Roger és Luffy ereje tényleg tejesen más tészta de az nem Haki volt amit Zoro Alabasta-ban nyomott.
Az egy kardforgató képesség volt. Ezt már egyszer ki lett itt vesézve. Semmi köze a Haki-hoz.
One Piece manga
Mondja is, hogy hallja a lélegzetük, mintha élnének. Sabo is mikor elpusztítja a kolosszeumban a csata teret azt mondja mindennek van egy magja. Megkeresi és belever egy hatalmasat. Nem a hakija miatt zúzta szét, ahogy Zoro se használt fegyverzet színét.
Még az érzékelés színéről lehet szó, de fegyverzet színét biztosan nem használt. A kardja nem élőlény nem tudod érzékelni azért tudta hol a kardja, mert hallotta, mintha élne.
Roger volt, aki képes volt a tárgyakkal beszélgetni. Ő hallotta mindennek a hangját. Ezért tudott írni a harangba.
Zoro meg valszeg a köveket hallotta és, hogy hova esnek.
És ez a kettő mégis hogy nem egy tőről fakad? Lehet hakinak, tárgyak lélegzetének hívni, de nagyon ugyanaz a mechanizmus. Az se véletlen, hogy utána párszáz fejezetre eltűnt a dolog, és később jelent meg megnevezve a haki, mint képesség. A fegyverzet színével meg az a baj, hogy eleinte azt nem feketével rajzolta Oda, csak később kezdte el a felismerhetőség miatt. De amúgy is csak a kezdeménye lehetett annak, bőven nem teljes értékű még. Inkább a haki előszobája, mielőtt az szétválna színekre, ha ez így érthetőbb megfogalmazás.
Ezért mondom, hogy Roger képessége teljesen más, hiszen Sabo nem ledumálta a csatatérrel, hogy legyen már szíves, törjön össze. Roger képessége, már amennyi tudunk róla, csak kommunikációról és megértésről szól, nem harcra való. Arról nem is beszélve, hogy iszonyatosan ritka, veleszületett képesség, szóval nem valószínű, hogy a szegény ember hakija lenne.
Akkor mindenki, aki hakit használ puszta kézzel Sabo módjára zúzza a dolgokat? Nem hiszem, hogy Dofflamingo vagy Luffy képes lenne rá, de még Katakuri se. Ha sima haki lett volna nem kell a szöveg a mindennek van egy magja dologról és felesleges neki állni végig kopogtatni a földet.
Egyértelműen keresett valamit, amit ha megüt, akkor ez lesz az eredménye.
Miért ne lehetne harcra használni? Ha valami "elmondja" hol a gyenge pontja, akkor abból igenis előnyöd származik.
Na, most kikerestem ezt a Sabos jelenetet. link Nekem úgy tűnik, fegyverzetet használ, a keze legalábbis fekete. A core dolog meg elég ködös, még biztos lesz róla szó, de Roger képességéhez kétlem, hogy köze lenne. Simán arra is utalhatott, hogy szimplán megkereste a szerkezetileg leggyengébb pontját az arénának, és arra sózott akkorát, hogy az darabokra tört. Épületnél se mindegy, hogy támfalat dönt-e ki az ember, vagy csak sima térelválasztót.
Elméletileg lehet, csak eddig nem láttunk ezzel kapcsolatos utalást Rogers esetében. Majd most Wanonál lehet kapunk több információt a pontos képességéről.
Ha már Luffy, de ő mintha a hódító hakiját még előbb is használta volna még Duvalnál, mint a másik kettőt. Most akkor csak azért, mert nem ott nevezték még annak, már nem is az volt?
Szerintem is van igazság abban amit Sabaku gondol. Zoro-nál az a képeeség a haki-nak az előfutára lehetett. Részint arra is építkezhetett az író a későbbi haki kitalálásához. Ám én pont ezért nem nevezném haki-nak. Még ha a prototípusa annak, akkor sem mondanám rá, hogy haki, mert a Romance Dawn-ra sem mondom, hogy One Piece. Most pedig itt vagyunk Wano-n, ahol Kinemon olyan technikát tanult meg amivel a tüzet tudja szétkaszabolni. Úgy sejtem, Zoro képességének a mibenléte itt fog körvonalazódni.
A japán mítoszok szerint ugye mindennnek lelke van, a nem élő dolgoknak is, mint például tűz, fa, seprű stb... Így érthető, hogy honnan jött Roger adottságának az ihlete.
Szerk.:
Ahhoz a dologhoz meg, hogy mindennek van egy magja, ez picit arra hasonlít, amit Reyleigh mondott Luffynak: "Minden támadás mögött van szándék!".
Igen úgy értelmeztem
Így is majd nem elfelejtettem, de megkerestem.
https://static.co...-One_P.png
A szeme körül az akár utalás is lehet a szemüvegre vagy utalás a sebességére Még ha nem is valós szemüveg.
Szóval könnyen lehet, hogy ahogy írták is Marco szemüveges volt születésétől vagy a gyümölcs elfogyasztása előtt.
Btw így megint elmondható, hogy annyira nem seggből előrántott a dolog, de jó kis fanservice, mert nekem bejön rajta a szemüveg.
Ugrás a fórumra: |