Akkor elnéztem, de így utána nézve elvileg csak Pica tud hakit használni, Trebolnál sem láttam ennek jelét. Operának viszont elvileg kellene tudnia hakit használni, de javítsatok ki ha tévedek. Ezért is gondolom úgy, hogy Opera nyerne. Igaz Jinbe one shotolta Operát, de én úgy gondolom, hogy ez Trebol ellen is így történt volna.
Igazából nem nagyon tudott Oda mást csinálni. Ahol Doflamingo van jó esetben Cracker szint körül, Perospero-Daifuku szintű szörnyetegek csak nem lehettek Doflamingo emberei. Sok idő kellett, mire leesett miért lett olyan, amilyen a Doflamingo család. Nekem a mostani erőviszonyoknál teljesen érthető. Dressrosán sem lett volna szerintem másik két ember, aki elintézett volna két olyan kaliberű embert. Ugye Zoro ellenfele Pica, ha Trébol komolyabb kaliber lett volna Law nem nagyon tudta volna elintézni, így is nagy slamasztikában volt. Kyros sem nyert volna Diamante ellen, abban az esetben. (Jó most tudom ott volt Fujitora, Sabo is, de azt a harcot nem nekik kellett megvívni) Bár gondolom amiket írtál azokat nem csak a személyiségeikre gondoltad, hanem a képességeikre. Ha úgymond nem ilyen idegesítő személyeket rak Doflamingo csapatába Oda, a végeredmény ugyanaz, sokkal erősebbre nem igazán tehette volna őket.
Jon
Nem rég beszéltük hogy a vérdíjak nem egyenlők az erőszinttel.
Mostanában viszont egyre többször azzal érvelsz és itt is azokat írogatod.
Illetve Doffy-nak mivel ő a kapitány biztos nagyobb lenne a vérdíja mint Cracker-nek.
Vergo-val egyetértek ő kb Tamago és Oven között lehetett valahol.
Trebol nem volt Haki használó tehát ha Opera Logia akkor esélytelen ha Opera Paramecia akkor pedig hasonlóan használja a gyümijét mint Trebol tehát Trebol legnagyobb előnye a titka nem ér semmit. Ezen kívül meg csak egy öregember. Nem tudom elképzelni Opera vereségét. Te el tudod?
Brülée semmilyen közelharci tudást nem mutatott. A nélkül meg győzhet. A gyümije megnehezíti a dolgot de azzal ki tudja ütni Baby-t?
Diamante pedig semmilyen kardforgatási tudást nem mutatott Kyros ellen. Ő is főként a gyümölcsére támaszkodott.
Dellinger legyőzte Ideo-t vagy Bluegilly-t vagy mindkettőt.
Ahogy te fogalmaztál Jon (ha jól emlékszem te) pár hónapja a béka segge alattiak.
Van azért pár aki nem volt rossz (Baby 5, Gladius, Dellinger ha kisebb az arca és odafigyel) illetve aki egész jó fiatalon Lao G és Pika.
Vergo-val pedig meg voltam elégedve.
Abban nem teljesen értek egyet, hogy Vergo Tamago és Oven között van. Szerintem legfeljebb körülbelül Tamago. Ugye Doflamingo van Cracker körül jó esetben. Azt láthattuk, hogy Law kicsit messze volt Doflamingo legyőzésétől. Azt viszont tudhatjuk Punk Hazard óta, hogy Law erősebb, mint Vergo. Láthattuk, hogy miután Law visszakapta a szívét és ezáltal nem tudták mivel sakkban tartani, lenyomta Vergot, az a harc szerintem bizonyíték volt arra, hogy Lawnak erősebb a hakija. Ez alapján elvileg Vergo < Law < Doflamingo. Dressrosán Law nem tudta legyőzni Doflamingot, de most lényegtelen, tekintsük a legjobb esetet. Azt tudjuk, hogy Law valószínűleg most se nagyon van még parancsnoki szinten, szóval tegyük fel, hogy azért ilyen Perospero, Daifuku vagy Oven kaliberű személyekkel már el tud bánni. Ennek fényében lehetetlennek tartom, hogy Vergo partiban lenne ezekkel az emberekkel, szóval szerintem olyan Tamago körül van. Tudom, hogy nem vérdíj fémjelzi az erőt, de azért valamennyire lehet vele tapogatózni. Én olyan 400 milla körül tenném Vergot jó esetben. Az lehet, hogy ő volt a legerősebb Doflamingo tisztjei közül, de szerintem még mindig Picához van közelebb, mint Ovenékhez. Valahol Tamago vagy inkább Chinjao szinten lehet, de semmiképp sem olyan szörnyetegekéhez, mint Ovenék. Doflamingo valahol Perospero és Édességparancsnok között van, kizártnak tartom, hogy olyan kevés legyen a távolság Vergo és Doflamingo között. Próbáltam minden mozzanatot jól megindokolni, javítsatok ki, ha valahol tévedek, de nekem sehogy sem jön ki olyan magas szinten Vergo.
Azt hogy Vergo Tamago és Oven között van azt valahogy így értettem.
Vegyük Doffy erejét 10-es szintűnek.
Tamago erejét 1-es szintűnek.
Ebben az esetben Vergo 3-as, Oven 6-os.
Valahogy így értettem. Gondolom mondanom se kell hogy az hogy Tamago-t 1-esnek írtam Vergo-t pedig 3-asnak az nem azt jelenti hogy 3-szor erősebb. Hanem hogy a Doffy és Tamago ereje közötti különbségnek hányad részére feltételezem.
Ez így érthető lett?
Egyetértek, én erősebbnek tartom Tamagónál, de a gondolatmeneted helyes, szerintem.
AFR- szerintem olvasd el még egyszer, amit írtam. Itt a vérdíjakat erőkifejező alapnak, viszonyítási alapnak írtam. Nem pedig azt, hogy ezek az aktuális, valós vérdíjaik, mert azt rengeteg minden befolyásolja.
Viszont a Big Mom kalózok eddig megismert vérdíjai teljesen jól lőtték be az erejüket is. A Tamago 429- Perospero 700-Cracker 860- Smoothie 932- Katakuri 1 057, ez egy tök jó viszonyítási alap. Ha zavar a vérdíj, mondjunk helyette egységet. Tamago ereje 429 egység, Perosperoé 700, stb. Így már oké?
Na most ehhez viszonyítva szerintem Luffy ereje jelenleg már túlszárnyalta a 900 egységet, véleményem szerint Crackert már egyedül is verné, és nemsokára simán lehet, hogy Katakurit is.
Doffyt gyengébbnek tartom Crackernél, én olyan 800 egységre lövöm be az erejét. Law ereje szerintem Perospero körül lehet, tehát 700. Zorot is ekörülre lövöm be. Sanjit 600 körülre tenném.
És akkor ebben a viszonyítási rendszerben tenném Vergot 400-500 közé, hiszen láttuk, hogy Sanji azért magyarázhatjuk akárhogy, de megszenvedett vele. Az, hogy Zoro alázta Picát, az egy dolog, ez szerintem Zoro félelmetes erejét mutatja, semmint Pica gyengeségét, teljes testes hakira képes, a képessége is nagyon erős, nem tenném 400 alá. Diamante meg Trébol szerencsétlenkedett, tényleg szánalmasak voltak, de nem lehetnek 300 EGYSÉG alatt, ha Doffy parancsokai voltak.
És így tovább, és így tovább.
Szóval ez nem a vérdíjakat jelenti. Luffynak hol lenne 900 milla a valóságos vérdíja, Sanjinak meg hatványozottan 600, stb.
És még egyszer, simán lehet, hogy ez úgy szar, ahogy van, de az elmúl 2-3 arc alapján én így rangsorolom a karaktereket. Az erősebb karaktereket csak, ráadásul, mert hátrébb már nagyon összemosódnak a dolgok, ki tudja, hogy pl. Franky valós ereje milyen szinten van, vagy Usoppé, stb.
És ha olyat mondtam, hogy a béka segge alatt voltak, akkor azt visszaszívom. Mint karakterek borzasztó idegesítőek és súlytalanok voltak, de az erejüket visszanézve nem nézném le. Akkor úgy tűnhetett, mert mindenki tiszteket vert le, aki akart, de utólag visszanézve ez inkább a Flotta erejét akarta kifejezni. Hogy Dellingert meg azt a robbanófejűt (és ebben igaza van Hieinek, már a nevükre sem emlékszünk, ez nyilván sokat mond róluk, mint karakterekről) leverte Cavendish meg Barto, az az ő erejüket jelzi, nem azt, hogy az erejük amúgy gyenge volt, mert szerintem igenis erősek voltak. Nyilván nem Oven szintű szörnyek, de erősek, nem vallanának szégyent Big Mom gyengébb tisztjei ellen szerintem. Lao G-re ez ugyanúgy igaz. És még az a kövér, súlyváltoztató pacák is majdnem szétvert egy óriást, aki valószínűleg szintén nem gyenge... A csávó, akivel Franky harcolt, ő sem lehetett gyenge.
Szóval mint karakterek csalódások voltak, de utólag visszanézve az erejükkel semmi probléma nem volt, egyszerűen az ellenfeleik voltak túl erősek.
Hanem hogy a Doffy és Tamago ereje közötti különbségnek hányad részére feltételezem.
Ez így érthető lett?
Sejtettem hogy nem sikerült értelmesre
Ez van ha az ember hulla és bonyolult dolgot akar értelmesen leírni
Inkább felejtsétek is el.
A többiről.
Részben egyetértek de nem csak a személyiségük volt csalódás. Hanem hogy magukon a karaktereken (legalábbis a legtöbben) az látszott hogy elkényelmesedett. Jora elhízott, a kigyúrt Mach Vise elhízott, Trebol egy lerobban gizda vénember, Lao G fél lábbal a koporsóban, Diamante semmi értelmeset nem mutatott. Nálam ezek a dolgok húzták le a karaktereiket és az erejüket a szememben.
De egyébként azzal hogy BM kalózok milyen erős tagjaival lennének egy szintem azt hiszem nagyjából egyet értünk.
És bocs félre értelmeztem kicsit a vérdíjas dolgot
Azért kényelmesedtek el mert miután bevonultak Dressrosára onnantól semmi dolguk nem volt. Dofy Shichibukai lett ezért még a tengerészektől se kellett tartaniuk.
Am ha valaki nézte az Sbsben a pici Doffy kalózokat a legtöbbről letűnik hogy utcagyerek volt. Gyűlöltek mindent ennyi a jellemük. Dellinger a fél flottát végigverte gyengének kicsit se volt mondható. A feminim viselkedésének pedig Jora az oka aki kb az anyja volt ugyanis már 1 éves korában Doffy embere volt. Monet és Sugar múltját is leírta sbsben. Akik sztem rosszul sikerültek az Lao G, Jora és talán Machvise. Baby 5ről és Senorrol is kaptunk visszaemlékezést.
Trebolnak meg szerintem azért volt nagy pofája mert mindig a nála gyengébbe rúgott csak bele.
Vergot én is nagyon erősnek tartom de szerintem Tamago Niwatori báró formája vernie kellene.
Am ez csak személyes vélemény de Doffy olyan badass hangulatot hagyott maga után Marinefordban hogy csak akk tudott volna hozzá méltó embereket csinálni sztem Oda amivel meg lennénk elégedve ha valóban Yonko lenne.
Vergo egy aldmirális volt a tengerészetnél és Doffi jobb keze. Ha Smoker nem lenne,akkor Law elég csúnyán kikapott volna Vergo ellen.
Perospero/Szupernova szintjén lehet,max egy picivel gyengébb. 500-600millió saccolom vérdíját és szerintem jogosan.
Timeskip óta az egyik legjobb haki használó és rohadt nagy tank .
A többi tagot se nevezném gyengének,mert az egyik az ébredés használta.
Hiei szidja Doffi embereit,de Big Mom emberei se jobbak.
Perosperonak 700 milla vérdíja van.
Law simán legyőzte Vergot, csak azért szöszölt vele mert Vergonál volt a szíve. Ja és az semmit nem jelent hogy aladmirális volt.
A legjobb haki használók eddig az újvilágban egyértelműen a BM kalózok. Armanentben Cracker, Observationben Katakuri eddig kb a legjobb a sztoriban bár BM armanentje is lazán hárította Luffy g4ét és neki is láng formájú mintát vesz fel a karjánál mint luffynak g4ben. BM conqueror hakijának még egy plusz képessége is van a fülsüketítő hang formájában.
Ettől függetlenül Vergo bitangerős de nincsen BM top emberei szintjén.
Ha az akkori erejüket nézzük egyértelműen Baby5 és Diamante győz. Bár ha Daz képes fenntartani a fémformáját amíg lemegy a death enjambre akkor Diamante töbi támadását is könnyen háríthatja szal lehet meg tudná fingatni.
Ebben nem teljesen értek egyet. Ha meg nem szerezték volna meg Law szívét, ergo nem tartották volna semmivel sakkban, akkor Vergo kapott volna ki csúnyán Lawtól. Fair küzdelemben simán veri Law Vergot. (Közben megelőztek)
Tény, hogy vannak olyan szupernovák, akik le tudják győzni Perosperot, de azért ez az állítás kicsit csalóka. Ezután kicsit összezavarodtam nem igazán értem kire értetted, hogy tank, meg, hogy ki használta az ébredést.
Attól függ milyen szempontból érted, hogy nem jobbak. Igazából lényegtelen, mert erő szempontjából túlszárnyalják Doflamingo embereit. Jó most tudsz mondani pár embert, akik legyőznék Big Mom valamelyik gyengébb emberét, de na azért ez ilyen szempontból túlzás. Igazából szerintem szellemileg is jobban toppon vannak, mint Doffy emberei. Az tény, hogy Luffyék megfognak szökni és ez hatalmas égés lesz számukra, de azért eléggé megnehezítik a Szalmakalaposok szökését. Nem tagadom követtek el hatalmas hibákat például Opera, Smoothie, de azért mégis jóval értelmesebbek, mint a Donquixote család.
Tény, hogy vannak olyan szupernovák, akik le tudják győzni Perosperot, de azért ez az állítás kicsit csalóka. Ezután kicsit összezavarodtam nem igazán értem kire értetted, hogy tank, meg, hogy ki használta az ébredést.
Diamante nem használt Ébredést. A képessége az volt, hogy bármit zászlóvá alakított. Így nála a környezet manipuláció természetesnek mondható. Ő nem olyan volt, mint Luffy vagy Jozu. Az elejétől tárgyakon használta a képességét a köpenyén és a kezében lévő fegyveren.