Valszeg a Shogun emberét ölte meg, akit nem kellett volna legalább is Kinemon eléggé felhívta erre a figyelmét mindenkinek.
One Piece manga
kristofkristof: Még korántsem biztos hogy nem ugyanaz a sziget. Eddig láttunk egy várost az egészből. Szal ne igyál előre a medve bőrére. Az éghajlat meg a One Piece-ben a leglényegtelenebb tényező. Ez alapján mondhatnád hogy Elbaf is annyi amennyit láttunk belőle és él rajta 100 óriás össz-vissz.
Zoro panelje a végén iszonyú szép volt.
Hiei nekem is ez az érzésem, főleg ahogy elmondta Marco hogy 40-en éve......, egy hajón...... nem pedig azt hogy Fehérbajusz kalóz volt
Na jó, ez azért erős kiforgatás volt. Eddig körülbelül talán csak a fákra lehet mondani, hogy hasonlóak. Az éghajlat már komplexebb kérdés. Láttunk durva éghajalti viszonyokat az Újvilágban, Punk Hazard, és az villámlós sziget amelynek közelében Urouge is volt. Azt viszont ne felejtsük el, hogy a punk hazardi éghajlat marhára nem természetes és nagyon nem véletlenül alakult ki. Valóban nem kizárt, hogy Wanon lehet, hogy gyorsan változhat az évszak és lehet igazad van és nem kellett volna ilyen gyorsan kijelenteni, de azért valljuk be eléggé eltér tőle. Persze ez még nem 100%, de az Elbafos példa eléggé nonszensz volt.
Csak ez most olyan dolog, hogy engem is kb. így hurrogott le mindenki, amikor ezt felvetettem ezt az ötletet anno.
Én nem forgattam ki semmit, teljesen jogos az érvelésem. te se gondolhatod komolyan hogy egy város Wano.
Mi bajod van az Elbafos példával? Megmondom. Nem tudsz rá mit mondani.
Ne csodálkozz hogy lehurrognak ha egy teóriádat már akkor bizonyítva látod amikor konkrétan kaptunk 3 képkockát az országról. Ja és tán azért is hurogott le mindenki anno mert Zoun mondták hogy Wanon vannak Bestia kalózok. A történet szempontjából irreleváns hogy mi az eredeti főhadiszállásuk. Jelenleg itt vannak és azon a havas szigeten (ha nem egy a kettő). Ettől még nem feltétlen lesz a havas sziget (ha különálló sziget) a főhadiszállásuk, lehet csak egy bevált búvóhely. És ha főhadiszállás is akkor is tök mindegy mert valószínűleg azon a helyen ahol most a szalmakalaposok tartózkodnak fognak megküzdeni.
Plusz Kinemon mondta Zoroéknak ha gondot okoznak akkor arról Kaido tudni fog és baj lesz. Na most ha egy másik szigeten vannak akkor elég nehezen kivitelezhető hogy Kaido csak úgy ott teremjen. Kivéve ha gyümije vagy egyéb képessége netán vmi gépezet segít ebben. Az is lehet hogy Wano is egy szigetcsoport mint Tottland (tekintve hogy Japánról van mintázva még bele is illene) és a főszigeten vannak Zoroék, Kaidoék meg az egyik kisebben ahol éppen zord hóvihar uralkodik. De attól még az is Wano.
Hmm, micsoda villám gyors átkötés volt ez a Wano arc-ra.
Kár a Fehérbajusz kalózokért, hogy így szétszóródtak. Bár meg kell mondjam anno nem lettek annyira bemutatva, hogy nagyon látni akarjam őket még egyszer. Egyedül Marco a kivétel és neki még lehet szerepe a jövőben is.
Kifejezetten tetszett vele kapcsolatban, hogy míg Feketeszakállról beszélt nem a szokásos bekönnyezős klisét dobta be Oda, hanem elfelhősödött arccal gondol vissza rá. Innen látszik, hogy ha lenne alkalma még biztosan szívesen bosszút állna Teachen.
Wanoról az első kép gyönyörűen néz ki. Szeretem ezeket a nagytotálokat, mert élettel teliek és részletesek.
A beépülés ilyen jó Szalmakalapos volt. Nagyjából rendben van, de a vége úgyis katasztrófa lesz tudjuk. Franky-t és Zoro-t pedig kifejezetten egyszerű felismerni szerintem. Bár, ha Wano ennyire el van zárkózva a külvilágtól akkor lehet emiatt nem ismerik a Szalmakalaposok arcát sem, legalábbis a közemberek.
Robin álcája kifejezetten bejött, nagyon szép ebben a ruhában. A Geishákról már Hiei leírta az igazságot. Ők a szórakoztatás minden formájára magasan képzett hölgyek, akik csak nagyon ritkán szeretkeztek a vendéggel. Arra voltak külön a kurtizánok. De tudni kell róluk, hogy ők szintén eldönthették lefekszenek e a kuncsafttal. Mert ha annak modora nem volt megfelelő esetleg nem tisztálkodott meg rendesen, a kurtizán visszautasíthatta őt minden további nélkül.
Zoro részéről meg már írtam a spoiler topicban is. Maga az egész, hogy nyíltan hordta Shusui-t pont Wanon kicsit furcsa. Nyilvánvaló volt, hogy le fog így bukni szóval ez olyan, mintha csak azért történt volna, hogy valami elindítsa az eseményeket. Ettől függetlenül az utolsó oldal nagyon jól el lett tálalva. Ahogy a nő játszik a samiszenen, a szél lefújja a cseresznyefavirág szirmait majd az a vágás. Borzasztóan tetszett.
Másrészt a Seppuku jelenet is igen pontosan lett megjelenítve. Persze egy japán ember írta és rajzolta, de akkor is nagyon jó az egész. Ez a Wano hangulat olyasmi mintha kicsit a középkori Japánt láthatnánk.
A váltás meglepett, de én sem bánom.
Marko MÉG nem tud csatlakozni Luffyékhoz Weevil miatt. Azt nem mondta hogy nem is fog, de kétlem hogy Kaido és BM legyőzéséig megtörténne. ha jól akarja Oda időzíteni Markoék visszatértét, akkor csak Feketeszakáll ívéig vár vele.
Wano gyönyörű, szerintem Japánt is simán visszaadja. Akár a szigetcsoport ötlet is bejöhet, meglátjuk.
A beépülésről annyit, hogy Franky álruhái sose sikerültek xd és még Dressrosán se ismerték fel... vagy felismerték csak nem bántották volna?
Robinnak viszont nagyon jól sikerült. sokkal jobban néz ki mint a timeskip utáni hátrafésüléssel - bár rövid ideig nem olyan volt neki, na az tetszett eddig a legjobban.
Zoro... hát ő ha nem keresi a balhét, az úgyis rátalál biztos vagyok benne hogy nem a shogunt támadta meg csak annak egy emberét. Azért a shogunt hypeokták annyit hogy ne egy vágás legyen egy seppoku késsel.
Hiei írta:
Ez egyáltalán nem igaz. a Geisha nem k*rva. A vendég szórakoztatására fogadják fel. Flörtölnek és néha élcelődnek, de a szexuális szolgáltatás nem tartozik bele a dologba. Ezt a vendégek is tudják/tudták.
Előfordult, hogy lefeküdtek a kuncsafttal, de azt általában a Geisha döntötte el.
Szóval egyáltalán nem k*rvák ez csak közhiedelem.
Konkrétan szerintem nem, mármint senki sem mondta ki, hogy mennyire erős (még a nevét is csak most hallottuk először). Egyszerűen csak ezt következtetjük, ha már képes irányítani Wanot.
Ja, a fejezet szerint tud gyógyítani (vagy felgyorsítani a regenerálódó képességed).
Én is úgy emlékszem. És bár én is egy Yonkou parancsnok szintet tippelnék de azon se lepődnék meg ha egy ehhez hasonló senki lenne aki csak örökölte a rangot amivel idáig tört.
Akkor jól gondoltam. Bár sejtem erős korlátai vannak különben Ace-t megmentette volna de így is egyre sokoldalúbb és menőbb a gyümije.
Na jó tényleg ez az utolsó hozzászólás a Wanos részhez:
1. Ne már Germa66, csak azért, mert szerintem az a havas rész nem Wanon van, abból Te azt szűrted le, hogy szerintem Wano csak egy város vagy falu. Ha ez nem kiforgatás akkor mi? Meg miért gondolnám, hogy Elbaf is csak egy faluból áll, csak azért mert szerintem Kaido főhadiszállása nem Wanon van. Miért? Mi az, hogy nem tudnék rá mit mondani? Miért gondolnám, hogy csak annyiból áll? Nonszensz az egész. Jesszus ne már.
2. Most az egyszer fordult elő, hogy valamit biztosra mondtam, amit még nem kellett volna. El is ismertem, hogy hibáztam meg minden, de Te még azután is ezen lovagoltál. Általában tényleg mindig kihangsúlyozom, hogy szerintem ez lesz meg ez csak a szubjektív véleményem ma egyszer előfordul, hogy valami biztosra mondtam, amit nem kéne és már rám van bélyegezve ez minden mondandómra. A lehurrogást azt nem a mai napra értettem, hanem anno, amikor ezt felhoztam először régen, és akkor tuti biztos, hogy nem mondtam 100%-ra csak elmondtam, hogy mit gondolok. Ez olyan, mint a Kaido Queen-King ötlet, ott is kihangsúlyoztam, hogy ez csak egy teória és valaki elkezdte szajkózni, hogy 100%-ra állítom, pedig nem így volt.
És tényleg nem kötekedés, de mi is hangzott el Zoun? Az, hogy Kaido uralma alatt van a sziget. Az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy ő ott van. Vagy abból miért következne, hogy ha valami baj történik Wanon rögtön értesítik Kaidot? Szerintem ilyen kis dolog miatt nem Kaido menne rendet tenni, de majd kiderül.
Na mindegy tényleg ez volt az utolsó hozzászólásom ebbe a témába, de ez is csak azért, mert úgy érzem nagyon félre ment a mondanivalóm és nagyon le lett degradálva az, amit írtam. Mondom lehet neked lesz igazad, de nem szeretem, amikor kiforgatják a mondanivalóm, mert az, hogy szerintem az a havas rész nem Wanon van, abból marhára nem következik, hogy azt gondolom, hogy Wano csak egy város, csak azért mert szerintem a szigeten nem uralkodnak olyan durva éghajlati viszonyok, mint pl. Punk Hazardon.
Ezután én ezt a vitát tényleg elengedem, nem ér ennyit.
Azt írtad: Csak igazam lett..... és nem az Wano hanem ez.
Tőlem magyarázhatod akárhogy hogy én kiforgatom a szavaidat meg leminősítelek de ez ettől még nem lesz így. Úgy írsz mint aki tényeket közöl nem mint aki felvet valamit.
Én a hszed további dolgain "lovagoltam" nem azon hogy leírtad hogy lehet hogy tényleg korai volt kiírni.
Te forgatod ki azt amit én mondtam amúgy. Nem azt mondtam hogy te azt hiszed hogy csak ennyi Wano. Azt írtam hogy alig tudunk róla valamit és még csak egy várost láttunk, ebből folytatva hogy nyilván többet foglal magába egy ország mint egy várost. Az Elbaf-os példa egy szemléltetés volt, nem azt mondtam hogy ezt gondolod Elbafról.
Azért pár dolog nem olyan tiszta, mint azt mondjátok. Nem tudjuk, hogy Kaidou Wanon van-e senki nem mondja, hogy ott van annyit tudunk, hogy megszállták Wanot és a mostani Shogun árulásával átvették a hatalmat.
Nélküle képtelenek voltak megtörni az országot.
Viszont emlékeim szerint csak találgatjuk, hogy ott van vagy nincs. Épp annyi az esély az igazadra Germa, mint Kristófnak. A legutóbbi Den den mushi beszélgetés miatt lehet a leginkább valószínűsíteni, hogy itt van. De még ez is csak feltételezés.
A másik dolog, hogy Moria valóban elvihette 23 éve a kardot és Ryuuma testét, de Kaidou akkor még nem volt Wanon. Szóval vele nem ott csaphatott össze. Nem tehette hiszen Mononosuke, akkor még tervbe se volt. Nyolc éves és az anyját Kaidou az apját a Shogunnal ölték meg.
Roger 26 éve halt meg Moria akkor volt Rookie, ott volt a kivégzésen. A kérdés 5 év alatt (volt két év time skip) eljutott-e olyan szinte, hogy esetleg behatoljon Wanora, ha még Kaidounak se ment. Ugye a sziget elvolt zárva. Oden kiakarta nyittatni.
Szóval bár jó esély van rá erre sincs semmi garancia. Amilyen szerencsétlen Moria nem biztos, hogy képes lehetett betörni oda.
Viszont jobb ötletem nekem sincs, aki hullákat rabolna.
kristofkristof írta:
(...)lehet igazad van és nem kellett volna ilyen gyorsan kijelenteni (...)
Abban én is biztos vagyok hogy itt Zoro kap szerepet. és mivel nem a VK tagja Wano, könnyedén csatlakozhatna később Luffyékhoz... meglátjuk mit hoz belőle ki Oda. Mivel Zoro többet fog szerepelni, én már nagyon vártam ezt az ívet.
Amúgy vajon hány napig bírták ki az álcák? mindjárt az első nap lebukott volna Zoro? Ami nyilván vicces lenne... csak akkor még van egy pár nap mire Luffyék ideérnek.
Ugrás a fórumra: |