyan valaki aki nagyon gyilkolászna pláne simán feldolgozná hogy ilyen mészáros lett belőle.

A rókalányt meg szerintem a Pokoli útról kell majd kimenteni. Nem hinném hogy véletlen hogy egyszerre mennek. Biztos lesz ott valami amivel nem boldogul majd. Jön majd szeretett lovagja megmenti és még jobban beleszeret legnagyobb ellenségébe.

A réi részekre meg tényleg kár volt ellőni olyasmit hogy nem haltak meg. Pont kellet volna az nekik oda. Így nincs olyan sok értelme. De amúgy lehet meghaltak, csak Flender mondta hogy túlélték.
Másik meg Erlong. Variáns harci lélek. Tűzsárkány. Na de azt írtátok azért nem kék zsarnok mert tűz meg vörös. De ő is kék harci lelke van. Mos ez megint csak bezavar.
Másik jelentős dolog. Amikor megjelenik Méreg dolo a Shrek tanulói előtt hogy nem veszi észre XW auráját és hogy ő kicsoda? Azért még ha nem is figyel más is van azért ezt észre kellet volna vennie nem?
 
basic_User
Köszönöm az új és régi részeket :).

Néhány felvetet kérdésre a feltételezéseim (kéretik az ironikus megjegyzéseket nem komolyan venni):
goku5:
Amúgy nem sokat láttuk a rejtett fegyvereket se. csak egy ujjat. Jobb mint a semmi. De hol van még a 3 legerősebb fegyver megépítése? Lehet azokon ügyködik mostanság a ritkább mérkőzései között.
--- Nem hinném, hogy lenne nála egy kovács műhely, és a tízezer kalapácsütéses eljárást is idő igényes. szerintem csak összeszerelési, javítási munkákat végez.

goku5:
Amúgy a szokásos unalmas kérdésnek megemlítem, hogy mindenki ugyanolyan ruhát visel csak a főhősök viselik a saját ruhájukat.(jó szokjuk meg hogy ruha nem változik nem sérül és nem lesz szakadt vagy véres)
--- A főhőseink igenis odafigyelnek a megjelenésükre, így kitűnnek a tömegből és senki nem meri véletlenül megtámadni őket. Különben is, ha már ilyen tárolóeszközeik vannak mi az a 2-3 évre való váltóruha. Vajon Hu Liena hol tartja a dolgait?

goku5:
Egy jó kérdés!: TS tudja használni a kalapácsát. Akkor gondolom más is tudná használni a lelkét nem? Csak képességek nélkül. Mégse mutattak semmit ilyet. Vagy csak az eszköz típusúak de azt se. Igaz nem is igen volt idő alkalom rá. Miért nem használja más is?
--- Nem mindenkinek van bennfentes gyilkos isten apja, aki speciális lélekerő nélküli kalapácstechnikával készíti fel az utódot. CSALÁS!:xkad -ez így nem igazságos. Vajon Hu Liena is kapott valamilyen speciális képzést?

goku5:
De őszintén az a kész csoda hogy még találnak olyan öngyilkosjelölteket akik a végén ki mernek állni ellenük.
--- Nem sok választás van, évente kell egy győzelem, vagy marad a külváros és az önkéntes véradás. A belső város lakosságát évente megtizedelik az arénában az elég szép lélekerő mennyiség, és egy egész kontinensnyi rosszfiú(lány) van utánpótlásra.

Egyesítve 2020.07.26 17:11:35:
Néhány további kérdésre a feltételezéseim (kéretik az ironikus megjegyzéseket nem komolyan venni):

goku5:
Ahogy nézem a rókalány lélekerős szív is meg iszik a nedűből is, (mindenkit megöl) Viszont TS csak a szükségeset szóval nem mindenkit öl meg. Nem szívja el a lélekerőt és szerintem a nedűből sem iszik. Ne csoda hogy nem erősödik annyit.
--- szerintem Tang San nem akar a 'vérszomja' rabja lenni, mint kontroll típusú lélekmester nem akar külső behatások alatt cselekedni. A pokoli nedű kiváló hatását gondolom könnyű megszokni de a külvilágban elég nehéz beszerezni.

Chakra:
Csak engem zavar, hogy a kis rókától nem látunk semmi harcot? Mert Tang San szépen aprít, de róla tudjuk, hogy képzett a közelharcban is. A kis Vukk viszont nem tűnik egy tipikus közelharcosnak.
--- Szerintem a pokoli útra tartogatják tőle az ütősebb harci jeleneteket.

goku5:
Másik jelentős dolog. Amikor megjelenik Méreg dolo a Shrek tanulói előtt hogy nem veszi észre XW auráját és hogy ő kicsoda? Azért még ha nem is figyel más is van azért ezt észre kellet volna vennie nem?
--- XW aurája mindig valamilyen képesség hatására fedezhető fel (Pl.: TS különleges szemtechnikája, vagy a verseny végén a területi gyógyítás), és mire a jelenetben a TD lehívja a lélekgyűrűit már rég elbújt a szék mögé.
Szerkesztette: basic_User - 2020.07.26. 17:11
 
Ayagii
Igen, Erlong lelke Tűzsárkány, és vörös, nem kék. A 47. részben látható, amikor Nagymester visszaemléákezik.

Dugu Bo pedig igen, észre kellett volna legyen, de látható, hogy XW próbál elbújni. Lehet, h észrevette, hogy valami furcsa, de nem gondolt bele.
A regényben ezt írják erről a jelenetről:
Jelenleg Shrek Akadémia oldalán mindenki arca nagyon csúnyán nézett ki. Azonban senki sem vette észre, hogy jelenleg Xiao Wu a háttérben állt, és mindent megtett, hogy tartoztassa magát, míg arca valamelyest sápadt volt.

Már azóta ezt tette, hogy Xue Xing herceg triója belépett a szobába, csak senki sem vette észre. Önkéntelenül mindkét szeme már vörös volt.


Az meg, habár nem nagy spoiler, hogy miért nem erősödött annyit, mégsem írom le, csak ha a kövi részben nem mondják el.
 
sacron
A 44. részben engem annyira nem zökkentett ki, hogy végül nem haltak meg a Démon csapat tagjai. A szörnyecskéknek gyilkos szándékkal kellett támadniuk. Ráadásul úgy gondolták, hogy végzetes támadást vittek be. Ez a két dolog is elég ahhoz, hogy a bűntudatot váltson ki egy olyan emberből aki korábban nem tett még ilyet.

Viszont ha nem is a halál lett a "büntetése" a Démon csapatnak, de az, hogy életük végéig képtelenek lesznek harcolni az is épp elég büntetés egy ilyen világban. TS is mondta pár résszel később miután a TD-vel találkozott, hogy ebben a világban az erő a minden.

Ez utóbbi gondolton elindulva elképzelhető, hogy nem is akarták megölni őket. Ennél súlyosabb büntetést róttak ki a Démon csapatra. Megfosztották őket a hatalmuktól, erejüktől és dicsőségüktől. Senkiként kell tovább élniük közemberként. Olyan embereknek, akik már megszokták a hatalmat, azoknak ez után a halál már megváltás lett volna.

Én úgy érzem ez elég ahhoz, hogy a szörnyecskék rosszul érezzék magukat. Olyat kellett tenniük, aminek végkifejlete rosszabb mint a halál. De talán ez már túl deep.

Mint néző, én is úgy éreztem, hogy a szörnyek hullákat hagytak maguk után. És erre a nagymester és a dékán reakcióiból lehetett következtetni. Nem volt egyértelmű. Valószínűleg ahogy ti is mondtátok, cenzúra az oka.
 
goku5
basic_User
Hát ha már a szarkasztikus dolgokra is szarkazmussal válaszolgatol ott már gond van.

Ayagii
Köszi a felvilágosítást. Akkor szerencséje volt hogy nem vették észre. De nem mintha az elrablása óta nem lett volna túl gyanús a nézőknek olvasóknak ő. Csak azt nem tudtuk pontosan ki is ő.
A miértre meg remélem megkapjuk a válasz jövő héten. Így vagy úgy animéből vagy tőled. Na meg hogy mennyit fejlődött vajon a 2. évében.
Amúgy meg tudod erősíteni hogy pontosan mennyi ideig volt ott vagyis hogy kb mennyi idő telt el? Ott van már 2 éve?

A gyilkos csapat meg ha nem is halt meg harcképtelenek. Talán meg is bénultak. Na de hogy még a családjuknak pénzt adni? Ebben a világban?
Na meg bosszút álhatnak rajtuk a megölt barátokért.
 
sacron
goku5 írta:

A gyilkos csapat meg ha nem is halt meg harcképtelenek. Talán meg is bénultak. Na de hogy még a családjuknak pénzt adni? Ebben a világban?
Na meg bosszút álhatnak rajtuk a megölt barátokért.


A gyilkos csapat áldozatainak családtagjai kapnak aranyat.
De igen, ha harcképtelenné váltak, akkor valószínűleg már nem élnek sokáig. Valaki biztos bosszút fog állni. De gondolom a történet nem foglalkozik már ezzel témával a későbbiekben.
 
Hokushin
Ayagi köszönöm ismételten a kemény munkádat. Régebben már köszönetet mondtam csak akkor Gesszer néven. Kitartást és egészséget kívánok.

Megszeretném kérdezni nem tudja véletlenül Zhao Wuji fülébe mit suttogott Tang Hao miután elagyabugyálta? Már régóta kíváncsi vagyok, de lehet csak figyelmetlen voltam.
 
Ayagii
Hokushin:
Fogalmam sincs. Talán azt, h ő TS apja? Ki tudja...

goku5:
Igen, 2 évet volt ott TS.

sacron:
A démon csapatos résznél nem az volt igazán a gondom, hogy életben maradtak, hanem ahogy a rész teljesen más úton haladt el. Próbálom jobban megfogalmazni: Az egész rész alatt úgy beszéltek róluk, mintha meghalt volna, kivéve, hogy Flender megemlítette, hogy nem haltak meg. Pl.: hogy amikor Flender mondta, hogy első alkalomkor elhányta magát. Mármint első alkalom, hogy valakit kiütött? He? Miért lenne attól rosszul akárki is? Nyilvánvalóan arra céloz, hogy amikor először ölt. Vagy miután Flender mondta, hogy nem haltak meg. Mégis mindenki rosszul van utána. Aludni sem tudnak. Mitől nem tudnak aludni? Hogy kiütöttek pár embert? Persze érthető, ha megölték volna az ellenfélt. Na, az ilyesmire gondolok.
 
Fricy222
XW auráját a virág palástolja el. A pápa is csak akkor jön rá, amikor az kisesik.
Biztos, hogy megöl mindenkit TS. Ez a lényege a harcoknak, hogy mindenkit ki kell nyírni a mérkőzéseken.
Azért az, hogy nem akar a vérszomja rabja lenni az egy kicsit gyengusz szerintem. Amikor belépne először az akadémiába, ki akarta nyírni a kapuban álló srácot... :D

A démon csapatos rész tényleg érdekes/idegesítő volt. Meghaltak, nem haltak meg... Most mi van? Ha cenzúra, akkor nem értem a Mészárló Várost... Mitől nem tudnának harcolni? Mármint, ha a félelem miatt, akkor megértem. De nem csakrapontokat, vagy hasonlókat lőttek direkt a Szörnyek. Szimplán, célzás nélkül vadászták őket le. Így, ha túlélték biztos, hogy harcolhatnának még, mert nem voltak ők olyan gyengék.
Annak viszont örülök, személy szerint, hogy nem húzták el annyira ezt a 100 meccset. Annyira lényegesnek nem találom, hogy be kéne mutatni minél többet.
 
Hokushin
Arra én is gondoltam, hogy talán felfedi kinek a fiát került hozzá, de kicsit furcsálltam mert nagyon boldognak tűnt. Ettől még lehet, hogy azt mondta. Köszönöm a választ.
Lenne még egy apróság miszerint sokan úgy tudják növény vagy eszköz lélekre nem lehet szörnyből vagyis állatból szerzett gyűrűk rakni. A Mester persze tanulmányai szerint ez nem igaz bár ezt nem tudják. Kérdés vajon Kard bácsi honnan vagyis miből szerezhette a gyűrűit. Mert leehet bár elég informáltnak tűnt, de megeshet még nem tudott elméletről. Elnézést ha zagyvaságokat hordtam össze. Mindent köszönök.
 
Fricy222
Ayagii! Amúgy a novelben (ha jól emlékszem azt mondtad belekukkangatsz néha) mennyit gyilkolásznak, ha teszik, a szörnyek?
Mármint én nem hiszem, hogy Kis szörnyek TS-on kívül nagyon gyilkolásznának.
 
goku5
Hát én se hinném, hogy nagyon gyilkolászna bárki. Nem azok a fajták. Max Mu Bai a trónért.
Ezért is volt tanítás jellegű a gyilkos csapat legyőzése. De ami a lényeg maguk a Shrek tagjai sem tudták milyen halálosak is TS fegyverei.

Amúgy akkor még nem volt meg a virága XW-nak. Méreg doló kertjéből van.

Azért remélem több infó jön majd a következő részben a fejlődésükről. Hol is tar most TS? Mit fejlődött.
Ez a rész túl rövid volt hogy sok valamit mondjanak benne.
Amúgy ebben a részben is volt gyilkolás akkor nem értem miért nem mondják világosan meg TS mennyit is gyilkol. Nem mindegy már? Még ha nem is mutatják rendesen azt.

Az meg elég félelmetes ha azt mondják hogy TS olyan erős hogy még egy TD-t is le tudna győzni ha az nem használja a képességeit. Pedig ő még mindig 50-60 szint között van. Olyan kb 54 szint körül. De remélem többet mutatnak a kövi részben.
Csak féltem én azt a 4 éves fejlődési rekordot amit az apja jósolt neki. De majd meglátjuk. Talán a pokoli út befejezése segít majd neki.
 
Peti94
Hokushin írta:
Lenne még egy apróság miszerint sokan úgy tudják növény vagy eszköz lélekre nem lehet szörnyből vagyis állatból szerzett gyűrűk rakni.


Ez inkább csak a növény és szörny harci lelkekre igaz. Azt hitték az emberek, hogy növény harci lélek esetében, csak egy növény lélek szörny gyűrűjét képesek elnyelni, és egy szörny harci lélek esetében pedig csak egy hasonló típusú lélek szörny gyűrűjét.
Általánosságban ez igaz is, de ha a Harci lélek alkalmazkodóképes (pl Kék-ezüst fű), akkor simán elnyelhet más típusú lélek gyűrűt is.
De akár egy szörny harci lélekkel is ellehetne nyelni egy növény lélek szörny gyűrűjét, ha nem domináns a lélek (pl ha valamilyen gyenge állat a harci lélek). (pl egy Sün a harci lelke valakinek akkor lehet, hogy eltudna nyelni egy tüskés növény lélek szörny gyűrűjét)( vagy egy kígyó harci lélek képes lehet lenyelni egy mérgező növény lélek szörny gyűrűjét)

Az eszköz típusú harci lelkek esetében már más a felállás, mivel nincs "eszköz lélek szörny", mindegyik egy élőlény, (még a növények is), így szinte bármilyen típusú lélekgyűrűt el tudnának fogadni, de az elnyelés sikeressége, nagyban függ a harci lélek tulajdonságaitól. Pl ha valakinek egy ostor lenne harci lelke akkor az alakja miatt valószínűleg egy növény vagy kígyószerű lélek szörny gyűrűjét is elfogadná.
De pl egy kalapács/kard/vagy bármilyen hasonló harci lélek, ami nem képes változtatni a kinézetét, nagyrészt olyan lélek gyűrűket tudna elnyelni ami illik a tulajdonságaihoz.

Plusz ott van a "joker" 100.000 éves lélek gyűrű, amit ha egy lélek szörny önként átad akkor 100%-os sikerrel el lehet nyelni, akkor is ha teljesen különböző harci lélek és lélek gyűrű a típusa és tulajdonságai.
Szerkesztette: Peti94 - 2020.07.26. 23:35
 
Ugrás a fórumra: