Nem tudom. Én őszintén mondom mióta Roger elkezdett bejönni a képbe sok mindent kezdek nem érteni. Már újra kéne olvasni az egész mangát, mert lehet az én emlékeim koptak meg.
One Piece manga
Egyébként a fejezetben, mikor visszatértek Wanora, csak én vettem észre a háttérben a mostani Kaidou gyárakat? Nekem úgy tűnik, hogy az a rohadék Orochi ámokfutásba kezdett.
Ezt a Lodestar dolgot én sem értem igazán. Ha belegondolunk, BM megszerezte az egyik poneglyphet, ami azt jelenti, hogy járniuk kellett azon a szigeten, hogy egyáltalán felismerjék azt, hogy van még 1 sziget. Meg úgy igazából mással nem is tudnának közlekedni a Grand Lineon, mint a Log Pose-val, habár lehet, hogy a legtöbbjük meghalt, mire oda eljutottak.
A fejezet számomra megható volt, főleg az utolsó oldal... Hihetetlen erőteljes Viszont úgy érzem, hogy a kövi fejezetben már kezdetét veszi a Kaidous része.
Ezen mit nem értek ? Roger 2 x utazta végig a világot . Elsőre végig utazta azokat a szigeteket, amik nem voltak külvilágtól elzárva megküzdött Rocks csapatával és megszerezte poneglyph másolatokat , és befejezte első kalandot.
Amit most látuk a mangában, az a második világ körüli utazása , amit eddig nem látott Roger csapata, és ebben beletartozik Raftel , és igen nálam örökké Raftel név marad.
Kölcsönösen segítenek egymásnak. . Oden tovább kalandozhat ,ahol még Wb-vel nem járt , és Roger pedig a külvilági szigetekkel ismerkedik meg .
Van még 1 jelentősége ennek a visszaemlékezésnek .DE erről majd később írok .
Roger karaktere csalódás ?Kicsit se, mert igy lett bemutatva a karaktere,amit most nyilvánosan is megerősít Oda.
Ennek a visszaemlékezésnek majd az animében lesz nagyobb jelentősége .
AFR
Szerintem amúgy Rogerék idejében a kalózkodás gyerekcipőben járt a mostanihoz képest (az 1. fejezet szövegezése alapján én legalábbis ezt mondanám, de lehet csak a világkormány volt hatékonyabb).
Kevesen voltak, plusz valszeg a Rocks szétverhette a komolyabb csoportokat akik riválisaik lehettek volna. Pláne hogy maga is a Rocks lényegében egy gyűjtőhely volt (gondoljatok bele kb minden nagy kalóz akiről a jelenben feltételeznénk hogy elérhetné a tagja volt kb). Őket meg Garp és Roger kapcsolta le pont God Valleyn tehát valszeg azért nem érték el. Szerintem ezért lehetett Roger az első.
Rikiya
Az hogy BM megszerzett egy road poneglyphet azt nem feltétlen jelenti hogy tudja is mire való. Elvégre Totlandon is elmondta hogy Elbaf seregében látja a saját potenciálját a kalózkirályságra. A poneglyphekhez meg miért kéne óriássereg? Nekem ebből az jött le hogy BM talán még most sem tudja.
Germa66
Ez a fejezet alátámasztja azt, hogy Linlin tudja mire való a poneglyph:
https://naruto-ku...iece/853/5
Az óriás sereg azért kellett neki, hogy leverhesse vetélytársait, azaz a többi Yonkout. Elvégre ez is egy előrelépés a kalózkirállyá váláshoz, ugyanakkor a kapcsolatát is megszilárdította volna az óriásokkal.
Big Mom nagy valószínűséggel Rogertől tudja, hogy a piros kövek érnek is valamit. El is mondja, hogy nem fogja elkövetni még egyszer ugyanazt a hibát, mint annó Rogernél.
Ebben valami, végülis WB sem tudta mi az, és mire valók, őt is Roger tájékoztatta. Valamint nem hiszem, hogy pont Big Mom tudta volna meg előbb.
Germa66
Én úgy sejtem egyébként hogy Rocks olyan lehetett mint Kaidou (itt nem faji dologra hanem csapatszervezésre gondolok)
Tehát az a gondolat fogalmazódott meg bennem hogy mivel Kaidou Rocks mellett volt újonc lehet róla ragadt rá ez a mániája hogy a legyőzött erős embereket megtöri és beosztottjává formálja.
Lehet Rocks is így építette ki a bandáját.
Illetve persze kevesebb kalóz volt a tengeren így könnyebb dolga volt a kormánynak illetve Garp egy másik erőkategória.
De azért az mégis furcsa hogy 800 év alatt senki nem jutott el addig hivatalosan míg az utóbbi 20 évben a nagyobb nevek biztosan hisz Kid is eljutott valószínűleg és azért tud a vörös kövekről.
Na de miért akart volna bárki is oda eljutni...? Lehet, hogy tudták, hogy el lehet, de mi okból? Miért?
Emlékezzetek vissza, hogy hogyan kezdődik a One Piece.
"A pénzemet és a kincseimet akarjátok? Ha kell, meghaphatjátok!
Keressétek meg, mindet egy helyen hagytam!"
... és elkezdődött a kalózok kora!
Ez után lett sok kalóz, és ez után akarnak oly sokan eljutni az utolsó szigetre. Roger előtt a kalandon és a felfedezésen kívül szerintem nem volt más ok.
Tapion-sama írta:
Big Mom nagy valószínűséggel Rogertől tudja, hogy a piros kövek érnek is valamit. El is mondja, hogy nem fogja elkövetni még egyszer ugyanazt a hibát, mint annó Rogernél.
Ugrás a fórumra: |