Jobb fejezet volt, mint az előző, de én még ezt is kicsit rövidnek éreztem. Bár mondjuk nekem mindig ilyen a történetszál első pár fejezete.
Először is örülök, hogy Luffy egyből közölte, hogy Ace halott. Ne kérdezzétek miért, de nekem volt egy olyan érzésem, hogy még nem mondja el, és ezzel is húznák majd az időt. Az meg, hogy nem mondta még el, hogy a testvére nem nagy ördöngösség, a lány elájult, majd miután magához tért Luffyt lesokkolta a Wanon uralkodó állapotok és ugye egyből belefutott Zoroba, szóval nem igazán volt megfelelő alkalom. Mit is mondjak, ezek a kardok engem még nem igazán hoztak lázba. Remélem lesz néhánynak komolyabb szerepe, mert ha mindegyiknél "csak annyi lesz, hogy el van átkozva", akkor ez a szál kicsit közömbös lesz nekem. A lányt eddig bírtam, már kezd nekem kicsit az agyamra menni, pont időben kopott le Hitetsu is.
Eddig nagyon jól átadja a Wanon uralkodó pusztítást és zsarnokságot Oda, remélem nem rontja el és az a bizonyos jelenet, mikor felszabadítják Wanot így nagyot fog ütni.
Az meg, hogy Zoroba futott bele Luffy nem lepett meg. Ugye a Sanjiékba nyilván nem futna bele ilyen hamar, ha nem sokkal ezelőtt választotta szét őket. Zoron kívül a többiek úgy néz ki normálisan beolvadtak (?), eddig tudomásunk szerint csak Zoro került galibába, szóval a helyzet adott volt. Azt viszont meg kell hagyni, hogy jó messzire elmenekült már. Ja és Zoro gosaruzása már olyan, mint a halottnak a csók.
Az a kettő szerintem Hawkins embere, a harmadik meg egy Beast kalóz, legalábbis egyelőre nekem annak tűnik. A hosszú hajú biztos Hawkins embere, ha jól emlékszem ő volt az, akire egy pincér ráöntötte a spagettit. Faustot hiányolom, remélem látjuk őt is majd.
Nem hiszem, hogy ilyen hamar leverik Hawkinst, hiba lenne ilyen hamar ellőni egy ilyen karaktert. Azonban azt sem hiszem, hogy bénázás miatt lesz vége a harcnak. Szerintem vagy valami közbe fog jönni vagy Hawkins latolgatva az esélyeit látva, hogy nem sok esélye van kihátrál a harcból. Azt meg nagyon remélem, hogy nem kapják el őket, azért ezek után hiba lenne beadni ezt úgy, hogy az egyedüli komolyabb ellenség itt Hawkins, de az ellenfele a két legerősebb Szalmakalapos. Legalább ezt a sablont hagyná el Oda most.
A történetszál elején a legnehezebb mindig kibírni a szünetet.