Hozzászólások
Top 10 legerősebb és leggyengébb démongyümölcs
Rikiya
Én alapjáraton nem értem sem az Enel felé jövő hypeot, illetve a Crocodile hypeot sem. Luffy Gearek nélkül padlóra küldte mindkettőjüket, tehát valljuk be, harcban nem igen erősek. Crocoboy-nak konkrétan volt 2 jelentősebb jelenete a háborúban, aztán külföldi fórumokon olyan magaslatokba emelték a karakterét, hogy leírni is rossz.

Persze Enel ellen Luffynak is csak szerencséje volt, ugyanis hatástalan ellene a villám, ugyanakkor Crocoboyt is részben a szánalmas gyenge pontja miatt verte agyba-főbe. Ezektől eltekintve még mindig nem változtat a tényen, hogy Luffy legyőzte őket, és ahogy előbb is írtam, ezek bőven azelőtt voltak, mielőtt bármelyik Gear-t kifejlesztette volna.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Bastian
A nyers és maximális tűzerő is számít, abban pedig a Goro Goro no Mi az egyik legjobb. Lehet, hogy Luffy a Gear-ekkel egy komoly 1 vs. 1 harcos, de Enel meg szigeteket porlaszthat el játszi könnyedséggel. Mi lett volna, ha Marineford-nál ott ül az Admirálisok mellett? Ki fogta volna fel a villámló támadásait, amit Fehérbajusz flottájára is küldhetett volna? Urouge az Újvilágban a közelébe sem tudott menni egy szigetnek, amit villámok árasztottak el. És kötve hiszem, hogy a szereplőgárda többsége szigetelő lenne.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
jasek89
Ne felejtsük el, hogy az Enel szál még bőven az op story elején volt, tehát maga a szalmakalapos csapat, de még Luffy sem volt erős, nem használt hakit, geart, semmit.

Ahogy Rikiya is tökéletesen ráutalt, Enelt Luffy gear segítség nékül leverte, ezen nincs mit szépíteni Enel harcban egy nulla volt, szúrófejek ide szúrófejek oda kb annyit értek, hogy lelassítják Luffyt, de a végeredmény ugyanaz lett. Enel sajnos csak a gyümi erejére hagyatkozott, a gyümi erején és előrelátó hakin kívül semmi mást nem tudott felmutatni. Egy Katakuri féle karakter röhögve a földbe taposta volna.

Fehérbajusz kalóz flottát sem kell félteni, mert kb az összes admirális támadásait kivédték, valszeg kivédték volna Enelét is. Sőt szvsz Fehérbajusz a rengés gyümi erejével tudja hárítani az elektromos támadást is.
 
Rikiya
Abban egyet értek veled Bastian, hogy Enel hatalmas pusztító erővel rendelkezik, amit ugyebár a gyümölcsének köszönhet.

Valamint én kifejezetten az 1vs1 csatákra fókuszáltam. Azaz Enel egy-egy elleni csatában nem kiemelkedő.

Mellesleg Enel is abban a tudatban élt, hogy ő érinthetetlen, ő az Isten, akit ember nem győzhet le. Aztán olyan sallereket kapott Luffytól, hogy biztos egy életre megmarad benne az emléke. Ebből kiindulva Enel nem igen találkozott olyan személyekkel, akik rendelkeznek a fegyverzeti haki-val. Sőt, szerintem egyáltalán nem is találkozott erős személyekkel, pusztán azért tartotta magát legyőzhetetlennek, mert az átlag ember számára az is volt.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
vegel2014
Én se értem Enel felmagasztalását. Az oké, hogy a megfigyelő hakija elég erős, de semmi fegyverzet színét nem tudott használni. A támadásai erősek voltak, de szerintem egy alap haki használó el tudta volna őket hárítani. Konkrétan őt és a csapatát leverték olyan kalózok, akik frissen érkeztek a Grand Linera. (Csak, hogy borzoljam a kedélyeket, szerintem Usopp le tudná verni a jelenlegi szintjén.)

Ami Crocot illeti, ő sem volt valami nagy szám. A nedvesség egy hatalmas gyengeség egy olyan világban aminek a nagyrészét tenger boritja. Az az egy szerencséje volt, hogy sivatagi országban volt. De ha jól emlékszem ő se tudott semmilyen hakit használni.

Szerintem a leggyengébb gyámik, azok a :
Bara bara no mi és lassító gyümölcs.

Sokan mondták, hogy használótól függ a gyümi fogyasztok ereje, de ez nem egészen igaz. A gyümik közt alapvetően van szerintem egy erőszint, ami kialakít egy rangsort, és más-más ponton van a maximálási kihallhatatlanságuk. Ezen kívül persze ott van a gyümifogyaszto tehetsége is. Szerintem ez a kettő határozza meg az emberek erőszintjét.

Pl Dolflamingo maximális ereje sokkal kisebb lenne a bara bara no mi-vel. Annak kisebb a maximális kihasználhatósággá a húrgyümölcsnél.
 
Hiei
A megfigyelése nem volt erős. A démongyümölcs képessége erősítette a Mantráját.
Amúgy, pedig Oda azt mondta Enel-nek 500 millió lenne a vérdíja, ha a lent élt volna. Enel egy erősebb kalóz lenne, de igazából kiemelkedő nem volna. Ami érdekesebb kérdés, hogy Enel képessége ellen a fegyverzetszíne megvédene-e?
De gondolom különben nem 500 millió lenne.
A bara bara no mi-re meg azt mondta Oda, hogy addig nézze le mindenki amíg teheti. Szóval gondolom Buggy alkotni fog valami érdekeset:D
 
Bastian
Enel szerintem beárazná a legtöbb Szupernóvát, hiába láttuk némelyiküket jóval később akcióban. A képzeletbeli vérdíja közel van Ace vérdíjához, és bár a vérdíj nem minden, nem érzem azt, hogy Ace JÓVAL meggyőzőbb lenne nála a látottak alapján, sőt... De nem erőltetem tovább ezt a vonalat.

A Haki és a Démongyümölcs reakciója érdekes kérdéseket vet fel. Hogy reagálna például Luffy G4-ben, ha Teach megkínálná a Kurouzuval? Maradna a Haki, de a többinek annyi, teljesen megszűnne a G4, vagy a Fegyverzet Színe immunissá tenné a technika ellen?

A Bara Bara no Mi szerintem nem gyenge. Afféle Gomu Gomu no Mi "ellentét-gyümölcs". Egy igényesebb Hakival kedvenc bohócunk kiröhöghetné a kardforgatókat. Buggy, kényelmesen szürcsölgeti a koktélját, miközben Mihawk verejtékezik, mert lefőtt a kávé. :lol


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
AFR
Lehet az én meglátásom a hibás de szerintem ha arról beszélünk hogy melyik a legerősebb Démongyümölcs akkor irreleváns a Haki erőssége vagy a használó tehetsége.

Ha arról van szó hogy melyik gyümi az erősebb akkor szerintem úgy kell tekinteni hogy mindegyik gyümi használója ugyanolyan erős fizikumban, Haki-ban és kitartásban is. Illetve ami a legfontosabb hogy ugyanolyan mértékben tudják kihasználni a gyümijük lehetőségeit.
Mert így a korrekt mindegyik gyümivel szemben.
 
jasek89
HA pusztán csak a démongyümi erejét nézzük, akkor sztem Enel gyümije viszi a pálmát. Az elektromosság gumi kivételével (bár reál fizika terén ez sem igaz) bármelyik elemet felülmúlja, mint erőben, mint gyorsaságban, mint pusztításban.
 
Severum
Szerintem a loggiák csak erősen indítanak minden nemű alapképesség nélkül, de ha gyümölcstelen Shanks az ellenfeled akkor sokra nem mész velük.
Ace se bírta volna annyira a harcot ha nincsenek erős alapképességei, még dicsérte is valamelyik embere Teachnek miatta.
Vagyis AFR-el egyet értek ebben.

Usoppnak meg esélye se lenne az a régi Enel ellen, nem is értem ez hogy juthat valakinek eszébe, az hogy felébredt a megfigyelés hakija (ami szerintem teljesen passzol hozzá minden téren) nem jelent semmit mert hiába látja ha nem tudja lereagálni a támadást.
Enellel inkább az a baj hogy ő volt a falu bikája akinek nem volt ellenfele a környéken, és úgy bizony nehéz fejlődni. Aztán egy nap megjelentek páran a nagyvárosból és abból az egyik erősen szigetelve volt és leverte mint vak a poharat. XD

Ezért jó példa a hobbi gyümölcs ami szerintem nagyon beteg, de ha tudnak róla már semmit sem érne Sugar kezében, de ha Sabo eszi meg Vagy mondjuk Shanks akkor csak azon gondolkodna mindenki csata közben hogy honnan ez a sok játék, de ennek is az a legnagyobb ereje hogy elfelejted a barátodat amint játékot csináltak belőle és akkor gyakorlatilag arra se fogsz emlékezni hogy láttad az egészet, és már játék vagy te is.


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
dungeonlord
Szépen beindult a témakör, és hamarosan csatlakozom, de van pár dolog, amit pár szóval tisztázni szeretnék .
Első sorban ez a téma démongyümölcsökről szól, nem pedig a hakiról .
Jelenlegi infók alapján a haki nem változtatja , a démonképességét , csak erősiti vagy védelmez .
Luffy gear 4 csak felpumpálta hakival a testét, és hakinak hála képes még tovább nyújtani . Ennyi.


A másik, hogy vannak különbségek a démongyümölcsök között, amik alapból erősek, és vannak gyengék. (Ezt még a haki se változtat)
Plként ott van Bon Clay gyümije , aki képes mások testalkatát felvenni, súly,magasság stb, de nem képes az adott személy erejét is lemásolni.
HA Oda ezt nem cáffolja, addig a leggyengébb gyümik közé sorolható .

Bármennyire is igazat szeretnék adni abban, hogy a tulajdonos múlik a gyümi erő Ez az állítás azonban csak félig igaz.
Jó pl erre Bon Clay képessége . Azzal a képességgel kb mindenki ugyanazt éri el .

Utolsó megjegyzésem, hogy a haki megvéd mindentől .
Ez hülyeség, ahogy van. (inkáb enyhíti, de nem véd meg teljesen )
Jó pl erre Ceaser gáz, Bm lelke, és Magellan mérge.
Haki nem képes semlegesíteni a gyümi erőt!

Bb képessége az egyetlen, aki képes hatástalanítani mások gyümijét.
+ tenger és a kairoseki.
 
Rikiya
A Haki és a Démongyümölcs reakciója érdekes kérdéseket vet fel. Hogy reagálna például Luffy G4-ben, ha Teach megkínálná a Kurouzuval? Maradna a Haki, de a többinek annyi, teljesen megszűnne a G4, vagy a Fegyverzet Színe immunissá tenné a technika ellen?


Ez valóban érdekes. Anno volt egy teóriám, ami erősen kapcsolódik a G4-hez. Mégpedig az, hogy megfigyelhető nála, hogy a fegyverzete ilyen "lángalakú", akárcsak Katakurinál és a Mamánál is. Az elmélet röviden annyiból áll, hogy ez a lángalakú fegyverzet a démongyümölcsök és a haki tökéletes fúziója. A Gear Fourth hakija rugalmasabbá tette Luffy izomzatát, a Zan Giri Mochi hakija ragacsosabbá Katakuri mochiját, Big Mom hakija meg lassanként elszívja az ellenfelei lelkét.

Tehát ha BB semlegesíti Luffy gyümölcsét, mondhatni a fúziónak vége, így nem lenne képes fenntartani a Gear 4-et.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Severum
Ott a pont Dungeon, Bon Clay gyümije eszembe se jutott, de akkor az ember gyümölcs is ide sorolható mert attól hogy megvilágosodtál még szét rúghatják a seggedet.

Rikya

Ott jön majd képbe hogy Luffy azért alapból is qrva erős, és hakit attól még tud majd használni hogy BB kikapcsolja a gyümölcsét, aztán majd úgyis Luffy fogja jobban bírni. :D


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Rikiya
Ezzel én is tisztában vagyok. Jó eséllyel Wano után pedig alapból is sokkal erősebb lesz, mint valaha. Ugyanakkor azért elég nagy hátrány, hogy a Gear 4-et nem vetheti be, mert ha igen, BB neutralizálja. Ha csak megtudja érinteni, ugyebár a G4 különösen gyors, főleg a Snake-man, ezért ha nem engedi, hogy megérintse, akkor nincs baj. Viszont oda is húzhatja magához, ahogyan Ace-t is. Habár lehet magának csinál csak rosszabbat, ugyanis ha Luffy közvetlenül bemos neki egyet, azt biztosan nem fogja megköszönni. :lol


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Severum
Na de ki milyennek képzeli a másoló és az ember gyümölcs felébredt formáját?
A másoló gyümölcs lehet ugy már másolja a képességeket is például, az embergyümölcs meg mondjuk azt adná hogy mindenre képes vagy amire egy ember képes lehet, mind három haki legerősebbike meg minden más fizikai és mentális képesség.(de ezeket még meglőheti a kurozumi) :D
Mert úgy akkor már elég op gyümik lennének.


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Ugrás a fórumra: