Hozzászólások
Boku no Hero Academia anime (Tilos a spoiler!)
petranyi
deadtom: Teljesen egyetértek azzal ami írtál. Pontosan így gondolom én is. Az elején ment a felesleges lelkizés olyanon amin már rég túl vagyunk. Aztán a csata szerintem is erőtlen volt. Persze egy átlag animében ez is elment volna de a sorozatohoz nem illet. Anno szerintem mindannyian megborzongtunk az 1millio %-on, vagy All Might ominózus csatáján a végén a kimutatással. Én ezeket a pillanatokat hiányolom. Túlvagyunk a szezon felén és eddig semmi ilyet nem tapasztaltam.

tyber16: Köszi az infókat. Remélem ,hogy tényleg felpörög, csak most akkor ha jól értelmezem kb még 1 év mire eljutunk oda mert gondolom ez majd a következő szezonnal jön ami lehet csak jövőre jobb esetben október attól függ mennyi lesz a szünet.

Jaeger: Mivel spoiler stop van itt, így nem tudom teljesen kifejteni maximum annyira amit deadtomnál írtam. Nem vagyunk egyformák ha neked tetszik az szuper én úgy érzem ahogy látom nem egyedül, hogy itt leült a sorozat, de bízom a szebb jövőben :)
 
tyber16
Nem tudom, hogy jelenleg mennyire népszerű az anime, de szerintem ősszel folytatják, bár kérdés, hogy az Attack on Titan mellé be merik-e tenni. De aki itt egy kicsit elvesztette a hitét annak annyit mondanék, hogy a 3. évad szerű epic dolgok jönnek ezután :D Csak kellenek ezek a részek is, mert csak egy iskoláról szól a történet meg, hogy hogyan végzik el azt a diákok, szóval időt kell szánni ilyenekre is. Ha folyamatosan pörgés meg harc lenne akkor abba sülnének ki az emberek és az se lenne jó.
 
Jaeger
Még lesz epic harc annak az évad végén is csak ki kell várni :)

És kellenek nyugisabb részek is nem pöröghetünk mindig 100%-on.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
raptor9812
-Na örülök hogy nem vagyok egyedül azzal hogy ez az évad tényleg csalódás a többihez képest, és sajnos ez emberi tulajdonság hogyha a jót tapasztalod meg mint első benyomás utána nagyon rossz ezt a gyenge színvonalt nézni.
-Persze megértem kellenek ilyen részek is de atya ég hogy lehet egy rész mint a mostani ilyen fos, ettől bármely évad filler része érdekessebb volt, egy percét se élveztem ennek a résznek és sajnos akkor a további 10résszel is így leszek ahogy olvastam itt a kommenteket.
-Számomra hatalmas csalódás ez az évad a többihez képest. Egyéni vélemény.
És oké overhaul arc, de amennyi időhúzás és semmitmondó részek voltak teljesen lehangolt. Mirio harca nekem nagyon tetszett állóképtől függetlenül, Red riotét is élveztem, de az utolsó deku harcot nem tudtam hova tenni nekem az összecsapott volt.
-Ez az évad egy töltelék, és mint minden ilyet ezt is túl kell élni, csak számomra kicsit lehangoló így.
Ettől függetlenül szeretem a sorozatot és köszönöm a staffnak az összes fordítást.


"History remebers kings, not soldiers"
 
petranyi
raptor9812: Szívemből szóltál. Én nem csak a harcokat hiányolom, hanem a karakterek fejlődése is megállt helyenként visszafordult ebben az évadban.
Pl.: Deku vívódása az elején amin már szerintem túl van.
A főgonosz fejlődését is vártam, hogy felnőjjön a feladathoz de igazából csak kicsinyes bosszút állt.
Kacchantól is vártam, hogy a nagy harcuk után elkezd járni a megfelelő úton de eddig semmi változást nem látok rajta.
Főleg a mostani részben mutatott viselkedése alapján azt látom, hogy még mindig ugyan az a gyerek aki volt.

A kislány behozatalát is egy veszélyes faktornak tartom, mert ha elkezdi irányítani az erejét akkor onnantól nincs tétje a harcoknak.

UI: Tetsziket akartam nyomni de valahogy bevette mind a kettőt, most meg nem tudom törölni.
 
Jaeger
Nah úgy beszéltek róla mintha ez egy rakás ... lenne, de azért messze nem esett ennyit a színvonal.

Minden történetnek vannak érdekesebb és kevésbé érdekes részei. Most olyan részek voltak ahol kevésbé a főszereplők voltak a fontosak. Kicsit jobban megismertük a világot milyen a hősök munkája.

-Deku rájött az évad elején, hogy ha a helyzet úgy kivánja akkor nem lehet mindenkit megmenteni. Milyen is a hősök munkája.
-Overhaulnak nem a bosszú volt a célja hanem az, hogy a Yakuza ismét felemelkeden, de a saját módszereivel ez viszont nem sikerült.
Az igazi főgonosz az Tomura... és nem sokan jegyeztéttek meg de ő viszont minden egyes percel egyre erősebb és erősebb lesz. És ennek ne lenne jelentősége?
-Eddig Mirio karakter fejlődését követhetük végig hogyan edzett rengeteget és lett aki ami illetve egy tragédia elvesztése után is képes volt talpraállni.
És igen az évad második felében is lesz valaki aki sokat fog fejlődni :P
- Bakugo is fejlődött a maga módján, de ez a stílusa ez nem nagyon fog változni. Az elején utálta Midoriyát, de a harcuk óta már riválisok akik ha kell tudnak beszélni és tanácsokat kérni egymástól bár ezt ugye leginkább Midoriya teszi meg. Amikor megkérdezte mit gondol a Shoot Style-ról.


Elárulom, hogy minden dolognak lesz jelentősége. Bakugo meg Todoroki engedély szerzésének is meg van a maga oka amit muszáj lejátszani.

Alapvetően ez egy shounen ahol a harcok viszik az izgalmakat és szerintem nem kaptunk rossz harcokat.
Mirio harca, Red Riot harca szerintem eszmléletlen jóra sikerült... Sok embernek nem tetszik Midiroya Super Saiyan formája, de egyelőre ez is csak átmeneti dolog volt. Viszont később ennek a 100%-nak lesz köze egy másik fontos eseményhez.


És, hogy egy kicsit felrázzam a hangulatot. Az igaz, hogy most egy kicsit nyugisabb, sulisabb részek is lesznek. (Ami nem csoda azután mennyi esemény történt velünk mostanában és ők gyerekek...)
DE a hátralévő részekben minimum két harc szerepelni fog és garantálom, hogy nem lesz csalódás sőőőt :D
Ha jól megcsinálják pár embernél nagy meglepődések lesznek.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
misfine
Tudunk valamit a s04 e17-ről, hogy mikor jön ki? Elméletileg most feb 8-án megjelent.:hmm
 
Tapion-sama
Igen.
10:02-ig be van időzítve és be van formázva.
03:33-ig le is van fordítva.

Több okból sem kapkodok vele.
Az egyik az, hogy rengeteg csapattal kapcsolatos teendőm akadt a felvételiztetés miatt, a munkahelyemen is rendszeresen túlórázom, a magánéletemben is akadt némi elintéznivalóm.
De töredelmesen bevallom, az sem motivál túlságosan, hogy meg lett szavazva a facebookon a legnépszerűbb anime projektünknek, és erre azt látom, pontosabban azt kell látnom, hogy több százan töltik le a feliratot, több mint tízezren megnézik az online videót, százak töltik le az égetett feliratos videónkat torrentről, és 18 azaz tizennyolc felhasználónk veszi a fáradságot, hogy beírjon a hír alá egy "köszönöm", "köszi" vagy hasonló hozzászólást. A fórumon meg síri csend és hullaszag. Hetente belefeccölök 5-6 órát egy 20 perces részbe, és sajnos azt tapasztalom, hogy a nézők kb. 0.1%-a az, aki kicsit is tiszteli azt, amit csinálunk vagy adott esetben csinálok.
De persze (és ezt most nem rád értem) a követelőzés meg a "hol van má", "miazhogynincskész" jellegű kérdések sorozatosan záporoznak.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
Csillaghullas
Én személy szerint nagyon hálás vagyok a munkátokért, ennek ellenére, bevallom, a hozzászólás menüpont nekem is kimaradt az életemből. Saját szemmel láttam, hogy egy fordítás milyen hosszadalmas tud lenni, szóval respect mindenképp.
 
petranyi
Kedves Adminisztrátor!
Szerintem rosszul közelíted meg a dolgot.
Az, hogy a sorozat annyira népszerű lett itthon, hogy még egy kereskedelmi csatorna is megvette, azt jelzi, hogy a munkád ennél nagyobb elismerést nem is kaphatna. A fordításod nélkül ez nem valósult volna meg. Illetve nézd meg mennyien szitták a szinkront, egész kommetáradat jött létre, viszont a feliratról én nem nagyon látok, negatívot. Ahogy mondani szokták ami jó arról nem beszélnek.

Mindezek felett, az, hogy a naruto-kun.hu magyarország egyik ha nem az első vezető anime site-ja és minden valamire való animés ismeri, önmagában egy hatalmas elismerése minden a siteon dolgozó kollégádnak és neked is.

Lehet én vagyok régimódi de én így látom a világot. Fejlesztőként dolgozom, és nekem az az elismerés, mikor látom, hogy a rendszereimet több ezren használják nap mint nap, és senki nem ír, hogy ez vagy az rossz. Hidd el ha hiba lenne akkor azt jeleznék tapasztalatból tudom, de mivel senki nem szól csak dolgoznak vele, így tudom, hogy jót alkottam.
 
tyber16
Tapion szerintem nagyon rosszul látod. A többi animés projektnél sincs nagy fórumbeszélgetés, csak az olyan kivételes eseteknél, mint pl. a Nanatsu no Taizai s3 minőségi animációjánál. Én érzek egy kis hisztit a hozzászólásodban, főleg az ilyen kijelentések miatt, hogy a nézők 0,1 %-a tiszteli azt amit csináltok meg hogy a követelőzés az megy. Mivel eddig rendszeresen vasárnap jöttek a részek így természetes hogy valaki megkérdezi, hogy miért késik hisz eddig relatív mindig ugyanakkor lett kitéve a rész és közölve volt, hogyha csúszás lesz. Plusz ahogy én láttam, eddig teljesen normálisan fogalmazva érdeklődtek az emberek a feliratok után. Egyébként a legtöbb animénél nincs sok hozzászólás az oldalon se, csak az olyan epizódoknál, ez lehet bármelyik anime, ahol valami "nagy" dolog történik.
Én is fordítottam animét egy másik oldalon, szóval pontosan tudom, mennyi időt elvesz egy ilyen dolog de ne hagyd, hogy ez befolyással legyen rád amit leírtál mert ahogy írtad is csak még jobban elveszi a kedved.
Simán csak írd ki az oldalra, hogy bocs fiúk lányok xy ok miatt csúszik a felirat és le van tudva.
Hadd tegyem hozzá én is, hogy részemről is hatalmas pacsi a munkádért, és a többiekért is itt az oldalon, hiszen itt kezdtem el a Fairy Tail animét nézni ami nekem a belépő volt az animékhez 7-8 éve.
 
Kalaposlany
Kedves Tapion-sama!
Most regisztráltam erre az oldalra, habár már több mint 10 éve követem. A legutóbbi üzeneted rádöbbentett arra, hogy sosem köszöntem meg a munkátokat. Nagyon köszönöm! :)
 
Rolando100
Tapion-sama szerintem is túl gondoltad a dolgot,én is elég régóta követem a fordításaitokat az igazat megvallva eszembe se jutott hogy téged bánt hogy nincs sok "köszönöm a fordítást" bejegyzés. Nyilván mindenki hálás azért hogy lefordítjátok mert aki megnézi valószínűleg ezért nézi magyar felirattal mert nem olyan penge angolból.

Köszönöm szépen én is egyébként az eddigi is a további munkáitokat!:)
 
Tapion-sama
Kicsit félrementek itt a dolgok, de ha most elkezdem tisztázni, és mindenkinek válaszolok, akkor tényleg nem lesz kész soha a felirat ^^
Úgyhogy adminisztrátori kötelességemnek eleget téve a témát itt lezárom. OFF vége.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
deadtom
Tudom, hogy lezártad a témát, de egy gondolatot had fűzzek hozzá. Ha elolvastad törölheted is a kommentem. Úgy is átalakításokon meg keresztül az oldal, ha megoldható akkor rakni kellene egy köszönöm gombot, szerintem sokkal többen használnák azt.
 
Ugrás a fórumra: