Hidd csak el vagy ha nem akkor nézd meg.
A sorrend így volt.
1. Smiley megeszi a cukorkát meghal és szétesik.
2. Az alma átalakul a gyümivé.
3. A Shinokuni vagy hogy hívták elborítja a zsák almát és mindent.
Márpedig valami olyasmi lehetett CC célja vele hogy ott teremjen újra.
Talán ő tud valamit amit mi nem.
Mint Tapion linkén láthatod is a Lánggyümi totál máshogy néz ki. Ráadásul mivel azt hiszem másnap vagy még aznap hívják Doffy-t már nála volt ekkor is a gyümi.
Alapból én is a véletlenszerűséget mondanám de a Smiley gyümijét csak az magyarázhatja hogy CC tudta hogy abból a zsákból fog valamelyik átalakulni.
zandris1
Köszi de sajna ez csupa rossz hír
bakod
Azt én is úgy láttam
Mintha bánná hogy nem folytathatta rendesen a harcot de ami történt megtörtént szóval továbblépett
Valószínűbb hogy Vegapunk jött rá.
CC inkább csak ott volt vagy olvasta a jegyzeteit.
Komolyan a srác még semmit nem tett le az asztalra.
Aprópó CC. Hiei régebben mondtad hogy Oda utalt valami olyasmire hogy egy korábbi ellenség lesz talán az új tag. Erre a pozícióra Caribou is indulhat főleg hogy megígérte Luffy-nak hogy szolgálni fogja. Pár lehet csak a flotta tagjaként.
Hmm előfordulhat, de nem biztos, mert akkor tudta volna a kormány hova kell menni a tűz gyümölcsért mikor Ace meghalt.
Vagy titkolná ezt az infót Vegapunk? mondjuk simán kinézem belőle, ha már beprogramozta Kumát a Sunny védelmére.
Én úgy emlékszem Kuma az utolsó épp gondolatával rögzítette magát a Sunny védelmére. Vegapunk vagy egy céltudatos embertelen zseni, vagy a kormány sakkban tartja valamivel, hisz ha jószívű nem veszi el az emberek önálló akaratát. Inkább látnám Cesart az utolsó tagként a csapatban, röhögő forrás végig, és jók a képességei is Caribou inkább irritáló... és haszontalan is, csak Harry Potteres zsákként lehet hasznát venni. Én bírom Odent és megértem amit tett, alakváltó ellenséggel könnyen célpont lehet a családja.. Még azért remélem, hogy életben vannak valahol.
Oden végtére is legyőzte, csak megzavarták, és látszott Kaido-n hogy bántotta a dolog. Mikor Speedet is leütötte satu részeg volt..
De Oden nem győzte le őt. Megsebezte. Kaidou meg ugye "legyőzte", mivel kiütötte, de én személy szerint nem számítom ezt a diadalának, mert még ha ő maga nem is, de az emberei csaltak. Magyarán egyik fél sem ért el igazán nagy sikereket, talán még Oden-ről ez elmondható, mert képes volt megvágni a sebezhetetlen Kaidout
Ugyanakkor, ha folytatódott volna a harc tisztességesen, én úgy gondolom, hogy Kaidou nyert volna akkor is. Ha belegondolunk az ő részéről egyetlen ütés elegendő lett volna a győzelem felé, de vajon Odennek hányszor kellett volna megsebeznie, megvágnia őt, hogy kidőljön? Miután megvágta, már a másik oldalon azt láthattuk, ahogyan lecsapja Odent, méghozzá már emberi formában. Nyilván az a vágás meghatotta valamelyest Kaidout, egyrészt azért, mert az első sebhelye (ha tényleg az az első, bár én egy kicsit tartok ettől), így sokkolódott abban a pillanatban, ami jól leszűrhető abból, hogy milyen arcot vágott... Voltaképpen arra akarok kilyukadni, hogy lehet Oden képes volt sebet hagyni Kaidou testén, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy győzhetett is volna. Maradjunk annyiban, hogy bőven lett volna rá esélye.
UI.: Illetve köszönöm dungeon, hogy ismét teljesen indokolatlanul dislikeoltad a hozzászólásomat. Megvagyok győződve arról, hogy te biztosan azt vontad le az utóbbi fejezetből, hogy Oden nyert, mert egyszer megsebezte Kaidout.
Szerkesztette: Rikiya - 2020.02.05. 17:06
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Hát ha jól emlékszem maga Kuma mondta hogy rábeszélte hogy ezt a küldetést mindenképpen programozza bele.
Vegapunk egy tudós, eddig semmi nem igazolta hogy embertelen zseni lenne, az átépítésre maga Kuma jelentkezett kitudja milyen okból.
Azt meg még mindig nem tudom elképzelni hogy Gastino Szalmakalapos lesz, mert ő az a fajta akit Luffy legjobban utál, persze Odán múlik a dolog.
Roger csak egyedül akart megküzdeni vele. Ezt még Rayleigh is megerősíti.
Természetesen sok mindenkiben megvan a potenciál, hogy Yonkou lehessen, vagy leverhessen egyet. Katakuri-ban is, Rayleigh-ben is, és még sok más erős karakterben. Viszont ezt még nem feltétlenül jelenti azt, hogy vannak-e olyan erősek, vagy lesznek valaha egyáltalán olyan erősek. Szerintem egyértelmű a két állítás közti kontraszt.
Oden nem győzte le Kaidout, ahogy Kaidou sem őt. Konkrétan annyiból állt össze a harc, hogy Oden megsebezte, Kaidou meg lecsapta. Valójában sosem tudjuk meg, hogy ki győzött volna.
Tény, de az is tény, hogy ezt mondta .Oden tudatlansága miatt köszönheti Roger pofonját , mert nem ismerte , és még nem volt elég erős . Oden nem csak a világot, de sokat erősödött az elmúlt években , és ez meg is látszott Kaido ellen.
Oden legyőzte Kaidot, és ezen felesleges vitázni, ha valaki csal egy harcnál ,az gyengébb a másiknál .
De ha ez nem lenne elég, akkor Kaido még túlerőben se tudott mit kezdeni Odenben szemben .
Amikor Oden megsebezte Kaidot, azzal legyengítette a védelmét , és a kövi támadással befejezhette volna a harcot.
Kaidot halhatatlan vagy sem, vereség, az vereség .
Katakuri kapcsán lenne mit mondanom, és írtam is , de nem szeretnék tovább offolni, ezért a másik témánál majd kibeszéljük .
Igen, és azért mondta azt, mert egyedül akart megküzdeni vele. Tehát a különbség az, hogy míg az egyik tény, a másik pusztán kifogás.
Oden kétséget kizárólag erősebb lett a Roger és Fehérbajusszal töltött kalandjai után, ezt ő maga is elmondja. Elég erős ahhoz, hogy legyőzhette volna Kaidout. Ismétlem; Legyőzhette volna, nem pedig legyőzte. Honnan tudod biztosra, hogy ha Odent nem verték volna át, akkor befejezhette volna a harcot? Te ezeket a következtetéseket csak így kiszopod a kisujjadból?
Túlerő meg abszolúte irreleváns, mert nem a Száz Bestia kalózok vs Szamurájok-ról van szó, hanem a Kaidou vs Oden-ről. Ez csak akkor lenne elfogadható érvként, ha ez a bizonyos túlerő, ami Kaidou hatalmában volt, közbeszólt volna az Odennel való harcukba, de nem így történt. Magyarán Kaidounak nem segített harcolni a hadserege, mikor Oden neki ment.
Kaidou nem csalt. Az emberei csaltak. Ő csak kihasználta a helyzetet, ami valljuk be, teljesen logikus és érthető volt, hiszen nem állhatott volna ott tétlenül, és várta volna, hogy Odennek mikor kapcsol az agya és jön rá, hogy "hoppá, ez egy kibasz*s". Lefogadom, hogy Oden fordított esetben ugyanezt tette volna.
(...)
Mivel ez nevezhető kalózok közti harcnak, ott bizony minden ér.
Persze mondhatjuk hogy azért lett onehitelve mert elvonták a figyelmét, de akármennyire is erős Oden, egy ütésből vége lett.
Én is azt gondolom hogy nyerhetett volna Oden ha nem olyan hülye hogy félre néz miközben Kaidou ellen harcol, de csak akkor ha nem kap egy ütést se.
Viszont azt ne feledjük hogy Odennel a sors(Oda) tette ezt, különben lehet sose jutott volna ide Luffy, erősödésének egy fontos állomására.
Lehet titkolja elvégre ha jól értelmeztem azt a keveset amit tudunk róla akkor nem éppen önszántából dolgozik a kormánynak.
De egyszer csak megtudjuk mit tud.
Rikiya
Egyetértek. Nem tudhatjuk mi lett volna ha tisztességes 1v1-et nyomnak. Ezt így sajnos sose fogjuk megtudni.
Illetve valószínűleg tisztes 1v1-ben Oden 1 csapásnál többet is bírt volna csak itt hátat fordított és leengedte a védelmét.
Mind1 is, elvégre az a harc már a múlté, a mostani Kaidou számít, aki meglehetősen sokkal erősebb a jelenben, mint anno 20 évvel ezelőtt. Szóval ez a harc nem oszt nem szoroz, sok jelentősége nincs.
(...)
Oden legyőzte Kaidot, és ezen felesleges vitázni, ha valaki csal egy harcnál ,az gyengébb a másiknál .
De ha ez nem lenne elég, akkor Kaido még túlerőben se tudott mit kezdeni Odenben szemben .
Amikor Oden megsebezte Kaidot, azzal legyengítette a védelmét , és a kövi támadással befejezhette volna a harcot.
Kaidot halhatatlan vagy sem, vereség, az vereség .
Katakuri kapcsán lenne mit mondanom, és írtam is , de nem szeretnék tovább offolni, ezért a másik témánál majd kibeszéljük .
Attól még, hogy megvágnak valakit, még nem biztos, hogy veszített. Csak, hogy példát vegyünk, Shutenmaru vs Jack. Keresztbe megvágták Jacket, mégis harcolt tovább, nem esett össze, nem vesztette eszméletét, vérzett, de ki tudja meddig tudott volna harcolni ezekután.. És ha hozzátesszük az animét (amit, ha jól rémlik te is szoktál emlegetni), ott azt is mutatják, hogy a vágás után Jack bizony felül kerekedett.
Továbbá Luffy korábbi csatái is ilyenek, volt hogy halálos sérülés után is felállt.. vagy épp rommá verték és utána nyert(még ha plot armor is volt), akkor Kaido miért ne?
Na meg a másik, ahogy előttem is írták. Oden bevitt egy találatot Kaidonak mégis felállt és tudott tovább harcolni, Oden bekapott egy találatot kidőlt, akkor nem lehetséges, hogy Kaido mégis valamivel erősebb volt?! Mindenesetre ezt már sosem tudjuk meg. Amúgy szerintem Kaidonak a sárkány formája a leggyengébb: hatalmas támadható felület, lassú lomha mozgás és nincs képessége, amivel védeni tudja magát a támadásokkal szemben, persze pusztító ereje az van, de azzal el is kell találni a célpontot. Ha Oden azt a csapást Kaido emberi formája ellen vitte volna be, akkor az egyértelműen Oden felé billentette volna a mércét, mert akkor mondhatjuk, hogy sebességben felülmúlja Kaidot, de így én is úgy érzem, hogy Kaido jött volna ki nyertesen (szoros csatában persze..), ha folytatódik a harc.
"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
Sokaknak nem tetszik a harc végeredményem, de szerintem ennél jobban nem tudta volna megoldani .
Több okból is tetszik a végeredmény.
Első, hogy több ász karakter is van a Yonko kívül ,akiknek megvolt a lehetőségük elverni bármelyik Yonkot.
Hiei volt az egyetlen, aki említette Fujitorát, aki ismeretlen volt évekig ,majd a semmiből megszerezte az admirális rangot .
Ezzel csak azt szeretném jelezni, hogy Oda nem semmiből varázsól olyan karaktert, aki admirális/Yonko szinten lehetnek .(Újvilágról beszélünk, és annak rejtélyeiről )
Számomra Wano borzalmas indult, mert részben hiányoltam az erős szamurájokat, de itt megkaptam azt, amit már kezdésnél hiányoltam .
Nehezen volt megközelítő, és erős szamurájok védték . (jó pl erre a mostani Zou arc ,csak ott a Mink ekvédték )
Oden mellett voltak talán 10valahányan, de képesek túlerőben felvenni a versenyt.
Jó érzés azt is látni, hogy a mostani Yonkok nem csak győzelmekből,hanem vereségekből is tanultak.
Oda ezzel a Kaido vereségével tiszteletben tartotta Roger, és Wb erejét, akik teljesen más szinten mozogtak, mint Bm ,Kaido vagy épp Akainu .
Nahát, nem gondoltam volna, hogy én, aki évekig szidta a One piecet, most megvédeni fogom .
Felkészültem az új dislike hegyekre, de nem fogok egyetérteni azokkal , aki szerint hibázott Oda .Kicsit se.
Már megint kevered a szezont a fazonnal. Az admirálisok nem Yonkouk, ahogy a Yonkouk sem admirálisok. Tehát az, hogy az Újvilágban vannak admirális szintű tagok, ami nem meglepő, hiszen lefogadom Wano tele van ilyenekkel, akik mégha nem is olyan erősek, de megközelítik őket, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyaránt Yonkou kaliberűek is felbukkanhatnak. A kettő egy teljesen más dimenzió. Természetesen ettől még nem kizárt, hogy vannak, de azokra utalt volna Oda, szerintem.
Felőlem te vallhatod azt, hogy Kaidou veszített, annak ellenére is, hogy nincs rá bizonyítékod, és nem is lesz, mert valójában nem is veszített, de mind1 is. Továbbá Oda nem azért hibázott, mert Oden letudta volna győzni Kaidout, vagy mert Kaidou veszíthetett volna, hanem mert Kaidou azért ütötte ki őt, mert az emberei csaltak, átverték. Magyarán mi egy normális harcot vártunk, de nem egy olyat, ami 2 oldalból áll, illetve még így is csalással nyer a másik fél.
(...)