Ha nem Sanjiról, hanem valaki másról lenne szó, mondjuk Zororól kíváncsi lennék, hogy ugyan úgy vélekedne-e a közvélemény. Senkit nem akarok lebeszélni a véleményéről, ahhoz mindenkinek joga van, de megosztom veletek én is az enyémet. Nagyon régóta kísérem figyelemmel a One Piece fanok hogyan állnak a karakterekhez, milyen arányban szeretik ezt és azt(nem csak itt). A legtöbben elvakult Zoro fanok. Ez tény. Olyan is volt, aki szentül hitte, hogy Luffynál is erősebb. Sanji karakterét viszont eddig nem nagyon kedvelték így sem, pedig neki is megvoltak majdhogynem ugyan abban az arányban az epic jelenetei, és kötelességtudatban sem maradt el Zoro mögött azt hiszem, mert oké, hogy Zoro áldozatot vállalt Thriller barkon, de sokan elfelejtik, hogy annak ellenére, hogy Zoro talpon maradt és vállalta ezt, Sanji ugyan úgy felállt és odaállt elé. Az erőviszonyokkal is tisztában voltam, Zoro és Sanji közt nem sok különbség volt Zoro javára, ennek ellenére úgy húzták le Sanjit, hogy sokszor csak pislogtam. Az egyetlen a csapatban aki se fegyvert, se démongyümölcsöt nem használ, csak a saját nyers testi erejét, és még azt sem teljesen, csak a lábait. Ennek ellenére a három legerősebb között van. Azért szerintem ez valami.
A lényeg, hogy ez működött egészen az időugrásig, onnantól viszont, valahogy nem működött a karakter rendesen. Egy épkézláb harca nem volt még, még a gyojin szigeten sem. Mikor meghallottam, hogy az idei Sanji éve lesz, úgy gondoltam, hogy van remény, vissza lesz rántva a karakter a helyére, kap egy olyan rivaldafényt amilyet megérdemelne, legalább akkorát mint Zoro, de úgy tűnik, hogy nem így lett. Elszomorít, hogy sokan írják, hogy eddig Sanji kedvencük volt, most meg nagy csalódás stb... Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy sokan nem szerették, most akkor ez csak olaj a tűzre. Ennek ellenére még reménykedem.