A tengeren vannak, gondolom a G-4 használata garantálja, hogy nem esik bele a vízbe, hiszen képes repülni.
One Piece manga - Spoiler és annak megbeszélése
Szerintem is drasztikus fejlődés lesz Luffy esetében, de mi a helyzet Law-val? Mingo óta nem volt harca, és hát gondolom már kapott volna harcot vagy valami egyéb erőnövelő eszközt, mint Zoro és Sanji, ha Odának ez lenne vele a terve. Lehet ez is azt a teóriát erősíti, miszerint meg fog halni.
Biztosan sokat fejlődött, de nem hiszek abban, hogy a 2. körben lefogja győzni. Szerintem még bőven fogja kapni a pofonokat. Az is kérdéses, hogy egyáltalán lefogja-e tudni győzni egyedül. Emellett még ott van Big Mom is, a szövetségnek fogalma sincs arról, hogy ő szövetkezett Kaidouval. A külföldiektől pedig állandóan azt olvasom, hogy tuti elfog bukni a szövetség újra. Véleményem szerint ez kivitelezhetetlen, de ki tudja.
Annak ellenére, hogy ez a One Piece, én azért remélem, hogy Oda ezúttal megerőlteti magát, és jó néhányan meghalnak. Ezt pedig nem a noname harcosokra értem. Elvégre ez egy háború.
Jó, azt én sem mondom, hogy hulljanak a karakterek, de teszem azt a 9 hüvely közül bármelyikőjük meghalhatna. Nem akarom erőltetni senki halálát, ugyanakkor a 2 nekem személy szerint kevés. Marinefordi csatában is csak Ace és Fehérbajusz esett el, senki más. Azért ez elég nonszensz.
Viszont azt meg kell hagyni, hogy a legtöbb shounen nagy háború közül, nálam eddig még mindig a Marinefordi viszi a prímát, egyéb más háborúk csak a történet kárára mentek.
Jó, de az a két halál milyen volt? El se bírta volna a lelkem, ha még pluszban elhalálozik egy lényegi karakter.
Amúgy sokkal inkább attól tartok, hogy egyáltalán nem lesz idő arra, hogy minden fontos karakter teljes harcot kapjon. Előre látom a nagy rinyálást, hogy ez és ez az ember miért nem kapott harcot. És persze jogos is lesz bizonyos szempontból, de ennyi karaktert bemutatni részletesen harc közben szerintem képtelenség. Vagy nagyon hosszú lesz az arc, de nem erre utalnak az eddigiek és az interjúk. Bár azokban nem hiszek.
Mindkettő eszméletlenül sikerült. WB halálától mai napig borsódzik a hátam, a hideg kiráz attól a monológtól.
Csakhogy ez még mindig nem jelenti azt, hogy ne haljanak meg többen egy háborúban, ahol pont az lenne a lényeg. Természetesen itt nem a legfőbb, legrelevánsabb karakterekre gondolok, Law halálára is csak azért látok kevés esélyt, mert viszonylag fontos szerepet tölt be.
Ráadásul a Marinefordi háborúban, az ellenséges oldalon senki nem halt meg, még egy szerencsétlen kapitány/aladmirális sem. WB-nek 14 parancsnoka volt, és annál több hajókapitánya, akik közül néhányat be is mutatott Oda. Még ha a hadosztály parancsnokokat nem is akarta megöletni, legfeljebb egy-két hajókapitányt kiírhatott volna.
Na mind1, ez már csak egy ilyen felesleges szőrszálhasogatás. Mindenesetre én bízok abban, hogy Oda ebben a háborúban mer kockáztatni.
Hát igen, jobban belegondolva igazad van, ezt nem gondoltam végig, tényleg meghalhatott volna pár parancsnok, vagy hajókapitány. De ilyenkor mindig arra gondolok, amit Oda nyilatkozott egyszer és biztosan hiteles, miszerint nagyon kiakadt, hogy az animések brutálisra csinálták meg Ace halálát, mert az ő elképzelése alapvetően egy vidám történet megalkotása. Ebből a nézőpontból a két halál bőven elegendő dráma volt, szóval nem tudom hibáztatni, mert követi a koncepcióját és kitart mellette, ami nyilván csak a történetnek tesz jót.
szerk.: jut eszembe: Laugh Tale ugye...
Paidion írta:
De ilyenkor mindig arra gondolok, amit Oda nyilatkozott egyszer és biztosan hiteles, miszerint nagyon kiakadt, hogy az animések brutálisra csinálták meg Ace halálát, mert az ő elképzelése alapvetően egy vidám történet megalkotása.
Erről a nyilatkozatáról nem is hallottam.
Nos, meglátásom szerint pont ez a One Piece sajátossága, hogy az offenzívák ellenére is képes fenntartani egy bizonyos hangulatot, ez a hangulat pedig nem más, mint az örömteli. Nem a legkegyetlenebb, legdurvább történet, mégis képes olyan húzásokkal előállni úgy, hogy azok drasztikusak, még sem szellemül át a sztori ilyen dark shounen légkörbe.
WB halála jó példa erre. Számomra szomorú volt, hihetetlen miken ment keresztül, de nem éreztem kegyetlennek. Legalábbis nem tapasztaltam kegyetlenebbnek annál, amennyire annak kellett lennie. Közben nem a puszta sötétséget éreztem, hogy "húha, elvesztette a fél fejét, kilyukasztották a mellkasát"... Nem, egyáltalán nem. Komor és boldogságos volt. Bánatos voltam, amiért meghalt, és boldog, ahogyan távozott.
Ti mégis miről beszéltek ? Nem volt áldozat? Több halál?
Azt ugye vágjátok, hogy Shanks volt az , aki megakadályozta megmaradt Wb sereg megölését ?
Shanks nem az erejével állította meg, hanem egy megállapodással , amit Gorosei és Shanks kötött.
Bár Shanks megmentette őket , de azon nem változtat semmin, ami utána jött. Wb elvesztette a birodalmát, BB és Edward Weevil lemészárolta a legtöbb parancsnokokat .
Ja és Jozu elvesztette a karját Marinefordnál .
És ez nektek semmi? Oké.
Ugrás a fórumra: |