A láthatatlanság akkor sem vonhat le semmit Sanji értékéből, mert világosan megmondta thriller barkon hogy csak egyetlen gyümölcsöt enne meg és az a láthatatlanság gyümölcs. Ez még jobb is mert megmarad az úszás képessége.
Én akkor csalódtam kicsit Sanjiban amikor "feláldozta" magát a csapatért, pedig tudnia kellett volna hogy érte fognak menni, mert a Szalmakalaposoknál mindenki ugyanolyan fontos társ. De meg is bocsátottam neki amikor, megmentette a megtagadott családját.
Na meg nem emlékszem rá hogy valaha azt mondta volna hogy soha semmilyen eszközt nem fog használni, csak eddig nem volt mit.
A karaktereket meg mindenki a saját szemlélete alapján ítéli meg, ezért ne zavarjon senkit hogy én nem utáltam meg a karaktert.
Az egyetlen amit utálok hogy képtelen voltam megtanulni angolul, és tűkön ülve várom hogy olvashassam végre a fordított fejezetet.
Ezt értem, nem használ fegyvert, de ez most fegyver akkor? Még nem olvastam a 931 fejezetet, És eddig csak azt jelezték előre hogy láthatatlan lett meg max erősebbet rúg.
Ha a ruhában csak rúg akkor még mindig nincs ellene kifogásom.
Nem.
Minden ruhának van egy speciális képessége, mint pl a zöldnél az erő, kéknél villám(gyors) , de az összes ruha erősíti a felhasználó erejét és védelmét .Ezek a ruhák egyszere pajzsok és kardok .
Animében ezt megerősítették.
Sanji témához hamarosan csatlakozok + az új fejezethez,de előtte még a Fairy tail ,Boruto és a One piece animét pótolom.
Akkor véleményem szerint ez egy olyan eszköz ami Sanji saját fegyverét erősíti miközben védi, és megspórolja neki a repüléshez használt energiát, ráadásként pótolja a megevett láthatatlanság gyümölcsöt.
Akkor véleményem szerint ez egy olyan eszköz ami Sanji saját fegyverét erősíti miközben védi, és megspórolja neki a repüléshez használt energiát, ráadásként pótolja a megevett láthatatlanság gyümölcsöt.
Feketelábú a neve és ő a fekete bárány a családban. Szerintem várható volt, hogy a ruha fekete lesz.
Most hogy elolvastam magyarul a fejezetet.
Kiderült hogy a Sora képregényekben már akkor megvolt Sanji karaktere amikor Law gyerek volt.
Vagyis nem azért lett fekete a ruhája mert Feketelábú és ilyenre csinálta neki a családja.
Fura mód már gyerekként is ő volt az egyetlen aki nem a hajának megegyező színű rucit kapott (inkább csak készült neki).
Fura
A láthatatlanságot még értem. Ha beszélt az apjának róla mikor még az apja nem csalódott benne és ez a ruha készült.
Egyébként Sanji is úgy hivatkozik rá hogy próbáljuk ki mire képes ez a technológia.
Inkább nem is bosszantom magam rajta
Hiei írta:
Még egyszer leírom, hogy a láthatatlanság egy képesség, amivel Sanji nem rendelkezett.
Sanji karakterét többek között az tette egyedivé és különlegessé, hogy puszta testével harcolt minden fajta külső segítség vagy behatás nélkül, amit használt azt megtanulta és elsajátította.
Ez gyakorlatilag védjegyévé vált. Ezért is volt menő riválisa Zoronak, mert ha fejre álltak is a Zoro fanok igen is badass volt, hogy míg marimonak kard kell az ellenfelei leaprításához addig Sanjinak elég csak a lába még csak a kezét se használta.
Ezzel a ruhával gyakorlatilag egy karakter 20 éves felépítését dobta el Oda. Már alapból gusztustalan volt, hogy felveszi a Germa ruháját, de még az ember letüdőzte, mert viszonylag jó okot adtak rá. Bár nekem még ez is kicsit nevetséges, de legyen. Viszont, hogy egy karaktertől elvesznek valamit, amiért mindig is szerettem ráadásul ilyen ostobaságért az elég idegesítő.
Már Totlanden kiábrándultam Sanjiból, szóval igazából ez a hab a tortára. És még megspékelte azzal is, hogy gyakorlatilag biztossá tette a ruha használatát azzal, hogy Sanji átakarja alakíttatni.
Nektek ez lehet apróság, de az csak és kizárólag a ti szegénységi bizonyítványotok, mert vagy nem értitek értettétek a karakter valódi értékét vagy mert nincsenek elveitek.
És igen, én az ellenkezezőjét látom egyszerűen ledöbbent, hogy hogy képesek emberek ezt egy legyintéssel elintézni és olyanokat írogatni, hogy ez csak egy ruha.
Szerintem meg a te szegénységi bizonyítványod az, hogy Sanji karakterét a harcstílusával teszed egyelővé, amikor számtalanszor a pofánkba lett tolva, legutóbb WCI minden második panele alatt, hogy ő elsősorban nem harcos, hanem szakács. Az ő karakterét a jó szíve és együttérzése teszi azzá, ami, amikor az éhező Ginnek kaját ad, amikor nem haragtartó Puddinggal, vagy amikor hisz Violának. Amikor megvédi a cselédlányt a degenerált testvéreitől, amikor minden szenvedés ellenére is, amit okoztak neki, még így is meg akarta menteni a családját. Ez volt az egész WCI konklúziója, basszus. Nem véletlen fordult elő már számtalan ellenfelénél az, hogy félúton meggondolták magukat, amikor látták, milyen őszintén rendes ember Sanji. Emellett meg ő a legénység elsőszámú stratégája, aki végigszopatta Crocodile-t Alabastán, aki bezárta a kapukat Enies Lobbinál, aki felszállt Puffing Tomra Water 7-ben ahelyett, hogy mindenki máshoz hasonlóan mérgezett egérként rohangált volna, aki megsütötte a tortát, aki kimentette Namit Choppet és Brookot Zoun, aki szétcseszte Enel bárkáját, etc etc.
És ja, mindemellett még kurva jó harcos is, zárójelben.
Ennek ellenére nem érdekelné, ha a lábát el kéne dobnia, mert neki csak a keze, a főzés a fontos, és főztje volt az, amire Luffy is reflektált, amikor azt mondta, hogy Sanji nélkül nem lehet belőle Kalózkirály, és nem az ereje. A "monster trio" elnevezés meg a tipikus shounen erőmegszállott mentalitás miatt nagyon sokan benézik ezt, pedig az ő karaktere Luffyéval és Zoroéval ellentétben nem az erőről szól. Míg az előbbi kettő Kalózkirály(=legerősebb, legszabadabb) a másik meg a legjobb karforgató(ez magáért beszél lel) akar lenni, ergo olyan céljaik vannak, amikhez a harc maga elengedhetetlen, Sanji karakterénél ez mellékes. Ő főzni akar, megtalálni az All Bluet, és mindemellett mellékesen harcol, mint Franky vagy Nami, csak náluk nyilván sokkal jobb benne. Ez jellemző egyébként a legénység nagy részére, Luffy és Zoro inkább a kivétel, nem a szabály, nem véletlen ők ketten azok, akik általában tényleg a harc kedvéért harcolnak, nem azért, mert éppen kell. Na, az ő erejüket alapvetően megváltoztatni tényleg a karakterük egy része ellen való lenne(mert ők is sokkal többek ám ennél), de Sanjira rádobni ezt a maskarát kb. olyan, mintha Nami Zeusza, vagy ha Franky új segglézert kapna. Ő is olyan hobbikalóz, mint Zeff, ja, és már az is sokat elmond, hogy ezzel záródik az arc. De ja, persze, Sanji értéke csak annyi, hogy jó nagyot rúg, ennek most "vége", reeeeeeee : (((
Szemlélet kérdése, de szerintem Oda most a legjobb megoldást választotta, de mondhatnám úgyis akár, hogy a legkisebb rosszat. Lehet én vagyok most szűk látókörű, de én nekem nem lett volna erre jobb ötletem. Szvsz ez még mindig reálisabb, minthogy Sanji Okama harcstílust alkalmazzon, az inkább lett volna a karaktere megalázása. Továbbá ha démongyümölcs erőt kap, akkor meg ki lett volna herélve az egyik legjobb úszó. Ez a Germás megoldás inkább a kompromisszumról szól. Sanji eddig is gyors volt és tudott a levegőben harcolni, csupán arról van szó, hogy ezek a skillek kicsit fel lettek erősítve. Az eddigi ismereteink alapján a láthatatlanság az egyetlen, amiért Sanji nem küzdött meg, de az meg azért elfogadható, mert ez volt az egyik álma. Szerintem ettől nem változott gyökeresen semmi, a Germa az inkább, aki ezek nélkül a "kacatok" nélkül alig érne valamit, ez nem csorbítja ki a munkát. És félre értés ne essék nyilván akkor lenne teljes a kép, ha azért Sanji mutatna pár új dolgot, ergo nem merülne ki a power up ebben a ruhában. Mert ha tényleg így lesz akkor azért én is csalódott leszek. Igazából most először érzem úgy, hogy Punk Hazard óta Sanji nem a negatív irányba ment. Punk Hazard, Dressrosa és Tottoland. Mindegyik ív végén csalódott voltam Sanjiban, remélem ez a történetszál nem így fog végződni.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
Nem tudom feltűnt-e Sanji maga mondta, hogy nem használja a kezeit nemhogy fegyvert.
Ezt leszámítva igazad is lenne. Viszont a fegyver szó is elhangzott. Persze itt lehet jönni azzal, hogy ez nem fegyver csak a neve is raid suit. Szóval miről beszélünk?
És ha káromkodsz legalább csillagozd ki.
És még annyit, hogy nem tudom feltűnt-e de ebben a mangában már közel egy évtizede csak Luffy harcol. A többiek kapnak valami fodder szerencsétlenséget.
Szóval a k*rva jól harcolnak nekem elég korai megállapítás. Lévén, hogy fogalumk sincs milyen erősek. Sanji leégett ezek után már én is belátom Vergo ellen és Mingo is legyalázta.
Jah és ő volt az egyetlen, aki még Gyojin szigeten se volt képes 1v1et tolni. A time skip óta a karaktere egy kudarc. Megütötte a kapitányát a nagy stratégád inkább elment Mamához, mikor tudta, hogy utána mennek. CC még fel is ajánlotta, hogy intézzék el Begét. Lehet itt szépíteni a dolgot és nem vitatom el azt, amit leírtál, mert én pont azokért szerettem őt, amit felsoroltál, de a skip óta elviselhetetlen, mintha nem az lenne aki volt.
Ha fejre állsz is ez így van.
Dungeon ezt a gyerekes dislikeolást meg hagyd már abba. Azért, mert nem egyezik a véleményed a másikkal nem kell egyből rányomni. Ha ők nyomják lelkük rajta. Te attól még nem leszel kevesebb, mert x ember dislikeolt.
Érdemes lenne elolvasni angolul a mangában a "Sanji mondta, hogy nem használ fegyvert" részt...Itt jönnek ki a nem tükörfordítás miatti félreértések. Sanji nem azt mondta, hogy nem használ fegyvert.. "I won't ever use my hands, let alone handle a sharp tool.." Azaz nem használ éles eszközt. És a teljes kontextusban is az van, hogy csak a lábait és rúgásait használja...És ez a ruhával sem változott, ugyanúgy lábbal harcol. Szóval nem tudom, még mindig mi a probléma ezzel, abszolút nem mondott ellent magának, mivel a ruha sehol sem éles eszköz...
Nem tudom, hogy az angolban amiből mi fordítottuk, akkor hogyan szerepelt. Így erre nem tudok mit mondani, mivel a forrásaink koránt sem biztos, hogy megegyeznek.
A japán verzióban kell megnézni mi hangzott el a bubiban. Azok a részek tájékán álltunk át a Jaiminire, mert a streames változatban elég sok blődség került bele. És az ilyenek elkerülése végett szálltam be én is a mangába, mint lektor.
Ettől független, amennyiben tényleg ez hangzik el, akkor valóban nem mondta Sanji.
De nekem még akkor is elfogadhatatlan, hogy Sanjinak külső segítség kell, mikor annyi lehetősége lenne erősebbé válni.
Nem.Egész idáig türelmes voltam. DE elfogyott a türelmem .Nem elég, hogy az emberek nem tudnak olvasni és elemezni, de a normális megválaszolt kérdéseimre, amit nem csak kikeresettem, de még belinkelve nyomakodják dislikot, miközben semmit se tudnak mondani. Arról nem is beszélve, hogy félév után ugyanazt írják, amit én kaptam dislikot .Na ez, wtf barátom .
Sanji téma kapcsán most semleges vagyok .Egyszere van neked és nekik igazuk .
Mi a legnagyobb probléma Sanji karakterével ?Tele van ellentmondással .Nem azt csinálja, amit mond és Oda folyamatosan aláztatja karakterét .
Ha nem akart változtatni Sanji karakterében, akkor a fél Totland storyt törölni kelet volna.
DE nem, megtette azt a lépést, amit karakterfejlődésről beszélünk .Nem azt mondom, hogy álljon le szakácskodással vagy rúgja meg a nőket. Hanem 2 között kelet volna fejlődnie, ahol pervez még, de sokkal óvatosabb nőkkel (Mint pl Jiraya a Narutoból).Ezzel a húzzásal maradt volna a régi ,de ezzel együtt megérte végig szenvedi az új badass Sanjiért.
DE nem , inkább szarrá trollkodta és több 3.év + szenvedés helyett még tovább basztatja a karakterét .
Hála Oda baromságainak és trollkodásainak a fórum ketté szakat.
Miért adtam Sabaku dislikot? Azért, mert ezzel olcsó húzással teszi tönkre a karakterét. Oda.
Nem csak szakácskodásból áll egy karakter. Legjobb pl Nami, aki navigátor a csapatban és harcol .Ha Namival megy, akkor Sanjival miért nem tudja megtenni ? Azért, mert Sanji szétrollkodja és ezért lett elegem .
Sajnos Big Mom szorosan követi Sanjit, akit Totland megkelet volna ölni .De nem, inkább ez.
Akkor sem értek egyet veled. Ő vette a fáradságot és összeszedte a gondolatait ráadásul nem csupa blődséget hányt össze, hanem egy értelmesen érvekkel felépített hozzászólás volt. Az pedig egyáltalán nem az ő hibája, hogy a jelenlegi Sanji oda jutott ahova. De nem is érdekel, mert túltettem magam rajta, sőt itt végre Wanon volt egy pillanata, amikor a régi önmagára emlékeztetett.
Erre most kiherélik szegényt. Mert számomra ez olyan, mintha kiherélnék.
Sanji abból élt, amit Zeff megtanított neki, a többit maga sajátította el.
Ezt elvették tőle és pont.
De ezen is túl leszek csak idő kérdése. Viszont mikor itt azt írogatják, hogy lépjünk túl rajta az elég vicces, mikor ez az "aktuálpolitika" jelenleg.
Az pedig, hogy megosztja az embereket egy ilyen kaliberű dolog teljesen érthető.
És még annyi, hogy én meg se
nézem ki dislikeolta a hszemet, mert a véleményemet nem az fogja megváltoztatni. Hanem a Sabaku féle hszek. Csak szokná meg, hogy a káromkodást kicsillagozza. És nem azért, mert úgy nem lehet elolvasni, hanem mert látom, hogy vette a fáradtságot és jelezte, hogy én nem akarok káromkodni, de nem tudom finomabban kifejezni a véleményemet.
Az is elég vicces, hogy mostanában valamiért mindig én állok a rossz oldalon, de ez van egyszer fent egyszer lent.
Majd eljön az én időm isxD
Csak hogy tud nem mindenki azért dislikol mer nem olvassa végig a mondatokat vagy mert be áll sorba majomkodni ha én nyomok rá egy x-re azt azért teszem mert nem értek egyet valakivel ez nem azt jelenti hogy szerintem hülyeség amit ír mondjuk én Sanji-rol már egyszer leírtam a véleményem és engem nem zavar az új dizájn viszont ahogy látom szerencsétlen még egy jóidéig fog tüsszögni
Mondjuk nálam ez a Big Mom szituáció kezd rossz irányba menni nem tudom hogy Oda mit akar ebből kihozni de ha hirtelen jó kislány lesz és Luffy-ék mellé áll én meg marom magam én egy olyat néztem volna ki hogy hárman csapnak össze vagy Big Mom szövetséget köt Kaido-val nem pont egy amnézia sőt még az is lehetségesnek találtam hogy felbukna Feketeszakáll a poneglyphért és Robin-ért várjunk ha jól sejtem akkor Totto Land védtelen igaz de ez már mind spekuláció