Szerintem jutalom falatnak kell elképzelni és nem a tápérték a lényeg, hanem az íze. Senki számára nem laktató, de ízletes és a Zoanokra azért van ilyen hatása, mert olyan, mint amikor jutalomfalatot adsz egy kutyának vagy macskának.
One Piece - Képességek - Démongyümölcs, Haki, stb.
Igen azt kifelejtettem amit Hiei írt.
Hogy bár van tápértéke (mint minden kajának) a lényege az állatok manipulálása/megszelídítése.
Paidion írta:
Természetesen faj alatt általánosságban az embert, illetve a Zoan gyümölcs által adott állati minőséget értem. Nyilván hibrid alatt pedig a kettő kombinációját. Az összes Zoan két faj keveredése (ember+állat). Lucci pl. végig hibrid formában harcolt, talán egyszer alakult át teljesen, amikor beleharapott Luffyba. De Drake is csak hibridben sebezte meg a pacifistát, nem?
Hiei írta:
Ez itt elég off, de fejtsd már ki mert nem értem a dolgot. Milyen hibrid és mitől az? Láttunk olyan Zoan, ami két faj keveredése volt?
Paidion írta:
Jól értelmeztem az eddigiek során, hogy a teljesen átalakult Zoan gyengébb, mint a hibrid? Most láttam egy videót a Gear5 YouTube csatornán és szerintem is így van, aminek én kifejezetten örülnék, szerintem lazább a hibrid. Meg hát bizonyos szempontból logikus is, hogy két különböző faj keveredése erősebb, mint egyik vagy másik önmagában.
Lehet hogy full hülyeség de az jutott eszembe hogy anno Akainu azt mondta hogy a magmája még Ace lángjait is elégeti. Mint tudjuk a logiának a teste az adott elemből van tehát Ace esetében tűzből. Ace Luffynak azt mondta hogy Akainu kiégett a belső szerveit (illetve gondolom az azt jelképező lángokat DD).
Akkor elméleti szinten ha lenne egy Akainu vs Katakuri (jó persze Kata speckó Paramecia de akkoris anyaggá alakul, thát harc közben az a teste ha támadják) akkor az utóbbi kitérései és mochivá változása nem sokat érne mert szimplán elhamvasztaná az egész mochit. Ha nem így van akkor nem így van de most tegyük fel hogy így van. Tehát ha így van akkor szerintetek Katakuri egy azonnali ébrdéshasználattal a környzetét mochivá alakítva pótolni tudja a "test" mochiját (értem ezalatt amit Akainu elhamvasztana) vagy meghalna attól instant hogy a mochit ami korábban a teljes testét felépítette teljesen megsemmisül?
Germa66 írta:
Akkor elméleti szinten ha lenne egy Akainu vs Katakuri (jó persze Kata speckó Paramecia de akkoris anyaggá alakul, thát harc közben az a teste ha támadják) akkor az utóbbi kitérései és mochivá változása nem sokat érne mert szimplán elhamvasztaná az egész mochit. Ha nem így van akkor nem így van de most tegyük fel hogy így van. Tehát ha így van akkor szerintetek Katakuri egy azonnali ébrdéshasználattal a környzetét mochivá alakítva pótolni tudja a "test" mochiját (értem ezalatt amit Akainu elhamvasztana) vagy meghalna attól instant hogy a mochit ami korábban a teljes testét felépítette teljesen megsemmisül?
Nem így értettem de megértem hogy ez a válaszod mert elég fos a fogalmazásom
A lényeg annyi lenne hogy amikor a testét mochivá alakítja akkor az a mochi adag akkoris a testét jelképezi (tehát ha teljes mértékben elpusztul akkor ő is elpusztul) vagy megegyezik azzal amit tárgyakból alakít át ébredéssel vagy pedig magából trmel. És nem úgy hogy struktúrailag más hanem hogy hogy funkcionál.
Az ébredés az sztem a képesség kiterjesztése és nem a testé, így ha test mochi/láng/húr/gumi/stb pusztul, pusztul a karakter is.
Furi hogy Ace (elvileg) nem használt ébredést, bár ki tudja. Én adnám ha a környezet átalakításával pótolhatnák magukat, de pl egy gumiképesség nem is tudom hogy tenné.
Szerintem Oven gyümölcsének az a lényege, hogy nem hamvasztja el a dolgokat, hanem felhevíti. Nem hiszem, hogy képes lenne a napéhoz hasonló hőmérsékletet elérni vele, mint Ace.
Ezért tartottam és tartom is hülyeségnek Akainu logikáját a lávával, ami olvadt kőzet...A tűz képes a lávánál sokkal magasabb hőfokon pörögni.
Oven sütőgyümölcse a látottak alapján a cseppfolyós dolgokat forráspontig tudja hevíteni, a vasat meg nyilván megtudná olvasztani, de harc szempontjából nincs rá szüksége, hiszen ezzel a saját fegyvereit amit kombinálna a képességével, teljes mértékben használhatatlanná tenné.
Ez is egy nagy különbség Akainu, Ace és Oven között, mig előbbi tudja kombinálni tárgyakkal és egyéb anyagokkal (azzal, hogy felhevíti) Ace és Akainu erre nem képes, mivel az adott tárgy/anyag azonnal elporlad/elolvad.
Persze ez csak az én elméletem, ha téves és már történt kombináció valamilyen tárggyal Akainu és Ace részéről is, akkor az logikai bukfenc vagy OP-s hülyeségnek tudható csak be.
Ace a napéhoz hasonló hőmérsékletet?
Akkor a talaj azonnal elolvadna alatta.
Ha jól tudom a földön megtalálható legforróbb dolog a magma és nem tűz.
Sabo pl. használta a csövén a tüzét. És nem logikátlan hisz manga. Sok olyan történet van ahol a fém erejét tűzzel vagy hevítéssel növelik.
Ja és az alapkérdésnek gondolom úgy vagy kíváncsi a válaszára hogy ugyanaz a személy kezében melyik az erősebb.
Szerintem elég kérdéses hogy milyen hőmérsékletekig képes hevíteni a gyümi. Lehet el tud érni magasabb hőt mint a Lánggyümi de szerintem harcban viszont a sorrend: Magma-Láng-Sütő
Nem tudhatod, hogy megolvadna-e tőle a talaj, mivel ez manga Nanatsu No Taizai-ban sem olvadtd meg Escanor napjától a talaj, mégis (állítólag) az a hőmérséklet volt vagy ahhoz közeli.
Ace-nél pedig csak feltételeztem, hogy eltudná érni ezt a hőmérsékletet, mivel elméletileg a képességével ez lehetséges volna, és az "Entei" képességének formája (Amit BB ellen használt) eléggé hasonló a nap formájához.
Ez lehet pont ugyanolyan vita lenne mint Kizaru fénysebessége, hogy elméletileg képes lehetne rá, de még nem láttuk
Jogos
Bár Kizaru-tól láttuk is.
Csak az írásodból nekem amikor olvastam az jött le hogy biztos vagy benne hogy Ace meg tudta csinálni vagy meg is csinálta és nem az hogy csak feltételezed.
Mert ugyebár mint a Sütőgyüminek se tudjuk mi a max hőmérséklete ugyanúgy a Lánggyümiét és igazából a Magmáét se tudjuk.
Elméletben a tűznek elég tág hőmérsékleti tartománya létezik és bizony (ahogy csilla is mondta) eltud érni olyan hőmérsékletet is, amivel még a magmát is túlszárnyalja.
Ha azt nézzük Ace-től, illetve Sabo-tól még sose láttunk olyat, hogy megolvasztott, illetve elporlasztott volna bármilyen szilárd anyagot, így sztem maga a tűzgyümivel csak könnyű vagy normál égést lehet elérni. (Feketeszakáll is csak könnyebb égési sérüléseket szenvedett el Ace-szel szemben).
HA igaz ez az elmélet, akkor viszont Akainu nem mondott hülyeséget, ugyanis a magma magasabb hőmérsékletet produkál mint a könnyű vagy normál égés hőmérséklete.
Viszont Oven, ahogy néztem a fémet pillanatok alatt megolvasztotta, gyorsabban mint amire a magma képes, innen feltételezem, hogy Oven még Akaiunál is magasabb hőmérsékletre képes.
Így nálam, ha hőmérsékletről van szó, akkor: Oven > Akainu > Ace/Sabo
Harcképesség teljesen más dolog, mivel Oven nem logia, így nem kérdés h alulmarad Akainu és Ace/Sabu gyümijével szemben. Akainu meg forróbb mint a tűzgyümi (ahogy láthattuk a háborún is), így Akainu gyümije viszi a pálmát:
Akainu > Ace/Sabo > Oven
De szívesen olvasok még elméleteket.
Sziasztok.
Ebredessel kapcsolatban.
Masik csoportba olvastam egy erdekes parositast: Katakuri vs Akainu
Szerintetek ha mindketten ebredest hasznalva. Atalakitanak a korulottuk levo teruletet akkor mi tortenne?
Lattuk mi az eredmenye ha Akainu osszecsap Kuzan-nal.
Vajon mennyire szamithat ilyenkor a kepesseg tipusa?
Katakuri mochi ereje egyaltalan feltudna tartani vagy szimplan elegne?
Tegyuk fel Akainu kepessege akar a mochi teruleteket is egybol attudna valtoztatni magmava?
Kuzan ereje alapvetoen egyszinten lehet Akainu erejevel, sot a kepesseguk is ellentetes, de ez mar messze nem igaz Katakuri-nal.
Termeszetesen lehet elmeletezni a hakival is, de ketlem hogy ha tul nagy teruletre kibocsjtva is ugyanolyan hatasos volna.
Elnezest az ekezetekert.
Szia!Én ha a Marinefordos Akainut látnám katakuri ellen akkor azt mondanám,hogy katakuri nyerne.Az a baj,hogy most nem tudjuk milyen erős lehet akainu főleg,hogy ő lett a Tengerészet Főadmirálisa is.Véglegesen én még mindig Akainunak adnám a győzelmet,mert fura lenne ha luffy erősebb lenne mint egy főadmirális már most.Luffy szerintem akkor lesz véglegesen erősebb bármelyik tengerészeti admirálisnál ha tényleg egyedül képes lesz legyőzni egy yonkot...
Ugrás a fórumra: |