Nekem ez a fejezet valamiért megerősítette azt hogy a Yonko és a parancsnokok között nincs akkora különbség mint azt gondoltuk, összehasonlítva ezt a kis Kadio elleni csatát, és a Katakuri ellenit.
One Piece manga
Nagyon nem tetszett. Egy ütéssel kifektette Luffy-t? Aki nemrég félholtan harcolt órákig? Röhej.
Nem szeretem az előítéleteket de ez nagyon gáz helyzet.
Nem tudom hogy fel fog-e állni Luffy de még ha fel is áll G4-ből akkor is kiütötte Kaidou egy csapással. Ha pedig fel se áll akkor nem sok jót várhatok ettől az arc-tól Luffy-val kapcsolatban.
Túlzás. Azt se tudom hogy egyáltalán érezte-e a G4-et.
Hiei
Szerintem a sebességét akarta Oda demonstrálni. Ugyebár térdelő helyzetből indult Luffy mégse tudott pislogni se.
Ezek után kb úgy sejtem hogy Kid is így járt. Úgy gondolom hogy jó lehetőséget látott egy Yonkou legyőzésére hisz egyedül érkezett eléjük. Neki akart menni de Kaidou leLuffyzta. Erre Hawkins és Apoo rögtön stukkolta a talajt és tette is az esküt
Nem hiszem hogy Shutenmaru bármit is segítene most. Ráadásul ha jól értettem a kastélyhoz indult.
Itt Law a kérdéses. Vagy megpróbálja megmenteni Luffy-t vagy hűséget fogad és a börtönből szökteti meg.
Bár nem tudom mit szólna Kaidou Law behódolásához.
A másik kérdéses hogy Kaidou-nak mi baja volt Speed-el és Tama-val?
Gerigo
Azt erősítette meg benned hogy nincs akkora különbség?
Luffy legyőzte Katakuri-t.
Kaidou One Hit-elte Luffyt.
Ergo Kaidou simán One Hit-elheti Katakuri-t.
Ez sokkal nagyobb különbség mint várható volt.
Azt hittem 3 parancsnok talán legyőzhet egy Yonkou-t.
De egy Yonkou-nak 3 parancsnok csak 3 pofon lenne.
Germa66 írta:
Miért lett volna túlzás hogy a G4 hatástalan? Big Momról is lepattant szal szerintem nem meglepő.
Giovanna írta:
Aha.... és szerinted Oda majd nem tudja Luffy-t olyan erőssé tenni, hogy majd nem győzi le? Ha nem győzné le, mégis, hogy lenne kalózkirály? Milliószor gyengébb King lesz belőle mint Roger? xD
Azt erősítette meg benned hogy nincs akkora különbség?
Luffy legyőzte Katakuri-t.
Kaidou One Hit-elte Luffyt.
Ergo Kaidou simán One Hit-elheti Katakuri-t.
Ez sokkal nagyobb különbség mint várható volt.
Azt hittem 3 parancsnok talán legyőzhet egy Yonkou-t.
De egy Yonkou-nak 3 parancsnok csak 3 pofon lenne.
A spoilerek utáni rossz szájíz ellenére, nem voltam képes nem vigyorogva olvasni a fejezetet. Nem tudom miért, de jólesett végre látni Luffy-t Kaido ellen harcolni. Igen az utolsó oldal kétségtelenül elrontja az élményt, mégis az előtte lévő rész nagyon bejött.
Ami Tama-t illeti, igazából említésre sem méltó. Már mindenki megszokhatta, hogy úgysem fog meghalni főleg nem egy gyerek. Ezen nem is kell fennakadni. Mégis azért említem meg, mert ha egyszer lenne annyi vér a pucájában Odának, hogy ilyen irányt vesz a manga és merné is tartani, akkor egy teljesen új szintre léphetne az amúgy is remek One Piece.
A harc olyan szempontból tetszett, hogy volt benne egy kis logika is. Na nem eget rengető, de van. Például, hogy az óriási sárkány formában Kaido nem sokat tud kezdeni az apró és gyors Luffy-val. A probléma ott van, hogy mikor visszaváltozott emberi alakba Kaido, akkor Luffy támadásait bár kétségtelenül érezte, mégis inkább tűnik úgy, hogy bosszantotta, mintsem ténylegesen fájt volna neki. Bár, a fájdalom is tud bosszantó tényező lenni. A lényeg, hogy Kaido úgy tankolta ki a G4-et, hogy le sem kellett porolnia magát utána.
Végül az utolsó oldal. Nem mondom, hogy nincs benne logika, nekem mégsem tetszik. Mert így Kaido nem elég, hogy egy irdatlan tank, elképesztő pusztító erővel bír, hanem olyan gyors is, hogy Luffy G4-ben is csak pislogott, hogy mivan. Már megint azt a klisét kapjuk, mint oly sokszor, hogy az ellenség mindenben magasan a főszereplő felett van. Ezután pedig a főszereplőnek nagyon gyorsan kell felfejlődnie, hogy legyőzze a másikat.
Én sosem értettem a One Pieceben, de igazából más shounen mangában sem, hogy az edzést miért hanyagolják el. Mindig csak akkor edzenek, ha valami nagy csata jön. Kérdem én, azok között (ami a timeline 90%-a amúgy) tényleg nem lehet edzeni? Oké, ez a One Piece és ez a kalandozásról szól. De annyira rossz lenne, ha pl Luffy-t utazás közben néha látnánk edzeni a Sunny-n, mint anno annyiszor Zoro-t? Nem kell mindig mutatni csak néha egy egy panelt bedobni, amin látjuk, hogy épp dolgozik pl a hakija fejlesztésén vagy bármi. Mindegy igazából, mert így is szeretem a történetet, de ezzel a módszerrel, annyival logikusabbá lehetne tenni a fejlődéseket, hogy az nem igaz.
Mindenesetre várom merre fog haladni ezután a fejezet után a dolog.
Zsinórban a harmadik vegyes fejezet most nálam.
Azért Kaido csak bántja a komolyabb embereit is. Teljesen egyetértek Hieivel, ha Oda meglépte volna azt, hogy Speed és Tama is meghal azzal kellőképpen bedurvulna a légkör. Viszont úgyis az lesz, hogy egyiknek sem lesz baja, Tama eszik almát és semmi baja, mint a méreg után kb. Amúgy nekem még az volt a furcsa, hogy Speed a városban hevert, Tama viszont már elég messze volt onnan.
https://jaiminisb...23/page/13
Itt feltűnt valami? Eddig is haki borította Luffy egész felső testét vagy ez fejlődés? Viszont a lábán egyáltalán nem látni fegyverzet színét.
Nekem is inkább az jött le, hogy van elég nagy különbség Yonko és a legerősebb embere között. Katakuri azért megérezte a G4 támadásokat, pedig azért a komolyabbakból kimaradt (Organ, King Kong Gun), látszott rajta a fájdalom és vérzett is. Kaidotól viszont egyáltalán nem vérzik és nem is nagyon viselte meg ahogy láttam.
https://jaiminisb...23/page/14
Számomra az a legdurvább ebben, hogy egy egyszerű suhintással verte le Luffyt és, hogy Luffy állóképességben ilyen kevés lenne Kaidohoz. Tegyük fel, hogy Luffy feláll következő fejezetben, de igazából nem nagyon tudna ezek után semmit sem tenni. Én azt hittem, hogy kitartásban és állóképességben kell Luffyt a legkevésbé félteni, erre ez... Nyilván a végeredményt mindenki tudta, de azért egyáltalán nem ilyen kivitelezésben számítottam rá én sem.
Shutenmaru felfigyelt Luffyra, szóval lehet ő menti meg. De viszont nem tudom elképzelni, hogy menekülhetnének meg Kaido elől... Amúgy azt, hogy Kaido felajánlja Lawnak, hogy csatlakozzon viccnek tartom. Tönkretették Kaido álmát, Kaido itt tuti vérre megy.
@AFR és Hiei
Nagyon nem tetszett. Egy ütéssel kifektette Luffy-t? Aki nemrég félholtan harcolt órákig? Röhej.
AFR:
https://naruto-ku...ece/871/10
https://naruto-ku...ece/871/11
Légyszíves mond már el nekem hogy mi utal arra hogy megérezte? Konkrétan a szemöldöke se rezdült meg, Luffy egyből kifulladt. Ráadásul itt közli Luffyval hogy nem tudja Kaidot legyőzni. Közvetlenül miután kapott egy G4es ütést. Ezek után egyáltalán nem meglepő hogy Kaidot a G4 max csiklandozza. BM előre megmondta.
Gerigo
Ha talpra fog állni még akkor se igaz. Még az is azt jelenti hogy 1 ütéssel kiütötte G4-ből. Azért ennek a közelébe se volt Katakuri.
Azt se felejtsd el hogy itt Kaidou részeg.
Illetve az első két találat (Elephant Gun és Elephant Gatling) egyikére se számított Kaidou de még a Kong Organ előtt is meglepett arcot vág
https://jaiminisb...23/page/12
Szóval még korántsem biztos hogy ő is csak egy tank mint Jack.
Biztos hogy fájt neki a G4? Nem tudom eldönteni mert az arcáról semmit se tudok leolvasni.
hgabi
Lehet rosszul emlékszem de volt rá utalás hogy Luffy is edz. Enies Lobby-n a G2 és G3 kapcsán említette hogy valamelyiken Aokiji óta dolgozik. De lehet rosszul emlékszem.
De tényleg jó lenne néha egy-egy panel sunyiban róla.
kristofkristof
Amúgy miért is verete szét Kaidou Speed-et és Tama-t?
Lehet Speed bevonszolta magát a városba segítségért.
Itt sincs teljesen Haki-ban. A középső panelen látszik hogy a mellkasán és fején továbbra sincs.
Illetve itt is látszik az első panelon hogy hasnál nincs Haki.
https://jaiminisb...23/page/14
De a lábáról tényleg lemaradt. Lehet baki
Szerintem Law menekíti el a helycserés képességével.
Én se komolyan gondoltam De nem is Kaidou ajánlatának mondtam hanem Law hódol be. De szerintem Kaidou attól még lecsapná őt is hiába hajt fejet.
Csilla1050
Feltételeztem hogy a fegyver be van vonva Haki-val.
Ha nincs akkor Luffy a jelenleginél is jobban elfelejtheti Kaidou legyőzését.
A két eset más. BM esetén előre megmondta hogy csak egy ütést akar illetve ki volt fáradva.
Germa66
Szívesen megmondom (főleg hogy keresnem se kellett mert linkelted )
A második linkelt oldalon a 3. panelen a sötét bubiban ott van az az egy szó.
Na az utal rá hogy megérezte még ha Haki-val hárította is.
Azt pedig amit Kaidou-ról mondott sok féle képpen lehet értelmezni.
pl.:
1. Kaidou-t nem lehet megölni. Ugyebár őt meggyilkolni próbálták.
2. Hiába érezte meg kissé a Kong Gun-t úgy ítélte meg hogy Kaidou ellen nem elég erős. Tehát még ha megérzi is egy Yonkou akkor se lehet vele kiütni.
3. Ugyebár BM az utolsó másodpercig alábecsülte Luffy-t. Szerintem még a G4-es ütés után se fordult volna meg a fejében hogy Katakuri-t legyőzhetné Luffy.
Tama nyilván életben van.
Nem értem miért vagytok fenn akadva Kaidou 1hitelésén. én szerintem is hakis volt az a buzogány, ahogy Csilla is említette, BM hakija is kiütötte azonnal, így Kaidou hakija sem tehet másképp.
Csak míg Luffy nem igazán került harcba BM-mel, itt nekiesett a másik Yonkounak. aki a g4 ütéseit nem tudom hogy megérezte csak vagy épp csak bosszantotta a csiklandozás.
Katakuri és Kaidou összehasonlíthatatlan szinten van. ha 3 parancsnok képes lenne elverni egy Yonkout, már rég nem lenne patthelyzet négyőjük közt.
Oké hogy életben van de miért támadta meg őket Kaidou?
Mert ez gigászi erőkülönbséget tesz kettejük közé amit rövid időn keresztül fog valószínűleg áthidalni mint egy közismert Csillagharcos?
És nem tudjuk sőt Luffy akkori mondata alapján nem BM Haki-ja miatt eresztett le.
Ezt az utolsót nem értem. Miért ne lenne patthelyzet ha 3 Parancsnok legyőzhetne egy Yonkou-t?
AFR
Kaido mondja Speed-nek, hogy hallott egy érdekes jelentést. Ez nyilván az volt, amikor Luffy és Tama, Speed hátán menekültek el. Tehát, Speed "segítette" az ellenséget. Gyanítom ezért támadta meg őket.
Gondolom bakod arra utalt, hogy ha 3 parancsnok kitenne egy Yonku-t akkor már rég átvették volna a hatalmat. Ez a része ott bukik meg, hogy az eddig látottak alapján az összes parancsnok lojális az adott Yonkuhoz.
Ettől függetlenül ez tényleg elég bizonytalan dolog. Nekem az a kép ugrik be mindig, amikor Katakuri és Smoothie ugyanúgy menekülnek Big Mom elől, mint a náluk gyengébbek. Nem azt mondom, hogy ez egyértelmű bizonyíték a Yonkuk abszolút felsőbbrendűségére, de elég beszédes.
Kaido mondta, hogy halott furcsa jelentéseket Speedről, aztán gondolom meglátta Tamát is. Meg gondolom láthatta, hogy Speed teljesen Tama befolyása alatt áll, szóval adja magát a helyzet. Bár azt nem értem, hogy akkor miért nem fogták el Tamát, ha ennyire akarják? Ha meg nem kell miért nem ölik meg, mert azért az bebizonyosodott, hogy szívatós képessége van. Amúgy én azt sem értem Speed miért ment vissza a városba? Állandóan azt hajtogatja, hogy megvédi Tamát, akkor miért hagyná magára? Ha annyira volt ereje, hogy visszamenjen a városba ennyire erővel majd haza is vihette volna. Vagy csak én bonyolítom túl és csak Kaido támadásától került vissza oda.
Ja, igen jogos, a mellkasán meg a hasán nincs haki, azonban az egész hátán és karján van, ami nem rémlik, hogy mindig így lett volna, de lehet csak én nézem be.
Az meg, hogy miért vagyunk csodálkozva a 1 hiten. Arra csak azt tudom mondani, mint amit leírtam. Plusz ha egy G4-es Luffy ennyi volt, akkor Kid csak egy pöccintés lehetett. Bár amúgy Kid elég sokáig ki lehetett ütve, mert amikor Kaido bebörtönözte még mindig eszméletlennek tűnt.
hgabi
Köszi. Azt ott nem értettem
Hát igen. Most már egyértelmű hogy nem csak azért futottak BM elől mert kevesen voltak hanem mert semmit se érnek vele szemben.
Még ha 3 Parancsnok le is tudna győzni egy Yonkou-t és nem lennének lojálisak akkor se tennék meg mert vagy a tengerészet vagy egy másik Yonkou azonnal bedarálná őket. A széthulló csapat és a 3-uk közti utána fellépő ellentét és hogy ki legyen a főnök pedig szétzilálná az egészet.
kristofkristof
Neked is köszi
Szerintem azért ment vissza hogy a beosztottjainak parancsba adja Tama meggyógyítását. Illetve fogalma sincs hol van Tama otthona.
Kaidou részegsége pedig itt is k9ütközhet. Lehet azt hiszi megölte öket nem?
Háta, karjai és lába. Ezek mindig Haki-sak G4-ben.
Ezek után én nem tudom ezt mondani Kid-ről. Ki tudja milyen erős. Luffy se tudott semmit tenni G4-ben. Szóval akár Kid ugyanolyan erős is lehet mint Luffy még ha nem is hiszem.
Germa66
Nem azt mondtam hogy ért ellene valamit csak azt hogy érezte. Azért a kettő nem teljesen ugyanaz
Ugrás a fórumra: |