Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Douluo Dalu animációs sorozat (Tilos a spoiler!)
Erzsicica
De azt is mondták, hogy ahhoz, hogy fejlődjön gyorsan emberi formában az kell, hogy emberek között éljen.
Lehet Ah Yin nem élt mindig emberek között, mielőtt találkozott TH-ékkal, emiatt a fejlődése lehet addig lassabb volt. Vagy idősebbnek látszik, mint amennyi volt :)
 
Malkavita87
Valószínűleg próbálta kerülni a feltűnést és keveset mozogni emberek között, talán erre sosem kapunk választ. Mondjuk az a császárfű "mag" szöget ütött a fejembe. Ezek szerint, AY lelke megmaradt abba az egy növénybe és újra kezdte a szörny kultiválst. Vagy csak én gondolom így? Mondjuk így, hogy AY nem bántott lélekszörnyet, lehet, hogy TS a császárfűre sem fog gyűrűt szerezni, hanem gyárt, csak a kalapácsra?
 
goku5
Hát ja. Én is azt valósítom, hogy TH-ék megjelenéséig nem igen volt sokat emberek között. Ezért volt lassú a fejlődése. De azért akkor is lassú volt. XW is visszavonult az erdőbe, viszont a fejlődése szerintem akkor se állt le. És olyan szinten lehet mint TS.

Egy újabb érdekességre mutatnék rá!
Lassan TS eléri a 60 szintet, és jöhet az új gyűrű. (majd meglátjuk a klánnal mennyire húzza a fejlődést) És még mindig nem tudjuk, hogy mi is az 5. gyűrűjének a képessége.

Meg felmerült bennem egy kérdés, igaz kicsit megkésve.
TS hogy kijusson pokoli útról 200m-t kellet áthidalnia. Ezt a póklábakkal, kék ezüst fűvel és a repülő isten karmokkal sikerült. (na meg a szeme által okozott robbanás lökése) De vajon TH vagy Bibi Do hogy jutottak át rajta?

Amúgy Ayagii-hoz lenne egy fontos kérdésem!
Nem maradt ki valami a részből? Mert nekem igen gyors befejezése volt a történetnek. Rövid volt a rész (számomra biztos) és annak a java is a harccal ment le.
 
Peti94
Erzsicica írta:

De azt is mondták, hogy ahhoz, hogy fejlődjön gyorsan emberi formában az kell, hogy emberek között éljen.
Lehet Ah Yin nem élt mindig emberek között, mielőtt találkozott TH-ékkal, emiatt a fejlődése lehet addig lassabb volt. Vagy idősebbnek látszik, mint amennyi volt :)


Én is úgy vélem, hogy azért nem fejlődött gyorsabban, mert nem volt emberek közelében.
Az pedig nem igazán lehetséges, hogy AY fiatalabb volt (kb annyi idős, mint XW), amikor elérte a 60. szintet.
Mert amikor AY először találkozott TH-val, akkor TH 30 éves volt és 70. szintű, és 14 évvel később 44 évesen lett 90. szintű, és ekkor lett AY 60. szintű.

Ebből visszaszámolva AY életkorából ki kell vonni 14 évet és megkapjuk, hogy hány éves volt amikor először találkoztak.
Például ha a 60. szint elérésekor 20 éves volt AY, akkor 14 évvel azelőtt csak 6 éves volt, de ugye ez nem lehetséges mert láttuk AY-t és jóval idősebbnek nézett ki :D

Szóval logikusan gondolkodva AY-nak minimum 35 évesnek kellett lennie amikor elérte a 60. szintet, hogy ebből kivonva 14 évet kapjunk egy reális kort. (21)
Mert ha fiatalabb lett volna AY, akkor a 30 éves TH nem szeretett volna bele, mert még csak egy gyerek lett volna.

-----
Más téma:
Mostanra már letelt az 5 év amit a többiek megbeszéltek.
Vajon összegyűltek már?
Akik biztosan nem lesznek ott a találkozón, azok: TS, XW és Oskar.
 
Malkavita87
Szerintem valamelyikük lerombolta a fél pokol utat xD elvégre a segítő csaj is elmondta, hogy akárhányszor megjelenik egy gyilkos isten, akkor azt mészárló város megérzi elég rendesen :D
 
Ayagii
goku5 írta:
Amúgy Ayagii-hoz lenne egy fontos kérdésem!
Nem maradt ki valami a részből? Mert nekem igen gyors befejezése volt a történetnek. Rövid volt a rész (számomra biztos) és annak a java is a harccal ment le.


De... kimaradt egy pár dolog szokás szerint, de nagyon sok lenne lefordítani (fél fejezet kb.), ezért max egy pár bekezdést, amiben vannak fontosabb dolgok bedobok ide:
hosszú

"... Eldöntöttem, hogy haza viszem, és bemutatom apámnak. Habár tudtam, hogy veszélyes lenne, mivel nagyapád egy Titulus Douluo volt, és teljesen átláthatott volna Ah Yinen, nem akartam Ah Yinnek ártani. Úgy hittem, hogy nagyapád meg fogja érteni. Amíg a házasságunk után együtt maradnánk, és hagynánk Ah Yint gyorsan az érett szakaszába kultiválni, senki sem tudta volna megmondani, hogy ő egy százezer éves Lélek Szörny. Akkorra már teljesen ember lenne."

...

"De úton a Tiszta Ég Klánba nagy bajba ütköztünk. Eredetileg, amikor mi hárman együtt utaztuk be a kontinenst, már felhívtuk magunkra Lélek Csarnok figyelmét. Végül is én és a bácsikád képviseltük a Tiszta Ég Klán új generációját. Hogy nem vehetett volna minket észre Lélek Csarnok? És felfigyeltek Ah Yinre is, aki velünk utazott. Abban az évben 35 éves voltam, de a lélekerőm már elérte a 84-es szintet. Egy Titulus Douluo érkezett meg Lélek Csarnokból. Habár a lélekereje sokkal nagyobb volt az enyémnél, a Tiszta Ég Kalapácsom ellen nem tudott előnyhöz jutni, és elpusztítottam a lábát. Ah Yinnel gyorsan elmenekültünk. Tudtam, hogy nem térhetünk vissza a Tiszta Ég Klánba."

"És természetesen, Lélek Csarnok Pápája parancsot adott, és elítélte a Tiszta Ég Klánt. Követelte a Klánt, hogy adjon át engem és Ah Yint. Akkoriban nagyapád betegsége már megtámadta a létfontosságú szerveit. Hirtelen ezt a hírt hallva, és mivel nem tudott engem megtalálni, mérgében elhunyt. Én sem láthattam őt az utolsó pillanataiban."

...

"Habár a bátyám akkoriban csak nemrég érte el a Titulus Douluo szintet, és a klán vénjei sem voltak gyengék, még ha mi voltunk a világon a legkiemelkedőbb klán is, nagyapád irányítását elvesztve a klán alatt szolgálók így is nyugtalanná váltak. A Lélek Csarnok által egyre növekedő kényszer alatt még a bácsikád is csak nagy nehézségekkel haladt előre. Szerencsére a Tiszta Ég Klánunk ereje hatalmas volt, és Lélek Csarnok sem merészelt vakon mozgolódni."

...

"... Később sem tértem vissza (a klánhoz), mert nem volt jogomban tiszteletemet tenni apámnak. A klán szégyene voltam."

...

"... és születésed napján volt az a pillanat, hogy a lélekerőm elérte a 89. szintet, és anyád végre belépett a végső érett szakaszába az emberi formájának. De ezen a napon megtaláltak minket Lélek Csarnok emberei is."

...

"Lélek Csarnok valóban jó műsort mutatott. Az akkor Pápa maga vezette őket két Titulus Douluoval és sok Lélek Csarnok mesterrel. Körülvették a helyet, ahol én és anyád megszálltunk. Anyád épp nemrég szült meg téged, és az életereje meg volt gyengülve, ezzel ereje jelentősen lecsökkent. A Pápa felajánlotta, hogy elenged engem és téged, ha elviszi anyádat. Hogy engedhettem volna, hogy teljesüljön a kívánsága? Egy elkerülhetetlen harc bontakozott ki."

Ekkor Tang Hao szemei mély vörössé váltak. Tang Sannak nem kellett megkérdeznie, hogy tudja milyen keserves lehetett az a harc. Nemrég érte el a 90. szintet, és még nem volt 9. gyűrűje. Az apja így szált szembe három Titulus Douluoval, a Pápát is beleértve.

Még ha volt is két lélekcsontja, hogy lehetne, hogy a Pápának ne legyen?

"Hamarosan súlyosan megsérültem. A vég már biztosnak tűnt. Akkor sétált ki anyád téged a karjaiban tartva. Abban a pillanatban nagyon nyugodtnak látszott. Látva, ahogy kisétál a házból, Lélek Csarnok emberei abbahagyták a harcot, és csöndben figyelték őt. Anyád közömbösen megkérdezte tőlük, hogy tudják-e milyen képessége van egy százezer éves Kék-Ezüst Császárnak. Hogy tudják-e mi a legnagyobb rejtélye a Kék-Ezüst Mezőnek. A Pápa összezavarodott."

"Anyád elmondta nekik, hogy a Kék-Ezüst Mező legnagyobb rejtélye a hallhatatlanság volt. Senki sem ölhette meg őt. Még kevesebben szerezhették volna meg a gyűrűjét és lélekcsonját. Hacsak nem ő ölte meg magát. Azután felajánlotta a Pápának, hogy amíg beleegyezik, hogy elenged engem és téged, velük megy, és öngyilkos lesz, ezzel felajánlva a gyűrűjét és lélekcsontját. Én voltam az... Az egész az én hibám volt. Nem volt elég erőm, hogy megvédjem őt. A Pápa úgy tűnt nem akarja teljesen megsérteni a Tiszta Ég Klánt, így hamar beleegyezett anyád ajánlatába."

"Akkor a sérüléseim olyan súlyosak voltak, hogy meg akartam halni. Annyira, hogy beszélni sem tudtam. Csak tétlenül nézhettem, ahogy anyád mellém sétál, és téged a karjaimba helyez. Abban a pillanatban tényleg gyűlöltem, hogy nem halhattam meg azonnal. Ah Yin, tényleg olyan butus voltál... miért választottad azt...?

...

"Anyád hangját hallottam a füleimben. Azt mondta, hogy örökké az enyém lesz, és senki sem birtokolhatja. A következő pillanatban megölte magát előttem...."

...

"Egy százezer éves Lélek Szörny halála egy erős mágneses mezőt generál. Még Lélek Csarnoknak sem volt egy százezer éves Lélek Gyűrűje, így nem tudtak róla. Anyád nem csapta be őket. A Kék-Ezüst Mezővel eredetileg tényleg halhatatlan volt. A Kék-Ezüst Mező legnagyobb rejtélyét úgy hívják, hogy "A Futótűz Vég Nélkül Fúj, Tavaszi Szél Újjászületést Hoz. Akármilyen súlyosan is legyen megsérülve, 49 nappal a halála után újjá születhet. Azonban úgy döntött megöli magát, és a százezer éves kultivációját használta ehhez. Mi több, feltétel nélkül nekem adta magát, ezzel a lélekgyűrűmmé vált. Egyesült velem."

"Az erős mágneses tér hatására, amit anyád halála hagyott hátra, Lélek Csarnok mesterei egyszerre támadtak, de nem voltak képesek megsebesíteni. Csak tétlenül nézhették, ahogy Ah Yin lélekgyűrűje eggyé válik velem. Hogy az akkori legfiatalabb Titulus Douluová válok az egész kontinensen. Egy Titulus Douluo, akinek van egy százezer éves gyűrűje egy teljesen más fogalom, mint egy átlagos Titulus Douluo. Akkoriban nemcsak a testem gyógyult meg, de az erőm is hihetetlenül megnőtt. Ah Yin halála megőrjített. A harc három napon és három éjjelen át folytatódott. A karomban tartottalak, és minden erőmet támadásra használtam. Nem tudom, hogy hány mester halt meg a kezeim által Lélek Csarnokból, és a két Titulus Douluo közül, aki a Pápával jött, az egyik meghalt, a másik pedig súlyosan megsebesült, és a Pápa maga is súlyosan megsebesült a csapásomtól. A sebeimet is akkor szereztem."

"Anyád meghalt, de nem hagyott hátra holttestet. Csak a lélekcsontja és egy mag maradott hátra. Miután súlyosan megsebesítettem az ellenfeleimet, fokozatosan észhez tértem. Tudtam, hogy ha folytatom a harcot, akkor megölhetem őket, de ez nem az, amit Ah Yin akart volna. Még ott voltál te, és nem hagyhattalak figyelmen kívül. Te voltál a húsa és vére Ah Yinnak és nekem, ezert elvittelek. Elvonszoltam a sérült testemet. Rátaláltam erre a helyre. Ez volt a hely, ahol Ah Yin és én eredetileg összeházasodtunk. Ő hozott engem ide. Elültettem a magot, amit hátrahagyott. Tudtam, hogy ez ő, csak a százezer éves kultivációja nélkül. Ebben az életben és ebben a korban lehetetlen, hogy újra lássam emberi alakban, de mindig meg fogom védeni."

"Nem sokkal ezután hírét hallottam, hogy a Pápa belehalt a sérüléseibe, miután visszatért Lélek Csarnokba. Lélek Csarnok ezt az adósságot mindig is nekem, és a Tiszta Ég Klánnak rótta ki. A Pápa halála kétségtelenül hatalmas gondot jelentett a klánnak, és a bácsikádnak nem volt más választása, mint hogy kiközösítsen a klánból, hogy elkerülje Lélek Csarnok megtorlását, és elzárkozott a klánnal...."


A többi már nem fontos.
 
Malkavita87
Köszi, így a kettő összerakva már érthetőbb :)
 
Pwent
Nagyon köszönöm, fontos, hiánypótló információk.
 
Peti94
Köszi, hogy ezt a sok kimaradt infót megosztottad velünk!

Most már nagyjából be tudjuk lőni, hogy mikor lehetett TH a Mészárló városban.
Ugye 30 évesen volt 70-es szintű és ekkor találkozott AY-nal.
Majd 35 évesen már 84-es szintű (alig 5 év alatt ugrott 14 szintet, durva), és itt összecsapott egy TD-vel a Lélekcsarnokból, akinek eltörte vagy teljesen leszakította a lábát (vajon ki lehetett?)
Aztán 44 évesen lett 90-es szintű (itt már 9 év kellett, hogy 6 szintet ugorjon, ami reális, mert magasabb szinten nehezebb fejlődni)

Ebből azt gyanítom, hogy 30 és 35 éves kora között lehetett, mert akkor fejlődött a legtöbbet rövid idő alatt.
----
Szóval AY a Kék-ezüst mező miatt "halhatatlan" volt, és csak az önfeláldozás által halhatott meg, ráadásul még újjá is született, mint egy kis Kéz-ezüst fű és újrakezdte a kultivációt. Durva. :O
----
A 3 TD közül akikkel TH harcolt tényleg meghalt az egyik? :hmm
Ez elég nagy eltérés, mert az animációban mind a hárman túlélték.
 
goku5
Ayagii Köszi szépen a sok kimaradt fontos információt! :bow

Azért tényleg elég szépen megváltoztatták. Sok fontos infó kimaradt, na meg elég sokat megváltoztattak. Gondolom nézői okok miatt.
Főleg hogy TH zúzta ölt(e) a TD-kat! Animében harc pár perc volt regényben meg 3 nap. (Az azért durva!) Na meg ugyanazokat a szereplőket mutatják folyton. (krizantém, és a szellemet)
A kék ezüst mező hatása meg pláne nagyon fontos! Az csak elő kell hogy kerüljön később.

Amúgy ebből csak az jön le az animével ellentétben, hogy csak tart a Tiszta ég klántól a LCS! Csak ők hátráltak meg a béke miatt. Az animében meg mintha megfélemlítették volna őket. Hatalmas különbség.

Azért jó család nagyapja TD apja nagybátyja is az. És ő még náluk is zseniálisabb!
De azért ha maradt volna a klánná TH akkor szerintem még a LCS is félhetett volna.
Na meg csak az jön le hogy csak bőven van a LCS-ban pár TD! Az a kezdetben emlegetett tucat nem valós.
 
Palidy
Ayagii írta:Kék-Ezüst Mező legnagyobb rejtélye a hallhatatlanság volt


Mondjuk erre kíváncsi leszek, hogy TS, ha mondjuk eléri a 90-es szintet esetleg megkapja eme képességet. Az a kalapáccsal együtt elég durva kombó :hmm

Ayagii írta:Anyád meghalt, de nem hagyott hátra holttestet. Csak a lélekcsontja és egy mag maradott hátra


Vajon a magról lesz szó a sorozatban is? Elő fog-e kerülni?
A lélekcsontra nagyon kíváncsi leszek, és szerintem TH azért nem nyelhette el, mert nem biztos, hogy neki jó. De TS-nek szerintem mindenképp jó, mert az ő ereje egyezik Ah Yin erejével ( "típusával" ) . Én egyébként arra tippelek, hogy az egy kar lélekcsont lesz, az alakjából amit láthatunk egy kép erejéig. Meg a kék ezüst fűhöz valahogy kar-t tudok elképzelni, de aztán lehet semmi köze ezekhez.

Köszönjük megint ezt a sok kiegészítő információt, ezért olvasom folyamatosan ezt a fórumot :bow
 
Pwent
Vajon a magról lesz szó a sorozatban is? Elő fog-e kerülni?


Szerintem azt a magot ültette el a vízesésnél Tang Hao és abból kelt ki az az aranyszinű "kék-ezüst fű", amiről azt gondoljuk hogy Ah Yin.
 
Peti94
Palidy írta:

Ayagii írta:Kék-Ezüst Mező legnagyobb rejtélye a hallhatatlanság volt


Mondjuk erre kíváncsi leszek, hogy TS, ha mondjuk eléri a 90-es szintet esetleg megkapja eme képességet. Az a kalapáccsal együtt elég durva kombó :hmm


TS-nak már megvan a Kék-ezüst mező képessége, és ezzel lehet, hogy már megkapta a "halhatatlanságot".
De az is lehet, hogy TS nem kap "halhatatlanságot", mert csak félig lélekszörny.
 
goku5
Egy dolog még azért nekem nem tiszta. Hogy tudta meg a LCS hogy AY egy 100.e éves szörny? Mert írta Ayagii hogy miket hagytak ki, de se abban se az animében nem volt benne.
Az hogy figyelték őket egy dolog. De ebből jöttek rá hogy ő ki is?
Vagy mikor egy TD-val küzdött TH akkor vette az észre? Vagy akkor már tudták?
 
Malkavita87
Lehet valahol kiszúrta egy LCS-s tag, vagy a pápa rájött az információkból :)
Abból kiindulva, hogy nem akarták helyben megöllni, hanem magukkal vinni, azt gyanítom, hogy a gyűrűjét a pápa bácsi Bibi nénjének szánta :)
 
Ugrás a fórumra: