Megfigyelést? Hol történik erre utalás?
One Piece manga
Nekem bejött a fejezet, mert vicces volt és jól nyomta az öreg.
DE hiányoznak a régi dolgok amikor az számitott ki milyen ügyesen használta a gyümölcsét. Most meg mindent a haki dönt el....
Ennyire egy semmit nem mondó fejezetet már megint.
Tehát a nagy szuper király Rayleigh mindent tanított neki csak ezt a haki fajtát nem és ezt egy 20 éve börtönben sínylődő krapektól kell megtanulnia Luffynak
Ez a 2 év edzés konkrétan most már tényleg az abszolút a 0-át jelenti. Szánalom az egész ív.
Most is számít, csak itt már annyival magasabb a színvonal hogy már többet számítanak az alap képességek.
Erre jó példa Shanks, neki nincs gyümi ereje mégsem marad el a gyümisek mellett, és valószínüleg a történet elején se volt ez másképp.
Még a grand line elején mondta is Alpacacinó gazdája,/nem emlékszem a nevére/
Hogy erre sok önhitt gyümölcshasználó leli halálát.
A Grand Line első felében elég a gyümi képessége. Az Új Világ viszont teljesen más szinten van. szóval muszáj a hakival kombinálni. szó nincs róla hogy a gyümi képességei elhanyagolhatóak lennének, csupán a haki legalább annyira fontos.
igaz az eleje egy kis chillel kezdődött Zoroékkal, de egy kis háttérinfót ebből is kaphattunk, ami teljesebbé teszi a képet.
Ahogy Law is mondta Beepoék nem árulták el őket, bár ő maga nem festett túl jól.
Luffy már jól használja a megfigyelés színét, és hozza az elvárhatót. az a "fuss jobbra, hajolj le, majd ugorj" reprezentálja a legjobban. Most már látszik hogy Queen sem becsüli le, csupán teszteli Luffyt. ahogy írtátok, valószínű hogy a terv nem változott és még mindig a csapatukba akarják szervezni.
Szerintem nem arról van szó hogy Rayleigh nem tanította meg rá, hiszen ez még miindig fegyverzet színe - Luffy is megerősíti. csupán el kell érned egy bizonyos szintet a fegyverzet hakinál, hogy tudd használni.
Ezek szerint zoro is fegyverzet színét használt akkor Mr 1. ellen, csak épp tudat alatt.
Nagypapi meg nem nagy dolgot vitt véghez, de Luffynak ez annál nagyobb segítség. Ami adott esetben segíthet G4ben Kaido ellen. Főhősünk gyorsan tanul és azért ezzel közelebb kerülne lényegesen Kaidohoz. Nem tudom hogy ennek ellenére mekkora a különbség, de hogy érdemlegesen kisebb az biztos. az is biztos hogy továbbra is Kaido az erősebb.
Zuki, azért mert képtelen vagy értelmezni az eddigieket, attól még nem az ív lesz szánalmas. Számtalanszor ki lett emelve, hogy a két éves edzés a haki alapvető módjait tanította, tehát egyfajta bevezető volt, ami megalapozza a további fejlődési lehetőségeket.
Hallottál már arról, hogy szerves fejlődés? Nyilván Rayleigh célja az volt, hogy a lehető legjobban megtanítsa az alapokat, tudva, hogy a magasabb szintek úgyis kemény harcok árán tanulhatóak meg. Nem véletlenül hagyta ott Luffyt 1,5 után, az pedig csak egy újabb rajongói projekció, hogy a 2 éves edzés valami mindenre kiterjedő, maximalista tréning volt. Lóf*szt.
Egyébként ahogy Ray beszélt olyanokról, akik képesek a jövőbe látni, ugyanúgy megmutatta azt is, hogy létezik a fegyverzetnek egy ilyen típusa, ami éppen elegendő egy Lufy szintű embernek, hogy a megfelelő időben kvázi a kisujjából előhozza. Ahogy Zoro mestere se tanította meg rá, hanem csak beszélt róla és Zoro elő is hozta, amikor kellett. De ott van például Usopp, akinél szintén előjött a megfigyelés, amikor kellett, nyilván mert van hozzá tehetsége.
Azt kéne végre látni, főleg Luffy esetében (de Zoro és Sanji is idetartozik, sőt bizonyos szempontból az egész Szalmakalapos csapat), hogy olyan szintű tehetségekről van szó, hogy a két éves edzés és főként az utána való harcok, illetve közben néhány kisebb segítség bőven elegendő ahhoz, hogy menet közben látszólag nagy fejlődést érjenek el. Valójában nem olyan nagy, egyszerűen már ott lappang bennük eleve, de kell valami plusz, ami kihozza.
Ha zseniális tehetség vagy és megfelelő alapozó edzést kaptál, akkor nyilvánvalóan nincs szükség arra, hogy minden technikát megtanítsanak neked, csak az idő megy vele, sőt ha az alapok nincsenek meg, amikre épülnek a további technikák, akkor elő se tudnád hozni magadból.
Szóval nincs itt logikai ellentmondás, legfeljebb rossz értelmezés.
Azért az szögezzük le, hogy azalatt a két év alatt nem tudhatott mindent megtanítani Rayleigh Luffynak. Mintha rémlene olyasmi, hogy említette volna, hogy a két év alatt csak az alapokat tudta megtanítani, ami hozzáteszem teljesen érthető és korrekt. Szerintem az lett volna seggből előrántott, ha most adná be Luffy, hogy képes lett volna erre és nem a G4 formák azok. Azért a jövőbelátás és a fegyverzet színének eme használata már eléggé harcdcore szint, szóval ez nem csak szimpla edzés által fejlődik, hanem éles harc alatt. Az oké, hogy viszonylag sokan rohangálnak hakival, de ezekkel a továbbfejlesztett verziókkal azért elég kevesen. Ezért is lepett meg, hogy az öreg képes a használatára. Tényleg nem akarom lenézni, de mint ahogy ezt a spoiler topicban is írtam engem az zavar, hogy Luffyéknál csak úgy bukkannak fel az erős egyének, míg Kaido legénysége eddig hagy maga után kívánnivalót. Igazából nekem most ez volt egy kicsit negatívum ebben a fejezetben.
Amúgy valószínűleg Germ66-nak igaza lesz és Kamazo tényleg nem Denjiro. Ha ő lenne, akkor Komurasaki felismerte volna, oké, hogy a feje be volt kötve, de ettől még ráismerhetett volna. Azt viszont sejtettem, hogy Kawamatsu vigyázott egy darabig rá, hiszen ha jól emlékszem csak ők ketten tűntek el az időugrás után. Az viszont meglepett, hogy Inu és Neko benne van a 9 között.
A szövetségesek elfogása tetszett, de remélem nem lesz komolytalan. Amúgy bukott az ötlet és nem kerültek Luffyhoz, szóval valakinek ki kell őket szabadítani majd.
A börtönös rész elment, csak Hyou zavart egy kicsit, nagyon meglepett, hogy ilyen nagyágyú az öreg. Alpacamannek meg nem jutott komoly szerep, mint az április elsejei trollkodásban.
Ettől még nem feltétlenül nagyágyú az öreg (már). Ahogy Sentomaru sem. És ahogy Zoro sem volt az Alabastakor. Valószínűleg a nagypapi támadását egy komolyabb ellenfél meg se érezte volna. Attól, hogy tudod használni, még nem feltétlenül hatékony és erős is egyben. Skypieán a kislánynak különleges hakija volt, még se egy nagyágyú. Vagy nem tudom, de az eddigiek alapján nekem nem úgy tűnik, hogy az alap fegyverzetnek el kell érnie egy nagyon magas szintet és csak akkor jön elő ez az új, legalábbis Zoro példája nem ezt mutatja, bár erről kevés az infónk, lehet ott kicsit másról van szó.
kristofkristof
Miért lepett meg hogy ilyesmire képes az öreg?
Pár hete már tudjuk hogy ő volt 20 éve az alvilág feje vagyis Kyoushiro elődje.
Oké hogy durván megöregedett és összement illetve az ereje is megcsappant biztos de attól a képességei még megvannak.
Ezt azért nem hasonlítanám ahhoz a két esethez, mert oké, hogy valakinek hamar előjön a hakija és az nem kiforrott az egy dolog. De nekem az esett le, hogy ehhez a technikához, amit most Luffy megakar tanulni, marha nagy állóképesség kell, akarat és kitartás. Szóval ezért tekintem más esetnek, mert ez szerintem nem olyan, minthogy Zoronak elsőnek megjelenik a hakija vagy valakinek különleges hakija van, ehhez szerintem azért kell meló rendesen, meg megkockáztatom, hogy sok haki használó ezt elő se tudná hozni. Egyrészt emiatt lepett meg, másrészt mikor lekerült róla a bilincs eléggé úgy tűnt, mint aki be van fosva és úgy beszélt, hogy Luffy terhére lenne. Mondjuk erre pont lehet mondani, hogy csak megjátszotta magát az öreg. Tényleg nem akarom lenézni az öreget, lehet, hogy csak én gondolom túl ritkának és kitűnőnek ezt a képességet, aztán ezért lepett meg ennyire. Csak például eddig Édességparancsnokoktól és Jacktől sem láttunk ilyen technikát, ezért is gondoltam olyan nagy hypenak ezt az egészet. Bár az igaz, hogy börtön ide vagy oda, attól még megmaradnak a képességei, meg, hogy azok között is sok különbség van akik ezt használják, na mindegy nem ragozom túl, erre nem számítottam. Majd a történet előrehaladtával meglátjuk mit hoz ki belőle Oda. De akkor lehet csak arról van szó, hogy én gondolom ezt a képességet annyira kirívónak.
Viszont Kawamatsu feltűnését már nagyon várom, Hiyori visszaemlékezéséből ritka őrült egy csávó lehet, meg ugye kétségtelenül legalább olyan penge, mint Shutenmaru.
Valszeg a 3 admirális is ezt használta,mikor kivédték WB támadását.
https://www.youtu...-hiIPHAjf0
Egyébként jó kis fejezet volt,bár én azt hittem,hogy végre betoppan Big Mom és a többiek.Jó fajta képesség a fegyverzetnek ez a másik fajtája,bár nem hiszem,hogy jelentősen megváltoztatja Luffy esélyeinek számát Kaidouval szemben,de már haladás.
Szerintem nem olyan furcsa hogy az öregnek van egy erős technikája amivel együtt annó leverték Kaidou erős emberei. Főleg ha ugyanaz a technika mint amivel át lehet vágni dolgokat, mert wanon sokat tudhatnak a vágásról.
Ha meg ezt Luffy meg tudja tanulni, akkor már csak az a kérdés, elég nyugodt tud e maradni harc közben hogy ne legyen ki ütve mielőtt esetleg átvágja Kaidou védelmét.
Na most hogy elolvastam értem hogy Hyou ugyanazt mondta mint Zoro mestere de ebből az a következtetés hogy Zoro Haki-t használt Alabasta-ban és használ azóta folyamatosan kissé erősnek tűnik még mindig.
Elvégre akkor nem lett volna esélytelen a Logia használókkal szemben
Ugrás a fórumra: |