Én úgy tudom,hogy a támadó erejét emelte ki Oda.Persze lehetséges,hogy fake infó,vagy csak rosszul lett lefordítva
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
One Piece Teóriák
Lenne egy elméletem arról,hogy igazából miért lett Luffy "5.Császár":
Azért kezdték Luffyt az ötödik császárnak hívni, mivel a Trafalgar D. Water Law név az a két legfontosabb Napóleon álltal vívott csatára utal. A Water Law a Waterloo-i csatára utal, a három császár csatájára, ahol a francia, az osztrák és az orosz császári csapatok összecsaptak.
Ahhoz, hogy a három császár csatájás utalás teljes legyen Kaidon és Big Mom-on kívül még kellett egy császár, hát Luffy lett az.
Nem. Luffy azért kapta meg 5 Yonko címet, mert egyre többet csatlakoznak hozzá és győzedelmeskedett egy Yonko felett,aki évekig uralkodott az Újvilágban :
https://naruto-ku...ece/903/10
Röviden trónfosztásként értelmezhető Morgans híre.
BB is ezért kapta meg a Yonko címert, mert Wb parancsnokai elverte.
https://naruto-ku...ece/820/14
Rosszul fogalmaztam.Inkább ez az egyik dolog ami miatt is lehet,hogy Oda ezért szándékozta őt új Császárnak.Egyébként igazad van,ha a mangát vesszük figyelembe,akkor csak is ezek miatt volt az egész,de egyébként sok olyan dolog is van benne,ami igazából nem teljesen a valóságot ábrázolja .Ezért gondoltam elsőnek erre az elméletre,amit fentebb leírtam.
Szerk.:
https://www.youtu...w5kQpfCCgo
A teória lényege,hogy Mont-d'Or börtönkönyvébe szerepelt egy olyan név,hogy "Admiral".Vagyis egyszer elfogtak és abba a börtönbe zárták ezt az Admirálist.Vagyis fenn áll az esélye,hogy Big Momék már legyőztek 1-2 admirálist.Viszont nem csak a Tengerészetnek vannak admirálisai,akár egy erősebb kalózbanda vezetője is lehetett,mivel Feketeszakállt is Admirálisnak hívják.Na,de a releváns része,hogy nagyon sok arra az esély,hogy Big Mom már legyőzött Admirálisokat,DE ez csak vak tipp.Plusz,még azt is kiemelném,hogy a mangába nem szerepelt a könyvesbörtönbe az "Admiral" szó,csak az animében,vagyis ez egy cannon.
Ha egy admirális(legyen bármelyik) le tud győzni egy császárt akkor milyen erőegyensúlyról is beszélünk?
Na meg ha Bmet lenyomja egy admirális akkor Kaidout is le kellene nyomnia, ezt arra alapozom hogy amikor ment Wanora akkor eléggé idegesnek tűnt a világ legerősebb élőlénye.
https://naruto-ku...ece/930/10
Szerintem nincs az az admirális akitől ennyire tartana Kaidou.
Én csak arra akartam utalni,hogy az anime szerint Big Momék már egyszer legyőzhettek egy admirálist,ami nem meglepő,hiszen egy Yonkouról beszélünk.Viszont nem biztos,hogy Tengerészeti admirális volt,hiszen vannak olyan kalózbandák,ahol a kapitányt/vezetőt "admirálisnak" nevezik.Ezért is említettem Feketeszakállt,mivel szintúgy őt is így nevezik.
1 Yonkou-t leverne egy admirális?Ugyan már...
Nem hiszem,hogy Kaidou magától Big Momtól félt volna,szerintem csak szimplán nem akarta,hogy háború legyen (ami el is hangzott tőle),mert akkor súlyos veszteségeket szenvedett volna el.
Biztos hogy tengerészeti admirálisokat is lenyomott már, nem véletlen hogy a közelébe se megy a tengerészet Big Mom vizeinek(később ez változhat)
Azt én sem állítottam hogy fél de hogy jobban tart tőle mint a tengerészettől az biztos.
Én lenézem a tengerészetet egyébként, rosszabbak mint bármelyik kalózbanda a tengeren(persze azért van pár tengerész akiket csípek mert komolyan gondolják)
Hát igen...A beszélgetés Kaidou és a Mama között is azt sugallja,hogy semmibe nézik őket,szinte felkérték arra őket,hogy ők is menjenek oda,mintha valami semmik lennének.
Rikiya írta:
1 Yonkou-t leverne egy admirális?Ugyan már...
Ezzel kapcsolatban utoljára fogok kommentelni,mert ez már nem teória,viszont ezt még ide írom.
A történet legelején még egyáltalán nem ismertük a Yonkoukat,akkor persze,hogy ők voltak a rivaldafényben.Garp maga megmondta,hogy a Tengerészet és a Shichibukai összefogott annak érdekében,hogy kordában tartsák ezt a 4 embert.Ha tényleg a Tengerészet sokkal nagyobb hatalom lenne,mint a Yonkou,akkor a Tengerészet önmagába elég lenne ahhoz,hogy romba döntse őket.Ennek ellenére 1 Yonkou fölött is alig tudtak felülkerekedni.Fehérbajusz és Shanks óta tudjuk,hogy mennyire nem akarják,hogy 2 Yonkou összefogjon.Most pedig megint volt rá utalás,hiszen az egész Tengerészet között pánik tört ki,mikor megtudták,hogy Big Mom és Kaidou kapcsolatba kerültek egymással.
Rikiya írta:
Ezzel kapcsolatban utoljára fogok kommentelni,mert ez már nem teória,viszont ezt még ide írom.
Nagyon nem vágod, hogy mit olvasol,de ezt a kritikám alatt rá jöttem .
Ebből nem derül ki semmi ami cáfolná amit Rikiya írt, csak annyi hogy nagy tisztogatásra van szükség. De hogy azt hogyan tervezik az lehet akár valami Vegapunktól vagy az égisárkányoktól, esetleg Im-től.
Vagy az eddig heréskedő admirálisok bedarálnak mindenkit?
Ugrás a fórumra: |