Hozzászólások
One piece kitalált képességek, Démongyümölcsök
jasek89
Sztem az isten gyümije ezekkel a képeségekkel (amiket felsoroltál) már túl erős lenne nem? Nem lenne gyenge pontja és minden gyümit felülírna. Legalábbis ahogy nézem a gyümiket, mintha Oda gondosan ügyelne arra, hogy egyik se legyen kimagasló és a gyümik oda vissza verjék egymást. Egyik se legyen legyőzhetetlen.

De attól még a gondolat jó, csak az már túl op lenne. :D


Ördög gyümiben látok rációt és eltudnám képzelni az OP-ban. Nem lenne olyan kimagasló a többi gyümikhez képest. :)


Tetszik az a gondolat h + fizikai erő, ilyet még nem is láttunk, elképzelhető h lesz majd vmi hasonló. Hasonló képességre gondolok mint amilyen a Yuyu hakusho anime-ban a Toguro karakternek volt. Eléggé badass volt.
 
Giovanna
Isten gyümölcse? Lehetne ,,vektor-gyümölcs", ugyanazzal az erővel, mint amivel Accelerator rendelkezik.
Viszont akkor az illető tényleg Isten lenne, mivel Accelerator az egész OP világot szólózná, méghozzá úgy, hogy megsem izzadna :D
 
Zadona-1
Irányító gyümölcs. Ha megérintesz valakit akkor képes vagy addig irányítani amíg a tenger víz nem éri. Paramencia típus megadott távolsággal stb. Meg mivel a tudatodat szét kell osztanod több részre is (mivel ha vkit irányitasz irányitanod kell)
Ezért pl 10 ember után már tök hülye lennél. Tehát ezt a határt is.lehet fejéeszteni. Ha felébred akkor belenézel valakinek a szemébe és már tudod irányítani. Ez csak példa de sztem ez sem lenne rossz. Nyilván paramencia
 
hgabi
Kreatív ötletek elismerem. Én is gondoltam a telekinézésre, de az a baj nem sok értelmét látom. Repülni másképp is tudnak a karakterek. Gondolatolvasás annyira nem kell, ott a Megfigyelés színe, annál több minek? Erőhullámot létrehozni vele, hát a Rengésgyümölcs lényegében egy az egyben ez és Sengoku Buddhája is erőhullámokat gerjeszt. Szóval nem látok benne akkora potenciált.

Ilyen Istengyümölcs meg ilyesmi, hááát ... Rossz emlékek egy másik mangából szóval nem akarok ilyet látni őszintén. De, ha ilyesmi vonalon mozogna mint Sengoku Buddhája az jó lenne. Csak ne tegyék legyőzhetetlenné és ne hypeolják túl.

Én igazából hirtelen a Zoan oldalon látok kreativitást (amit valószínűleg meg is kapunk Kaido ellen.) Pl egy sárkánygyümit megnéznék. Nem ezt a Momo féle plüss sárkányt hanem valami komolyabbat. De ezen a mitikus vonalon lehetnének még érdekességek, pl griff, mantikór, baziliszkusz.

A logiáknál is talán még van kevert elem amit be lehetne hozni.
Am logiáknál megláttam felhozva az Akainu-Ace dolgot. Nekem nincs bajom azzal, hogy Akainu nyert, de egy dolog nagyon zavart annál a dolognál. Emlékeim szerint Akainu száját olyan dolog hagyta el, hogy a magma még a tüzet is megperzseli. Hátööö nem egészen, főleg, hogy a tűz hője többszöröse is lehet a magmáénak. Az oké, hogy erősebb, mert a magma megolvadt föld és a tömege miatt erősebb. Na, de ez csak kis apróság.
 
jasek89
Valamelyest jogos a felvetésed a tűzzel kapcsolatban, ugyanis valóban létezik a tűznek olyan pontja ami még a magmánál, vagy lávánál is forróbb.

Ez már elég összetett téma, mivel sokon múlik h pontosan mi ég el, mert pl egy fa esetében nem lehet több 300 foknál, de egy kőolaj égése már 1500 fok is lehet és akkor még az acetilén és hidrogén gázokról nem is beszélünk amik 2000-3000 fok körül mozognak. A legforróbb a nap sugara lehet, ami meghaladhatja az 5000 egységet is.

Ha azt nézzük, hogy Ace megégett Akainu lávájától, valamint amikor Feketeszakáll bekapta Ace tűzbombáját és megúszta kisebb égésekkel, akkor a tűz hőmérséklete alig lehet több 200-250 foknál. Egy 1000-1500 fokos tűzbombától Feketeszakáll rég szörnyet halt volna, de biztosan kiütötte volna Ace.
 
Csilla1050
A telekinézisnek a repülésen túl van sok más tulajdonsága, valahol Pain és Mob között mozogva. Aki látta a Mob Psycho animét, az nyilván tudja, hogy a telekinézis egy nagyon durva képesség, és talán ez tényleg felborítaná az egyensúlyt az OP világában, mint ahogy említettétek az isten gyümölccsel kapcsolatban, és egyébként sincs szükség külön Isten gyümölcsre, ha már láthattunk egy istenséget (Buddha) különálló gyümölcsként.
 
Zadona-1
És nektek mi a véleményetek a bronz bika mitikus zoán gyümölcsről? A lényege ,hogy ez igazából egy bronzból készült szerkezet teli fegyverekkel bika alakban.
Tehát kicsit cyborgos lenne tőle az ember. A másik a hydra mitikus zoan. Lényege a levágott végtagok visszanőnek. Talán még osztodhatna is. Erőt növelné és hát a hidra és fél hidra alkban több lenne a fejed ha levagdossák őket :D
 
Giovanna
Kemény gyümik lennének, leginkább Zoro ellen tudnám őket elképzelni :D

Ami még madness gyümölcs lenne, egy olyan erő, amivel a használó képes osztódni, lemásolni magát, egészen addig, amíg az energiája engedi.
Hátránya az lenne, hogy minnél több klónt hoz létre a felhasználó, annál gyengébb lesz minden másolata, viszont előnye, hogy ugyanolyan gyors lenne a klón, és Kollektív-tudattal rendelkeznének.
 
Zadona-1
Név: Omi omi no mi (aszem ez jelenti a ncsillagot)
Aki megeszi a nap gyümölcsöt az csillag ember lesz.
Leírás: paramencia típusú ördöggyümölcs amely felruházza a használóját egy csillag erelyével, de annak gyengeségeivel is. (Ez a gyümi tiltottnak számít ami azt jelenti ,hogy vmilyen durva hátrány van a használatából cserébe viszont nagyon erős
Kinézet: vörös, sárga színfoltos oriási paradicsomhoz hasonló.
Hosszab leírás és technikák: szóval miért tiltott? Mivel a napok a saját gázaikat égetik el ezért világítanak. Az ember aki használja a gyümölcsöt a saját életerejébők veszít. Na a képességek:
Gyors repülés, lebegés
Óriási hő és tűz kibocsájtása
Mágneses és gravitációs terek létrehozása (azért mágneses mert a napkitörések bár már nem emlékszem miért de mágnesesek, a gravitácios tér öedig ebben a formában csak a használó körül)
Ébredés: na ez az érdekes része a gyümölcsnek. Ha egy csillag felemészti az energiáit eltűnik, de ha a csillag felrobban (ez a robbanás=ébredés) akkor fekete lyukká válik. Ha vki felébreszti a gyümölcsöt mielőtt meghalna a használatától (ez lehet pár hét vagy akár évek attol függ menyire használják) akkor a fekete lyuk alakba tud már csak lépni de az nem emészt élet energiát és jóval erősebb mint a csillag forma.
Technikák:
Csillag forma:
Törpe vörös csillag: létrehoz egy kis vörös napot amelyet eltud dobni vagy lőni és ez felrobban a célterületen oriási hő kíséretében
Hőpajzs: elkezd izzani a használó teste és a körülötte levő hő miatt elolvadnak a golyók kardok
Szupernova: a használó izzó testéből egy napkitörés jön ki amely kicsit ostorszerűen lecsap a cél területre és felperzsel mindent
Fekete lyuk forma:
(Kicsit olyan mint fekete szakáll gyümilye csak pont fordítva, itt az ember maga a fekete lyuk)
Fekete lyuk pajzs
Óriási de tényleg óriási gravitációs mező
Lebegés, repülés
Csillag robbanás: olyan robbanás amikor a csillag átalakul fekete lyukká ezt bármikor használhatja
Elnyelés
Teleportáció: képes féreglyukat nyitni
Gyengeségek: szokásos ördög gyümi gyengék, a használónak az életerejébe kerül a használata amíg fel nem ébreszti a gyümit.
Érdekességek: 3 fajta nap van. A vörös színű óriás, a közepes sárga és a törpe fehér nap. Ha vki nemtudja olyan jól használni a gyümölcsöt akkor fehér és ha profin tudja használni már akkor vörös színű csillag formában. Vagy az élet erejétől függően pirosban sárgábam fehérben kezd a használó és ahogy használja ugy halványul. (Ezt még nem döntöttem el)

Na sztetek milyen? Bocs hogy nem sok technikát irtam már így is elfáradtam xD
 
Giovanna
Hát ez nagyon madness gyümölcs lenne az biztos xD Leginkább Edward Weevil-nek állna jól :D
 
Germa66
Ez inkább vmi narutos leírásnak illik be. Nincs olyan hogy tiltott gyümölcs.

A One Piece nem reálisan másolja a tényezőket. Ez amit leírtál egy olyan erőforrás lenne amit nem lehet legyőzni.

Egyszerre belefoglaltál 1 gyümölcsbe 6 másikat.

Felesleges írni ébredés tényezőjéről mert még mindig nem tudunk róla semmit, pláne a módjét nem hogy hogyan ébred fel egy gyümölcs.

A fekete lyukak hasadékok a tér és idő szövetén, olyan erővel ami 1 nanoszekundum alatt elnyelné az egész bolygót (feltételezve hogy egy ember méretű fekete lyukról beszélünk)

A csillag halálát amit te külön technikaként írsz le az egyenlő a szupernovával.

Sokkal többféle csillagfajta létezik. Pl. vannak vörös törpék, kettős csillagok, fekete törpék (végükhöz közelgő fehér törpék) stb.

A mangás szekcióban láttam hogy nagyon szeretsz képességeket tervezgetni, de ha tanácsolhatom először is ne ekkora volumenbe gondolkodj, mert elveszíted a fonalat. Itt is próbáltál reális maradni a való élethez, közben alkotni egy op gyümit de megfelelő gyengeségeket is csinálni neki. De ez sajnos nem sikerült. Ezt a gyümit max egy shounen főszereplő használhatná mindenki más rögtön belehalna kb. Próbálkozz kisebb erőkkel először és ott majd egy idő után megérzed hogy mi helyénvaló és mi nem. Ezt azért mondom, mert egyszerűbb képességeknél kisebb a hibázás lehetősége. Ez egyébként tömeghiba és neves alkotók is meglehetősen belebuktak már (pl Tite Kubo, Mashima ). És ha egy adott világba tervezel egy erőt, gondold végig hogy mennyire illik bele a világba.
 
Pingipang
Az álom gyümölcs. Lényegében az álmokat tudná életre kelteni és ezek ereje függne a felhasználó erejétől és a megálmodott lényben lévő potenciáltól, hátránya, hogy a gyümölcs használó erejét rúházná fel a megalkotott lényre, de a sérüléseket nem szenvedné el. Valamint úgy ahogy a tükör világot létrehozták hasonlóképpen létre tudná hozni az álomvilágot, csak itt alvó emberek álmaiba lehetne belépni (addig nem ébred fel míg ki nem lép a gyümölcs használó). Ez inkább információ szerzés nem mint álom befolyásolás létezne.
 
Zadona-1
Hát üegprobálom megfogadni Germa66 de azért OP is vannak olyan gyümik amik túl erősek: pl a fénygyümi ha tényleg képes fénysebességel mozogni akkor kb 7szer érné körbe a bolygót 1 mp alatt. 1 perc oszt megvan a One Piece... ha meg nem szigeten van akkor leküld a vízalá egy fényalábot azt cs. Jó persze kitudja. De igazad van ndm illene OP világba az enyém.

Na akkor itt egy másik gyümi. Ez is baromi erősre sikeredett szoval elnézést

NEVE: Rubi Rubi no mi
Rövid leírás: logia típus használója képes rubintá változni és a kristályt létrehozni, irányítani
Kinézet: kívül kemény piros dinnye szerű burok. Belül átlátszó pirosos kocsonya szerűség
Technikák: alapból Aokiji jegéhez hasonló (ez is szilárd halmazállapot) nyilván nem hideg stb. A használó fantáziájától függ a gyümölcd ereje.
Alap hasznlat: a gyémánt után az egyik legkeményebb kristály szóval a fizikai támadásoktól könnyen megvéd. Ha vmi mégis megsebezne az a rész elkezd izzani és visszanő. (Nagy hőmérséklet és nyomás meg persze anyag kell hozzá. Ebből az anyagot a gyümi hozza létre) Szúró fegyverek, falak, hegyes kristályok kilövése. Értékes rubint értékesítése.
Erősebb használat: egy nagy lencsét formáz ami össze gyüjti a napsugarakat egy ppontba (a használó testében egy gömbszerű részbe amit ő lezár ha az feltöltött) ezekután az összegyüjtött nagymennyiségű izzó fényt képes lézerként öszpontosítva kilőni. (Hátrány a lézer rententően forro később irom miért baj
Erősségek: a fény gyümölcs ellen erős mivel a lézerlövedékeket megtöri és átengedi magán.
Gyengeségek: a nagy hő. Mivel szén alapú ezért egy bizonyos hőmérsékleten el lehet égetni. Szóval Ace és Akainu alapból erősebbek

Nos igazból gondolkoztam ezen a gyümin úgy is hogy nem rubint hanem üveg de azt minden logia verte volna. De azért leirom eut is hátha tetszik vkinek az ötlet
 
Germa66
Zadona: Nem kell bocsánatot kérned, csak leírtad az ötleted, ne haragudj ha támadó hangvételűnek tűnt a hszem, csak nagyon sok fanficet olvastam.
 
Csilla1050
Rubint nem lehet logia, tudtommal. Az olyan típusú gyümölcs lehet mint a gyémánt is.
 
Ugrás a fórumra: