Nekem is volt/van egy hasonló elméletem de azért nem írtam még le mert mint a tiéd úgy az enyémből is hiányzik egy fontos tényező amiről semmit se tudunk még és az a Rocks és az egykori vezére.
Ezekről semmit se tudunk de valahogy kapcsolódni fogunk hozzájuk.
AFR írta:
Csak a kedvedért hogy biztos legyek benne újraolvastam a Zoro vs Daz harcot.
Semmiben se hasonlít a Luffy vs Katakuri harchoz.
Luffy-t Katakuri végig alázta.
Ez nem így volt Zoro vs Daz harcban.
Bár Zoro nem tudta megvágni az elején Daz-t de a harcot nem uralta Daz.
Kiegyenlített volt. Sőt Daz többször még védekezni se tudott.
Zoro összvissz két találatot kapott.
1. Nem is igen nevezhető találatnak mert hárította de az ütés ereje nekicsapta egy épületnek és megsérült.
2. Amikor bekapta a fúrót. Amit Daz ki is használt és szétkapta.
A lényeg hogy a két szitu és harc kicsit se hasonlít.
Dehogynem. Luffy és Zoro is gyengébbként kezdte a harcot, mint az ellenfél, aki aztán kihajtotta belőlük azt a pluszt, ez estben a hakit + Zoronál az acél elvágását is, aminek segítségével végén felül tudtak kerekedni rajta. Mindketten erősebben jöttek ki belőle mentálisan és fizikailag is, mint korábban voltak. Még a szerkezetük is hasonló annyiban, hogy a harc alatti flashbackek támogatják meg ezt a fejlődést + adták meg hozzá az alapot.
Ha már hasonlóság, akkor a Luffy vs. Lucci hasonlít még a Katakuris harcra, ott azonban Luffy már a kezdetek kezdetén erősebb volt mint Lucci, még ha csak leheletnyivel is, plusz ott a mentalitásnak annyiban kevesebb szerepe volt, hogy Luccinak volt olyan erős az elhatározása, mint Luffyé.
Szerkesztette: Sabaku - 2019.02.12. 13:13
Elolvastad amit írtam?
Zoro és Daz egyenrangú volt a harcban. Sőt kicsit néha Zoro tűnt jobbnak.
Daz-nak összvissz annyi előnye volt hogy Zoro nem tudta megvágni.
Hol volt benne alázás?
Mint írtam Daz csak kétszer tudta eltalálni Zoro-t.
(És mielőtt azzal jönnél nem nem vagyok Zoro-fan)
A Luffy vs Lucci-nak meg semmi köze a Luffy vs Katakuri-hoz. Csak annyiban hasonlítanak hogy mindkettőben vannak hülyeségek és emiatt bénák lettek a harcok.
A Lucci vs Luffy harc hasonlít a Katakurisra?
Egy animét nézünk?
Enies Lobbyn Luffy és Lucci közel egy szinten álltak,míg Katakuri a snake-man megjelenéséig a pokol legmélyebb bugyráig alázta Luffyt.Végig ő vezette a harcot és a snake-man volt csak elég luffynak,hogy tartsa vele az iramot.(szerintem luffy azóta sem erősebb nála).Ráadásul Luffy a Luccival vívott harc legelején is képes volt már nem is egyszer megütni őt.
Tehát,szerintem egy kicsit sem hasonlít a Katakuri vs Luffy harcra.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Szerintem meg Luffy az erősebb.
Ennek oka hogy Luffy végig állta a sarat, Katakuri csak addig tűnt erősebbnek amíg fel nem vette a ritmust.
Ha nem lett volna a jövőbe látós előnye már rég szétcsapta volna, csak nézzük meg mennyivel többet kapott Luffy a harc alatt, Katakurri gyakorlatilag annak töredékét kapta és mégis veszített a végén.
Tudjuk persze hogy eleinte Katakuri nem vette komolyan de ez az ő hülyesége volt.
Az meg hogy nem akarta kihasználni hogy beleavatkozott a harcba Flampe, az csak annyit mutat hogy Katakuri is egy becsületes harcos aki maga akarja megvívni a harcait.
Lehet csak egy buta gondolat, de én Katakurit simán el tudnám képzelni a szalmakalapos legénységben.
Nem,szerintem ezt csak azt bizonyítja,hogy Katakuri állóképessége nem épp a legjobb.A jövőbelátás nélkül is erősebb volt mint Luffy.Szinte mindenben jobb volt nála.(Gyorsaság,Fegyverzet színe,Megfigyelés színe,nyers erő,stb...)
Tehát Luffy csak egyetlen dologban tűnt ki mellette,mégpedig az állóképességben.
A Snake-mannek pont az lett volna a lényege,hogy az ütései olyan gyorsak legyenek,amit még a jövőbelátással sem lehet hárítani.De nem.Katakuri gyorsabb volt,de luffy tartotta vele az iramot.
(...)
Szerintem meg csak a megfigyelés színében, az ébredésben, és max a fegyverzet színében volt jobb Katakuri.
Ezt arra alapozom hogy amikor megzavarodott (mert meglátták evés közben) akkor már semmivel sem volt gyorsabb mint Luffy G4ben, ha nem nyugodott volna meg akkor előbb is veszített volna.
Zavarodott állapotban volt,ugyanis eddig még senki sem "nyitott rá így ajtót",s még a szakácsok is meglátták őt.Tehát nagyon felzaklatta ez a dolog.Igen,ez a lényeg,hogy nyugot állapotban nem képes használni a jövőbelátás.Kb.5 perces ámokfutás volt ez Luffy részéről,aztán visszanyerte a jövőbelátását,de jövőbelátás nélkül is képes lett volna felülkerekedni a Bound-manél,hiszen sokkal gyorsabb volt nála,s mint mondtam,Katakuri nyugtalansága végett volt képes Luffy beadni neki azt a 2-3 db ütést.(ráadásul a Musou Donutsal felülmúlhatta a Bound-mant).
(...)
Akkor azt mondod ha egy grafikonon nézünk minden képességet, akkor Luffy mindenben gyengébb volt mint Katakuri, kivéve az állóképesség.
Ami viszont annyival nagyobb volt hogy ha összeadjuk a képességeket akkor végül az nyert akinek jobb az átlaga tehát Luffy, mert végül ő nyerte a harcot.
Nem luffy érdeme az,hogy ő maradt végül talpon.Sőt,számomra ezt a csatát nem Luffy nyerte meg,hanem Katakuri vesztette el.
Idézem Gerigo szavait:Ahogy egyre jobban elhúzódott a harc onnantól Luffynak is egyre jobban állt a mérleg. Én úgy vélem a Luffy vs Katakuri harcot nem Luffy nyerte meg hanem Katakuri vesztette el. A csata elején és közepén végig ő irányított és képtelen volt befejezni a harcot pedig rengeteg támadása betalált de Luffy valahogy mégis megúszta.
Katakuri a csata bármelyik pontjánál megölhette volna őt,de nem tette.És igen,Luffy kb.mindenben gyengébb volt mint Katakuri,kivéve az állóképességben.Mivel a csata végéig ő írányított és szinte az összes támadása betalált,de azzal már nem számolt,hogy Luffynak kutyaerős az akarata és az állóképessége is.
(...)
Szerintem is ez a lényeg, Katakuri veszített, mert képtelen volt megnyerni a harcot és leverni Luffyt annak ellenére hogy a csata nagy részében ő irányitott és folyamat verte.
Igen, feltételes módban megölhette volna, de végül képtelen volt rá.
Azt viszont nem mondhatjuk hogy nem Luffy érdeme hogy annak ellenére amit kapott mindig talpra állt, mert szerintem igen.
Katakuri a harc elejét elbohóckodta mert nem gondolta hogy Luffy a közelébe érhet, tehát messze nem is adott bele mindent, csak saját magának köszönheti hogy vesztett. Ha az elejétől kezdve komoly ellenfélként kezelte volna, akkor minden bizonnyal nem Luffy maradt volna talpona végén.
Ugyan ezt írtam én is ha visszaolvasol, a különbség hogy másként látjuk.
Nem az a legény, aki üt, hanem aki állja.
Na meg amíg nem vette komolyan addig is elég rendesen szétcsapta luffyt, aztán amikor elkezdte komolyan venni akkor sem bírt felül kerekedni rajta, pedig több előnnyel is rendelkezett.
Ezért nem tudom azt mondani hogy nem Luffy nyert, mert végül is harc közben felülkerekedett az erősebb ellenfélen.
Én mindkettőben látok igazságot.
Abban is hogy Luffy érdeme és abban is hogy nem Luffy győzte le Katakuri-t hanem Katakuri veszítette el a harcot.
De van egy 3. tényezője is az egyenletnek.
Szerintem Flampe győzte le Katakuri-t.
Elsőre hülyén hangozhat de ha belegondoltok van benne valami.
Ha Flampe nem lép közbe akkor a felállás egy határán levő Luffy és egy Katakuri aki még alig sérült valamit.
Szerintem ha így folytatják akkor Luffy idővel veszített volna.
A Snakeman csak épphogy ki tudta ütni Katakuri-t ami azt jelenti hogyha Flampe nem lép közbe és miatta Katakuri nem sebzi meg Luffy-t akkor önmagát se sebezte volna meg.
Anélkül a sérülés nélkül pedig a Snakeman kevés lett volna.
Szóval a meglátásom szerint még Katakuri ostobaságai ellenére is csak Flampe segítsége miatt veszített.