A Jaiminis kitette, hogy maguktól állnak le minden WSJ mangával, hiszen a MangaPlus-on ingyen olvasható a hivatalos fordításban, vasárnaponként, és három hétig fent hagyják a fejezetet... és ez elvileg mangakákat is támogatja. Szóval így már nem nagyon van értelme.
Aztán más kérdés, hogy milyen az a hivatalos fordítás. Beleolvastam a legutóbbi fejezetbe, és pl. amikor Oden Momonak akar nevet adni, és egy csomó kaja nevet sorol fel, ott nem hagyták meg az eredeti japán neveket, és tettek hozzá lábjegyzetet (amik szerintem nagyon királyak), hanem angolul írták ki. De ami igazából durva, az az, hogy a dupla oldalakat szétvágják úgy látszik... márpedig a múltkori fejezetben az az utolsó dupla oldal *-* :/
Úgyhogy nemtom, én támogatnám ezt, hogy ha már tényleg olvashatjuk ingyen, legálisan, támogatva a mangakát, akkor csináljuk, csak na... nem mindegy a minőség (és itt nem is elsősorban a fordításra gondolok, hivatalos fordításban annyira csak nem mehetnek el).
Meg persze nem lehet majd darálni egészében a mangát, legalábbis ott nem.
És aztán persze lehet, hogy elkezdik majd mások, nem tudom.
Mindenesetre köszi a linket, most ezt még elolvastam, nagyon jó fejezet volt ez is
Hát angolért nem fizetnék de ha magyarul megjelentetik, én simán megveszem egy marveles vagy dcs képregény áráért. De tudjuk hogy ez kb esélytelen hogy megjelenik magyarul hivatalosan.
Germa66, ne légy rémhír terjesztő! XD én remélem még nagyon sokáig menni fog, mondjuk min 10 évig.
Törtnénileg már régóta lehetett tudni ,hogy lassan vége , és ha normál tempóban jönnének a fejezetek, akkor talán ma a vége felé tartanák .
Roger betegségére a mai napig érdekel, hogy milyen betegségben szenvedett , mert fizikailag nem látok gondot.
Fejezett tetszett, de megvárom a fordítást, és akkor írok egy kisebb véleményt .
Törtnénileg már régóta lehetett tudni ,hogy lassan vége , és ha normál tempóban jönnének a fejezetek, akkor talán ma a vége felé tartanák .
Nem hiszem, hogy néha az az 1 hét szünet akkora jelentőséggel bírna, hogy ha nem lennének, mára már a végét járná a One Piece.
One piece-nak is hasonló vége lesz, mint a Narutonak ,amit Doffy megerősített . 2 Yonko bukásával kitör a káosz, amit szintén Wbnél már kaptunk egy kis kóstolót .
Azért ez egy egészen más dolog. A Naruto végkifejlete mindvégig egy hatalmas irányítási láncolat volt. Először kiderül, hogy Nagatot, az Akatsuki vezetőjét az Akatsuki szégyene Tobi irányítja, aki Madara, Hashiramának, a shinobik istenének az ősellensége. Aztán kiderül, hogy Tobi Obito, Naruto Uchiha verziója, akit az igazi Madara irányít. Aztán kiderül, hogy Madarát Fekete Zetsu, a csicskája irányította, Fekete Zetsut meg a világ első nindzsája.
Valamint a háború is teljesen más körülmények között kezdődött el. Sőt, a Kage találkozón Tobi bevágta, hogy ő háborút akar, és ennyi.
Nagyjából hasonló end lesz ,mint a Rogernél, de csupán annyi különbséggel, hogy az igazság kiderül , és Luffyék talán túlélik .
Erős kételyeim vannak, hogy ez a bizonyos tengerész vs Luffy megfog történi . Kormány max saját magával fog megküzdeni , és talán lecserélik a mostani vezetőket ,és igen, Cobytól nagyon nagy elvárásaim lesznek a közeljövőben .
Nem értem ezeket a jóslatokat Ezzel már csak az a baj, hogy nem tudjuk miket tett pontosan Roger a kalandjai során. Ha meg az "end" alatt azt érted, hogy Luffy Rogerhez hasonlóan fog elvészni, hát akkor jó, én egyáltalán nem hiszek ebben. Roger is tudta az igazságot, legalábbis ha ugyanarra gondolunk. A végzetük pedig azért is eltér, mert nemhogy csak más személyiség, mint Roger (Nem értem azokat, akik szerint Luffy ugyanolyan), hanem olyat fog tenni, amit eddig ember soha: Megdönti a Világkormány hatalmát. A napnál is világosabb, hogy Luffyék utolsó ellenfelei a Világkormány lesz.
AZért Roger betegségére a mai napig érdekel, hogy mitől beteget meg, mert fizikailag nem látok gondot,sőt egyre jobban megerősíti azt a tényt,hogy Wb is hasonló betegsége volt, mint Rogernak .
WB-n meglátszott az állapota, viszont Roger tényleg nem úgy néz ki, mint akinek lassan távoznia kell az élők sorából De biztos kapunk majd valami jelet a betegségéről.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Nem akartam elkiabálni,ezért inkább töröltem, hátha tévednék , és a fordítás után terveztem véleményt írni ,mert kerülni akartam még1 Roger féle felesleges megjegyzést, amit mentségre szóljon, no speak English xD .
Mert az utolsó oldalon elhangzott, amit Angolul nem értetem ,de sebaj,mert történileg oda figyeltem , és ez egy 5osztályzat
Ha már belinkelted, akkor nincs visszaút .^^
1:
Több mint 5.éve van ez a tempó, ami évente 10-20 fejezett .Gyakorlatilag több mint 100+ fejezett,ami 2-3 arc-al előrébb lennék .
Wanonak tuti vége lenne, és talánn épp BB tartanák. + tettem egy külön megjegyzést Oda betegséréől,hogy miért részletesebb az anime ,és fen áll az esély, hogy a történet vezetése is változott .
2:
A történet megismétli önmagát, amit már megannyi utólást kaptunk a mangánál .Kaido,Dragon,Gorosei ,Kaido-Bm háborúra készülnek , és ezt WAno fogja beindítani .
Oda említette,hogy Marinefordnál nagyobb harc lesz,amit gondolom ugyanaz lesz.
Marineford elött és utána Wb, shichibukai ,BB, kisebb kalózok és tengerészet csaptak össze,itt azonban mindenki, aki az elöbbi harcnál kimaradt.
Ha összegségben nézzünk,akkor többen fognak összecsapni és valóban nagyobb háború lesz .
3:
Én csak azt mondom, hogy ha valaki elveri kormányt ,az nem Luffy, hanem Dragon lesz .
Mint mondtam, Oda betegsége miatt nem sok esélyt adok, hogy ez a bizonyos Luffy vs tengerészet megfog történi .
Mint erő, mint idő nem férne bele .Azonban Dragon az egyetlen,akinek lenne esélye az egész kormány elverni.
Továbbá mégannyi ember van a tengerészetnél ,akiknek lassan nem tetszik a mostani uralom .
A tengerészet nem fog szétesni a one piece és világ titka után se .
Csak tiszta ,és más vezetők lesznek .Okkal is említettem Coby-t, akitől sokat várok .
Dragon ,tengerészet vs kormány lesz.
4:
Ezen a állásponton nem szeretnék változtatni, mert ez tapasztalom mind2-nél .
Mert én szerintem, hasonló betegségben szenvedtek mind2.
Azt is mondták hogy 2000ben világvége meg 2012ben is. XD
Lehet igaz hogy 5 év és vége, de lehet hogy 1-2 de lehet hogy több mint 5 év, lehet be se lesz fejezve mert világháború lesz. (remélem nem lesz)
Ha csak arra gondolok mi érdekelne még, mire szeretnék választ kapni, és nézem a tempót ahogy maga a főtörténet halad, akkor szerintem nem elég az 5 év és ezt most úgy mondom mint fan aki nem akarja hogy vége legyen.
Persze ebbe nem sok beleszólásom van, de még ha igaza is van annak aki azt mondja közel a vége, én egyszerűen elutasítom és remélem csak rémhíreket terjeszt. XD
Nekem ez nagyon vegyes fejezet volt. Egy részről érdekes és izgalmas volt. Más részről viszont nekem Roger kicsit csalódás. És látszólag ezt ő el is fogadta. Tudta, hogy nem neki kell megváltani a világot vagy hogy a világ nem rá vár. Biztos, hogy egy szörnyeteg volt, de Rocks legyőzésén kívül nem igazán volt legendás cselekedete. Na jó a Laugh Tale megtalálása.
Még a Poneglypheket is úgy lopkodta gyakorlatilag össze. Az persze nem lehet kérdés, ha leakarta volna győzni Mamát megtette volna. Gyakorlatilag átfutott a Grand Line-on. Én ennél kicsit többre számítottam még úgyis, hogy egy éve volt hátra.
Squardo és Ace elmondása alapján én kicsit talán gonoszabbnak is képzeltem Rogert, aki azért több emberrel végzett. Hisz rengetegen utálták.
Bár ezt egyenlőre betudom annak, hogy Oda nem akart sokat spoilerezni.
Szóval Shanks ésw Buggy is elfog jutni a Laughtale-re. Érdekes lesz Amúgy, ha ez a flashback után valamit sajnálok akkor az az, hogy Buggy és Shanks nem maradtak együtt.
Oden te szemétládaxD
A Binks Sake utolsó versszakának utolsó szókapcsolata szintén Laugh Tale, csak eddig nem így fordították (elvileg ugyanazok a kanjik mint az utolsó panelben ennél a fejezetnél). Végig itt volt az orrunk előtt az egész
Szerintem Hiei Roger fiatalabb korában lehetett inkább olyan mint amilyennek most leírtad. Azt azért tegyük hozzá hogy az első útját nem láttuk. Végülis logikus hogy nem járta be az összes szigetet Roadstarig. Luffyék se tették ezt. Lehet ő pont egy másik útvonalt választott. Elvégre Marcotól megtudtuk ebben a világban szigetek ezrei léteznek. Inkább csak azokat futotta át amely helyeken a sztori során jártunk. Bár ugye Tomnál már járt korábban hiszen tudott a vasútról és a hajóját is ő készítette, Neptune-nal is talizott már, még ha nem is a fishman island-on.
Előre szólok, hogy a magyar változatban Lodestar néven fog szerepelni az utolsó ismert sziget. A hivatalos angol fordítás így írja, ráadásul jelentése is van (sarkcsillag). De könnyen lehet a japánok kibeb*szott kétértelműsége miatt, hogy Road Star-ként lesz majd hivatalosan leírva, de a Laugh Tale után már inkább hajlok az L-betűs megoldások felé xDDD
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Na igen ez volt a másik amit nagyon furcsálltam.
Oda vezet a log pose.
Hogy a viharba lehet hogy ők voltak ott az elsők?
(Ugyebár elvivel ott értesül az ember arról hogy van még egy sziget. Legalábbis Inu és Neko ezt mondta Zou-n.
Ugyebár azóta valószínűleg majdnem minden Újvilági kalóz járt ott aki tud a Poneglyhekről. Nem?