Kiváncsi vagyok jönnek e majd az "O-Kiku for nakama" teóriák
Amúgy Oda rendesen átvert Holdemnel
Szerkesztette: felixgotrek - 2018.08.24. 11:03
One Piece manga
Végül kiderült, tényleg Bellamy szerepelt a borítón.
https://jaiminisb...915/page/3
Ezzel most arra utalt volna, hogy tud megfigyelést használni? Vagy csak simán rossz érzés fogta el, amikor meglátta Zorot? Amúgy kicsit álom világban él a csávóka, legalábbis ha O-Kikuról van szó.
https://jaiminisb...915/page/4
Az eddig látott Gifters harcosok eddig nem nagyon győztek meg. Tudom ez még nagyon az eleje, meg a kemény mag biztos bentebb lesz. Nem tudom ebből csak egy szimpla vicc akar lenni vagy ezzel esetleg előresugallta, hogy ő lesz Chopper ellenfele.
https://jaiminisb...915/page/6
Nem kicsit vert át minket Holdennel, legalábbis elég retardált. Ez a képesség nagyon fura, gondoltam ha oroszlán gyümölcse van annyira gyenge csak nem lehet, de elég furán néz ki.
https://jaiminisb...15/page/10
Eléggé úgy tűnik, hogy Law elkésett. Am ez menő volt.
https://jaiminisb...15/page/16
Biztos írják majd, hogy lehet tag lesz. Azonban én erre csak azt tudom mondani, hogy hosszú idő után végre egy (számomra) kedvelhető karakterről mondják ezt. Az már egy másik dolog, hogy szerintem erre nem sok esély van.
Az első panelen az épület lebeg vagy köd takarja az alját?
Nekem Holdem csalódás volt első ránézésre. Azt hittem mint írtam is hogy a fejét képes átalakítani oroszlánná meg talán még pár testrészét. De ez nem tűnik valami hasznosnak. Ahogy felixgotrek írta Oda átvert vele de rendesen. :/
Egyébként a hasán a fej különszemélyiséggel rendelkezik? Ez ám a hasbeszélés
Egyébként mióta ez a szál elindult miért van minden Gifters átváltozva állandóan?
Urashima nekem ebben a fejezetben pont azt bizonyította hogy nem túl erős a szumón kívül valódi harcban. Lehet tévedek de nem hiszem hogy eléri (azt hiszem Hiei) elvárásait amit régebben említett.
kristofkristof
Az is lehet hogy csak hallott az erejéről és felismerte vagy érezte hogy nagy az ereje (ez megfigyelés nélkül is lehetséges).
Engem se győztek meg. Eddig a SMILE egy viccnek tűnik. Nem érzem hogy valaki erősebbé válna attól hogy SMILE-t eszik. Ami pedig a kemény mag bentebb lesz dolgot illeti én már nem reménykedem ebben. Itt van Holdem aki ha a megérzésem nem csal a csapások utáni legmagasabb rangúak közé tartozik és Sheepshead is. Igaz Big Mom óta tudjuk hogy ebben a rangkörben elég nagy differencia is lehet (Miniszterek pl.: Oven - Peros különbség). Ez talán ad némi reményt arra hogy legyen egy Peros / Doffy szintű SMILE használó aki bemutatja majd valós értékét a gyüminek. De kezdem elveszteni a reményt. Ráadásul ez a Batman, Gazellman és Mouseman szerintem a fajának Gifters tagjainak legerősebbjei (pl.: Batman a legerősebb denevér SMILE használó). Persze ez csak az én meglátásom / elméletem.
Menőnek menő volt de szamurájok nem az erős akaratukról híresek One Piece-ben? Akkor nem kéne ezt kibírniuk?
Szerintem se sok esély van és bár korai azt mondani hogy kedvelem de eddig nem rossz.
Hát efelett eléggé elsiklottam. Szerintem lebeg, hiszen minden képen lebegve van ábrázolva, kétlem, hogy Oda lett volna hanyag.
https://jaiminisb...915/page/3
https://jaiminisb...15/page/11
https://jaiminisb...15/page/12
https://jaiminisb...15/page/13
Itt minden esetben lebegve van ábrázolva. Remélem azért kitér rá és nem csak ilyen random dolog lesz.
SMILE gyümölccsel kapcsolatban
Lehet, hogy már elhangzott és csak én felejtettem el, de ha valami SMILE-t eszik az csak részlegesen tud átalakulni vagy teljesen?
AFR: Szerintem ebben nem lesz igazad, vagyis inkább úgy mondom remélem nem lesz igazad. Úgy gondolom, hogy lesz azért pár erős ember a csapások alatt, ebben nagyon bízom, elvégre mégis egy Yonko csapatáról beszélünk. Ezt úgy mondom, hogy tudom, hogy nem a legjobb dolog a Yonkok csapatát összehasonlítani, mert azért sok eltérés van a berendezkedést és a felépítést illetően. Szvsz a SMILE inkább a gyengébb katonák számára lett létrehozva, hogy azzal kapjanak egy kis powerup-ot, de lehet, hogy csak tévedek. Nem csak SMILE használókat akarok látni, szerintem lesz itt csomó természetes Zoan használó. Nagyon remélem, hogy láthatunk többet a Zoan használókból és ki lesz térve mind a sima Zoan, Ősi és Misztikus típusra is. Nekem valamiért kezd olyan érzésem lenni, hogy a Shogun is Zoan lesz Ősi vagy misztikus.
Ha már itt tartunk Holdem gyümölcsére is remélem lesz magyarázat, mert számomra nem teljesen evidens, hogy miért van külön személyisége az oroszlánnak. (Holdemtől kicsit Thriller Barkos feelingem lett)
O-kiku kedvelhetőségén meg azt értettem, hogy legalább nem idegesítő, mint pl. egy Rebecca, vagy nem közömbös számomra mint pl. Carrot. Nincs vele semmi bajom, de nincs igazán kötődésem hozzá.
Én is remélem. Érdekelne az oka vagy a technológiája. Statikusnak tanulok
Nem hangzott még el de eddig akiket láttunk csak egy-egy testrészt tudtak átalakítani kivéve Sheepshead aki ugye a karjait birkaszarvvá és a haját gyapjúvá (ráadásul külön külön is), Batman aki a fülét denevérfüllé és szárnyakat növesztett, Gazellman aki lábait gazella lábbá fülét gazella füllé változtatni és gazella farkat növesztett illetve Holdem aki hasát oroszlánfejjé és két mancsot növesztett az oldalából.
Én is remélem hogy többet megtudunk a Zoan-okról már csak Chopper fejlődése érdekében is. De engem a SMILE is érdekel. És igen szerintem is alapvetően a gyengék erősítésére van (gondolom némileg növeli az erejüket is) és én is azt remélem hogy rengeteg természetes Zoan is lesz nem csak a Csapások de egy db erős SMILE használót is szeretnék csak egyet
És tényleg mintha Hogback odavarrta volna a hasa helyett
Nekem se lenne evidens de ezek szerint ha fejet növesztesz valahol annak saját tudata lesz (gondolom kivéve ha a saját fejed alakítod át).
Ha visszaemlékezel szerintem 2 fejezet után még velük se volt gond.
Nah ideje írni a fejezetről.
Ezek a gifterek szánalmasak, ha nem tudnám, hogy van Hawkins, X-Drake, Jack kaliberű ember a csapatban sírva fakadnék.
Urashimát én még mindig nem írnám le simán lehet erős az, hogy levágták a copfját semmit nem jelent. Viszont az, hogy jó neki, ha erőszakkal szerzi meg azt súggalja, hogy egy akarat gyenge fityma lesz
Okiku funny volt és sztem is menő
Az egyetlen, amit nem értek Zorot Whisky Peaken nem igen hatotta meg a fegyvertelen ember simán kaszabolt mindenkit, akit ért. Na mindegy kellett Okikunak a momentum.
A Smilenak meg sztem egyre mutatkoznak meg a gyengéi. A gazella ember is majd meghalt úgy elfáradt, Holdemet veri a saját "gyümölcse". Nekem úgy tűnik legalább annyi hátránya van, mint előnye.
És igen tuti beindul az Okiku for nakama hype train.
A Gifterek max egy reggeli tornának lesznek elegek, abból is csak a bemelegítés résznek... CC a SMILEval lehet hogy a gyenge embereket felerősítette, de ez mire elég? BM sakk katonái ellen lenne csak esélyük...
Urashima szerintem szumóban jó csak, de böszme mint az állat, hisz a szülei hogyan befolyásolják... mint egy 5 éves gyerek akinek meg kell mondani mindent mit csináljon. egyszerűen elkényeztetett.
Okikunak kellett egy kis villantás ami marha jól nézett ki ennyit Law terveiről.
Whiskey Peak-en voltak fegyvertelen emberek?
Azért Gazelleman több kilométert sprintelt. Holdem viszont tényleg gáz de a legtöbb SMILE-nak nincs ilyen hatása ráadásul nem is lenne kötelező átváltozva lennie. Ennek ellenére eddig nem sok olyan SMILE-t láttam aminek a fogyasztása megérte volna a használónak.
bakod
Attól tartok igazad lesz és tényleg annyi a szerepe a Gifters-nek mit BM Sakk katonáinak.
Ugye nem feledkeztek meg arról, hogy a Smileyből 2 csoport van.Vannak gyengék és az erősebb fekete szarvas(Gifters) harcosok:
https://naruto-ku...ece/808/11
és https://naruto-ku...ece/809/10.
Fekete szarvasok lesznek az op ellenfelek, akik egy Brook-Wanda szintű személyeknél erősebbek.
Wanon még nem látam fekete szarvas harcosokat. Talán egy Yonko parancsnokkal fognak jönni.
Továbbá a Smiley mint seregként op és nem 1-2ember alapján kéne lenézni!
A fekete szarvasok a SMILE használók azaz a Gifters.
Nincs külön kategóriájuk.
Amikor az hangzik el hogy vigyázzanak a fekete szarvasokkal akkor a Gifters és a Peasure-kat különböztetik meg akik viszont nem SMILE használók.
De az tény hogy van külöbség Gifter és Gifter között de Zou-n egyedül Sheepshead akiről tudjuk hogy kiemelkedett és tartani tudta magát Brook ellen még ha Sanji-nak csak egy rúgás is volt. Tudjuk hogy van néhány ilyen mint Sheepshead, Holdem és talán Ginrummy is.
De ennek ellenére a tömeg Gifters (az 100 legalább 80-90%-a szerintem) semmit se ér max Sakk-katonaszint. Wanda-t is csak meglepték hisz nem látott még ilyet. Az ilyen Batman, Gazelleman és Mouseman félék ha jól sejtem hogy kiemelkednek a tömeg Gifters-ből akkor is max egy rövid harcot tippelnék Chopper-rel sokat tőlük se várnék. Akik talán tehetnek is valamit az a 2-3 említett Sheepshead, Holdem és talán Ginrummy (Robin vagy Nami ellen).
Olyan két kategória nincs amit te említettél de van néhány említésre méltó (ha az 100-ban lesz 5 az már jó).
Szerintem a sakk katonákkal szemben sokat dob a SMILE, és azért az átlag katonáknál is többet ér, itt a noname harcosokra gondolok persze. Az egy másik dolog, hogy tisztek és magasabb fokozatú személyek ellen már nem sokat ér. Épp ezt akartam kihangsúlyozni a mondandómban, hogy ez úgymond a "közkatonák" erőfokozására szolgál. Az egy másik dolog, hogy van pár kivétel mint például Holdem, Sheepshead, akik magasabb rangon vannak és SMILE fogyasztók, de azért nekik is dobott valamit az erején. De egyébként szerintem headliner és headliner között is lesznek ég és föld különbségek. Tehát szerintem a Giftersek előnye abban mutatkozna meg, hogy több kisebb katonát tudnak bedarálni, mint SMILE nélkül. Az egy másik dolog, hogy ez Zou-n például azért nem voltak annyira sikeresek, mert ott úgymond a lakosság vérében van a harc, szóval ott nem tudtak annyira aprítani. Nyilván már tisztek, nagyobb rangú harcosok, Szalmakalaposok stb ellen már nem sokat ér, de alapvetően szerintem nem is azért lett kitalálva. Még ha legrosszabb esetben is csak részlegesen tudnak átváltozni még szerintem így is nagyobb előnyben vannak egy átlag harcos ellen.
Az már egy másik dolog, hogy feltehetőleg valamilyen mértékben selejtes. Egyetértek azzal, amit Hiei mondott, szerintem nem véletlenül és tölteléknek láttuk egy teljes oldalon Gazellaman zihálását. Egyre jobban van olyan érzésem, hogy ez még messze nem volt befejezetlen kutatás Caesar részéről.
Amúgy 1-2 érdekesség régebbről. Caesar elmondása alapján nagyjából 100 SMILE harcosa lehet Kaidonak, legalábbis az elfogása előtt ezt mondta. Továbbá, amikor erről beszélt szemléltetésképpen teljesen átváltozott SMILE használók voltak a képeken. Ez azért fura, mert eddig nem nagyon láttunk ilyet.
kristofkristof
Teljesen egyetértek. Ez a Headliner rang olyasmi lehet szerintem (mint írtam) mint BM-nál a Miniszteri rang ahol azért Opera és Peros ég és föld különbség.
Igen főleg a gyengék erősítésére szolgál hisz bármennyi növekedést is ad az már javítja a harci potenciált. Csak így nem tudjuk meg hogy egy tehetségesebb ember kezében mire lenne képes
Egyébként több lehetőség is van az akkori ábrázolásra.
1. Csak szemléltetésképpen lett úgy rajzolva.
2. Caesar nem tudja pontosan milyen hatást fejt ki így lehet azt hiszi ilyet.
3. Megvan a SMILE-ban a potenciál a teljes átalakulásra de ahhoz olyan személy kell aki elég tehetséges hogy előhozza.
Egyébként visszaolvastam Caesar beszédét a SMILE-ről és arra jutottam hogy vagy nagyzolt vagy Oda eredetileg komolyabbra tervezte a SMILE-t hisz Caesar azt mondta hogy nagyhalakat enged a SMILE a tengerre. Lehet eredetileg Oda teljes átalakulásosra tervezte mint Vegapunk gyümije amit Momonosuke megevett.
Ráadásul Kaidou 100 SMILE használójából kb. 10-20 minimum volt Jack-el köztük Sheepshead és Ginrummy akik a hajók elsüllyedésekor elvileg oda is vesztek hisz úszni nem tudnak és mivel emberek elvileg meg kéne hogy fulladjanak. Max azok élhették túl akik a SMILE-ból vizi élőlény részeket nyertek (feltéve ha képesek kopoltyú növesztésére).
Én úgy emlékszem azt mondták 500 gifters van. Bár wikin 500 van írva, magyarra meg 100at fordítottak a srácok, utána néztem és az eredetibe úgy van írva hogy néhány száz. Tehát 100nál több.
https://www.manga...ece/689/18
Amúgy AFR a miniszter BMnál nem a kalózbandán belüli rang volt hanem Tottolandon egy cím, aki megkapta az felelt egy szigetért. Katakuri Édességparancsnok és egyben a liszt miniszter, szóval a miniszteri rangnak abszolót nincs köze az erőviszonyokhoz.
Amúgy szerintem kicsit alábecsülitek a sakksereget. Mont Dor azt mondta hogy erősek. Szerintem simán egyenlőek a Gifterekkel.
Én Holdem kinézetén nem lepődtem meg. Amint megláttam azt kiírva hogy Lion Smile rögtön vmi ilyen dizájnra számítottam
Én is 500-ra emlékeztem de visszaolvastam és tényleg 100
https://naruto-ku...ece/689/18
Igen a Miniszteri rang egy sziget irányítója kapta meg és csak BM gyerekei közül kerültek ki de ennek ellenére kétségtelen hogy a kalózbandán belül is rangot jelöl más különben Peros csak egy egyszerű rang nélküli tag lenne.
A Miniszterek szerintem olyan tisztek akik egy-egy sziget urai is szóval ez is egy tiszti rang csak magasabb mint egy egyszerű tiszt. Azt nem tudom hogy viszonyul egymáshoz a Miniszteri rang és a Sakk tisztek mint Tamago de az biztos hogy erőben van némi átfedés.
Én is a tömeg Gifters körül tippelem. Max nagyon kicsit lehetnek a Gifters-ek erősebbek.
Lelinkeltem az eredeti fordítást a fejezetben, ott néhány százat írnak, tehát biztos hogy több mint 100. Az adott kötet pont meg is van nekem ott "hundreds of zoans" -nak fordították, ami többesszám, tehát zoanok százai.
Hát szerintem a miniszteri rang nem volt meghatározó a kalózszervezetben. Moscato is miniszter, pedig nála Mont Dor is erősebb nemhogy Peros. Szerintem inkább az meghatározó BM kalózoknál hogy ki Charlotte. Sztem így épül fel a struktúra:
BM - Édességparancsnokok - Charlotte család - Rangot képviselő tagok ( Bobbin, Bege, Tamago, Pekoms) - és a többi nem családtag gyalog + lelkecskék.
Ugrás a fórumra: |