Ha a bábmester alatt AfO-ra gondolsz akkor nem. AfO öccse adta tovább a OfA-t és All Might mondta hogy tudatosan annak a reményében hogy egyszer valamelyik örököse képes lesz legyőzni a bátyját.
De bábok. Azonban nem az Edo Tansei-hez hasonlítanám hanem inkább a normál zombikhoz de sokkal helytállóbbnak látom a jól idomított harci kutyához való hasonlítást. De ez se jó hasonlat.
A Noumu (ahogy nekem lejött) agyatlan ösztönlény aki gondolkodás nélkül csak tombol. Az egyetlen megkötő erő az a mestere parancs aminek gondolkodás nélkül engedelmeskedik.
Lényegében egy agyatlan tökéletes katona. Talán a robot hasonlat a legjobb rá.
Attól hogy ösztönösen tudod használni mint járni az nem azt jelenti hogy érted a mibenlétét is.
Pl. a pl-nak hozott csaj. Ösztönösen tudta hogyan csináljon vizet de azt már nem tudta honnan van a víz. Ugyanúgy mint ahogy te is ösztönösen tudtad hogyan állj fel és járj mégsem tudtad ennek az okát (tehát a biológiai dolgokat ami ezt lehetővé tette).
Szóval amit linkeltél hogy nem mindig tudják rögtön a mibenlétét az nem zárja ki hogy ösztönösen használják.
Ellenben a Noumu-k szerintem alátámasztják. Agyatlan ösztönlények mégis tudják használni az átültetett és saját képességeiket is.
Szerintem ez az egyetlen logikus eshetőség és szerintem helytálló is.
Ok, ez megmagyarázza, hogy honnan tudták, hogy mi a quirkjük, de azt már nem, hogy honnan tudnak olyan részleteket, hogy a DNS-t kell a másik testébe juttatni, vagy, hogy mindegy milyen formában juttatod a testedbe a DNS-t, vagy, hogy mennyi ideig tart a vérfagyasztás? Mert a DNS-re még könnyen rá lehet jönni, viszont a legtöbb ember szerintem a véradásra gondolna, mint módszer, szóval hogyan jutottak el odáig, hogy tudják, ha megeszed a másik haját, az is működik? Stain eredetileg hősnek tanult, ami azt jelenti, hogy kétféleképpen tudhatta meg mennyi az időkorlát. Vagy az iskolában segítettek neki kideríteni ki, ami azt jelentené, hogy tudatosan képeztek ki egy olyan hőst, aki egyből azzal indít, hogy megkéseli az ellenfeleit (elég valószerűtlennek hangzik), vagy magától jött rá valahogy, ami meg azt jelentené, hogy egy késsel, meg egy stopperrel járta az éjszakát és ha összefutott valakivel, akkor megkérdezte a vércsoportját és ha az illető megmondta neki, akkor megbökte, lenyalta a kést és elindította a stoppert (ez is elég furán hangzik, bár szerintem hihetőbb, mint a másik verzió, csak az a baj, ha ez rendszeres lett volna, akkor a hősök már évekkel ezelőtt elkezdtek volna vadászni rá).
https://www.manga...emia/59/15
Ez az oldal megválaszolja azt a kérdést, hogy honnan tudta, hogy összeolvadt a két quirk, ugyanakkor meg is cáfolja azt, hogy ösztönösen tudsz róla, hogy van quirköd.
Ha a bábmester alatt AfO-ra gondolsz akkor nem. AfO öccse adta tovább a OfA-t és All Might mondta hogy tudatosan annak a reményében hogy egyszer valamelyik örököse képes lesz legyőzni a bátyját.
Szerintem arra gondolt, hogy AFO direkt adta ezt a quirköt az öccsének, mert tudta, hogy egy nap majd egy másik használója majd kihívást fog jelenteni.
Szerkesztette: Durzo - 2018.05.26. 01:22
Gondolom erős kényszert érzett arra hogy megetesse magát valakivel
Vagy szimplán mikor találkozott a méltó utóddal jött egyfajta ösztönös érzés ami arra sarkalta hogy megetesse vele a DNS-ét. Nem tudom.
De ha a DNS dologra rájössz egyértelmű hogy bármi jó ami tartalmazza a DNS-edet.
Stein határidőit pedig egyértelműen tapasztalati úton tudta meg.
Pedig simán lehet hogy a sulija segítette rájönni a határokra. Most gondolj bele mi a hősiesebb. A fél várost lerombolva és közben ártatlanokat veszélybe sodorva félholtra verni és elfogni a gonosztevőt vagy az hogy ejtesz rajta gyorsan egy akármilyen apró sebet lenyalod a vért és utána csak bilincsbe kell verni a mozdulatlan ellent. A leghatékonyabb és humánusabb hős lehetett volna belőle.
Mások biztos nem tudtak róla ő maga meg lehet csak annyit érzett hogy meg kell etetnie a DNS-ét valakivel de könnyen lehet (főleg a depis kinézetére alapozva) hogy azt hitte hogy őrült és öngyilkos hajlama van.
AfO csak az erőfelhalmozást adta a gyenge öccsének aki szembeszállt vele. Valószínűleg az volt a célja hogy Noumu-t csináljon belőle és engedelmes szolgája legyen és ezzel a képességgel fel is erősíthette volna. Az örökítő erő nem AfO-tól származik és az hogy benne az Erőfelhalmozás mutálódott és ahelyett hogy Noumu-vá vált volna összeolvad az eredetileg saját képességével amiről AfO nem tudott teljesen kiszámíthatatlan volt. Ráadásul elvileg ritka hogy valaki ne váljon Noumu-vá és elbírja az új erőt amit AfO adott.
Megnéztem a mai részt.
Magáról a részről nem sokat tudok mondani.
De az előzetesről már többet.
Hogy erre miért nem gondoltam korábban. Pedig egyértelmű hogy a Noumu AfO-hoz és a Noumu gyárhoz tér vissza.
Illetve vagy Midoriya-ék mentik majd meg a hősöket vagy miattuk kerülnek majd még nagyobb bajba.
Mindenesetre érdekes volt a rész.
Egyébként valaki tudja mi volt a táblára írva?
A mai rész is felvezetés volt, sok minden nem történt.
Deku kb 1 éve rendelkezik az erejével, de már most a bénulás határán van.. jól tudom hogy nem fog bénulást szenvedni, hisz ez a No 1. hőssé válásának a története... csak azért ez mégis elég durva következmény.
Még mindig nem tudom hogyan akarják kivitelezni a képességek mellőzését a mentőakcióban...
Kacchan meg adja magát.
A Kövi részben ahogy láttam az előzetest inkább lopakodós erőfelméréssé alakul. Érdekes lesz szerintem.
Pedig simán lehet hogy a sulija segítette rájönni a határokra. Most gondolj bele mi a hősiesebb. A fél várost lerombolva és közben ártatlanokat veszélybe sodorva félholtra verni és elfogni a gonosztevőt vagy az hogy ejtesz rajta gyorsan egy akármilyen apró sebet lenyalod a vért és utána csak bilincsbe kell verni a mozdulatlan ellent. A leghatékonyabb és humánusabb hős lehetett volna belőle.
Elméletben lehetséges, de tekintve, hogy milyen nehéz egy olyan ellenfelet aki ellenáll csak annyira megkarcolni, hogy az még humánus legyen (gyakorlatilag lehetetlen, hogy minden egyes alkalommal sikerüljön), szerintem előbb küldték volna át egy kórházba, hogy nehezen kezelhető betegeket nyugtasson le. A gonosztevő meg nehogy megússza már egy karcolással.
Erre vártam mióta elkezdődött az évad. Hogy Bakugo elküldi a Villain Alliance-t a francba.
Snipe-sensei pisztolyokkal lövöldözik, All Might ütései is elég csonttörőek és gondolom Endeavor se szobahőmérséklet lángokkal harcol. Emellett pár vágás még igazán belefér.
+ A képességek öröklödhetnek, lehet már apja/anyja (vagy nagyszülőja) is ezzel a képességgel bírt és megmondta neki ő meg tesztelte a saját határait ez alapján.
A DNS átadásról pedig akár tapasztalat útján is rájöhettek. Az elején még vérrel aztán X.OFA tulaj gondol egyett és kipróbálja hajjal is hátha elég. Az is kitapasztalható hogy csak akkor működjön ha az előzö birtokos átakarja adni csak akkor működjön.
Bakod: Nem azt mondták, hogy nem fogják a képességeiket használni csupán azt jelentették ki, hogy nem akarnak az ellenséggel harcolni Azért elég más a kettő jelentése.
A doki azt mondta Midoriyanak, hogy ha így folytatja akkor lebénul. De hozzátette azt is, hogy rehab során vissszanyerheti a nagy részét a sérüléseinek persze attól nem lesz 100%-os a keze de 80-90%-ig biztosan visszamehet. All Might esetéből kiindulva a legjobb hős sem képes öregkoráig a legjobb lenni szóval Midoriya is a 30 évvel simán kiegyezne és utána átadhadja ő is a stafétát.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Értem én amit mondotok és igazatok is van. Ettől függetlenül Snipe tudja irányítani a lövedékeit, tehát sokkal kisebb az esélye, hogy megöl valakit és egy törött csont, vagy egy kis égés is hamarabb gyógyul meg mint egy levágott kar. Én csak annak nem értem a logikáját, hogy ha egy civil önvédelemből megsért valakit, akkor ő szabályt szeg, de egy hős simán használhat halálos fegyvereket a rosszfiúk ellen, csak azért mert egy darab papír azt mondja, hogy neki lehet. Az OPM-ben (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: se dugták börtönbe Genost, hanem rögtön S osztályúvá léptették elő.)
Nehogy már egy golyót könnyebb legyen irányítani mint egy pengét. Ráadásul rengeteg olyan fegyver létezik ami speciálisan felületi seb ejtésére szolgál. Azzal még nagyobb sérülés okozásra sincs kockázat. Szerintem az egyik legjobb és legközbiztonságosabb hősképesség.
Nem tudom mi az a OPM de ezt már én is említettem.
Ennek a társadalomnak a legnagyobb hibája hogy ha használod a képességed mindegy hogy önvédelemből vagy mások védelmére de ha nincs papírod ami erre engedélyt adna akkor bűnös vagy. Csak azt vizsgálják használtad-e a képességed ahelyett hogy annak a jogosságát vizsgálnák.
A társadalom nagy részének úgy gondolom nincs képessége. Ezért ha használod a képességed az törvénybe ütközik. Vannak bizonyos dolgok amiket nem használhatsz engedély nélkül ugye a mi világunkban is
Egy rendőr használhat fegyvert egy bünőző ellen akkor is ha neki nincs.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Ha jól emlékszem a társadalom nagy részének van képessége és Deku is a ritkaságba tartozott. Még tán a doki említette hogy manapság ritka hogy valaki képesség nélkül születik.
És ez nem egy fegyver. Ez inkább olyan mintha nem használhatnád a jobb kezed csak ha engedélyt szerzel rá. Ez a tested része.
De a fegyveres példánál maradva. Ha valaki neked ront pisztollyal és te fegyverhez jutsz és megölöd. Akkor nem azzal kezdenek hogy volt engedélye? Nem? A támadóé volt és dulakodás közben elsült? Nem az mindegy hogy neki sem volt engedély és önvédelem volt. Ön fegyvert használt megy a börtönbe.
Ez a jelen helyzet.
Ezt honnan veszitek? Bocs, nem akarok bunkónak tűnni. Viszont olvasom a hsz-eket és nem értem hogyan jutott el idáig a beszélgetés... Gondolom ha megtámadnak, annak komolyságától függően védekezhetsz. A támadó és sértett jogai nem merülnek ki abban, hogy a támadó megölheti a sértettet aki meghalhat... Ezt kivizsgálják. Az első kérdés mindig az ebben az esetben, hogy mi történt és mivel tudja bizonyítani a sztoriját. Létezik önvédelemből elkövetett emberölés? Hogy a viharba ne létezne...
A részhez visszatérve: Végre felvezették a top hősöket. Groottól és Mount Ladytől nem várok sokat, de a többiekre kíváncsi vagyok! Az orvos egyébként a jelenlegi helyzetre értette, hogy még helyre lehet hozni, de 2-3 újabb bugi után már nem. Az izületei már most ott tartanak Midoriyának, mint Batmannek a sötét lovag felemelkedésben ami az álmos könyv szerint nem jelent jót.
Onnan hogy ha a rendőrkapitány nem tusolja el a dolgot akkor Deku-ék büntetést kaptak volna az engedély nélküli erőhasználatért Stein ellen annak ellenére hogy valaki más életét védték.
Mint látod jogosan használták mégis kérdés nélkül bűnösök lettek volna ebben a kérdésben ha nincs eltusolva.
Én a TOP3-ra lennék kíváncsi. Ki lehet az hogy most még nem akarta a manga író bemutatni.
Nehogy már egy golyót könnyebb legyen irányítani mint egy pengét.
Mivel Snipe quirkje az, hogy módosítani tudja a lövedék röppályáját, plusz a nagyobb sebesség miatt nehezebb kitérni is előle, ezért igen, ebben az esetben szerintem könnyebb irányítani egy lövedéket, mint egy pengét.
A társadalom nagy részének úgy gondolom nincs képessége.
Az, hogy mit nevezünk fegyvernek relatív. A Wikipédia szerint: A fegyver olyan ember alkotta eszköz, amellyel képes saját testi korlátain túlmenően támadást vagy védekezést végrehajtani, illetve azok hatásfokát és hatótávolságát megnövelni. Viszont a való világban is létezik olyan ember, aki csontot tud törni az ütéseivel/rúgásaival. A Never Back Down 2-ben is (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Case a harcművész múltja miatt került börtönbe, amikor önvédelemből megvert valakit (azt hiszem meg is ölte) és azt mondták, hogy ha lelőtte volna, akkor megúszta volna önvédelemmel) Ennek mondjuk nem túl sok köze van a beszélgetéshez, csak megjegyeztem.
Én a TOP3-ra lennék kíváncsi. Ki lehet az hogy most még nem akarta a manga író bemutatni.
A top 2-t már tudod, a 3-ikat meg a mangában is csak a legutóbbi fejezetben láttuk először, szóval rá várhatsz.