Most akkó szamuráj vagy nem? Kétségekbe taszítottál.
One Piece manga
dungeonlord írta:
Résszemről befejeztem Kaido vs Oden megbeszélést. Diehardy megírtam a választ, ami egyszere a te kérdésedre is megkapnád a választ Jasek, de végül mégse küldtem el , hanem elmentettem .
Nekem ez a dislike paródia nem hiányzik, föleg azoktól, akik kimagyarázni se tudják az okát .
Visszatérek a normál fejezetre leiráshoz ,és ennyi .
Kaido egy Yonko, és mivel Yonko, nem kapott ki , és Odent is onehitelte, mint Luffy t.Ennyi, ő az erősebb.
Kaido fölényesen győzött , és Oden egy loser szamuráj ,aki többet ért egy bohócnak ,mint szamurájnak. Remélem béke dislike bajnokok ^˘ .
Térjük vissza a kövi fejezetre,ami majd jövő héten jön xD .
dungeonlord írta:
Hiei 1 valamit benéztél , az pedig Odent .
Oden vérszerinti szamuráj ,aki szamuráj helyen született ,de ő maga sose viselkedett szamurájként .Öltözködése se volt szamurájos. Tiszta Franky 2.
Ezért is akarta elhagyni Wanot, mert neki más álma volt, amit Wb és Roger segített.
Naplót írni, utazni, és világot járni, és ez Wano visszatérése után se változott.
dungeonlord írta:
Kaido egy Yonko, és mivel Yonko, nem kapott ki , és Odent is onehitelte, mint Luffy t.Ennyi, ő az erősebb.
Kaido fölényesen győzött , és Oden egy loser szamuráj ,aki többet ért egy bohócnak ,mint szamurájnak. Remélem béke dislike bajnokok ^˘ .
Szarkazmus fogalmát nem ismered? Első normális, második pedig a dislike bajnokok gondolkodását alkalmaztam.
Raizo óta tudni lehetett, hogy nem foguk normális szamurájokat kapni . Ez egy kalóz manga, igy kalózuk kívül más nem fog akkora hátteret kapni, ez érzhető a fejvadászoknál , és a forradalmároknál is .
Amit te írsz, azt max Kyoshiro személyében fogod megkapni, de Oden más tészta, és összefoglaltam röviden.
Szóval enged el az a szamuráj részét, mert Oden nem azt az életet akarta .
dungeonlord írta:
Ez egy kalóz manga, igy kalózuk kívül más nem fog akkora hátteret kapni, ez érzhető a fejvadászoknál , és a forradalmároknál is .
Én értelek, ezért is irtam a kívül szót. ÉN már Wano kezdésnél ezt panaszkodtam , és végül rájöttem, hogy kalózokon kívül más nem fog hátteret kapni .
Oda igyekezik a saját stílusával megírni mindent . Ezért nem tetszett az egész Wanos fürdő jelenet se . Ezért is panaszkodok annyit az One piece ügyében ,mert nem csak elsietve, de sok mást elhanyagol ,mint pl a forradalmárok, amit feljebb említettem .
Na mind1, ezt nem szeretném túlragozni . Csak jelezni akartam .
- Én abszolút Zsandris1 -el értek egyet!! Pont úgy foglalta össze a véleményét a harc győztese kimeneteléről, ahogy én is gondolom!! Amit leírt azok puszta tények, azzal vitatkozni felesleges!
- Oden-ről én is azt gondolom, amit anno az elején Tappion írt!! Abszolút nem csalódás Oden!! Pusztán anyi a bűne, hogy "szabadon" akart élni valamint az, hogy megakarta nyitni Wano határait a kinti világ felé!
- Egyáltalán nem volt hülye!! Inkább volt, Össze szedett és Karizmatikus ( tudom ez így most erős sokaknak.., de csak meg kell nézni!)
Ha most a nagytöbbsègnek azt mondják, hogy X időn belül korlátlanul utazhat az űrben és új világokat fedezhet fel... Azt ne mondja nekem valaki, hogy őt ez nem hozná lázba, legyen az az ember, bármilyen összeszedett, kimért vagy vagány! >> Na Oden is ilyen volt kihajózás előtt!! Egy Bitang erős kard forgató, akinek volt egy vágya.. és nem mellesleg senki olyanja, akiért nagyon aggódnia kellett volna! Az apja nem számít ide.. Argo lehetett olyan amilyen volt!
Kicsit nem törődöm..
Ekkor (kihajózás előtt) igenis karizmatikus volt.. bár brutálisan rossz hírnévvel rendelkezett és csapongó életet élt, de ugyanakkor, karizmatikus is volt !!
... most az hogy hova született az egy dolog (Shogun fiaként szerintem és a régi feudális rendszer szerint is, jobban megvolt kötve a keze.. ezt is lehetett látni!)
...legtöbben ugyan ebben a helyzetben, amiben Oden volt.. (még kihajózás előtt..) senki sem, viselkedett volna máshogyan!!
- Miután sikerült feljutnia egy hajóra...
(hozzáteszem a Szamurájok elszántsága, kitartása és kiállása nagyban segített abban hogy Fehér-chan elismerje) x napon keresztül vonszolták, aztán még egy nőt is megmentett!!!
Ami ezekután végre jött, megindult.. az simán az újdonság varázsára írható volt a viselkedése.. Végre szabad, végre senki nem köti meg a kezét, nincsenek elvárások vele szemben.., tudja hogy egy olyan brigádban van, ahol mindenki erős (testvérek és bajtársak, ha kell kisegítik egymást) stb. Kaland faktor 1000-rel és a vágya, hogy mit fedezhet fel... egy áradatként sodorja magával.. és élvezi, mint a kiss gyerek a nyalókát a boltban!!
Én ezért sem hibáztatnám!
- Hogy miért nem szált le először ,mikor visszatért Wanora... ? Ügye páran említettetek a gyárat...
Ezt nem értettem bennetek..
Neki egy puszta gyár semmit nem jelentett... (iparosodásnak is gondolhatta)
Nem tartotta veszély forrásnak... miért is kellett volna??
Tudta, hogy ha leszáll, soha többé nem mehet már el kalandozni..
Bízott az embereiben!!
Nem hallott semmi fenyegetőt Wanoból, -ról
Roger iránti tisztelet és a tudat, hogy számít rá..
Elég sok oka lehetett, hogy maradjon...
- Miután visszatért végleg, próbált vezetőként viselkedni.. ...
Tudnotok kell, hogy a való életben sem könnyű újra felvenni a régi élet fonalát.. főként nem egy ilyen kaland után.. jópár évig oda volt.. és elég izgalmasra sikeredett.. ehhez képest egy rózsaszín ködbe csöppent vissza, ahol semmi kihívás nincs és mindenki szereti őt..
Viselkedése megint helytálló volt..
- Végezetül mikor be csicskitják... Ha már van veszteni valód, tökmindegy kivagy!! ..és megtudtak fogni.. És megfogták!!
...akkor bizony-bizony így fogsz viselkedni!!
Nem véletlen nem volt a rendíthetetlen Szamurájoknak senkijük!!
Oden úgy viselkedett abban a helyzetben, ahogyan helytálló volt..
Egyesítve 2020.02.08 12:05:40:
Mindenkinek meglehet a saját véleménye, de kérdem én... milyen vélemény az, ahol a tárgyilagosság háttérbe szorul, még az előitélet van előtérben.. ?
Oden vesztes volt, mert szerinted (Hiei) >>
Ott hagyta a gyerekeit és a feleségét... Akkor Luffy is az?? Otthagyta az anyját, Vivi t és kb. Minden fontos embert hátra hagyott (..és veszélyben vannak, hisz a világ kormány, Big Mom és kb. Mindenki össze tudja kapcsolni őket Luffyval..) ..., de nem azért mert egy vesztes, vagy mert leszarja őket.. ettől még nem lessz vesztes valaki!!!
Ott hagyta az apját >> Igen ott hagyta az ország leghatalmasabb emberét, akihez senki nem mer hozzányúlni..
Teljesen egészségesen.. Nem értem ettől miért vesztes..
A beosztottjait.. >> Azért nézzük meg, hogyan és miért pont ők lettek azok akik... Ez a kapcsolat nem egy hajóskapitány és legénység közti kapocs.. Máshogyan nézve, mi egy feudális rendszerben vagyunk és még a mi világunkban is rendhagyó volt a Szamurájok és vezetőik közt az ilyen..
Pénzelte Orochi még az után is, hogy egy belit nem adott neki vissza. > Talán az egyik hibája... de valamiért szánta őt .. de talán a bácsikája vagy kifelé (Sűn) vezekelni is akart ezáltal.. a régi viselkedése miatt (hozzáteszem ez a pénzelés még a kihajózása előtt volt.. aztán lett egy jellem fejlődése!!) Arról meg nem tehet, hogy Orochi mindenkit becsapott!! Ő ezt nem tudhatta és nem is ezért adott kölcsön neki...
"... Ha itt marad és elrendezi a dolgokat, mikor visszahozta Tokit, hisz láttuk mekkora a szembeötlő változás volt már akkor is, és utána kihajózott volna, az ember azt mondaná oké. ..."
Ebben nincs igazad!! Itt ami biztos az, hogy Te ezt mondtad volna, de nem biztos, hogy más is!! Csak azt zudhatod biztosra, amit te tudsz.. másnak ne adj szavakat a szájába!
Sokan vagyunk akik nem aktív beszélgető partnereitek, de ez nem is jelenti azt, hogy neked és kb. annak a 10 másik személynek mindig igaza van !! Én valakikkel egyet értek valakikkel nem... én pl. van amikor Dungeonnal is egyet értek!!
Viszont itt amit kiemeltem, abban abszolút nem értek veled egyet.. és Oden ben sem..
Itt ez esetben Mi tudjuk, hogy gáz van, hisz mi olvastuk.. de Odennek erről nem volt tudomása.. csak mert változások voltak... az édes kevés!!
Amit meg utána tett arra szavak sincsenek >> Kiváncsi lennék, hogy valójában ki mitt tenne, ha az élete értelmével megfenyegetnék egy olyan szituációban mikor éppen magatehetetlen...
Tegyük fel, pl. Bele esel egy 2,5 m -es verembe.. odajön valaki és azt mondja 2 lehetőséged van!
- A: Most rögtön elindulok és kiírtom a családodat...
vagy
- B: mától kezdve minden héten 1x pucéran táncolsz a főtéren!!
2 lehetőség és azonnal kell döntened egy kilátástalannak tűnő helyzetben...
Na ez történt itt... Mindenki vonja le saját maga a következtetését..
Viszont ne nevezünk senkit vesztesnek úgy, hogy valószinűleg a legtöbben a B verziót választanák!!!
Amikor meg már végkép elszakadt a cérna nála, akkor megmutatta milyen gerince is van!!
Mivel tehette volna azt is, hogy világgá megy, vagy be kuporog egy sarokba és befordul magába!
De ő ehelyett inkább kiállt és kb. Úgy ment neki egy Youkon -nak, hogy tudta semmi esélye!!
De volt gerince és kiállt ez minden csak nem arra utal, hogy ő egy vesztes!!!
U.i.: Egy másik téma, de még is idevág!! >> A legtöbb férfi a mai világban akkor sem tud bocsánatot kérni, mikor tudja, hogy hibázott!!
Akkor ők mik?? Na ők a vesztesek és a szánalmasok!!
Nem pedig az, aki akármilyen nagy harcos, de megis képes az önfeláldozásra, a szeretettre és arra, hogy kiálljon és küzdjön, jogy GERINCE LEGYEN .. mikor már minden elbukni látszik!!
Szóval nem értem miért is totális vesztes!!! Mert ha Oden az, akkor Luffy is az!!
Akkor csak egy dologra válaszolj. Oden mint nyert meg eddig? Mert véleményem szerint semmit.
Tény? Miféle tény? Megnyert egy morális csatát egy kalóz ellen? Ez most komoly ez győzelem? Gyakorlatilag nincs jelentősége ennek ,mert egy kalózról beszélünk. Ez nem győzelem.
A győzelemhez meg kell küzdened valamiért. Ha azt csak úgy oda adják, akkor nem nyerted meg. Már pedig Kaidou nem hiszem, hogy morális harcot akart folytatni. Sőt egyenesen leszarta így ezt nem nevezném Oden győzelmének. Annyira azért nem mentünk bele Kaidou lelkivilágába, hogy morálisan legyőzzék. Egyértelművé tette Kaidou, hogy ő győzni akar bármi áron.
Robin anyja olvasta a poneglypheket ismerte a történelmet és valszeg sejtette, hogy ez kihat a világra. Ő valószínűleg eldobta a családját és a saját életét a világért, de ezt egyenlőre nehéz kijelenteni, mert azóta se tudjuk mi történt az elveszett évszázadban.
Dragon szintén az életét tette fel egy szebb jövőért, hogy a következő generációk egy tisztább világban éljenek. De megint nem ismerjük a részleteket.
Hozzájuk hasonlítunk valakit, aki puszta szeszélyből és kalandvágyból kiakart hajózni? Ő nem a több jó vagy bármi érdekében tette ezt. Kinyitni is csak az után akarta, miután megismerte a világot.
Luffyra pedig csak annyit, hogy Hancock mikor megkérdezte mi legyen megmenti Margaretéket vagy hajót akar gondolkodás nélkül lemondott a hajóról.
Kérlek, Luffy megmentette volna társait a barátait és utána, ha kell elúszott volna a Raftelig még ha bele is hal.
Oden pedig, ha valamit nyert is azt ostoba módon elbukta utána már ha egyáltalán nyert is bármit.
Jah igen A most rögtön elindulok és kiirtom a családodat részre csak annyit. A: hogy senki nem mondta, hogy ott rögtön kell bármit tenni. Utána is van időd kitalálni valamit.
B: Ahhoz, hogy menj lábak kellenek, ha levágom nem mész sehová.
De mivel itt Kaidou a probléma valóban mindenki az A-t választja igazad van. Viszont utána minden normális ember kitalált volna valamit csak egy seggtitán nem.
Még csak annyit, hogy Oden olyannyira nem volt ostoba, hogy 5 év becsicskulás és tánc után felb*szta magát a Hyogoro eseten és elindult megcsapni Kaidout. Még azt se várta meg, hogy a családja biztosítva legyen. Szólt Yasuienek meg se várta és már csapatott Orochihoz. Egy átgondolt és bölcs döntés volt a részéről.
M1sHo
Ne mentegesd Oden-t. Nagyon jól tudta elsőre is hogy nagy a gáz mégis cserben hagyott mindenkit.
https://naruto-ku...ece/967/13
Luffy meg milyen anyját hagyta hol? SEMMIT SE TUDUNK AZ ANYJÁRÓL!!!
(Vagy max annyit hogy Oda írta SBS-ben talán hogy már láttuk)
Emellett Oden-nek ott volt a lehetősége hogy a családját előre küldje a jövőbe 1-2 évet és addig megkötések nélkül cselekedjen mert nem lesz senki se veszélyben a családjából.
Illetve az hogy legelőször elhagyta Wano-t Fehérbajusszal amikor az apja egészséges volt és ő irányított azzal azt hiszem senkinek se volt baja.
Az a baj Odennel hogy a lehető legrosszabb megoldást választotta többször is.
Amikor elsőnek hazament, csak kérnie kellett volna Rogert hogy segítsen neki, nem tudom elképzelni hogy nemet mondott volna.
A második amikor kiderült Orochi pajzsa, csak le kellett volna vágni az összes emberét, azt lehetsz te shogun emberek nélkül.
A harmadik meg hogy megalkudott vele és 5 évig csak nézett mint hal a szatyorban.
Na meg a család se kifogás, mert azt is megoldhatta volna, de ha jól emlékszem csak 20 évet tud előremenni Toki, de biztonságban lettek volna.
Luffy meg eddig mindenkit megpróbált megmenteni(persze nem mindig sikerült), az anyjáról meg az ég világon semmit sem tudunk.
Severum
Nem most először olvasom ezt a csak 20 évet tud előreutazni dolgot de tudtommal nincs ilyen szabály. Sehol se találtam.
Az egyetlen szabály hogy vissza nem tud utazni csak előre.
Tudnád linkelni hogy ezt a 20 évet mire alapozod?
Mert tudtommal akár 17 évet és 3 hónapot is utazhat vagy csak 10 percet. Ahogy neki tetszik. De csak egyirányú.
Ugrás a fórumra: |