Mellékszereplőnek számít mindenki (Vivi is), aki nem Szalmakalapos.
Mindegy, hogy TOP hány, nem is muszáj rangsorolni, de azért minimum hármat jó lenne ha írnátok, természetesen indoklással.
Én TOP5-t írtam:
(1) Garp - Óriási figura, kiváló humorral és hatalmas szívvel, egyértelműen a legfőbb kedvencem. Hirtelen nem is tudom, hogy melyik jeleneteket emelhetném ki, szinte az összes után egyre inkább megkedveltem. Egyrészt itt van Cobyék felkarolása, már itt nagyon tetszett, hogy a rá jellemző szigorral, mégis óriási szeretettel és humorral eddzi, neveli őket. Aztán találkoztak Luffyékkal Water7-ben, ahol meg az lett nyilvánvaló, hogy Luffy és Garp (és persze azért Dragon is) között mennyi hasonlóság van (egyszerre aludtak el, Namiék reakciója stb.), ez szintén nagyon tetszett. Ja igen, és itt ismertük meg a Szeretet Öklét, ami hát komolyan mondom zseniális, igazi Garp tulajdonság. Jaa, és még ez előtt volt, amikor Helmeppo apja megvágta a hasát, ő meg tovább aludt stb., na hát itt konkrétan besírtam a röhögéstől. Meg se említem, amikor megtámadta már a Sunny-s Szalmakalaposokat, szintén egyik kedvenc jelenetem. Arról meg számos jelenet volt, amikor kijelenti nagy büszkeséggel Luffyról, hogy az én unokám. A legvicesebb szerintem egyértelműen Garp és Sengoku beszélgetése (https://www.youtube.com/watch?v=JmsMx0IrQ94) - amikor felmutatja nevetve a hüvelykujját - hát komolyan mondom mindenki ilyen öregapára vágyik.
És ez csak a felület, amiért igazán megkedveltem az természetesen az, ahogy Marineford arcban megismerhettük (magában a háborúban és Luffyék gyermekkora kapcsán, a visszaemlékezésekben).
Egyrészt sokatmondó, hogy elvállalta, hogy gondozásba veszi Ace-t attól az embertől, akit a világ legveszélyesebb személyének tartottak: a Kalózkirálytól. Egyértelműen látszik, hogy jó kapcsolatba voltak, Roger tisztelte Garpot, ahogy Garp is Rogert, ráadásul Garp volt elvileg az egyetlen, aki többször sarokba tudta szorítani Rogert, Oda pedig azt mondta, hogy a legerősebb tengerész, egy élő legenda: nem hiszem, hogy Roger mögött annak idején nagyon elmaradt volna erőben, de ez mindegy is.
És a lényeg: a szomorú jelenetek. Garp egyáltalán nem valamiféle büszkeségből vagy önérvényesítésből akarta Ace-t és Luffy-t tengerésznek, hanem mert féltette őket, és tudta, hogy előfordulhat, hogy az lesz, hogy valamelyik bajba kerül és meghal. És hát, sajnos, igaza lett, Ace meghalt. Konkrétan sírva mondta Garp Ace-nek, hogy miért nem hallgattak rá. És a kedvenc jelenetem, amikor neki akart menni Akainunak. Biztos vagyok benne, hogy az OP végéig nem lesz még egy olyan harc-lehetőség, aminek a végkimenetelét annyira megakarnám ismerni, mint ezét. Egyszerűen nagyon jó lett volna látni, ahogy Garp földbe döngöli Akainut, komolyan biztos vagyok benne, hogy a legepicebb jelenet lett volna, és kövezzetek meg, de biztos vagyok abban is, hogy Garp leverte volna Akainut. Persze értem Odát, hogy nem mutatta meg, de akkor is, nagyon jó lett volna látni. Jaa, és itt van a Garp vs. Luffy, mondanom sem kell, mennyire megható volt, vagy például ez (főként 2:14-től): https://www.youtu...sX-Lex8Jeg
Na igen, és természetesen Garp és Dadan jelenet...
Na de befejezem, mert így is nagyon hosszú lett csak maga Garp, és még órákig tudnék róla beszélni. Még csak annyi, hogy miatta kedveltem meg Sengokut is (nyilván jó barátok, ez látszik - a kekszzabálós jelenetek meg hát. ), illetve a tengerészetet is miatta értékelem (persze Sengoku, Fujitora, Smokerék és Cobyék mellett).
(2) Shanks - Nem is csak, sőt elsősorban nem a lehengerlő és epic megjelenése miatt (persze ez is benne van) a második kedvencem, hanem mert az alapvetően meggondolatlan és felelőtlen Luffyban meglátta a lehetőséget, és észrevette benne, hogy ennek a kis kölyöknek mekkora bátorsága és szíve van, és már gyerekként elfogadta mint barátját és feláldozta érte a karját. Alapvetően Luffyban mindenki egy kis hülyegyereket lát, Shanks pedig - nagyon helyesen - észrevette benne, hogy milyen nagyszerű és figyelemreméltó kis kölyök. Bizonyos szempontból első helyre is raknám, de tőle még nem láttunk annyit, mint Garptól, így marad a második, de simán elképzelhető, hogy majd a Shanks-es résznél első helyre kerül. Sajnos egyet kell értsek azokkal, akik szerint meg fog halni, mégpedig BB által.
És persze a Roger-Shanks-Luffy párhuzam miatt is nagyon kedvelem. Nem véletlen, hogy a szalmakalap így vándorolt, Roger ugyanúgy meglátta Shanksben a lehetőséget, mint Shanks Luffyban, csakhát valamiért mégis Luffy lesz minden bizonnyal a Kalózkirály. Azért az epic lenne, ha a végén meg Luffy adná át valakinek a kalapot, Oda meg megírná a One Piece 2-t (na jó, ez vicc volt, de szerintem tényleg átfogja adni a végén Luffy valakinek)
(3) Mihawk - Mivel Luffy után Zoro a második kedvencem a Szalmakalaposok között (meg persze az egész OP-ben), így természetesen Mihawk-ot is nagyon bírom, és nem is csak Zoro miatt. Ugyanazt tudom mondani, mint Shanksnél, észrevette már korán Zoroban a lehetőséget, az meg külön nagyon tetszett, hogy az alapvetően visszahuzódó és magábaforduló személyisége elfogadta tanítványának Zorot, ami azért nem kis dolog. Ráadásul Shanks barátja és Luffy erejét és képességeit is elismerte (lásd Marineford).
(4) Law - Nem tudtam eldönteni, hogy Mihawk elé rakjam-e vagy sem, de mivel hiszem, hogy Mihawktól még fogunk látni drámai pillanatokat (főként Zoro kapcsán), így maradt a 4. helyen. Persze Lawtól is fogunk még szerintem, de mégis inkább ide raknám, de csak nagyon kicsivel.
Természetesen a gyerekkora kapcsán kedveltem meg igazán. Az pedig különösen tetszik, hogy, úgy tűnik, Law és Zoro jó cimborák lesznek.
Aztán pedig, olvasom sok helyen, hogy Law lenézi Luffyékat, ami számomra az egyik legabszurdabb kijelentés, amit az OP nézése/olvasása során hallottam. Épp ellenkezőleg, Law épp az egyik, aki Luffyékra nagyon is felnéz, olyannyira, hogy ha nem így lenne, nem kötött volna velük szövetséget. Oké, hogy sokszor megdöbben, hogy Luffyéknak milyen szokásaik vannak, de ez félig csak vicc, másrészt meg az ő alapvetően zárkozótt személyiségéből fakad. Mélyen belül meg biztos ő is olyan felszabadult akar lenni, mint Luffyék.
Szerintem nem is kell mondani többet, tök nyilvánvaló, hogy mennyire tiszteli főként Luffyt. De elég legyen annyi, hogy Mingo képébe röhögve mondta, hogy a Szalmasapkást egyszerűen nem tudod kicsinálni. Talán még az egyik karja se volt meg, de teljes magabiztosággal mondta ezt Mingonak, egyik legepicebb jelenet volt. Azért ez sokat elárul, Luffy erejét és akaratát nagyon jól felismerte, nem véletlenül mentette meg már Marinefordnál is. Ráadásul élvezet látni, ahogy egyre inkább összehangolódik a Szalmakalaposokkal és barátok lesznek, még ha Law nem is tartja a szövetséget barátságnak, mint ahogy Luffy.
(5) Smoker - Rendkívül tetszik, hogy már kezdettől fogva mennyire üldözi Luffyékat, mégis látszik, hogy valójában mennyire tiszteli is őket. Nagyon bejött, hogy szinte már az a fő célja, hogy elkapja őket, mégis amikor ott vannak Punk Hazardnál mellette, nem foglalkozik velük, mert szíve mélyén igazából nem is akarja elkapni őket az irántuk érzett tisztelet miatt. Ez pedig zseniális: https://www.youtu...PjMxNU8DR8
Nagyon remélem, hogy lesz még több Smoker-Luffy jelenet, és nem lepődnék meg, ha mondjuk a végső háborúban Smoker Luffyék oldalán harcolna. Oké, ez lehet fura, de szerintem simán elképzelhető, hogy ez lesz, hiszen Smoker komolyan veszi a dolgát, és ha kiderül, hogy a Világkormánnyal valami nagyon nem stimmel, akkor megváltozhat az alapvetően radikális hozzáállása.
Nos, kb. ennyi. Persze rengeteg szereplő van még, akit nagyon kedvelek, vagy épp jókat tudok röhögni rajtuk, ott van pl. Rayleigh vagy Buggy, de náluk valahogy mégsem éreztem azt, mint a fentieknél. Vagy itt van Fehérbajusz, akiről most hirtelen nem is tudom, miért nem került be a Top5-be. Majd legközelebb.
Szerkesztette: Paidion - 2017.01.15. 00:30