3vs1 sajnos nem hiszem, hogy lesz Tudod általános shounen szabály. A nagy harcokat 1v1-be nyomjuk. De érdekes lesz látni mi lesz ezzel a sorozattal mi lesz belőle akár 2 év múlva is.
Boku no Hero Academia anime (Tilos a spoiler!)
Jaeger írta:
részben is elmondták, hogy a tanárok csak szórakoztak velük direkt adnak esélyt nekik a győzelemre a vizsgán.
.
Jaeger írta:
Stein úgymond csak mellékharc volt. Az igazi harc amikor a főhős egyedül marad vagy megakarják ölni. Stein mind hármukat megölhette volna játszi könnyedséggel mégse tette.
stein teljesen gonosz volt, hiszen hösöket ölt. Csak ö az elveit betartotta azokat életben hagyta akik az Ö mércéje szerint is az igazi hösök táborát képezték. nem véletlen monda avégén hogy ö csak All Might-nak hagyja hogy megölje. mert számára is mint gonosztevö az elvei alapján All Might a legnagyobb hös,s egyfajta megtiszteltetés lenne ha ö végezne vele. valamilyen szintig eljutottam a mangában. s higgyetek nekem a sztori semmit nem romlik. az alkotó igazán igényes e téren, rég találkoztam már ilyen shounen mangával ami ennyire elragadott.
Stain vagy Stein?
Visszatérve Stainhez.Félig meddig igaza van. Emlékszel még arra,hogy Deku hol edzett?
3.rész.Idézem All mightot:
Mai hősök csak a mutatós problémákat oldják meg.Viszont,a hősi munkák önkéntes alapon kezdődtek eredetileg.
Hmm értem,köszi a választ+Spoiler topicnál^^.
Szerk:
Eddig senki sem említette,de a 2.évadban volt 1érdekes megjegyzés és ideje lesz megosztanom:
http://indavideo....pid=353630
Szép és jó 2 fő képesség története,de inkább ez a mondat keltette fel a figyelmemet:
Ha a szuperképességek nem jelentek volna meg,akkor az emberiség ma már csillagközi nyaralásra mehetne
Nagy- nagy szeretettel üdvözlöm minden kedves fórumozótársamat! Tegnap fejeztem be a Boku no Hero Academia 2.évadát,és úgy gondoltam,eme kiváló anime megérdemli,hogy részletesen kifejtsem róla a gondolataimat,mielőtt nekiugranék a mangájának.Pontokban fejteném ki, hogy mik azok az elemek,amelyek számomra kiemelik a szokásos, általam már rongyosra unt tucat-shounenek közül (...khöm... Fairy Tail... khöm), és katapultálták a legnagyobb kedvenceim szűk körébe.
1.a nagybetűs JÓ és ROSSZ ,és annak szimbólumai. Mindkét oldalon megismertünk (és, feltehetőleg még meg is fogunk) számtalan érdekes ,sokszínű,kidolgozott karaktert,de imádom,hogy mindkét oldalnak megvan a maga szimbóluma,kvázi a JÓ és a ROSSZ esszenciája, minden tulajdonsága összesűrítve egyetlen személybe: All Mightba, és All for One-ba. Ha az ő párharcukról szólna a történet,az is király lenne,de az a döntés,hogy a sztori kezdetekor mindketten már túl vannak a csúcson,súlyosan sérültek,és egy méltó utódot keresnek maguk után, két tapasztalatlan,de- a saját szemszögükből- , ígéretes fiatal képében,egyengetik a pályafutásukat, fejlődésüket... bármikor is fog bekövetkezni kettejük végső harca,ha azt továbbra is ilyen bravúrosan építik fel,akkor az egy olyan katartikus pillanat lesz, hogy már előre sírok a gyönyörtől.
2.Oké, hogy a történet két atyaúristene kiválasztja magának az ideális utódokat,de ,ha az olvasó nem ért egyet a döntésünket,megette a fene az egészet. Na, ez itt nagyon nem így van!
- első blikkre Todoroki vagy Bakugo sokkal jobb főszereplő alapanyagnak tűnik,mint Deku: erejük,elszántságuk,hátterük sokkal komolyabb,érdekesebb,mint Dekué. Midoriya csak egy egyszerű srác, nincs olyan tragikus családi háttere, mint Todorokinak, és Bakugo fanatikus,mindent elsöprő győzni akarása sincs meg benne. Ő csak egy egyszerű srác, aki embereket akar menteni. Pont. Ennyi. Semmi több. Mikor Bakugo, egy nála sokkal erősebb srác belepottyant a patakba, és nevetve felállt, Midoriya pedig ott állt előtte,segítségre nyújtott kézzel, holott semmi szükség nem volt rá. Semmi racionális indok.Ösztön. Másokon segíteni. Ez teszi a Hőst, nem az ereje (persze az is fontos).
- vele szemben pedig ott van Shigaraki Tomura, a megtestesült téboly, a célját nélkülöző,egyszerű pusztítási vágy.Róla, háttértörténete ismerete nélkül többet nem tudok írni, de az eddig látottak alapján az, hogy a kvázi főgonosz egy nyafogó, elkényesztetett kölyök, aki mindig, ha a dolgok nem a kedve szerint alakulnak, dúl-fúl,mint egy 5 éves kisgyerek, de közben olyan vérfagyasztó aura lengi körül (a külsejéről nem is beszélve,na ILYET tényleg nem minden nap lát az ember),hogy még a monitoron is átüt. És, azok a fejek,amiket az utolsó epizódban vágott, te jó ég...
3.a Hősgyilkos történetszála. Mindig szeretem, ha egy történetben nem csak 2 oldal van: jó és rossz, azt csókolom! Mert,őszintén: bárki mondhatja azt róla,hogy helyes, amit tesz? Az olyan rendes fickók, mint Ida tesójának a megnyomorítása? Ugye,hogy nem! De,akkor mondhatjuk,hogy az elvei rosszak? Az,hogy a hősnek az erejét mások megvédésére kell használnia,nem önös célokra,pénzre,hírnévre,csillogásra? Hisz ez gyakorlatilag Midoriya, a főhős leírása.Hihetetlenül komplex,ellentmondásos karakter,aki a 17.rész végén olyan epikus, hősies jelenetet kapott,amilyet sok shounen-főhős megirigyelhetne, nemhogy egy negatív(?) karakter. És az sokat elmond az anime színvonaláról,hogy számomra még így sem ez a legepikusabb pillanata,hanem...
4....Aizawa-sensei,amikor megmentette Tsuyu életét az első évadban. Most had ne írjam le,mennyire volt istenkirály az a karakterpillanat,mert arra szavakat amúgy sem találok,csak annyit,hogy nálam minden idők egyik leghősiesebb pillanata
5.a Mellékszereplők. Aizawa, All Might,Tsuyu,Todoroki,Ochaco,Mina,Kaminari,Kyoka,Mineta(annak a gyereknek minden mozdulatától kiköpöm a tüdőmet a röhögéstől)... Gyakorlatilag az összes szereplőről oldalakat írhatnék,miért szeretem,és lehet,hogy meg is teszem,de nem most,mert a szövegelésem terjedelme már így is több a soknál. Elég legyen annyi,hogy, ha a mangaka holnap kitalálná, hogy dobja All for One-t,Tomurát,az összes gonoszt,mindenki békében él, és csak azt néznénk,hogy az 1-A diákjai és tanáraik ökörködnek 500 fejezeten keresztül...simán jöhetne! (persze,azért ne dobják szegény Tomurát).
Szófosásomat végül azzal zárnám, amivel kezdenem kellet volna: köszönöm a fordítóknak a minőségi,igényes munkájukat!
Ugrás a fórumra: |