Rikiya
Ray biztos de a többiek is 100%? Ez kiderült valahol?
Severum
De akkor BM full fekete lenne.
Viszont a fa ütős dolog tetszik. Nagyon jól leírtad.
One Piece manga
https://www.youtu...k_1rbABCt0
Mikor Ray bemutatta Luffy-nak a Haki különböző típusait, Luffy visszaemlékezett, hogy korábban is látta ezeket a technikákat. Köztük Sentomarutól és a kígyónővérektől.
https://www.youtu...COz43lyuvI
A 3 admirális is valószínűleg ugyanazt használták, mikor megállították WB támadását.
Mama egy mutáns, nála lehet másképp hat a dolog kicsit.
Én is azt mondom hogy ezek ugyan azok a hakik, csak szerintem a szintjük más.
Gondolom Wanon kimondottan tanították ezt a hakit, nem mondom hogy a két dolog pont ugyan az. De az gyanús nekem hogy csak ők képesek megmunkálni a poneglypheket meg a kairousekit, ezért lehet van némi köze egymáshoz a 2 technikának.
Rikiya
A kígyónővéreknél nem biztos elvégre Luffy-nak akkor még lövése se volt a Haki-ról de itt
https://naruto-ku...ece/939/15
megerősíti hogy Sento tényleg ezt használta.
Azért vicces hogy Ray nem hogy nem tanította meg neki de azt se mondta el hogy hogy tudja elsajátítani. Pedig tudja kik a Yonkou-k és hogy nélküle esélye sincs.
Csak feltételezés hogy azzal állították meg. Nem tudjuk.
Ezzel nem azt mondom hogy nem de ugyanannyi esélye van mint hogy igen 50-50%.
Ugyanígy a Csapások. Nem tudjuk tudnak-e Haki-t. Elvárás hogy tudjanak mert mégis csak egy Yonkou top emberei de amíg nem vetik be addig csak elvárás marad.
Severum
Igen lehet, de az is lehet hogy születésekor beépítettek a testébe egy szerkezetet mely láthatatlan védőmezőt von a bőrére és a szerkezet rá van kapcsolva az idegrendszerére így mikor sokkolják a szerkezet túlterhelődik és leáll ami következtében a védőmező megszűnik és ő megsérülhet.
Lehetséges csak még nem láttunk rá példát a manga-ban.
Szerintem nem kellene túlgondolni. Miután Ray felkonferálta a Haki típusait, Luffy azonnal észbe kapott, hogy ezeket bizony már látta az előző ellenfelei ellen. Belemagyarázható, amit te mondasz, de részemről ez egyértelmű utalás.
Feltételezés, viszont kifejezetten gyanús, hogy ugyanazt a pozíciót vették fel, mint Rayleigh és Sentomaru, valamint a Kígyónővérek.
Amit linkeltél, ott nem használt hakit .
Doffyval is összehasonlítottam, aki csak karcolgatta Gear 4 formát, de Cracker gumicsontig belevágott .
Én azt mondom, hogy akkora különbség nem lehet a parancsnokok ,az admirálisok, és a Yonkok között(haki) .
Fizikai erő , és méret már más tészta.
Tudjuk, hogy az admirálisok és a parancsnok között nincs nagy különbség , vagy az admirális és a Yonkok között .Ezt láttuk Marinefordnál, amit sokan elítélnek . Ha az admirálusok gyengébbek lennének, akkor Akainu nem tudta volna Wb fejét ledarálni .Egy dühös pillanatról beszélünk .
Katakuri, és Cracker képes arra a fegyverzet haki szintre, amit épp Luffy tanul . Mert mind 2 átütötték a Gear 4 formát , amit az öreg elmagyarázat Luffynak . Mert Luffy Gear 4 teste olyan kemény, mint Kaidoé vagy Bm .
dungeonlord
Igen de ez csak akkor igaz ha ténynek veszem hogy a beteg öreg FB nem volt gyengébb mint fénykorában.
Meg azt mondják ő volt a legerősebb yonkou, de kérdem én mikor győzte le BM-et vagy Kaidout? Mert sérülésnek rajtuk nyoma sincsen, leszámítva amit Oden ejtett Kaidoun, Edward meg már Marineford előtt is tele volt sebekkel. Vagy nem harcoltak valamiért sose egymással?
Szerintem azért volt ő a legerősebb yonkou mert hasonlóan szeretik egymást a legénységben mint a Szalmakalaposoknál, míg a másik kettőben hát tudjuk milyen a hozzáállás.
Azok a sebesülések amiket FB kapott egy képben lévő Kaidounak és Mamának meg se kottyantak volna szerintem az eddigiek alapján.
Talán Akainu megsebezheti őket ha elég erős a hakija, azt nem mondom hogy biztos nem, meg edzhetett is azóta.
AFR
Hát figyelj, az elkövetkezendő fejezetekben valamit még kitalálhat, amivel igazolhatja a történtek hitelességét, de abban is biztos vagyok, hogy ha még lesz is rá magyarázat, az is több sebből fog vérezni. Nem ez az első eset.
Amúgy én sem aggódom Kaidou miatt. Bizonyára megismétlődik a Fehérbajusz effektus. Elvégre ő a legerősebb élőlény, a legújabb fejezetben pedig azt nyilatkozta, hogy befogja nekünk mutatni ezt az erőt, nemde? Itt az alkalom, hogy igazán demonstrálja azt a bestiális állóképességét.
Na igen külfödi-fórumokon is írták, hogy itt 9 nagyon erős ember adta bele minden erejét, évekig készültek erre a pillanatra, minden agrsszivitásuk ebben a csapásban volt benne, és Kaidou csak kisebb karcolásokat szerzett.
Most jöhet majd a Haki, meg a hibrid-forma
Nem tudom melyik külföldi fórumokat követed, de amelyeket én szoktam (Reddit/Worstgen), azoknál általában csak úgy gyűlnek a retardáltabbnál retardáltabb hozzászólások. Természetesen olykor-olykor akadnak kivételek, melyek kimondottan értelmesek.
Annak azért nem örülök, hogy Kaidou sárkánnyá változott. Először is nem fekszik neki a tömegharc, pláne ebben a formában. Hatalmas felületet biztosít az ellenfeleinek, sokkal könnyebben betalálnak a támadások. Ráadásul most fogják használatba venni a sulong erejüket a Minkek, beleértve az Inu & Neko párost, így azt hiszem, Kaidou rengeteget fog kapni.
Nem tudom valahol másutt volt-e már erről szó. Szóval ha ez másnak is eszébe jutott már, akkor az puszta véletlen egybeesés. Ugye már említettétek, hogy Kaido sokszor fogságba esett már és hogy korábban hiába próbálták kivégezni, sosem sikerült. Na de mi is volt a különbség (legalábbis jelenlegi tudásunk szerint) azok közt az esetek és a mostani közt? A mostaninál ott van Big Mom, míg a korábbiaknál valószínűleg nem. Ugye emlékszünk, hogy Kaido tartozik valamivel a Mama felé. És azt is feltételezhetjük, hogy a köztük lévő szövetség törékeny. (főleg miután Kaido épp most beszélt arról, hogy a kalózok elárulják egymást.) Kaido már alapból "hátba támadta" Linlint amikor nem beszélt neki a titkos átjáróról. Big Mom csak úgy mellékesen szerzett róla tudomást a bordélyban amikor arról beszélgettek, miért nem értek még ide a gyerekei. Na most mi van akkor, ha Big Mom meg akarta kicsit leckéztetni Kaidot? És amikor a Hüvelyek megtámadták, akkor megvonta tőle azt a segítséget, ami miatt Kaido még mindig tartozik neki, és ezért sikerült megsebezni őt.
Persze az is lehet, hogy a Hüvelyek tényleg ennyire erősek és jól tudják használni a Ryuuout. Akkor viszont nem értem, hogy Kin'emon miért volt cselekvésképtelen és miért volt annyira elképedve amikor Zoro feldarabolta a hatalmas hegynyi Picát, vagy miért tartott Doflamingotól? Miért nem volt képes, ha nem is szétdarabolni, de egy-egy húrt elvágni a kalitkában a Ryuuou-jával? Vagy hogy miért szerencsétlenkedett Inuarashi és Nekomamushi Jack ellen öt napon keresztül? Egyedül Ashura Douji muatott valamit. Tőle meg még Kawamatsutol el tudom fogadni, hogy nem csináltak semmit 20 év alatt (azon kívül, hogy a kappa túlélte a napi mérgezést és párszor megleckéztette az őröket a halszálkákkal, ha azok elfeledkeztek kifilézni a kaját), mert annyira hittek a próféciában, hogy vártak a megfelelő napig és nem akarták felhívni magukra a figyelmet. Vagy Kin'emon, Inuarashi, Nekomamushi is eddig csak játszott, és takargatta az erejét, mert nem tudták, hogy ki kémkedhet esetleg utánuk? Az megint csak nagyon erőltetett.
Yasuie
Ez nagyon egyszerűen magyarázható.
Itt:
Severum írta:
Nekem ez nem furcsa annyira, én úgy képzelem ezt a dolgot hogy hiába ütsz te a legkeményebb hakival, ha gyenge vagy mellé. Luffy erős az tény, de ő meg mintha egy fa ütővel akarná áttörni az acél ajtót.
...
A Ryuuou-nak alapvetően 2 fokozata van:
Az első, amikor a Hakit, mint energiát egy helyre összpontosítod, azaz magadra öltöd a láthatatlan páncélt, amelyről Rayleigh és Hyogoro is beszélt. Ezzel visszaverhetőek az ellenfeleid támadásai, valamint ezt az energiát kibocsájthatod magadból egy támadás erejéig, ahogy Rayleigh is tette az elefánt ellen, avagy Sentomaru Luffy ellen.
A második, ennek egy fokkal fejlettebb változata, amikor a Ryuuou-t az ellenfeled testébe irányítod, ezzel belülről elpusztítva azt.
A szamurájok azonban a testükből a kardjukba áramoltatják, ezáltal a kardforgató és a kard eggyé válik. Így ha akarják, átvághatják a legvastagabb acélt is, ha pedig nem akarnak semmit átvágni, akkor a legvékonyabb papírt sem vágják meg.
Azért vázoltam fel mindezt, mert megfogalmazódott bennem egy feltevés:
Először is, ugye a második fokozat egy erősebb képességnek van titulálva, de én úgy vélem, hogy ez szituációtól függ, és lehetnek olyan helyzetek, amelyekben az első fokozat a helytálló. Az első fokozathoz nem szükséges hozzáérned az ellenfeleidhez, ha támadni/védekezni akarsz, viszont a második fokozat végbemeneteléhez mindenképp érintkezned kell valamivel/valakivel. Tegyük fel, nem tudsz közel kerülni az ellenfeledhez bizonyos okokból kifolyólag, akkor kényelmesebb megoldásnak bizonyulna az, ha az első fokozattal támadnál, mintsem a második fokozattal bajlódnál.
Luffy esetében mindkettő jól jön. Ugyanis visszaverheti Kaidou és a Mama hatalmas fizikai erejét, illetve ha nem is tud bennük kívülről kárt tenni, azt belülről megteheti.
Szerintem ez a nem kell hozzá érni nem ennyire kényelmes dolog.
Szerintem azért nem kell hozzá érnie mert a pl. kezét körülvette a láthatatlan palást.
Itt centikről vagy milikről lehet szó.
Tehát ha valakit nem tudsz megközelíteni a 2. fokkal vagy az alap Haki-val akkor az 1. fokkal se fogod.
Szerintem az 1. fok és az alap Haki lényegében abban tér el (az erőt leszámítva) hogy ha valaki épphogy kitér az ütésed elől (szinte súrolja) akkor az alap Haki-t kivédte de az 1. fok eltalálja.
A 2. fok pedig szerintem a láthatatlan pajzs érintkezési felületén keresztül hatol az ellenfélbe. Tehát ha jól irányítod akkor a fenti szituban is behatol és rombol.
Más szóval szerintem a 2. fok csak akkor működhet ha az 1. fok betalál.
Ugrás a fórumra: |