Ha jobban megedzi alatt azt érted, hogy úgy kigyúrja magát mint All Might, akkor igen, de ezzel a testalkattal soha nem fog olyan erőset ütni mint All Might ugyanakkora %-on.
Boku no Hero Academia anime (Tilos a spoiler!)
All Might fokpzatosan gyengül,mert Izuku birtokolja már a One for All-t. Az hogy adott százalékon A.M. mindig erösebben üssön mint M. Kizártnak tartom. Mert ahogy felvezették,meg bemutatták az eröt,én ugy képzelem,hogy minden tulajdonos "cserénél" fejlődik, mutálódik a képesség. Ez által erősebb is lesz. Plussz a testi határon kívül vagy egy szpihés határa is a képességnek,Noumu ellen A.M valami 200 százalékps meg annál is erösebb smash-eket ütött,és amikor majd ezt is sikerül Izukunak elsajátítani lesz igazi nagy hős.
Én úgy értelmeztem a képességét hogy minden tulajdonosváltáskor nő az ereje azáltal hogy az átadott erőhöz hozzáadódik az új tulaj ereje.
Tehát Midoriya minél erősebb lesz annál erősebb lesz a 100%-a is.
Arról nem is beszélve hogy All Might szerint a One for All fokozatosan adódik át. Tehát Midoriya minél jobban elsajátítja annál erősebb lesz benne az átadott OfA és AM-ban meg annál gyengébb.
Tehát Midoriya 100%-a folyamatosan nő egyrészt a saját testi fejlődésével illetve ennek hatására a benne levő OfA nagysága is
Szerintem míg életben van nincs olyan, hogy teljesen átmenne Dekuba a képessége. De ha egyszer meghal az majd ott jelenthet Dekunak esetleg egy powerupot.
Viszont All Might sosem mondta, hogy gyengülne Deku miatt. Az a gond, hogy van a sérülése meg ez a limit. Mindig túlerőlteti magát.
http://naruto-kun...emia/005/6
Itt mondja hogy míg Deku "lángja" (ereje) folyamatosan nőni fog míg egyre jobban megtanulja használni addig az ő lángja csökkenni fog és mire Deku-ban teljesen kikristályosodik az ereje addigra belőle el fog tűnni. De én is esélyesnek tartom hogy előbb meg fog halni.
OFA két quirk fúziójából jött létre. Egy quirk ami képes saját magát átruházni másra és egy quirk ami erőt tud felhalmozni. Szóval nem a már felhalmozott erőt adja át, hanem a képességet, hogy fel tudja halmozni az erőt a már felhalmozott erővel együtt. Szóval minden utód továbbfejleszti egy kicsit mielőtt átadja a következő utódnak. Dekunak viszont előbb el kell sajátítania a 100%-ot mielőtt tovább tudná fejleszteni. Úgyhogy pontosítanám az előző kijelentésemet. Amíg nem sajátítja el teljesen OFA-t addig nem üthet olyan erőset mint All Might ugyanakkora %-on. Utána, hogy mennyire fejleszti tovább, az már csak rajta múlik. De jelenleg Deku 100%-a az All Might sérülés előtti 100%-a és egy ütés esetében a testsúly is bejáttszik és azért elég jelentős különbség van kettejük között.
Azt az oldalt lehet képletesen is érteni. All Might átadta az erejét Dekunak aki akkor még csak egy apró lángot kapott, de ahogy fejlődik és jobban megtanulja használni egyre erősebb lesz. Illetve arra utal, hogy All Might a sérülése miatt is egyre gyengül és meghal.
De abban egyetértek, hogy Deku amig nem gyúrja ki magát rendesen addig gyengébb az ütése mint All Might-nak akkor.
Jó volt a rész, szerintem felesleges sokat írni az okáról, úgyis tudja mindenki.
Én valahogy úgy képzeltem el a két ütés erejét, hogy az első 100%-os ütésben Deku felhasználta a "saját" erejének 100%-át. A másodiknál pedig igazán kihasználta a képességet, és úgymond az elődök erejét is használta, innen jöhetett a 1 000 000%-os ütés. Bár alátámasztani nem tudom semmivel, csak ez jutott eszembe a látottakról... Egyébként a mangát nem olvasom.
A testsúly elvileg számít egy ütésnél (bár néhány animében ez sem érvényes...), szóval szerintem is sokkal erősebbet tudott ütni All Might, de hogy a képesség átadás pontosan hogyan működik... Szerintem lehetséges az, hogy All Might úgy gyengül, ahogy Deku erősödik, csak nem akarta elárulni. Ha egyszerre többen tudnák teljesen birtokolni a képességet, akkor több személynek is átadhatná. Viszont, ha meg átadta volna teljesen, akkor ő nem lenne képes használni, és nem lenne ilyen erős.
2. bekezdésedhez
Deku-nak átlag emberi ereje van és még az se nagy. Annak a 100%-a semmi.
A One for All pedig egy az egyben az elődök ereje.
A definíciód szerinti 100% ebben az esetben a OfA nélküli teljes erejű ütése amit vicc lenne ilyen helyzetben megpróbálnia és nem is jelentek volna meg a Smash jelei a karján. Illetve el se tört volna a karja.
Viszont a 3. bekezdéseddel teljesen egyetértek ezt próbáltam elmagyarázni fentebb csak nem sikerült ilyen szépen
Nos, ebben igazad van, ezért raktam oda az idézőjeleket. Nem tudtam, hogyan kéne leírnom. Mindenesetre az biztos, hogy azzal az ütéssel még jobban kihasználta a OfA-t. Azok a képkockák (20:21-től) azt juttatták eszembe, hogy "mélyről" vagy "távolról" kapta azt az erőt, akkor használta igazán az elődei erejét. Amit általában használ, az meg lehet, hogy az az erő, amit All Might-tól kapott? (ami végülis már a sajátja...). Talán kicsit kusza, de valami ilyesmire gondoltam.
Bővítve: Miután kicsit átgondoltam, képletesen leírom, ami eszembe jutott.
Egy személy átadja az erejét a másiknak, de az csak 90%-ot tud használni, nem sajátítja el teljesen, viszont hozzáadódik a saját ereje. Itt elment 10%, de több jött hozzá, mivel a saját ereje is hozzáadódott. Ez aztán így megy a többiekkel is... De valamilyen módon Dekunak (véletlenül) sikerül felhasználni az összes eddig összegyűjtött erőt (az elveszett 10%-okat), ami ugye nem kicsivel több. Azt nem írtam, hogy más erre nem képes...
Én inkább azt tartom valószínűleg amit most az elején írtál. Hogy abban a pillanatban felszabadult benne még erő.
Azaz a OfA (a hozzáállása és a hősies viselkedése hatására) még jobban kikristályosodott és így még több erő került át All Might-ból belé.
Más szóval a harc eleji 100%-a gyengébb volt mint a harc utáni (felgyógyulva persze) 100%-a lesz.
Ennyire azért nem kell túl gondolni a dolgot
A harc eleji első 100%-os ütése úgymond egy "normál" ütés volt.
A harc végi ütése pedig mivel el tört a karja gyengébbnek kellett volna lennie, de ott sokkal nagyobb volt az érzelmi töltett meg az adreralin. Szóval az egyfajta akkor is lefoglak győzni ha belehalok féle sokkal feltüzeltebb ütés volt ezt jelenti a Plus Ultra.
Amiről beszéltek arra semmi bizonyíték nincs. Amig nincs egy jelenet, hogy All Might akár utal is rá, hogy Deku miatt lett gyengébb addig nem. Egyszerűen csak számít az egy harc közben, hogy ki mennyire van feltüzelve és mennyire akar nyerni.
Ugrás a fórumra: |