Hozzászólások
A top 10 kedvenc pillanatod és miért?
dungeonlord
Naruto,Fairy tail és végül a jó öreg One piece se mardhat ki. :)
Itt leírhatjátok hogy titeket melyik jelenet, vagy rész fogott meg legjobban a történet során. Elfogadok kevesebbet vagy többet.Mindegyiket lehet szabadon változtatni bármikor.
 
Hiei
Manga: mikor kiderül, hogy Raizou ott van a szigeten. Egyértelműen az egyik legnagyobb meglepetés volt teljesen bekajáltam. Animében már kevésbé ütött.

Anime: Enies Lobby viszont nem a felsorakozás hanem ez:

https://www.youtu...ZyRSgf5sHI

Meg talán Zoro és Sanji Thriller Barkon illetve Luffy hakija a Gyojin szigeten.

Shirohige halála pedig leírhatatlanul epic egyszerűen tökéletes. Még Kurohige is elismerte így én csak apró betűvel írom le ide.
 
Lad
Fuhh annyi ilyen pillanat van, hogy nehéz kiemelni bármit is közülük, de azért egy párat megpróbálok a fentebb említetteken kívűl. :D
- Arlong Park tudjuk melyik jelenetei, ezt szerintem nem is kell részleteznem.
- Zoro és Brogy, ahogy megpróbálnak kiszabadulni a viaszbörtönből.
- Smoker kiakadása az Arabasta ív végén.
- Mock Town, az egész ív, nekem valamiért kegyetlenül tetszett, pedig annyira nagy dolgok nem is történtek itt.
- Norland és Calgara története + amikor Luffy megkongatja a harangot.
- Aokiji felbukkanása, és a harc ellene.
- Shanks és Fehérbajusz "összecsapása".
- A szupernóvák bemutatása.
- Rayleigh elmeséli Roger és a csapat történetét + Luffy válasza arra, hogy miért is akar kalózkirály lenni (illetve mikor megtagad bárminemű infot a one piece-ről). Ez például zseniális rész lett az animében.
- A csapat szétszakítása.

Egyenlőre ennyi jut az eszembe. :D
 
Hiei
Közben eszembe jutott mikor Merry elmegy értük Eniess Lobbyra azért az is azegyik legmenőbb és legmeghatóbb pillanat. Kár lenne kihagyni.
 
Minatoya-chan
Nekem a legepicebb az volt amikor Luffy legyőzte Crocodile-t. Ahogy keresztül püfölte azon a pár méternyi sziklán.
Wiper reakciója arra amikor Robin elmondja neki, hogy Luffy miért akarja megkongatni a harangot volt Norland és Calgara történetének megkoronázása.
Iceberg és Paulie reakciója arra amikor Robin megszorította Franky-t. XD
Legszomorúbb nyilván Ace halála volt. Azóta se tudtam se újranézni se újraolvasni azokat a részeket. T-T
 
Jon
De jó volt ezt végiggondolni, a manga elejétől... de egyszerűen lehetetlen ezt normális keretek között tartani :D Összeszedtem több, mint 30-at :D Na mindegy, legyen 15, fordított sorrendben:
15. Luffy és Vivi veszekedése: http://www.mangar...ece/166/16
Ez az oldal anno nekem nagyon ütött, és rendkívül (még jobban) megnőtt Luffy a szememben. Ilyet, egy shounen hőstől hallani, ilyen mangában.
14. Luffy mentalitása: http://naruto-kun...iece/002/4
Nem olvastam sok mangát előtte, ez igaz, de ez a mentalitás nekem annyira megtetszett, és annyira magával ragadott, újszerű volt számomra.
13. Mihawk elismeri Zorot: http://naruto-kun...ece/052/11
Nem kell részletezni, baromi epic volt, ahogy a világ legerősebbje elismer egy hozzá képest szinte amatőrt.
12. Luffy hegymászása: http://www.mangar...ece/138/15
Nem is tudom miért, talán a megvalósítás miatt, ahogy oldalakon keresztül csak nézzük, ahogy Luffy megszakadva mászik felfelé, ahogy egyre hajtogatja azt, hogy "doktor...", annak tudatában, hogy Nami a halál szélén van... nekem ez hihetetlenül emlékezetes jelenet. Hidegrázós volt.
11. Shanks Rayileghnek Luffyról: http://www.mangar...ece/506/17
Számomra ez nagyon ütött, ez a megjegyzés :))
10. Shanks és a megszegett ígéret: http://www.mangar...iece/580/4
Ez meg még jobban. Valahol... szívszaggatóan. Egyrészt azért, mert tudatosította bennem, hogy Luffy még mennyire messze van, másrészt még jobban elmélyítette bennem Shanks és Luffy kapcsolatának a jelentőségét.
9. A Szalmakalapos flotta megalakulása: http://naruto-kun...ece/799/16
Itt éreztem azt, hogy Luffy most már tényleg nem csak egy "akárki", hanem végérvényesen rálépett arra az útra, hogy másoknak ő legyen az új Fehérbajusz, sőt, az új kalózkirály.
8. Luffy király akarata: http://www.mangar...ece/569/11
Amikor a világ legerősebb emberi állnak tátott szájjal, az egy epic pillanat :D
7 Cricket romantikája: http://www.mangar...iece/235/8
Ez a beszéde engem nagyon megfogott, és... bevéste magát az agyamba. Hívjatok naivnak meg szentimentálisnak, jogos, de... az ilyen pillanatokért érdemes igazán olvasni ezt a mangát :)
6. A testvérek csészéje: http://naruto-kun...ece/585/18
Itt szerettem bele végérvényesen a One Piece-be.

Az első öt azt hiszem kiemelkedik:
5. Luffy mosolyogva megy a halálba: http://naruto-kun...ece/099/14
Smoker ezután tökéletesen összefoglalja, hogy mi ebben az igazán különleges.
4. Dr. Kureha és a "D": http://www.mangar...iece/154/8
Itt kezdtem el kapizsgálni, hogy van valami nagyobb dolog az egész történet mögött, és hogy Luffy nem "csak" egy srác.
Ütős pillanat volt.
3. Fehérbajusz halála: http://www.mangar...ece/576/12
Nem lehet leírni... az, ahogy megállíthatatlanul megy előre, majd amikor már nem bírja, megáll, visszaemlékszik Rogerre, és gyakorlatilag megjövendöli Luffy sorsát, majd az utolsó szavai... és a végén a végső gondolatai, visszaemlékezése.
Hihetetlen.
2. Feketeszakáll megjelenése: http://www.mangar...ece/225/12
Ez a jelenet akkor is lenne, hogyha a csávó, aki mondja, egy akárki lett volna, és soha többet nem hallunk róla. Eleve ahogy feljött ez a téma, a jelenet, ahogy Luffyék nem ütöttek vissza, majd jött valaki, aki átlátott az egész marhaságon, és elmondta a lényeget.
Az meg, hogy aztán kiderült, hogy ez a valaki gyakorlatilag a manga "főgonosza", csak hab a tortán.
1. A megbánás nélküli élet: http://naruto-kun...iece/589/9
Heh :D Számomra a történet lényege össze is lett foglalva ezen az oldalon. Ez egy olyan gondolat volt... ami igazából még formált is a gondolkodásomon, nem csak megérintett. Oké, persze, sok ilyen volt, de ez tényleg különleges helyet foglal el az egész mangában számomra.

Majd vissza is teszem aláírásképemnek teljes egészében, azt hiszem :D


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
dungeonlord
Még nem tudtam megcsinálni a top10.Azonban a kedvenc pillatanom ez:https://www.youtu...Bb0zCCTSMU
Ezt elég nehéz leírni szavakban,mert annyira epic volt ez a jelenet. Sok jó van Op,de ez marad 1.helyként.
Hamarosan jön a maradék 9.
(Its over 500!)
 
Kai-san
Hát eddig még nem volt top 10 jelenetem hisz még nem néztem végig, még jóóóó sok van hátra (650 rész), de, itt van a top 3 jelenetem!

-Arlong Park, mikor Luffy ragel és mondja "Ki közületek Alrong?" xD
-Mr.5, mikor Zoro kivédte a fikát és mondja "Úristen ketté vágtam egy fikát!!!!"
-Mikor Sanji elverte azt a g**i tengerészt xD


Do what is right not what is easy!
 
Opium
Számomra az egyik, de talán az egyetlen jelenet, ami nagyon mélyen érint:
Sanji elköszön a Baratie szakácsaitól, és Zeff a korlátról csak annyit mond: -Nehogy megfázz.
És egy másik is, szintén Sanjihoz kapcsolódik, az pedig az Arlong parki rész, szerintem az nem kell leírnom :D.
 
hgabi
Szétnéztem a témák között és most láttam meg, hogy ez a téma is létezik.

A One Piece tele van emlékezetesebbnél emlékezetesebb pillanatokkal, de megpróbálom azokat összegyűjteni amik tényleg annyira megmaradtak bennem vagy az epikusságuk, vagy a drámaiságuk vagy az érdekességük miatt.

Azt tudni kell, hogy én kb csak és kizárólag animés pillanatokat sorolok fel. A teljes One Piece élményhez hozzátartoznak a remek zenék és a kiváló szinkronhangok számomra. Ja és több lesz, mint 10, mert annál jóval több olyan jelenet/pillanat van ami nagyon megmaradt.

1. Arlong arc. Mikor Nami segítséget kér Luffytól. Tudom ez népszerű sokak körében, de nem véletlen. Engem az fogott meg, hogy mennyire jól átadta Nami hangja azt a szenvedést, amit átélhetett. Plusz ugyanebből az arcból mikor Arlong lelövi Bellemere-t. (Ez számomra pont a drámaisága miatt emlékezetes. Megkönnyezős pillanat.)

2. Alabasta arc. Miután Luffy legyőzi Crocodile-t, elered az eső és Vivi hangja végre eléri az embereket. Az érzés mikor az egymást öldöklő emberek abbahagyják a harcot, majd a hercegnőt meghallva visszabillennek a realitásba.

3. Sky Island arc. Mikor Luffy megkongatja a harangot és annak hangja eléri Cricketéket.

4. Sky Island arc. Mikor Robin elolvassa a Poneglyphet és rátalál a szövegre amit Roger hagyott ott. Ez egy nagyon érdekfeszítő rész volt és sokáig vártam rá a magyarázatot.

4. Enies Lobby arc. Robin múltjából a rész mikor találkozik az anyukájával. Plusz ugyanebből a visszaemlékezésből mikor Aokiji elengedi Robint, aki a csónakban ülve sír az égő Ohara előtt. Nem tudok sok mindent mondani rá, szívszaggató volt ez a két jelenet számomra.

5. Enies Lobby arc. Robin híres "Élni akarok." mondata. Szintén egy "népszerű" drámai pillanat. De az egész jelenet, ahogy Robin küzd az érzelmeivel, hogy a nap eljött, amit Saul megjósolt és az ő létezése másoknak is fontos, borzasztóan emberivé tette ezt a pillanatot.

6. Luffy utolsó támadása Lucci ellen. Egy megosztó harc, de én most nem azt akarom firtatni, hogy van e realitása ennek vagy sem. Az a jelenet megint csak tökéletesen van összerakva, ahogy látjuk Luffy emlékeit melyben Robin létezését bűnnek titulálják. Úgy érzem Luffy támadásában és üvöltésében benne van az a feszültség is, amit én magam éreztem és, ahogy félholtra veri Lucci-t úgy párolog el az én dühöm is Luffyéval együtt.

7. Shanks és Fehérbajusz találkozó. Ekkor még nem tudtuk mi az a Király Akarata, de utólag ez még elképesztőbbé teszi Shanks bevonulását. Plusz a végén mikor összecsapnak és az ég kettéválik. Nehéz volt elhinni, hogy ilyen hatalmas erővel rendelkeznek.

8. Sabaody arc. Rayleigh története Rogerről, arról, hogy ismerik az igazi történelmet és Luffy monológja Usoppnak. Bármikor megnézem ezt a részt és nem tudom megunni olyan érdekes mindig.

9. Sabaody arc. Szalmakalapos csapat szétszakadása. Itt jött elő először a reményvesztettség érzése. Bár már korábban is volt dolguk erős ellenféllel, aki legyőzte őket, ugye Aokiji ellen. De mikor itt végignéztem, ahogy egyesével eltünteti őket Kuma, hát először tátva maradt a szám. Nagyon féltettem a csapatot akkor.

10. Amazon Lily arc. Luffy használja a Király Akaratát. Emlékeim szerint a második alkalom, hogy használta Luffy. Itt még nem tudta kontrollálni és ez volt az első alkalom, hogy robbanásszerűen tört elő belőle az erő. Ez olyan igazi Get Rekt pillanat volt az amazonoknak.

11. Impel Down arc. Magellan miután elintézi Feketeszakállékat azon spekulál, Luffy, hogy lehet életben. Majd elüvölti magát, hogy "Mugiwaraaa!" és elkezdi üldözni Luffyékat. Magellan üvöltése visszhangzott az egész börtönben és megrázta még a falakat is. Ez volt az első eset, hogy egy ellenséget igazán félelmetesnek találtam.

12. Marineford arc. https://www.youtu...Z4FPLUUMC8
Ezt inkább belinkeltem, mert amúgyis filler rész és összesen 1 perc. Ezt a jelenetet a zene tette számomra igazán emlékezetessé és azóta is a kedvenc One Piece zeném, bár ritkán hangzik fel.

13. Marineford arc. Fehérbajusz utolsó szavai Teachez, Sengokuhoz és végül az egész világhoz. Plusz mivel ugyanaz a jelenet ide írom Fehérbajusz halálát is. Hidegrázós az egész jelenet úgy ahogy van.

14. A háború után. Mikor a Szalmakalaposok értesülnek Ace haláláról. Ehhez több jelenet is tartozik és mindegyik emlékezetes. Amikor Mihawk első kézből mondja el Zoronak a történteket. Vagy, amikor Nami "megjátssza" Hades-sanék előtt, hogy sír és aztán a jelenet végén látjuk, hogy nem is volt az olyan megjátszott.

15. Fishman Island arc. Robin beszél Neptun királlyal és fény derül arra, hogy Shirahoshi az egyik ősi fegyver, a Poseidon. Az ősi fegyverekről és az Elveszett Századról szóló kis részletek amúgy is mind érdekesek.

Plusz muszáj vagyok néhány vicces pillanatot is felsorolni. A One Piece szerves részét képezi a humor, de gondolom mindenkinek vannak kedvenc pillanatai.

1. https://www.youtu...nb5iJfedc4 Luffy mindig is mestere volt mások utánzásának, de ezt a jelenetet még viccesebbé teszi, ahogy Robin cinkos az egészben. Már itt a legelején lehetett érezni, hogy Robin a komoly személyisége ellenére nagyon jól hozzásimul a vicces pillanatokhoz is.

2. https://www.youtu...uzpbvmNsjE Zoro és az ő alvása. Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Mikor először láttam könnyesre röhögtem magam.

3. https://www.youtu...HuTG_kuwvg A csapaton belüli harcnak vannak résztvevői és elszenvedői.

4. https://www.youtu...INSSEkx_bY Usopp és Chopper fenomenális. Plusz 1:18-tól a hátteret érdemes figyelni.

5. https://www.youtu...LkLU4spiJ8 Robin is vicces a maga félelmetes módján.

6. https://www.youtu...3tOWaBBaUA Ezt a jelenetet azért linkeltem be, mert egyszerre két legendás pillanat van benne. Az egyik Sanji reakciója a körözési plakátjára, a másik pedig Brook nevetése.

7. https://www.youtu...58P6912PoM Itt van egy olyan érzésem, hogy mivel Luffy árnyéka van Oarsban ezért pl Zoro és Sanji kicsit "visszafizetik Luffynak" azt a sok szívatást, amit elszenvedtek.

Vicces pillanatokból van még millió és biztos, hogy én is kifelejtettem most párat a személyes kedvenceim közül.
De összességében elsőre ennyi emlékezetes jelenet jutott eszembe.
Szerkesztette: hgabi - 2018.02.26. 23:05
 
Bucuka
Ez most egy újvilág toplista lesz. A régieket nehéz rangsorolni, túl sok jó jelenet van.
1. Luffy vs Doflamingo: Az abszolút kedvenc jelenetem, és rajzom: https://naruto-ku...ece/781/20
Emlékszem, amikor olvastam ennél a képsorozatnál kirázott a hideg. Sajnos az anime számomra nem hozta el azt az érzést, amit itt vártam.
Szerintem itt lehet érezni igazán, hogy milyen nagy a különbség Doffy és Luffy között. Mármint nem a tényleges erő (hiszen itt kb egy szinten álltak), hanem az az erő, ami valakit királlyá tesz.

2. Zoro és az E terv: https://naruto-ku...ece/778/11
Tetszik a Zoro-ban lévő lazaság, és az is, hogy még mindig nem láttuk a teljes erejét, pedig megint 150 fejezet eltelt. Úgy gondolom, hogy az új körözés nem reális, ennél benne még sokkal több van. Ez a jelenet hidegrázós, abszolút illik Zoro-hoz, és szeretnék még hasonlót a jövőben is.
Ide mellékelem a Punk Hazardos Zoro menőséget is: Ezt is imádom:
https://naruto-ku...ece/687/16

3. Law vs G5 és testcserék:
https://naruto-ku...iece/660/5
Nagyon szeretem ezt a fejezetet. Egyszerre menő (ahogy felemeli Law a hadihajót) és vicces is (Franky tank :D).

4. Sanji és Pudding esküvője
Egyszerűen csodaszép jelenet ez, és megdobogtatta a női szívemet. Azt hiszem minden nő erre vágyik, hogy amit a legcsúnyábbnak, legrosszabbnak tartunk magunkban, valaki elfogadja, esetleg még szeresse is. És ez a jelenet pont ilyen. Pudding utálja a harmadik szemét, és mégis az a férfi, akit meg kell ölnie azt mondja, hogy gyönyörű. Ennél szebb jelenetet nehéz találni a mostani fejezetekben.
https://naruto-ku...ece/862/11
A másik jelenet ami talán még szebb is volt, az a búcsújuk:
https://naruto-ku...ece/902/12
Őszintén remélem, hogy találkoznak majd még egyszer. :)

5. Law és Smoker vs Vergo
https://naruto-ku...ece/690/18
Ez animében talán látványosabb. Law beszéde epic, és nagyon igaz. Tetszik a srácban lévő merészség. Ráadásul, ahogy kettévágja a gyárat...

6. Usopp vs Sugar
https://naruto-ku...ece/758/13
Usopp itt mutatja meg, hogy milyen is az igazi mesterlövész, felülmúlja szerintem azt a bizonyos: "Sogeking, égesd fel azt a zászlót" jelenetet, ami eddig Usopp (bocs Sogeking, miről beszélek én? :D) nagy jelenete volt.

7. Lola és Chiffon apjának búcsúja
Ez a Big Momost Arc tartogatott pár könnyfakasztó jelenetet, ez kihagyhatatlan ebből a listából. Hiába bűnronda az apa is és a lányai is. Hiába borostás az unoka, nem tudtam poénra venni őket, emiatt a jelenet miatt. https://naruto-ku...ece/887/14
Az a vágyakozás, ahogy nézi a távolodó hajót, egyszerűen szívszorító.

8. Carrot Sulong alakja
Carrotnál nehéz volt egy ilyen jelenetet elképzelni. Ő egyszerre menő és édes is. Nem sok esélyt látok rá, de jó lenne új csapattagnak.
https://naruto-ku...ece/888/12

9. Sabo és Sterry
Nagyon tetszett ez a jelenet. Meglepő fordulat a világtalálkozón és egy nagyon nosztalgikus találkozás.
https://naruto-ku...ece/905/17

És van egy jelenet amit még szeretnék külön kiemelni, mint a legijesztőbb jelenet a One Piece-ben:
Big Mom múltja. Amikor tudatosul bennem, hogy megette a gyerekeket, leírhatatlan. Engem totál sokkolt.
https://naruto-ku...ece/867/13
 
Severum
0. Mikor Buggy "kivégzi" Luffyt
1. Amikor kiderül mekkora fan Bartolomeo.
2. Mikor Bellamy vissza emlékszik.
3. Harang kongatás.
4. Saboval találkozás.
5. Feketeszakáll: Mennyi a vérdíjad? 30 milla hazudsz! Ő rögtön tudta hogy többet ér.
6. Luffy kiüti Saint Charlost.
7. Sabo rájön ki is Ace.
8. Marinefordi belépő (beesés)
9. Mikor olvastam Bucuka írását hogy Bm megette a gyerekeket is.... ez nekem csak most esett le.....


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Ugrás a fórumra: