Hozzászólások
One piece kitalált képességek, Démongyümölcsök
Zadona-1
Hogy érted hogy nem lehet logia? Ha arra gondolsz hogy szilárd akkor ott van Aokiji. Gyémántot meg azért nem mlndtam mert olyan gyümi már van A fehérbajusz jalozok 3' hadosztáj parancsnokának. Bár neki nem logia de van olyan
 
Csilla1050
A logia természeti-elem (Element, force of nature) alapú, típusú gyümölcs, ezért nem lehet Rubint, gyémánt, arany, ezüst...stb, mert ezek paramecia tipusúak...Most eltekintek attól, hogy tulajdonképpen hülyének néztél. Tisztában vagyok vele, hogy Jozué a gyémánt gyümölcs, ezért hoztam fel példának, hogy a rubint sem lehet logia, ha a gyémánt paramecia...A jég pedig szilárd, viszont természeti-elem, ezért logia.

Ilyen alapoknak azért illik utánanézni, mielőtt elméleteket kezdesz gyártani.

Illetve a témához: Elismerem, hogy az általam írt "isten gyümölcs" elég komplex elképzelés ami istent illeti, ezért nem állja meg a helyét, túlzásokba azért nem estem a lebegéssel és a vektorok irányításával, de az ilyen csillag-gyümölcsök és annak képességei amiket te elképzelsz, olyan nonsense, ami nem, hogy a One Piece világában nem állná meg a helyét, de még egy Dragon Ballban is sok lenne.

Ezzel a képességgel, amit te felvázoltál, GALAXISOKAT lehetne teremteni. Ez több, mint túlzás.
 
Germa66
Csilla: Most lényegében úgy kritizáltad Zadonát hogy saját magad is kritizáltad.

A természeti elemek kifejezés egy ókori elgondolás a világunkról miszerint hogy a világ a négy őselemből (tűz,víz,föld,levegő) és ennek különböző aráyű keverődéseiből épül fel. A keletiek még idekeverték az ő kultúrájukban a fát és a fémet is iletve a villámot. Lehet hgy erre a sémákra épülnek a logiák de ott van pl Aokiji és Monet, jég és hó gyümölcs. Ezek mindenek csak nem az elméletbe beillő elemek. Ezek a víz fagyott állapotai.
Pica gyümölcse is nyugodtan lehetett volna logia mégis paramecia. Tehát lényegében értelmetlen amit írtál. Mert a föld akár hiszed akár nem ásványokból épül fel. És a rubin azaz a vörösre szenyezett korund egy ásvány. Simán lehetne logia és paramecia is, amit ellenérvként leírtál abban nincs semmi ami ezt cáfolná.

Istengyümölcs és nem estél túlzásokba? xd really? XD
 
Csilla1050
Az isten gyümölccsel kapcsolatban csak a lebegést és a vektorok irányítását hoztam fel, mint képesség, de aztán későbbi hozzászólásomban amit gondolom nem olvastál el, elmondtam, hogy mivel láttunk már egy adott istenséget Buddha személyében, így elvetettem az istengyümölcsöt mint különálló képességet, mivel mindezek tudatában nincs értelme.

Zadona csillaggyümölcse viszont 1 század másodperc alatt bekebelezheti az egész föld nevű bolygót, illetve ha supernova keletkezik belőle új galaxisok és bolygók jöhetnek létre, azért ez nem semmi.

A logia és paramecia vitába pedig úgytűnik jobb többet nem belemászni, az információt az OP wikia oldaláról másoltam ki, ami köztudottan jól informál és nincs benne baki/tévedés.

A Rubint pedig egy drágakő, mint a gyémánt is, így ha fejre áll sem lehet logia, bár Oda behozta az ujabban spéci parameciának nevezett gyümölcsöt a Mochi esetében, akkor viszont a rubintot is így kellett volna felvezetni.

A másik pedig, hogy Pica gyümölcse nem változtatta őt kő emberré, nem volt setjszinten kő/szilka, ő csak szimplán manipulálni tudta azt a képességével, ha érintkezett kövülettel. Így ez rossz ellenpélda.

A hó pedig 0 celziusz fok alatt képződött CSAPADÉK, amely vízpárát tartalmazó levegő további lehűlésével jön létre. Ezért logia.
Szerkesztette: Csilla1050 - 2018.02.24. 12:21
 
Germa66
Az egy dolog hogy az emberek drágakőnek használják de attól még egy ásvány. Gondolom a Picás részt nem olvastad el. A föld ásványokból áll. Simán lehetne logia. Katakurinál nem azért lett spéci paramecia mert nem természeti elem a mochi. Pláne ahogy mondtam hogy nincsenek természeti elemek. Ez egy ókori hipotézis.

Az op wikit meg bárki szerkesztheti. Menj rá a szalmakalaposokra, Jinbe még mindig nincs tagnak írva pedig már vagy 50 fejezete hozzájuk tartozik.

Egy csillag hogy alkotna magából galaxisokat? Végiggondoltad te ezt? Szupernovakor max feketelyuk keletkezhet de általában csak a csillag anyagai szétszóródnak. Az egyetlen dolga ami felér egy galaxiséval a fényhatás ami közben történik. A csillag anyagából jöhetnek létre új csillagok max, de galaxisok semmiképp.

Ez a vektorirányítás meg abszolút marhaság. Lényegében azt írod hogy kedvére formálja a teret. És nem op. Á nem.
 
Csilla1050
Mint mondtam Pica teste nem sejtszinten kő (Nem olyan, mint Kizaru vagy Aokiji, akihez ha odavágsz egy kardot átmegy a testén...Pica nem ilyen), manipulálni tudja azt ha érintkezik kövülettel. A többit meg már elcsépeltem egy párszor. Amit mi csillagnak nevezünk azok maguk a bolygók, ha pedig egy szupernova bekövetkezik, ahogy te is írod feketelyuk keletkezik ami századmásodpercek alatt bekebelezi az egész földet. A galaxisokat meg csillagok alkotják.

Jinbe pedig elméletben illetve saját bevallása szerint szalmakalapos, nincs még beavatva, ezért még nem tekinthető hivatalosan is annak.

És ez már egyébként is off. Részemről téma lezárva.

Más:
Cserépgyümölcs. Aki megeszi a cserépgyümölcsöt képes cserepeket "megidézni" tapsolással mint Cracker a kekszeit. :D
Szerkesztette: Csilla1050 - 2018.02.24. 12:38
 
Germa66
Azért nem sejtszinten kő, mert paramecia. De ha igaz lenne a természeti elemes séma lehetett volna logia is. Ez alapján Zadona rubingyümölcse is lehetne logia.
A bolygók rohadtul nem csillagok. A galaxisok naprendszerekbol állnak. A naprendszerek egy csillagból, esetleg kettős csillagból es a körulöttük keringő bolygókból áll. Bolygókból van kőzetbolygó és gázbolygó. A szupernovás részt leirtam bakiba zadonanak szal te se olvasod a kommentjeim.

Nincs még beavatva? Már a szerepe is megvan :D
Szerkesztette: Germa66 - 2018.02.24. 14:17
 
Zadona-1
Én is lezárom a témát ezzel a válasszal részemről. Rubint az szén nagy nyomáson és orii hömérsékleten képzőrdöt. Számlmra az ugyanúgy elem. Igazság szerint irhattam volna gyémánt ként is. Mivel minden démon gyümi különbözik ezért ha van rubint gyümölcs biztos nem azt csinálná mint a gyémánt.
A csillag gyümölcs. Igazábol nem irtam hatókört.... ez hiba volt részemről. Ezrek a fekete lyukak sokkal kissebek és gyengébbek egy átlagos gyüminél. Nem is sokat lehet nyilván folyamatosan használni. Kiterjedés attól függ mekkora szinten használja a gyümit. Max olyan 3-4 km kb legnagyobb hatósugara. Na de... komolyan kizaru ha kéées fénysebességel utazni... akkor ő nem túl erős? A fény csak viszonyításképpen mondom : 7 szer kerüli meg a földet 1 mp alatt.... ha így lenne képes mozogni legyőzhetetlen lenne. Még hakivL is. Fehér bajusz földrengés gyümije...nagyon vosszafogta magát az öreg. Szoval joval erősebb a gyümi. És ha az felébred? Nem hiszem el ,hogy ne éreznéd túézónak az erelyét ilyen dolgoknak. Csak szólok egyszer sem akartalak hulyén kezelni. Ami ptletem van elsimerem nem vagyok tökéletes. Nem tudhatom mire gondolsz azalatt hogy rosz. Ezért leirtam pár dolgot ,hogy szerintrm miért nem. Amit írtál fentebb tudtam. Nem most kezdtem a One Piecet. Másodjára nézem ujra az animét (egyszer ameddig fent volt megnéztrm) most vagyok 600 körül. A mangát a Big momos fejezet óta olvayom ami elismerem nem sok. Én rengeteget tprtem a fejemet ,hogy milyen gyümu lenne az ami illlene az OPba és ezekre jutottam. Elhiszem hogy hibásak. .ajd lesz jobb is :)

Egyesítve 2018.02.25 08:39:17:
Helyesírásért bocsi. Telefonról irtam úgy hogy nem láttam mit irok xD
Szerkesztette: Zadona-1 - 2018.02.25. 08:39
 
Germa66
Az a baj hogy megpróbáljátok összemosni a tudományt a One Piece-vel. A rubin szennyezett korund ami alumínium-oxid.
A gyémánt a szén allotróp módusalata, köze nincs a kénhez. Egy fekete lyuk hatalmas erővel bír Zadona, és nagyjából semmit nem tudunk róluk, pl hogy hova kerül az anyag amit beszív. Először olvass rendesen utána a dolgoknak mert tévtényekből építetted fel a gyümidet. A Föld nagyjából 12 000 km átmérőjű, a fénysebesség pedig durván 300 000km/sec.
Nem 7szer érné körbe a földet hanem durván 25ször. De Oda a fénygyümit nem szó szerint érti. Nem tud olyan gyors lenni. HA tényleg igaz a séma miszerint csak "természeti elemek" lehetnek logiák, nem lesz külön higany vagy rubin gyümölcs hanem valszeg egy nagyobb kategóriába fognak tartozni, jelen esetben teszem azt fém és kristály gyümölcs.
 
DelcoRemy
Nem tudok nevet adni neki, majd valaki mond egy jót.

Szóval a gyümölcs révén képes lenne kardokat a testébe elnyelni és azokat használni.
Képes lenne a hegyével kifelé, a teste bármely pontján kidugni és így hárítani bármilyen támadást.
Pl: Fentről érkezik egy kardcsapás, de a két vállából, a feje felett keresztezve kienged/kidug két kardot és így hárítja.
Vagy képes lenne magát tűpárnává tenni azzal hogy az összes benne tartott kardot egyszerre dugja ki.
Valamint képes lenne magát klónozni, azzal hogy egy-egy kardot fogva kilép saját magából egy klón. De ez a klón csak azt az egy kardot birtokolja, amivel kijött az eredeti testből. Eltüntetni pedig úgy lehet ha visszatért az eredeti testbe vagy a kardot, amit forgat összetörik.
És hogy ne legyen túl op, a testében tartott kardok számát az életkora határozza meg. Hogy miért? Csak :D
És ezt egy profi kardforgató birtokolná, jó ellenfél lenne Zoro-nak.

Vélemények?
 
par_nandor
Nem szoktam írni a fórumra, de Germának muszáj vagyok válaszolni.
1. A Föld átmérője 12756km, de ennek semmi köze ahhoz, hogy a fény hányszor éri körbe 1 sec. alatt. Annak már igen, hogy a kerülete ( egyenlítő ) 40076km. Így Zadona állítása nagyjából helytálló.
2. Szerintem a szilárd logia gyümi egy baki. Nem hiszem, hogy légnemű vagy folyékony gyümölcsön kívül lesz másik ilyen típusú gyümölcshasználó Aojikin kívül, mert így a dolog definiálhatatlan.
 
Zadona-1
XD germa..... várj... xD te nem néztél utánna öcsém... az átmérője annyi.... de az egyenlítő hossza azaz a föld kerülete 40 000 km körüli. XD ember nemtudom hányadikas vagy de sztem tuti tanultátok mk az átmérő a körnél. Bocs de ezt benézted. 300 000: 40 000 =7,5 ami kerekítve 7 de kissebet irtam. Na a One piece anime nem valoság. Tehát történhet ott jópár dolog.. szoval a fénysebességü embert leráztad azzal hogy nem is fényből van miközben igen. És a fény az fény sztem. A fekete lyukakrol nem tudunk sokat. Igaz de az egy alternativa, vagy kitalácio vedd ahogy akarod ,de xD kiégtem... átmérő= föld kerület xD bocs nem személyeskedés de akkor is xD ez nagy!

Egyesítve 2018.02.25 22:39:22:
Lol nandor nem lattam a kommentedet pont most irtam mikor te.. megelöztél xD

Egyesítve 2018.02.25 22:41:29:
Kristály gyümit azért nem irtam mert az a gyémántot is tartalmazza amilyen gyümkéedig már van.
Szerkesztette: Zadona-1 - 2018.02.25. 22:41
 
Acnologia
DelcoRemy tetszik az ötleted. Én simán el tudnám képzelni a One piece világában. Önmagában nem túl erős, de ha párosulna mellé erős haki és profi kardforgató birtokolná akkor elég nagy problémát jelenthetne a legyőzése.
Az lenne még a gyümihez a kérdésem, hogy csak kardot tud a használója tárolni vagy esetleg más fegyvert is? Ha csak kardot akkor ebben ez esetben lehetne a gyümi neve kard gyümölcs. (tudom nagyon kreatív :D )
És ha pld. valaki le akarja szúrni a használót akkor képes lenne elnyelni a kardot mielőtt az megsebezné?

Kis off: Zadona nem értem miért kell kiröhögni a másikat csak azért, mert tévedett. Ráadásul még pont azt neveted ki aki nemrég korrekt véleményt, kritikát írt az ötletedhez és megpróbált neked segíteni...


:bow:bow:bow
 
Germa66
Zadona: Egyetemista vagyok (am sztem ilyen oltásokat ne írj fórumon mert rövid úton kidobnak, én sem tettem megjegyzést a kémiai tévedéseidre, csupán leírtam a helyes infót) és félreértettelek. Az hittem átmérőre gondolsz. Így az esetben nem szóltam. A többi viszont úgy van ahogy mondtam.

Acnologia: Köszönöm :) De am kicsit igaza van. Megint elszálltam és nem kellett volna úgy írnom. Szal megértem a hangnemet.
Szerkesztette: Germa66 - 2018.02.26. 00:14
 
Hiei
Zadona-1 írta:

XD germa..... várj... xD te nem néztél utánna öcsém...


Engem nem érdekel hány éves vagy, de a fórumszabályzatnak kellett volna utána nézned. Adtam rá egy hetet, magold be.
 
Ugrás a fórumra: