Aki nem olvas mangát mint jómagam , annak ez a rész szerintem egy orgazmus volt mivel se nem tudunk belekötni abba hány oldalt dolgozott fel mivel fingunk sincs és abba se ,hogy mennyire volt mangahű az egész. Egyértelmű viszont ,hogy nem lehet ilyen egyszerű dacolni Kaidoval még Luffynak sem az ébredés nélkül de nekem nagyon nagyon tetszett még így is ezzel a plusz két ütéssel.
Nekem egyetlen dolog nem tetszett (mondjuk ez már egy sokszorosan visszatérő dolog): amikor Luffy megüti Kaidou-t a csapás után még 10 másodpercig lebeg a levegőben mielőtt becsapódna a földbe. W.T.F.?! Ezt már eljátszották Ceasar-al, Doffy-val, meg Big Mom-mal is. Miféle fizika ez? Ha a becsapódás pillanatában (amikor a legnagyobb az erőkifejtés) nem tudsz valakit visszaverni, akkor álló helyzetben esélytelen hogy még is felülkerekedj rajta.
Hát a mai rész... A stúdiónak sikerült ezúttal rekordot is döntenie, méghozzá a 8 lapos anime adaptációval. Volt pofájuk ahhoz, hogy 8 lapot voltak képesek meganimálni? Az 1 fejezet= 1 epizód koncepció is elég szánalmas, ennek ellenére a nagy felhypeolt epizódra nem voltak hajlandók annyi időt rá szánni, hogy legalább az a szerencsétlen 1 fejezetnyi tartalom benne legyen? Annyira el van húzva, hogy a rétes nyújtása labdába se rúg emelett.
Viszont ez még csak hab a tortán.
Mondjuk várható volt, hogy majd kiegészítésekkel próbálják kompenzálni az ürességet, és ezzel alapjáraton nem lenne gond, ha nem is lenne ennyire gyakran ellentmondásos a mangával szemben. Kezdjük ott, hogy már eleve rosszul volt tálalva az egész. Kaidout, aki atom részeg, megtámadja a nagyon dühös Luffy, akinek sikerül is megütnie őt, nem is egyszer, de az egésznek a lényege az volt, hogy mivel Kaidou részeg és így azt se tudja hirtelen, hogy mi történik körülötte (erről Law is említést tesz, pont ezért ajánlotta azt Luffynak, hogy meneküljenek, mire magához tér), Luffy ütései majd kijózanítsák. Legalábbis ez így volt a mangában.
Ezesetben meg elkezdenek harcolgatni Nem is akárhogyan... Kaidounak nehezére esett egy Elephant Gunt vissza verni, nekem ez úgy jött le, mintha nem lett volna elég ereje hozzá. Végül persze Kaidounak sikerült, azonban úgy adták ezt elő, mintha nehéz lenne ezt elérnie.
Nem is szaporítanám tovább a szót, ha mindezek után valakinek ez a módszer elnyeri a tetszését, annak is csak gratulálni tudok az erős ingerküszöbéhez.
Ez most felesleges hiszti volt részedről, sztem most kivételesen jobb lett ez a harc kisebb kiegészítésekkel, mint a mangában. Kaido meg kb holtrészeg, ezt az állapotot próbálja most kihasználni Luffy. Összegezve most az anime jobb lett enné la résznél, betöltötték a mangában lévő hiányzó darabokat.
Ez már kicsit reálisabb volt viszont ezt meg tulzásnak érzem ,hogy egy pofontól teljes K.O ,de így legalább lehet rájön ,hogy kevés még ide. Annyira jó volt látni ahogy Hawkins meg Jack megijedtek mikor Luffy püfölte Kaido-t . Én valahogy úgy gondolom Luffynak nem lenne akkora falat Jack mint ezelőtt például Katakuri. Lehet van aki szerint tévedek de valahogy már nem Yonko "commander" szinten látom Luffyt hanem egy picit feljebb.
Őszintén? Fogalmam nincs Szokatlanok ezek az effektek, néhány nem is tetszik, inkább Dragon Ballos stílusú, minthogy One Pieces. De valószínűleg a dühét jelezte, gondolom.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Én úgy gondoltam ,hogy Luffy nem fog már Jackkel harcolni inkább Zoro vagy Sanji? Ha azt mondod ,hogy majd meglátom arra merek gondolni ,hogy tévedek és igen is fognak. Számomra ez szomorú hír.
Nem, nem ez a helyzet. Megvan kötve a kezem a spoilerek miatt, tehát újra csak azt tudom elmondani, hogy majd meglátod Max. privátban leírhatom neked, de gondolom te sem szeretnél spoilereket kapni, szal mind1
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
A 917.részben sztem piszok jól megcsinálták az utalást, hogy milyen erős lehet Teach, így h már a rengésgyümit kitanulta, és akkor még a másik (vagy többi) gyümi erejét még nem is láttuk. Kaidot eltudom képzelni, hogy leveri, mert ellene a határtalan fizikum kell, de az ilyen ellenfelek ellen mint Teach, hát el se tudom képzelni mire mehet velük a gumi erejével.
Szerintem semmire, én Feketeszakáll ellen azt tudom elképzeli hogy hakival védekezik és azzal veri szét. Mert a gyümölcs képességét egyszerűen kikapcsolja a sötétség gyümölccsel. a rengéssel meg támad de azt hakival elvileg kivédheti, Luffy meg alapon is erős, harc közben meg biztos sikerül használnia néha a képességeit is. Ha meg g4be tud menni akkor meg már nem tudom kibírja e amit esetleg bekap véletlen Luffytól.
Nekem az "ébredés" jut még eszembe, amit Dolffy használt a Dressrosa végén, gumi esetében valami olyasmira gondolok h mindent, beleértve a tárgyakat is gumivá változtat és használhatja azokat is fegyvernek. Bár ezt Teach azzal a sötét gyümivel egy mozdulat alatt hatástalanítaná, szal marad a haki, de ahhoz elég erős haki kell.
Amikor Ace ellen harcolt akkor szimplán odahúzta, ha jól emlékszem. Ezért valószínűleg Luffyt is odahúzná és paff lenne neki mert egyből kapna egy hakis pofont. XD
Sőt Impel Downban Luffyt is odaszippantotta, aztán földhöz vágta.
A kérdés inkább az, maga Feketeszakáll képes e hakit használni, bár a jelleme miatt nem gondolnám, meg eddig nem utalt rá semmi, vagy igen?
Az a legkeményebb ha még a király akarata sincsen Teachnek.
Ace vs BB küzdelmével az a baj ,hogy csak az elejét láttuk , és a végeredményt tudtuk meg .
Teach szinte 100%,hogy haki használó, hisz amikor Luffy megütötte ,akkor említette a haki ütését .
Ha valaki látja haki támadást, akkor az képes a hakira.
Azonban Ace ellen nem a haki volt a gond, hanem képessége. Amikor Teach megölte társát a gyümiért, és Ace és BB összecsapás között 1-2hónap telt el .
Ace volt az első tesztelője a gyümi erőnek, amit a harc alatt mi is láttuk .
Sok ? a harcnál , hisz az elején egyenlően küzdöttek. Ezen kívül BB igyekezett az ő oldalára állitani, ami szintén befolyásolta a harcot az elején .