Hozzászólások
Melyik a kedvenc történetrészed (arc)?
East Blue East Blue 1%[1 Szavazat]
Drum-sziget Drum-sziget 0%[0 Szavazat]
Whiskey Peak, Little Garden és Arabasta Whiskey Peak, Little Garden és Arabasta 3%[2 Szavazat]
Jaya és Skypiea Jaya és Skypiea 0%[0 Szavazat]
Davy Back Fight Davy Back Fight 0%[0 Szavazat]
Water 7, Enies Lobby és Post Enies Lobby Water 7, Enies Lobby és Post Enies Lobby 19%[14 Szavazat]
Thriller Bark Thriller Bark 0%[0 Szavazat]
Sabaody-szigetvilág Sabaody-szigetvilág 4%[3 Szavazat]
Amazon Lily Amazon Lily 7%[5 Szavazat]
Impel Down Impel Down 8%[6 Szavazat]
Marineford Marineford 49%[36 Szavazat]
Gyojin-sziget Gyojin-sziget 0%[0 Szavazat]
Punk Hazard Punk Hazard 3%[2 Szavazat]
Dressrosa Dressrosa 5%[4 Szavazat]
Zou(mostani) Zou(mostani) 0%[0 Szavazat]
egyik filler arc egyik filler arc 0%[0 Szavazat]
Totto Land Arc (Big Mom) Totto Land Arc (Big Mom) 0%[0 Szavazat]
?? ?? 0%[0 Szavazat]
Összes szavazat : 73
Melyik a kedvenc történetrészed (arc)?
dungeonlord
Kinek melyik arc volt a kedvence?És miért?
1lehet szavazni,de top10 elfogadok.
1:Impel Down
Impel Down szavaztam. Ezt az arcot nehéz lesz túlszárnyalni. Volt itt minden,dráma,humor,régi arcok,infok,erős főboss és jó harcok. Itt kedveltem meg Crocodile. Aki a kedvenc shichibukai lett.
Szerkesztette: dungeonlord - 2017.03.19. 17:04
 
Jon
Nekem egyértelműen Marineford. Azt nem lehet túlszárnyalni. Az admirálisok...a Fehérbajusz kalózok...Ace...Luffy megérkezése, majd a király akarata, majd Fehérbajusz és Ace halála...
De gyanítom, hogy az utolsó nagy háború után már nem ezt fogom mondani :D
Ill. most nagyon-nagyon tetszik Zou, az időugrás óta messze (messze) a legjobb arc szerintem.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
hgabi
Ha top 10-es listát kéne állítani akkor azt hisze ma következő lenne.
1. Water 7, Ennyes Lobby (erre is szavaztam) Nagyon nem lehet mit hozzáfűzni. Ebbe na történetszálban volt bőven dráma és rengeteg érzelem. Az ellenség elég rejtélyes volt és erős. A végső harc Luffy meg Lucci között meg számomra a mai napig a legepicebb az egész One Pieceben.
2. Amazon Lily ... nem tudom miért engem megfogott ennek a rövid történetszálnak a hangulata, meg itt használta elsőre Luffy a Király Akaratát. Hancockot is itt ismerhettük meg, ami már magában nagy pluszpont.
3. Arabasta ... Crocodile nagyon menő és félelmetes volt, Vivi karakterét imádtam, Ace itt tűnik fel elsőre és a Luffy Smoker konfliktus itt volt a legviccesebb. + Robin karaktere
4. Arlong ... A régi szép idők emléke. Ez még eléggé a történet eleje és más volt a hangulat. Már ekkor tetszett a One Piece viszont itt van benne az a jelenet, amikor Nami segítséget kér Luffy-tól. Ez volt az a pillanat amikor "szerelmes lettem" a történetbe és a karakterekbe. Innentől kezdtem el "ráfüggeni" a One Piecere és a mai napig a kedvenc mangám.
5. Marineford ... Érthető szerintem. A rengeteg erős karakter, durva harcok és Ace halála szerintem mindenki agyába beleégette magát. Elképesztően epikus jelenet vannak benne. Személyes kedvencem, amikor Fehérbajusz elmondja, hogy a One Piece létezik. Akárhányszor nézem meg hidegrázós.
6. Impel Down ... Nagyon tetszik Impel Down felépítése, a szintek meg minden nagyon kreatív. Magellan az egyik legdurvább ellenfél volt eddig a történetben. Ő volt az első olyan, akire effektíve azt mondom, hogy félelmetes volt, főleg mikor bevetette a végső képességét. Elég legyőzhetetlennek tűnik a figura. Plusz ugye itt csatlakozik Luffyhoz Crocodile és Jinbei is.
7. Zou (mostani történetszál) ... Nagyon érdekes és kreatív a környezet. A minkek érdekesek és nagyon erősek. Renegetg új infót tudunk meg a múltról is és a kapcsolatokról. PL, hogy ki mindenki utazott együtt Rogerrel. Plusz kezd lassan kialakulni a konfliktus Luffyék és a Yokuk között.
8. Dressrosa ... Érdekes konfliktus volt minden szempontból. Law tragédiája nagyon jól lett megcsinálva, Dressrosa tragédiája is komoly volt. Az ok, ami miatt ennyire a végére került a listának az, hogy feleslegesen el lett húzva és sajnos nem csak a történetvezetés, hanem a csaták is.
9. Thriller Bark ... Ezt a történetszálat elsődleges a humora miatt szeretem. Elég csak a főellenségre Moriára gondolni, aki bár erős volt, de nevetségesen fest. Vagy Sanji kiakadása, mert Absalomé a láthatatlanság gyümölcs. Plusz Brook karaktere, aki önmagában vicces. A vége pedig nagyon epic lett, ahogy Luffy kipréselve magából az utolsó csepp erőt is legyőzi Moriát. A lezárása pedig, ahogy Luffyt megmenti Kumától Zoro az elképesztő. Innen látszik, hogy Zoro nemcsak egy társa Luffynak, hanem "A társa."
10. Shabondy szigetvilág ... Megint nem egy hosszú történetszál, de a sziget kreativitása nagyon tetszett. Megismerhettük a Supernovákat, akik Luffy vetélytársai. Megismerhettük a legerősebbek erejét, elég csak Kizarura gondolni, aki kb 5 másodperc alatt "one shotolt" 3 Supernovát. Luffy leütött az Égi Sárkány kölyköt, ami megintcsak nagyon komoly volt. Viszont, ami elviszi a hátán ezt a kis részt az egyértelműen Rayleigh karaktere. Amikor Luffyéknak elmeséli Roger és a kivégzésének történetét az hidegrázós. Plusz amikor fölteszi azt a bizonyos kérdést Luffynak és a válasza után Rogert látja benne az sem semmi.

Úgyhogy ez az én top10-es listám. Fontos megjegyeznem, hogy azokat a történetszálakat is szeretem amiket kihagytam innen. Voltak érdekes helyszínek, mint az Égi sziget, vagy a Halemberek szigete. De nem volt bennük annyi maradandó dolog, ami miatt a legjobbak közé tenném őket.
 
FeketeDani
Számomra egyértelműen a Sabaody ív viszi a pálmát. Pörgős, drámai és ami nagyon-nagyon ritka az animénél, kiemelkedően szép volt az animáció. Mai napig nem adott senkinek sem olyan epikus pofont Luffy, mint annak az Égi sárkánynak.
Semmi szarakodás nem volt a cselekményben. Ilyennek kellene lennie minden ívnek.

Szorosan mögötte holtversenyben Thriller bark és Impel Down. Thriller bark a hangulata és az 1-2 pozitívan kilógó esemény miatt. Impel Down pedig a rengeteg visszahozott karakter és a One Piece történelem legfélelmetesebb főellensége miatt (akit mellesleg le sem tudott győzni Luffy).

A 2 nagy közkedvelt ívvel (Water7/Enies Lobby és Marineford) az a bajom, hogy kegyetlenül el lett húzva, és én speciel alig ha az epizódok felét tudtam élvezni. Inkább néztem őket AMV-ben.

Dungeonlord:
Imádom, ahogy elvárod, hogy mindenki kisfőnöknek tekintsen.x D
 
http://www.szelesmosoly.hu
kristofkristof
Nálam a top 10 a következő:

1. Marineford
Minden volt benne ami kell egy jó ívhez, kétségtelenül szerintem ez volt az egyik legizgalmasabb szál, emelett rengeteg régi és új szereplőt láthattunk. Bemérhettük az akkori legerősebb Yonkou és a Tengerészet erejét is. Igaz sokat küzdött Luffy, de valahogy én úgy éreztem, hogy mégse ő rajta volt a hangsúly, ez volt a második olyan történetszál, amikor Luffy kénytelen volt belátni, hogy nem tud mindent egyedül megoldani és kell neki mások segítsége és nem is akárkik segítettek neki. Szerkezetileg is teljesen más volt a megszokott történetszálakhoz képest, ami újab plusz pont.

2. Impel Down
Számomra ennek az arcnak rengeteg párhuzama van a szerintem első helyezet Marineforddal. Ez volt a másik olyan történetszál, amikor Luffy kénytelen volt belátni, hogy segítségre szorul, ahogy előbb is írtam. Itt is ugyanúgy rengeteg régi szereplő jött képbe újra és sok újat ismerhettünk meg. Külön izgalomfaktorként szolgált, hogy az adott főbosst nem tudták leverni, és az akkori erejükhöz, legyőzhetetlennek tűnt.

3. Sabaody-szigetvilág
Azért ennek a történetszálnak a szerkezete se a megszokott volt szerencsére. Itt is rengeteg dolgot tudtunk meg, főleg a világ működéséről és a tengerészet erejéről is. A szupernovákat és Rayleight meg már meg sem említem, nagyon kreatív és érdekes szereplőket teremtet Oda.

4. Water 7, Enies Lobby
Ehhez se kell sokat mondanom. Itt is volt minden aminek lennie kellett. Eddig a szálig ez volt az egyetlen olyan történetszál, ahol mindenki a legjobb harcot kapta és ahol mindenki megtudta mutatni a teljes erejét a Szalmakalaposok közül. Azóta ugyan volt sok jó harc, de már nem igazán volt olyan, amikor mindenkitől láthattuk a maximumot. Ezenkívül még ennek az arcnak a flashback-jei tetszettek a legjobban eddig.

5. Thriller Bark
Noha szerintem itt volt a legrosszabb főboss, a történet ennek ellenére mégis nagyon megfogott, meg az a környezet, amit Oda teremtett.

Azért külön érdekességként, nekem nem csak történeti szempontból top 5-ös ez az 5 arc, hanem szerintem itt volt az anime a csúcson, itt tetszett a legjobban a rajzolás, Marineford után eléggé lement a színvonal.

6. Zou
Igaz még 20 fejezetes sincs, de azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy már több dolgot tudtunk meg, mint a a timeskip óta eltel három történetszálban összesen. Nagyon kreatív helyet teremtet Oda, rég éreztem már így. Igaz még az első pár fejezetben vonakodtam egy kicsit, de azóta azt érzem, hogy fejezetről fejezetre egyre magasabb a színvonal és ez se most volt. Kíváncsi vagyok mit hoz majd még ki belőle, de a felvezetés alapján szerintem nem fogunk csalódni.

7. Dressrosa
Nem volt rossz de mégis csak a 7. hely jár neki. Azért voltak itt hibák. Az egyik, hogy túl hosszúra nyúlt ez az arc, néhol már szinte élvezhetetlen volt, meg azért voltak itt csalódások is pl. Usopp, nagyon sok sablont használt, a letaszított király és a hercegnő stb. Fontos kihangsúlyozni, hogy a timeskip óta lement harmadik történetszálként is nagyon kevés információt csepegtetett nekünk Oda az Újvilágból, csak a végén kaptunk sok infót és ezt egy több évig eltartó történetszálnál egy kicsit kínzásnak éreztem, a hosszúság miatt még ez is rátett egy lapátot arra, hogy úgy érezze az ember, hogy alig történt valami mégis kb. 100 fejezetes arc volt.

8. East Blue
Ez is elég tág történetszál, azonban nagyon izgalmas is és rengeteg kisebb történést dolgozott fel. Azt hiszem nem kell felsorolni a rengeteg epic pillanatot, drámát stb. de számomra néha mégis kicsit kiforratlan volt.

9. Gyojin-sziget
Ezt is sokszor vontatottnak, monotonnak éreztem. Ezenkívül nagyon elzártnak érezhette magát az olvasó, hiszen alig tudtunk meg valamit, hogy mi történt a nagy világban, nagyon kevés információt kaptunk Odától.

10. Arabasta
Megérdemelte, hogy felkerüljön a top 10-be, azonban nálam csak az utolsó helyen van. A történetet néha lagymatagnak éreztem, Vivi is sokszor az agyamra ment, meg nem is tudom valahogy a feeling sem igazán jött át. Nálam mindig Crocodile mentette meg a helyzetet, nagyon epic főellenség volt ő is.
 
Kai-san
Na én csak most tartok az arabasta arc-nál, és mondjuk nem rossz, eddig ez a kedvencem, és nagyon várom már a Luffy vs Crocodilet (ma még odáig elérek) . Meg mondjuk vannak eléggé vicces jelenetek is benne xD


Do what is right not what is easy!
 
Hiei
Marinford és Amazon Lilly és Water 7 - Eniess Lobby.

Marinfordon láthattam mindenidők legepicebb halálát. Rengeteg izgalom és fordulat mellett láttunk iszonyatosan erős embereket harcolni és behatárolodott végre, hogy milyen értéke van egy Yonkounak.
Amazonok szigete meg számomra felpezsdítette a dolgokat és sikerült elfelejtetni-e velem Sabondyn történteket. Ráadásul megismertük Hamockot. Az egyik legszórakoztatobb arcnak tartom a mangában.
Robin megmentése meg annyi érzelmet tartalmazott, hogy azt szavakba foglalni is nehéz. Az egész, ami ott történt valószínűleg a Szalmakalapos csapat legcsodásabb története marad a fennállásuk során. Tényleg mintha csodát tettek volna. Még Shirohige se volt képes megmenteni a társát végül.
Jah és direkt nem írtam számot eléjük nekem ezek egyaránt a legjobbak. Egyikse több vagy jobb a másiknál bármelyiket képes vagyok megnézni ezerszer.
Szerkesztette: Hiei - 2016.12.17. 12:22
 
dungeonlord
Frissitve a lista!Totto Land Arc hozzáadva.^^
 
Jon
De úgysem tudja megváltoztatni a szavazatát az, aki már egyszer szavazott :)


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
dungeonlord
Ha minden igaz,akkor az 1.hozzászólásodon tudod változtatni Jon. Mert én beállítottam,hogy bármikor meg lehessen változtatni .Próbád meg^^ .
 
Jon
Mi? :D Az első hozzászólásomon tudom változtatni? :D Nem értelek.
De egyébként sem fontos, nem akarom megváltoztatni, még mindig Marineford a kedvencem.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
dungeonlord
Jon írta:

Mi? :D Az első hozzászólásomon tudom változtatni? :D

Igen^^Mert az első hozzászólásodon is szavaztál és elméletileg csak ott tudsz változtatni.
Mert nekem sikerült,de talán csak azért,mert én csináltam a topicit. Mert én beállítottam,hogy bármikor meg lehessen változtatni .Ha esetleg semmi,akkor majd javítják ^^.
 
Jon
Értem. Én nem tudok ilyet :) De ahogy mondtam, nem is probléma.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Bucuka
Nehéz eldönteni, hogy melyik a kedvenc. Végül Punk Hazardra szavaztam, mert valamiért, ez kevés embernek tetszik, pedig nekem az élen áll holtversenyben Thriller Barkkal. Mindkettő humoros, fordulatos, van benne dráma is és epic jelenet is bőven. Összeállítottam egy kis Top5-öt.
1. Punk Hazardon "csatlakozik" Law, aki mostanában az egyik kedvencem. Itt kezdődik el az egész herce-hurca Dofflamingo ellen, aki szerintem az eddigi legkarakteresebb főellenség. Újra szerepel Smoker, aki szintén egy favorit :). És még ide sorolnám pozitívumnak, a Zoro vs. Monet harcot, ami igazán badass volt, a Law és Smoker vs Vergo is hidegrázós. Tetszik, hogy nem húzták el a Luffy vs Ceasar harcot, hanem egyszerűen csak lecsapja (látni végre az edzés eredményét).
Mint már írtam tele van humorral, pl. a testcserék, Franky tank formája, Smoker emberei, Luffy hülye döntései és sorolhatnám még, sok jelenet megnevettetett, megmosolyogtatott.
2. Thriller Bark
Ezt az Arcot is sokan lenézik, hogy csak mellékszál meg nem fontos, ki lehet hagyni stb., pedig itt csatlakozik Brook, a Monster Luffy egy előrevetítés a jövőre. Itt tapasztalhatjuk meg Zoro részéről a kapitány iránti elkötelezettséget, és látjuk meg, miért nevezhetjük őt az első tisztnek. Legyőznek még egy Schichibukait, harcolnak egy másikkal, szóval bővelkedik izgalomban, és epic jelenetekben.
Humor is van, vegyük a Zombikat, Usopp negativitását, Monster Luffy és egymagában Brook. Mai napig szívesen visszanézem az arcot, és hozzáteszem, hogy ezt a részt láttam először, és emiatt kezdtem megnézni az elejétől a sorozatot.
3. Marineford
A mindenki kedvence Arc, nem véletlenül. Nem akarom ismételni az előttem lévőket, hasonló okokból szeretem én is. Amit még talán nem sokan hangoztattak az az, hogy itt is van sok előrevetítés, mint pl. a Nagy háború jóslata, Luffy személyének jelentősége a jövőben.
A másik jó dolog benne, hogy jobban megismerjük a tengerészetet, a felépítését, hogy mit jelent főadmirálisnak lenni, illetve tisztnek lenni, és hogy milyen hatalommal is bír a világkormány.
4. Water 7 és Enies Lobby
Szintén kedvelt Arc, szintén nem véletlenül. Itt fejlődik a legtöbbet a csapat, mind egységben, mind erőben. Innentől veszi a kormány őket komolyan és adnak rájuk ki nagy körözéseket.
Van itt csapaton belüli konfliktus, társ elrablás, hajó csere és végül egy új társ.
Az egyetlen dolog, ami nekem nem tetszik az a Lucci vs Luffy harc, szerintem fel van hype-olva a párbaj, nekem nem annyira tetszett. Inkább akkor a Luffy vs Blueno, a Gear 2 miatt.
5. Dressrosa
Imádom ezt a részt és szívesen feljebb raknám, de sajnos megvannak a maga hibái, ami miatt nem férkőzhet be a top 3-ba. Dofflamingo nagyob jó boss, de pont a vele való utolsó csata miatt nem tehetem feljebb. Annyira el lett húzva, hogy tönkre tette a Gear 4 epicus megjelenését. Nem kellett volna az a 10 perc futkosás bele. Plusz a Luffy vs Belamy is borzasztó volt, pusztán időhúzás. Egyébként sem kedvelem Belamyt, de az a sok dráma, és szenvedés ami nem akart véget érni, nagyon lehúzta az egész rész hangulatát.
A pozitívumai viszont:
Law személyének megismerése, a története és drámája nagyon tetszett.
Régi szereplők visszatérése.
A colosseum rész nagyon tetszett.
Zoro vs Pica egy jó harc volt.
A szalmakalapos flotta tök jó ötlet volt. Jófejek a tagjai is, főleg Bartolomeo. Tetszik a kis szerelmi szál is (Baby 5 x Sai)
Usopp is okozott nekem pozitív csalódást.
Na, sorolhatnám estig is a jó részeket, és nem érne véget, szóval nagyon jó kis Arc volt, de sajnos tele van hibákkal is (legalább is számomra hibák). :(
Jó hosszúra sikeredett ez a top 5, remélem valaki végig olvassa :D.
 
AFR
Végig olvastam :D

De Usopp milyen pozitív csalódást okozott Dressrosa-n neked?
Mert nekem csak még lejjebb zuhant a karakter.
 
Ugrás a fórumra: