Igazából én remélem, hogy nem ilyen egyszerű a dolog, mint ahogy írtad Jaeger, mert általában így van. De tény, hogy szorult helyzetben mindig felülmúljuk magunkat. Egyébként belenéztem megint, és elhangzik, hogy: "Ez All Might ereje volt.". Deku valószínűleg nem szó szerint értette, de utalhat arra is, hogy ha ugyanolyan hőssé akar válni, mint All Might, akkor bukásra van ítélve. Csak akkor lesz erős, ha felül akarja múlni őt. Még tovább gondolkozva, csupán All Might ereje nem lesz elég, annál többre van szüksége. Ez már a teóriák világa.
Jaeger
Amíg van rá logikus magyarázat addig nem kezelném a dolgot seggből előrántott power up-nak hanem megerőltetem a golyóbist a nyakamon (ami igaz dísznek se utolsó de másra is használható ) és meglátom az értelmet is az eseményben. Már ha van.
Itt pedig volt.
A másik pedig hogy linkeltem is ahol All Might elmondja hogy fokozatosan száll át Deku-ra az ereje míg végül végleg elgyengül.
Nos, ebben igazad van, ezért raktam oda az idézőjeleket. Nem tudtam, hogyan kéne leírnom. Mindenesetre az biztos, hogy azzal az ütéssel még jobban kihasználta a OfA-t. Azok a képkockák (20:21-től) azt juttatták eszembe, hogy "mélyről" vagy "távolról" kapta azt az erőt, akkor használta igazán az elődei erejét. Amit általában használ, az meg lehet, hogy az az erő, amit All Might-tól kapott? (ami végülis már a sajátja...). Talán kicsit kusza, de valami ilyesmire gondoltam.
Nincs külön All Mighttól kapott erő és összes elődtől kapott erő. Minden utód azt az erőt kapja meg amit a közvetlen elődje használt, amiből adódik, hogy a kettő ugyanaz.
Bővítve: Miután kicsit átgondoltam, képletesen leírom, ami eszembe jutott.
Egy személy átadja az erejét a másiknak, de az csak 90%-ot tud használni, nem sajátítja el teljesen, viszont hozzáadódik a saját ereje. Itt elment 10%, de több jött hozzá, mivel a saját ereje is hozzáadódott. Ez aztán így megy a többiekkel is... De valamilyen módon Dekunak (véletlenül) sikerül felhasználni az összes eddig összegyűjtött erőt (az elveszett 10%-okat), ami ugye nem kicsivel több. Azt nem írtam, hogy más erre nem képes...
Ezzel csak az a probléma, hogy amíg nem sajátítja el a 100%-ot, addig elvileg nem képes hozzzáadni a saját részét. A OFA nem szuper erő (fizikai erő értelemben), hanem a képesség, hogy erőt halmozz fel. Amit pedig csak edzéssel tud elérni. Viszont ha az edzés nem megerőltető attól nem fog az ember fejlődni. Vagyis amíg az edzés könnyebb mint amit 100%-os OFA-al tud, addig nem tudja tovább fejleszteni. Deku viszont jól megszívta azzal, hogy ő már a 9. utód, mert 8 ember által összegyűjtött erőt kell egymagának elsajátítania. Persze senki se mondta, hogy az #1 hőssé váláshoz vezető út könnyű lesz.
Egyébként belenéztem megint, és elhangzik, hogy: "Ez All Might ereje volt.".
Azt arra értette, hogy Muscular jóformán sértetlenül túlélt egy ütést, ami olyan erős volt mint All Might ütése még a sérülése előtt.
A másik pedig hogy linkeltem is ahol All Might elmondja hogy fokozatosan száll át Deku-ra az ereje míg végül végleg elgyengül.
Ott csak azt mondja, hogy Deku lángja nőni fog, ami valószínűleg arra utal, hogy idővel majd teljesen elsajátítja OFA-t. A saját lángja pedig gyengül, majd idővel majd kialszik, ami azt jelenti, hogy még tudja használni egy darabig OFA-t, de fokozatosan egyre kisebb %-on/rövidebb ideig, majd teljesen eltűnik belőle. Azt viszont nem mondja, hogy a kettő között bármi összefüggés lenne.
Csak felvetés volt, hogy mi van ha... Lehet, hogy hiányos az emlékezetem a sok anime után, amit néztem közben, de emlékeim szerint még nem derült ki az igazság, csak megtudtunk dolgokat, szóval lehet találgatni. Ha a mangában már kiderült, akkor elfogadom, bár ez az anime témája. Lehet, hogy az, amit eddig (asszem) kétszer láthattunk, csak annak a jele, hogy lassan kezdi elsajátítani a OfA-t. De szerintem könnyű belegondolni mást is...
A fórum pont azért van, hogy mindent megvitassunk.
Nem a manga miatt írtam. De ha jól emlékszem ott se lett megmondva, hogy mihez képest 100% a 100%, vagy hogy mikortól fogja Deku tovább erősíteni OFA-t. "Saját elmélet" az alapján, hogy hogyan lett megfogalmazva OFA és, hogy hogyan működik az edzés. Mondjuk így belegondolva lehet az se mindegy, hogyan értelmezzük az erőfelhalmozást.
Véletlenül nem tudjátok hogy van-e összefüggés a All Might képességeinek a megnevezése és annak ereje között ? (pl.: Texas , Detroit smash stb...)
Nekem elégé fura hogy Az amerikai városok neveit használja.
Államok azok, nem városok. Szerintem azzal lehet összefüggésben, hogy OFA ereje az több ember közös munkája és a végső cél a legerősebb gonosz, AFO legyőzése, egy utalás arra, amikor a 13 gyarmat összefogott és függetlenné vált.
Tényleg csak mangásoknak. Én szóltam.
Az a támadás, amivel végül legyőzte AFO-t a United States of Smash volt.
Ha csak animés vagy, akkor ezt most szépen lelőtted magadnak (tudtam, hogy nem fogod kibírni). Vigasztaljon, hogy néhány hét múlva látni fogod.
És válaszoltam is rá igaz később Van különbség a smash-ek között nem mindegyiknek ugyanaz a hatása.
Visszatérve a heti rész is nagyon jól sikerült Deku ugye elég rendesen lerendezte magát így harcolni már nem nagyon fog. De az nagyon megható volt mikor a kissrác elérzékenyült. Ahogyan állunk talán Aizawa fogja megmenteni a napot.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Az új rész is jó volt. Mondjuk volt egy kis előző rész recap, de belefért.
4 gonosztevő kiütve, maradt 6 ?
Végre a B osztályosokra is több idő jut.
Dark Shadow!!!
Nekem eddig úgy is az hagyott egy kis mellékízt a számban hogy a B-sek hanyagolva vannak. Viszont most kettejük legalább tényleg tudott mutatni valamit. Jó volt nézni, és remélem a többiek mellett a többi B-s is villoghat majd a későbbiekben.
Amúgy a Kiscicák ennyit tudnak? már bocs a felvetésért a telepátia nagyon hasznos egy harcban de azért nem teljesítettek látványosan sőt. És ez az a pont amikor előjön az, hogy amit Stain mondd nem feltétlen baromság. Oké módszerben nem értek egyet vele, de mégis. Az előző részek alapján teljesen átjön hogy egyesek csak azért hősök mert suliba jártak, illetve néhány piti tolvajt elkaptak. Majdnem hogy az A és B osztály tanulói jobban teljesítenek nyomás alatt.
Stainnek max annyiba volt igaza hogy visszakéne állítani az önkéntes hősöket akik nem pénzért és hírnévért dolgoznak, de a másik száll hogy biztos hogy ezek a kis hősök is sok emberi életet mentettek meg, vagy aszisztáltak egy másik hősnek, ezt is figyelembe kell venni, +katasztrófáknál is sokat segít ha van egy normál kis hős,
Az UA meg a legjobb hősképző, gondolom vannak más hősképzők is de innen jöttek a nagy hősök, szóval részben elvárható a jövö legjobbaitól hogy már most villogjanak,
Bakugora leszek még kíváncsi mit alkot, azért ez még nem game over.
War doesn't determine who's right. Only who's left.
Pedig Stain-nek teljesen igaza volt. A módszerei olyanok voltak amilyenek, de szép szavakkal semmire se lehet menni a mai világban se. Valakinek cselekedni is kell. Ő ebben hitt és cselekedett.