Nem akartam külön-külön témát,ezért egybe raktam.Elfogadom külön a női és férfi top 10 listát.Teljesen rád bízom a döntést.
Kit szeretsz és kit utálsz a legjobban a One piecenál?
Hm. Utálni igazából nagyon kevés karaktert utálok a One Piece-ben. Talán egy kezemen meg tudom számolni, lássuk csak:
1. Akainu - egyértelmű, dögöljön meg a rohadék.
2. Égi sárkányok- még egyértelműbb, dögöljenek meg a rohadékok, de előtte szenvedjenek is, és legyenek letaszítva.
Éés, igazából ennyi Persze vannak ideiglenes karakterek, akik irritálnak, pl. majdnem az egész Doffy család, mert szimplán irritálóak voltak, vagy Hodyék, mert rettentően idegesítő volt a nagy pofájuk, miközben meg sem közelítették Luffyékat, vagy régebbről Don Krieg és Kuro.
Egyébkén Oda ehhez nagyon ért. Olyan gonoszokat alkot, akiket az ember megútál, tehet akármit, és várja, hogy Luffy szét rúgja a seggüket. És ezek a közvetlen ellenségeken kívül leginkább maga a rendszer, a kormány. A múltban, ahogy Oda kifejti azokat a szörnyűségeket, amiket csinálnak országról-országra. Robin múltjában, Law múltjában, Sabo múltjában és így tovább.
Úgyhogy azt hiszem, hogy kijelenthető, hogy a Világkormányt gyűlölöm a legjobban. De nem úgy, mint pl. az égi sárkányokat, hogy viszket a kezem, akárhányszor meglátom őket, hanem... mint a történet "gonoszait", akik nem irritálóak, hanem gonoszok, és ezért gyűlöli őket az ember, és várja, hogy eljöjjön az igazság.
Az meg, hogy kiket szeretek?
1. Luffy, nyilvánvaló, a kedvenc karakterem, és ahogy telik az idő, egyre jobban.
2. Doffy- igen, a mellékszereplőknél még múltkor csak a második volt nálam, de jobban belegondolva, inkább első kéne legyen. Számomra a tökéletes ellensége, mondhatni egy AntiLuffy, kegyetlen jól megírva, mélységet adva úgy, hogy minden jelenete hihetetlenül szórakoztató/elképesztően feszült és leköt.
3. Fehérbajusz - továbbra sem nagyon van mit hozzáfűzni.
4. Buggy- ahogy múltkor is mondtam, amit Oda Impel Down óta csinál vele, arra nincsenek szavak
5. Sanji- igen, azt hiszem, hogy nálam még mindig ő jön Luffy után a csapatból.
6. Zoro- nyilvánvaló.
7. Minkek- így, cakkumpakk, külön kiemelve Nekomamushit és Pedrot, de tényleg, amúgy ahogy vannak, mindegyik.
8. Law- bár nem mindig jön be a folyton hideg-cinikus személyisége, de vannak kegyetlen nagy pillanatai.
9. Garp- hatalmas arc az öreg.
10. Brook- Nem kérdés, hogy a szörny trión kívül őt kedvelem a leginkább. Eleve a stílusát (hopp, már meg is vágtalak... ), a kemény pillanatokban való határozottságát (mint most Big Momnál).
+1 Usopp- bárcsak ne lett volna az a tontattás ügye, amúgy nem kérdés, hogy listán lenne.
És még valaki, akit valamiért kifelejtettem, és lehet, hogy nem is fér fel a listára, de mindenképpen ki akarom emelni a többi mellékkarakter közül: Ő nem más, mint Rayleigh.
De természetesen az összes Szalmakalapos a szívem csücske és a listán lehetnének, a múltjuk és a jellemük miatt, csak éppen mindegyiknek van olyan idiótasága, ami nem feltétlenül az én ízlésem, bár nagyon jó nevetek rajtuk sokszor így is.
Bartalomeo és Foxy. Ez a kettő mérhetetlen mód kikészített. Sanji is egyértelműen bekerült ide elviselhetetlen és nem bírom őt nézni. Usopp is mérhetetlen csalódást okozott egyszerűen képtelen kilépni az árnyékából és ez is már unalmassá válik és idegesítő.
Utolsó kettő pedig az egyik kedvencem volt, de hát ez van.
Aki még ritka nagy féreg az egyértelműen Casear Clown nála kevés szánalmasabb ember van a mangában már ha egyáltalán lehet őt embernek nevezni.
Moriát egyszerűen szánalmasnak tartom, de nem utálom igazából.
*Usoppra mondjuk azért még mindig nem tudom azt mondani, hogy utálom egyszerűen bosszantó.
Csak egyet-egyet írok, mert a mellékszereplőknél már leírtam a kedvenceim, Luffyéknál meg túl bonyolult a rangsorolás, mert mindenkit nagyon csípek.
Aki a kedvencem:
Luffy - Túlzás nélkül oldalakat tudnék írni, hogy miért, de ezzel most nem fárasztanálak benneteket, úgyhogy csak annyi, hogy szerelmes vagyok a srácba. De komolyan, pedig a női nem kedvelője vagyok alapesetben.
Én csak a Dragon Ball-t, Hunter X Hunter-t és részben a Naruto-t láttam/olvastam, de számomra egyértelműen a One Piece az, ami olyannyira magával ragadott, hogy nekem nemcsak az animék/mangák világában a top1, hanem bármilyen filmes, fotós, képregényes stb. műfajban is a kedvencem. És hát, ez nagyban Luffynak köszönhető.
Akit utálok:
Jonnal egyetértve, én is alig utálok valakit, de ha valakit mégis, az egyértelműen Akainu. Őt tényleg utálom, egy nyomorult senkinek tartom, hogy egész őszinte legyek, és most még elég finoman fogalmaztam. És még csak nem is azért, mert megölte Ace-t, mert ha Kizaru ölte volna meg, őt nem gyűlölném. Egyszerűen azért, mert az egész személyisége egy nulla, egy érzéketlen barom, aki annyira el van szállva magától, hogy azt gondolja, hogy ő rátalált a nagybetűs Igazságra, ami ugye a tengerészet lenne, és ezt annyira komolyan veszi, hogy mindenkit beskatulyáz és számára az összes kalóz egy senki. Hadd skatulyázzak én is: számomra az összes tengerész közül Akainu az, aki valóban egy senki - mindenki másban a tengerészeknél tudtam valami értéket felfedezni, egyedül őbenne nem.
Úgyhogy tényleg dögöljön meg. Remélem Luffy már úgy fog vele összefutni, hogy a szánalmas arcán az a döbbenet és félelem fog megjelenni, amikor Luffy bever neki egyet mint amit Shanks láttán mutatott. Bírnám nagyon.
Először is jó reggelt mindenkinek aki így fél8 8 között nézni a chatet.
Hát nem is tudom, kezdem kit utálok nálam caesar clown az első,gyerekeken kisérletezni még ha meg is halnak azt hiszem ezt nem kommentálom inkább semmivel maradjunk annyiban egy féreg.
Aztán igen ott van Akainu,szent meggyőződése szerint a tengerészet az igazság és a jó.Holott korruptak, hagyják az embereket bizonyos esetekben meghalni,vagy szenvedni,esetekben csak azért,hogy együtt működjenek a világkormánnyal.Lásd Dressrosa,vagy Robin gyerekkori szigete amit elpusztítottak csak azért mert úgy itélték meg az ott élő tudósok túl sokat tudnak,nem is beszélve a hajóról amin civilek utaztak éss,hogy ne tudodjon ki, nos hát, ki más ha nem, mint Akainu adott parancsot a hajó lelövésére.
Talán ha még valakit utálok az Arlong és az égi sárkányok, elöszőr is azért mert mindkettő öntelt és nagyképű,az égi sárkányok ráadásul embereket ölnek meg és kínoznak.Arlongot meg a másik amiért utálom mert szegény Namit idegileg teljesen kikészítette,emlékezzünk csak a jelenetre amikor Nami késsel akarta kivágni Arlong Park jelét a vállából.Spandamot meg azért mert eröszakkal elhurcolta Nico Robnit.
Na de, elég is ennyit a rosszakról jöjjenek a jók
Hát amit legjobban szeretek, az egyértelműen a Szalmakalaposok.Nem nagyon tudnám rangsorolni őket mindegyik a maga nemében zseniális remekül összeállírott figura.Talán Brokkot nem csípem annyira mert ezt a "Csont poént" már néha erőltetettnek érzem,"ja hát nincsnek is szemeim JOhoho"Ami a többi karaktert illeti, bírom mindegyik karaktert akivel a Luffyék megismerkedtek és jóba voltak.Foxy lóg ki kicsivel a sorból annyira nem bírtam az öreget, bár én Hieiel ellentétban rendkívül szórakoztatónak tartom Bartolomeót totál idióta, amikor sírva fakad és meg se tud szólalni úgy örül a Szalmakalaposoknak.Nagyon bírom még Shankset, Raylieghet, Jinbeit,Fehérbajuszt,Ace t,Sabo-t, de érdekes módon a rosszak közül Feketeszakállt és Dolflamingot is, a maguk karaktereiben,mesterien gonoszak és jól kitalált karakterek "őrültek". Nos hát kb ennyi lenne, az egyetlen dolog amit nem tudok megtenni nagyon a témával kapcsolatban ,hogy rangsorolok, ne is kérjétek szinte lehetetlenség, a One Piecben remekül kitalált karakterek vannak.
Rengeteg karaktert tudnék felsorolni, de inkább mondok 3-3-at ami kiemelkedő:
Akit szeretek:
- Fehérbajusz: kellemes csalódás volt mikor először láttam az igazi arcát, vérengző Yonkou helyett kiderült h egy családcentrikus, igazi jóság, aki nem fél használni az erejét, ha a szeretteiről van szó.
- Zoro: hatalmas figura és lényegre törő, nem az a fajta aki kifogásokat keres és nyomja a sok rizsát.
- Kizaru: bármennyire is furcsa, de én szeretem Kizaru természetét is, az one piece legnagyobb trollja, aki kb sz*rik mindenre, nem stresszel és mindenből viccet csinál.
Akik idegesítenek:
- Fox: sztem ezt nem kell részletezni...
- Usopp: ami r*hadtul idegesít benne, hogy egy gyáva alak, minden egyes harcnál megfutamodik, majd az utolsó pillanatban mégis megpróbálja és hátba szúrja az ellenfelét, baromira inkorrekt. Timejump elején még igéretes volt, h ezentúl már boldogulni fog az ellenfelekkel és nem lesz gyáva, de aztán ahogy haladunk a storyval, egyre inkább úgy tűnik h mégse változott semmit.
- Bellamy: egy egoista f*sz, aki azt hiszi van keresnivalója a nagyok közt, naiv aki Doffy kedvéért elárulja a barátait, még akkor is ha egyértelmű h ki a rosszfiú. Remélem többet nem látjuk az anime-ben, nem érdemli meg.
Sorolhatnám még ide az égi sárkányokat, de mivel még nem szerepeltek annyit, így még egyelőre őket kihagyom.
És h a fenti kommentekre is reagáljak vmit:
Akainut miért kell utálni, ő a tengerészet oldalán áll és maximalista, úgy is végzi a dolgát. Lehet h néha túlzásba viszi a dolgot, de bzitos megkapjuk rá majd a flashbacket, ami elég okot fog adni arra, h Akainu miért is gyűlöli ennyire a kalózokat.
Hiei
Tudjuk mostmár kiket utálsz, de van karakter akit kedvelsz is?
jasek89:
- Kizaru: bármennyire is furcsa, de én szeretem Kizaru természetét is, az one piece legnagyobb trollja, aki kb sz*rik mindenre, nem stresszel és mindenből viccet csinál.
Na igen ezt én se bírtam volna megfogalmazni jobban, Kizaru a legnagyobb Troll az Admirálisok közt, de hát őt ezért kedveljük
http://naruto-kun...p?lookup=7
Ez a véleményem szeretem a Szalmakalaposokat, de sose voltak a kedvenceim. Talán Sanji és az elején Usopp kivételt képeztek.
Nálam Hancock favorit minden téren. Mielőtt valaki ebből az elfogultságomra következtet nem vagyok vele elfogult.
Akainu megölt nem tudom hány száz vagy ezer civilt Oharán. Semmivel nem jobb Casearnál csak ezt sokan elfelejtik. Egyedül a viselkedése teszi őt különbé nem egy ősgyökér. Azt ennyi. Amúgy meg néha kifejezetten cool. Egy jól megalkotott antagonista karakter, ami feltétlen szükséges a történet folyása végett.
Kizaru meg Aokiji is badass csak nem a kedvenceim. Mindegyiknek alig várom, hogy lássam a teljes erejét.
vincentlll írta:
Na én durva leszek én egy teljes ARC.ot utálok és az a skypiea Arc számomra tök felesleges és történethez semmi köze ami ott volt mindent nem szeretek.
majd bővíttem ezt a hozzászólásomat.
Megértem, hogy sokan utálják Skypiea-t, én sem szerettem anno, de az biztos, hogy számomra a Norland-Cricket szál, a végén Luffy harangkongatásával hidegrázósan fantasztikus, megmentette az egész szálat a maga "férfias romantikájával".
De ez itt off topic
És srácok, előző hsz-t nem idézünk. Fórumszabály. Jó lenne, ha betartanátok, mert az utóbbi napokban lépten-nyomon ebbe botlom, és zavaró, meg fölösleges.
Ugrás a fórumra: |