Hallottam hogy vége lett a Tottoland arc-nak anime-ben így ledaráltam az egészet.
Most hagyom inkább azt hogy mennyire rossz volt látni hogy harcot erőltetnek olyanokról akiknek se a képességét se a szintjét nem ismerjük a manga-ból.
Nagy pozitívum ellenben hogy a manga-val ellentétben megpróbálták BM minden egyrekét legalább egy képkockába belökni
Viszont a legnagyobb fájdalom a legvégén ért amikor Morgans felsorolta a Legrosszabb Generáció tagjait a 876. részben.
Ugyebár ez nem volt a manga-ban így nem is csodálom hogy elcs_szték.
A felsorolásból és utána a közös képből is kihagyták Zoro-t.
Ellenben Killer szerepelt közöttük.
Ugyebár a Legrosszabb Generáció az a 11 Supernova (Luffy, Zoro, Kid, Killer, Hawkins, Drake, Law, Apoo, Bonney, Bege, Urouge) + BB.
De mivel itt arról beszélt hogy közülük lesz a következő Kalózkirály amire csak a Kapitánynak van esélye az első tisztnek nem így megértettem volna a Zoro-t és Killer-t nem említi de hogy csak Zoro-t?
Ennyire hogy lehetnek bénák?
Viszont a képi világ tetszett bár a Germa és a Snakeman átváltozás naaagyon gagyi.
Összességében a legszebb mégis a Katakuri és Brülée jelenet volt a végén.
Legközelebb a kövi arc végén nézek újra anime-t Így nem olyan vészes
Bazdki .. Többet vááártam ettől a résztől.. Az egészet betölteni egy már rég látott jelenettel.. Jó jó "majdnem" megkönnyeztem ,de akkor is. Sokkal kiváncsibb voltam részletesebben mindenki arcára. Az otthoniakéra, Shanks(megvolt) , Akainu(megvolt) , Rayleigh , BB , Zoroékéra ... és még sorolni lehetne . Lehet csak én vagyok így vele de engem "felizgattak" volna ezek a képkockák.
Ami késik, nem múlik
Az animének itt a lehetősége húzni egy kicsit a dolgokat, mint az előzetesből is látható, jövő héten is lesz flashback. És valószínűleg azután is. Meg azután is. Legalább lemarad egy kicsit a mangától ^^
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Nagyon jó arc lehetett volna, ha 5 dolgot nem basz el szándékosan Oda .
1:Torta :
2:Big Mom
3: Sanji
4:Katakuri veretlenség
5: No help az ellenfélnek..
Oda helyében én ezt tettem volna:
Első és a legfontosabb Big Mom halála, ami sokkal badass és sötétebb lezárás lehetett volna .
Doffy volt a kezdés,ami Big Mom halálával elkezdődhetett volna a kalóz háború .
Második Sanji, igen a jó öreg Sanji, akinek nem behúzott farokkal kelet volna leszerepelni, hanem tökösen és új karakterként felemelkedni.
Harmadik Katakuri veretlenségét megkelet volna hagyni .
Legyőzés helyett inkább gyakorló és lefoglaló harcként kelett volna lerendezni az egész Luffy vs Katakuri .
Big Mom halálával Katakuri lehetett volna az, aki bemutatja az admirális és Yonko erejét,amit Luffy szépen lassan felkészülve gyakorolhatott volna WAno-ig..
Negyedik a torta,amit nem Sanjinak, hanem Big Mom csapatának kelett volna leredezni.Azért 1000mester szakács még Sanji se tudna felülmúlni. Az egész nonszensz és felesleges hype volt .
Ötökdiknél nem kellene erőltetni az ellenfél megmentését . Nagy kár, hogy BEge nem mérgezte mega tortát, amivel egy kis rivadalfényt kaphatott volna.
Ha ez a 5 megtörtént volna, akkor nem lenne szánalmas a mostani Wano, és ezzel együtt zseniális Totland arc lehetett volna.
Ez már személyes véleményem, de még mindig jobb, mint a mostani helyzet.Ez az Újvilág!
dungeonlord írta:
Első és a legfontosabb Big Mom halála, ami sokkal badass és sötétebb lezárás lehetett volna .
Doffy volt a kezdés,ami Big Mom halálával elkezdődhetett volna a kalóz háború .
Miből gondolod, hogy Oda ki szeretne robbantani egy kalózháborút? Épp elég Kaidou-ra gyúrni, semmi szükség nem lett volna más háborúra. Mindemellett nem hinném, hogy Oda még +300 részen át ugyanazzal a sztorival szeretett volna foglalkozni. Az előző 800 rész alapján legalábbis egyáltalán nem így ismertük meg őt.
dungeonlord írta:
Második Sanji, igen a jó öreg Sanji, akinek nem behúzott farokkal kelet volna leszerepelni, hanem tökösen és új karakterként felemelkedni.
Új karakterként emelkedett fel, aki ezt nem látja be, az valószínűleg nem fogta fel a történetív lényegét. Ha a pszichológiai hatásokat végigveszed, és nem csak azt várod, hogy harc-harc-verekedés-gyilkolás-harc-harc, akkor teljesen logikusak a lépései, kb. 99%-ban.
dungeonlord írta:
Harmadik Katakuri veretlenségét megkelet volna hagyni .
Legyőzés helyett inkább gyakorló és lefoglaló harcként kelett volna lerendezni az egész Luffy vs Katakuri .
Big Mom halálával Katakuri lehetett volna az, aki bemutatja az admirális és Yonko erejét,amit Luffy szépen lassan felkészülve gyakorolhatott volna WAno-ig..
Ha Luffy nem győzött volna, akkor amiatt lenne e sírás, hogy egy ekkora történetívben csak egy gyakorló harcot kapott. Luffy sosem lesz a "szépen, lassan felkészülve gyakorol" főhős, de erről tanúskodik az elmúlt párszáz epizód/fejezet.
dungeonlord írta:
Negyedik a torta,amit nem Sanjinak, hanem Big Mom csapatának kelett volna leredezni.Azért 1000mester szakács még Sanji se tudna felülmúlni. Az egész nonszensz és felesleges hype volt .
Lassan ott tartunk, hogy a Szalmakalaposoknak nem is kellett volna Totto Landen lennie szerinted. Egyáltalán nem volt nonszensz: elmondták, hogy Streusen is meg tudta volna csinálni a tortát, ha vannak összetevői. Ráadásul Chiffon, Pudding és Sanji együtt csinálták meg a tortát, míg Streusen egyedül is képes lett volna rá. Nem értem, hogy a te logikád alapján miért múlta volna felül Sanji a mesterszakácsot.
dungeonlord írta:
Ötökdiknél nem kellene erőltetni az ellenfél megmentését . Nagy kár, hogy BEge nem mérgezte mega tortát, amivel egy kis rivadalfényt kaphatott volna.
Lehetséges, hogy Odának tervei vannak még a Mamával? Áh, nem, Oda biztos "elb*szta". Mert nem úgy lett, ahogy te szeretted volna. Eléggé karakteridegen lett volna, ha Luffyék szó nélkül hagyják, hogy megmérgezze a tortát.
Mindent összevetve azt tapasztalom, hogy te azt vártad ettől a történetívtől (a jövőbenieket hagyjuk, mert ha szóba kerülnek, akkor az spoilernek számít, ami jutalommal jár ebben a topicban), hogy a One Piece és karakterei forduljanak ki teljesen a 20 éves múltjukból, és:
- Haljon meg egy főgonosz, akiből igencsak keveset láttunk;
- Sanji legyen badass és csapjon szét mindenkit, de legfőképpen ne legyen rá hatással a pszichológiai terror;
- Luffy megfontoltan, bölcsen gondolkozzon az edzését illetően és szépen, lassan, már-már tudatosan fejlődjön, és csak gyakorló öklözést végezzen egy Yonkou legerősebb emberével (előbbi egyébként részben megvalósult, és Luffy nem veszített cseppet sem a karakteréből, akaratos maradt és csakazértis legyőzte a veretlennek hitt, elkényelmesedett Katakurit, aki arra verte a mellkasát, hogy a Megfigyelés Színével eddig mindenkit alázott);
- De azért öljék meg a főgonoszt egy tortával, amit nem is Sanjinak kellett volna megcsinálnia (?)
Nem gondolnám, hogy annyira gyalázat lett volna ez a történetív, mint amilyennek lefestetted. Persze, nyilván lehetett volna jobb is, ha mondjuk az anime műfaja seinen, de itt még mindig egy shounen animéről van szó.
u.i.: Bízom benne, hogy egy szép napon megbocsájtasz Odának, amiért szándékosan olyanná b*szta el a művet, ami neked így nem tetszik.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
1 manga: https://naruto-ku...ece/801/12
2: Oda interjújában elmondta, hogy Marinefordnál nagyobb háború lesz.
3 (spoiler még)megerősítette.
Jelenleg a 3 nagy hatalom tartja békét, azonban a Shichibukai vereség és felosztása után 1 Yonko halálval megkezdődik a háború. Mert buknak azok a hatalmak, akik békében tartották a világot.
Tapion-sama írta:
Új karakterként emelkedett fel, aki ezt nem látja be, az valószínűleg nem fogta fel a történetív lényegét. Ha a pszichológiai hatásokat végigveszed, és nem csak azt várod, hogy harc-harc-verekedés-gyilkolás-harc-harc, akkor teljesen logikusak a lépései, kb. 99%-ban.
Egy szóval se mondtam, hogy Sanji öljön vagy lányokat üssön, de ismételje ugyanazt a hibát.
Sanji se hülye,de azért ne csináljuk egy karakterből egy agyatlan idiótát, aki régen csapat egyik esze volt.
Amikor Reiju leszedte a láncokat, onnantól szabad volt . Luffy másodjára hadüzenet Big Momnak,onnantól pedig mind1,hogy kit ver agyon .
Tapion-sama írta:
Ha Luffy nem győzött volna, akkor amiatt lenne e sírás, hogy egy ekkora történetívben csak egy gyakorló harcot kapott. Luffy sosem lesz a "szépen, lassan felkészülve gyakorol" főhős, de erről tanúskodik az elmúlt párszáz epizód/fejezet.
Miért lenne sírás, amikor Katakuri alázta ? Ez kb olyan volt, mint régen Aokiji vagy Magellan ellen harcolt.
Haki győzelem nélkül is fejlődik .
Ráadásul Chiffon, Pudding és Sanji együtt csinálták meg a tortát, míg Streusen egyedül is képes lett volna rá. Nem értem, hogy a te logikád alapján miért múlta volna felül Sanji a mesterszakácsot.
[/quote]
Nem.Szó szerint elhangzott, hogy Sanji nélkül nem tudják megcsinálni, továbbá egy szag alapján rájött, hogy mik az összetevői.
Abba az egy dologba egyetértek dungeonnal,hogy Oda tényleg kijelentett egy háborút,bár a "kalóz" jelzőt feleslegesnek érzem,mivel egyáltalán nem biztos,hogy ez csak kalózok közti háború lesz.
Ha a te logikád alapján szemlélnénk ezt a "három nagy hatalom" dolgot,akkor már évekkel ezelőtt atomháborúk törtek volna ki,hiszen a Shichibukai rendszer egy ideje hanyatlik,ráadásul már meghalt ez egyik Yonkou és a kalózbandája vereséget szenvedett.Ezek alapján már rég monumentális háborúskodások láttak volna napvilágot,ennek ellenére semmi olyasmi nem történt.
A másik dolog pedig az,hogy maga a Tengerészet (pontosabban Fujitora) akarja eltörölni a Shichibukai rendszert.Ha tényleg akkora nagy káosz történne a világban nélkülük,akkor miért akarnák feloszlatni?Vagy miért mentek bele a Legjobbak Háborújába,ha 1 Yonkou halála ilyen gigantikus problémákat okozott volna?
Totto Landdel kapcsolatosan: "Első és legfontosabb Big Mom halála". Azt azért megjegyezném (bár már múltkor is leírtam,de úgy látom felesleges),hogy Luffyék azért mentek Big Mom területére,mert megakarták menteni Sanjit.Simán eltudtak volna menekülni már akkor,mikor Luffy átverekedte magát BM emberein,és mikor Sanji meghozta neki az ételt.De nem.Sanji kedvessége odáig nyúlt,hogy megakarta menteni a családját,ehhez pedig akaratlanul is,de ott kellett maradnia az esküvőn és a teapartin,ahogy Luffyéknak is.Big Mom megölése Bege terve volt,ő eszelt ki mindent,Ceaser találmányát pedig kihasználták.Vagyis Luffyék elsődleges terve,hogy megakadályozzák a teapartit,megmentsék Sanjit és családját,míg Bege terve,hogy megölje az egyik Yonkout.Mivel mindketten lázadtak ellene,ezért összefogtak és közös erővel teljesítették egymás célját.
Big Mom halálát pedig nem értem,hogy tudták volna kivitelezni.Hiszen szánalmas lett volna,ha a Yonko egyike pont Ceaser találmánya miatt fog meghalni,sőt várható volt,hogy nem fog rá hatni.Méreg a tortában dolog pedig szintén röhejes lett volna,legalábbis méreggel megölni a 4 leghatalmasabb kalóz egyikét...
Miért kellett volna meghagyni Katakuri veretlenségét?És mi az,hogy ha Big Mom meghal,akkor Katakuri fogja bemutatni az Admirális és a Yonkou erejét?Ezt nem teljesen értem,de gondolom arra akarsz utalni,hogy Katakuri Yonkou szint,jobb lehet,mint Big Mom stb...Szokásos Katakuri hype.
Katakurinak számtalanszor volt lehetősége megölni Luffyt,vagy csak próbálkozni a megölésével,ennek ellenére csak játszadozott vele.Vagyis ott rontotta el,hogy nem próbált normálisan végezni Luffyval (mivel azt hitte,hogy Luffyt ennyivel ki lehet ütni).Minnél tovább húzódott a harc,annál több esélye volt Luffynak vele szembe.
Ahogy Tapion-sama is írta,a gyakorló öklözés dolog,részben megtörtént,de ne akard már felborítani az OP világát azzal,hogy szinte már edzést tartson Luffynak egy ellenfél,ráadásul a Yonkou egyik embere.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Spoilerek és vita kerülés miatt offolom válaszokat.
Ami jó volt az 1fejezben, azt 20.évig ismételni baromi kínos. Ezt nevezik kreatív hiánynak és kerülni kellene a felesleges szappanoperákat.
EZért is becsülnöm a mai napig Kishimoto munkáját, aki nem húzta végtelenség sablonnal a történetét ,és képes volt újat mutatni .
Én csak összefoglaltam arc hibáját, és mivel lehetett volna jobb.Ennyi.
Maradjunk annyiban, hogy leírtad, szerinted mivel lehetett volna jobb.
Bár az előbbi mondatom nem igaz, mert te azt, hogy a történetív neked nem tetszett, Oda hibájaként kezeled. A mondataidban a te elképzeléseidet kizárólagosan elfogadható opcióként, tényként nyilatkozod. Röviden fogalmazva: Oda hibázott, mert nem olyan lett a sztori, mint amilyet te szerettél volna. Azért majdhogynem azt állítani (és rendszeresen hangoztatni!), hogy csak akkor lehetett volna jó, ha Oda úgy csinálja, ahogy te elképzeled, enyhén szólva istenkomplexusra utal ^^"
Oda 20 éve írja a One Piece-t. Több millió rajongója és még annál is több olvasója van. Dobálózhatsz akármilyen vélt sérelmekkel, ezen nem fogsz tudni változtatni. Ráadásul a mai napig vezeti az eladási listákat a mangája (március hónapban is első helyen végzett a 92. kötettel). Nyilván nem ez alapján kell ítélni, de ha még mindig ennyien rajonganak érte, ennyien szeretik, akkor kijelenthetjük, hogy mindenki más vak, és csak te látod azt, hogy mennyire rossz ez a manga? (Újabb strigula az istenkomplexus sorba.)
Kishimotót nem igazán keverném ide, mert amit a Naruto part 2-ben leművelt Peint követően, az véleményem szerint kabaré volt. Mit tettem? Szétfikáztam a Fórumon minden egyes fejezet után. Ja, nem. Szimplán nem olvastam tovább, ha valaki megkérdezte a véleményemet, akkor elmondtam és ennyi.
l is kihagyták Zoro-t.
Ellenben Killer szerepelt közöttük.
Ugyebár a Legrosszabb Generáció az a 11 Supernova (Luffy, Zoro, Kid, Killer, Hawkins, Drake, Law, Apoo, Bonney, Bege, Urouge) + BB.
s
Kivéve ha Killer és Kid az elején nem voltak egy csapatban, hanem valahol Grandlineban szövetkeztek.
Már nem 1x fordult elő, hogy az anime elspoilerez valamit, ami még nem volt a mangában .Legjobb pl Akainu képessége.
Jelenleg semmit se tudunk Kid csapatáról, így lehetőségként nem zárnám ki.
Szerkesztette: dungeonlord - 2019.04.04. 22:08
Már akkor se lehet akármikor csatlakozott.
Az anime meg nem el spoilerezni hanem el b_szni szokott dolgokat.
Számtalanszor bizonyították hogy semmit se tudnak