Erre se lenne szükség miután láttuk, hogy Katakuri a kezében tartja a dárdát. Simán megüthetné úgy, hogy az ökle helyén a dárda van. A Mochiba beletudná rakni/ragasztani.
One Piece manga
Nem vagyok biztos benne azt hiszem Krieg dárdái, Croco kampója és Lucci karmai se voltak tűhegyesek. Valószínűleg egy bizonyos felület erő aránytól függ hogy átlyukad-e a teste.
És ennyire hegyessé nem nagy kihívás alakítani a mochi-t mivel elég nagy erővel robban ki a fánkból.
Újra olvastam a fejezeteket és egy-két dolog feltűnt Katakuri képességével kapcsolatban ami magyarázat lehet arra miért nem csinálja azokat a mozdulatokat amikkel szerintetek egyből győzne (lándzsa fánk, ragados mochi talaj). Először is amikor a fánkokat használja lehet, hogy csak öklöt képes formázni (vagy más testrészt) ezt a gondolatot erősíti, hogy amikor használja valami körbe veszi a kezét és úgy tűnik akezét nem képes lándzsává vagy más fegyverré formázni vagyis akkor a fánkot se, valószínüleg csak a testrészeit képes így kivetíteni fánkkal mert elenkező esetben tényleg használná a fegyverén is. A másik pedig az ébredéssel kapcsolatos, nem tudom, hogy a fánk tényleg ébredése (ilyen utalást nem láttam vagy csak nem vettem észre, de szerintem is az), de mikor Katakuri a környezetet változtatta át azt mindig egy helyben állva tette (a fánkoknál se nagyon mutatták közben a lábát de nekem úgy tűnt azokon se séta vagy futás közben), és mivel már kapta el ezzel a trükkel szerintem Luffy figyel a talajra is emiatt. Ráadásul nem tudjuk, hogy ez mennyit is vesz ki valakiből az, hogy az ébredéssel megváltoztassa a környezetét, de szerintem elég sokat, erre utal az is, hogy csak akkor használta korábban amikor azt hitte végetvethet vele a harcnak és mehet uzsonázni. Vagyis ha egyhelyben maradna és a környezet átváltoztatásába kezdene azzal csak esélyt adna Luffynak egy gyorstámadásra. Luffy tényleg leharcolt már de még mindig küzd és ha egy ütést is sikerül bevinnie Katakuri koncentrációjának annyi és megint kapna egy sortüzet. Szerintem emiatt nem kockáztat és harcol úgy, hogy biztosan győzön ahelyett, hogy akár 0,5% esélyt adna Luffynak.
A másik dolog pedig az a nyílpuskások. Szerintem is nagy hiba Oda részéről, hogy Katakuri nem foglalkozik velük aztán meg egy ilyen kitörést mutat amikor Flampe beleavatkozik, de az hogy a fulánkokat nem látta nagyon is valószínű. A jövőbelátásának két lehetősége van, hogy milyen módon történik (különben túl erős lenne) az egyik, hogy minden apróságot érzékel és úgy találja ki fog történni bár ez inkább Enel volt. nálla valószínübb, hogy az érzékelése bár a jövőt mutatja de nem akora szinten amivel egy haki érzékalés csak mint amit normálisan felfogna. Nem láttam jelét, hogy amikor használja a környezet apróságait is felfogná csak amit normálisan látna, vagyis ami elötte van. Emiatt nem láthat olyan kicsi dolgokat mint a fullánk (más lenne ha őt célozná de mivel nem ez a helyzet...) És nem hinném hogy folyamatosan csak a jövőbe nézne inkább csak amikor szükségesnek érzi és arra a pillanatra koncentrálja hakiját. Vagyis ketejük közül Luffy használ folyamatosan érzékelést.
Az utolsó gondolatom, hogy szerintem amikor Katakuri a fánkokat használja akkor nem képes a jövőbe látásra. Amikor olyan mozdulatai voltak amellyel Luffy jövőbeli mozdulatait hárította azt mindig a saját testével tette és nem a fánkokkal. Vagyis ha a fánkok tényleg ébredés akkor nem képes egyszerre ébredést és érzékelést is használni.
Azt, hogy Luffy hogy tudná legyőzni arra ötletem sincs és én is úgy gondolom, hogy ha Luffy most győzne az nagy ostobaság lenne. Ezért inkább nem is gyártok semmilyen elméleteket erre vonatkozoan csak megosztottam az észrevételeimet és, hogy mit gondolok.
Még annyi, hogy Luffy biztos észre vette, hogy lőnek rá 892.fejezet 17.oldal alja. Látszik ahogy a fullánk felé tart és bele áll ő meg odanéz és elkezdi hogy "Mi?", rögtön mielött a szigony felnyársalja. De minek szólna Katakurinak?
-"Hé álljunk le egy kicsit, valaki meg lőtt."- nem sok értelme van szólni az elenfélnek, hogy a szövetségesei is téged támadnak.
Ennyi és boccs hogy hosszú lett.
Miért lenne oda a koncentrációja egy ütéstől?
Pár fejezettel ezelőtt mikor Luffy G4-ben verte az ütések közben nyerte vissza a koncentrációját.
Az Ébredésről meg annyit hogy kevesebb energiába kerülne átalakítani a talajt mochi-vá amibe Luffy beleragad hisz érintenie kell a talajt nem tud repülni. Miután a lába beleragadt csak be kell temetni a mozgásképtelen Luffy-t mochi-val nyakig majd odamenni és átküldeni a lándzsát a fején és meg van spórolva 10 óra harc.
A fánkos dologgal lehet igazad van de képes formálni a testét ezt láttuk így biztos tudna dárdát csinálni az ökléből.
Nem csak a jövőbelátással vehetné észre a nyilakat. Hanem a jelenben is. Feltűnhetett volna neki hogy repkednek a nyilak és jé a falban és a padlóban nyilak vannak befúródva.
Pont ez a lényeg hogy Luffy is csak akkor vette észre mikor átment a lábán. Addig neki se tűnt fel hogy röpködnek körülötte a nyilak.
1. Pont amiatt rész miatt. Miután az első ütés eltalálta Luffy egy ideig G4-ben kedve szerint verte. Tudjuk, hogy valószinüleg Luffy most nem tudna G4-be menni de ezért írtam, hogy nem kockáztat.
2. Azt nem hinném, hogy azért olyan gyors az az átalakítás. Írtam, hogy Luffy valószínűleg arra is figyel, hogy ez ne ismétlődjön meg. Nem tudjuk még az ébredés határait.
3. Biztos tudna? Eddig csak végtagot növelt és pluszt növesztett vagy lyukat nyitott a testén, ha tudna lándzsát formálni szerintem már megtette volna.
4. Írtam is, hogy szerintem se okés a nyilak de nem is arról beszéltem hanem a fullánkról.
1. Nem az ütés zavarta meg a koncentrációját Katakuri-nak hanem az a tény hogy meglátták az arcát illetve hogy a földön fekve eszik. Emiatt dühödött fel és dühösen nem tudott koncentrálni. Ezért kapta be az első rúgást is.
2. De hogy vigyáz rá? Nem képes elkerülni a talajjal való érintkezést tehát ha a talaj mochi akkor bizony beleragad.
3. Tudja formálni a testét. pl.: mikor szétnyitja, amikor elfolyatta a testét vagy amikor megváltoztatta az ökle formáját szögletesre.
4. Ja ak bocsi félreértettem a fullánk elég kicsi meg lehet hogy az volt az első lövés.
1. azzal egyet értek, hogy a dühe miatt talált be az első rúgás de az nincs kizárva, hogy maga a rúgás is kizökkentette kicsit a továbbiakban. A jövőbelátása és a mochi miatti támadás átengedő képessége miatt gondoltam, hogy nem nagyon van hozzászokva, hogy ilyen közvetlen találat érje (legalábbis amióta ilyen jól használja őket) és ez is kizökkenthette annyi időre, hogy azt követően egy rövid ideig ne tudjon azon a szinten koncentrálni a megfigyelésre. Lehet megpróbált lenyugodni de az is lehet, hogy a koncentrációját akarta vissza nyerni. Ugyan olyan valószínű a kettő.
2. Ezért mondtam, hogy nem tudjuk az ébredés határait, korábban elég nagy átalakításokat eszközölt, nagy területeket változtatott át. Eddig kétszer láttuk, hogy az ébredést harcban használnák. Doffy amikor már nagyon vesztésre állt és Katakuri amikor végleg leakarta zárni a harcot. Ezért gondolom, hogy nem olyan könnyű állandóan nagy mértékben használni az ébredést. És ez csak egy lehetőség, hogy miért nem csinálja. pl.
-Már nem képes ekkora terület változást előidézni Luffy viszont folyton feláll és támad. Ha ő most megáll használni és a terület kisebb Luffynak még van ideje hogy arébb mozogjon és sikeres támadást hajtson végre, ezzel egy időben pedig rájöjjön hogy Katakuri már nem tud akkora ébredést produkálni vagyis még jobban képes lessz a támadások elkerülésére és a saját megfigyelésének fejlesztésére koncentrálni ha nem kell a talajt is folyamatason figyelnie.-
Mint mondtam ez csak egy magyarázat arra miért nem használja nem biztos hogy emiatt van.
3. De olyat még nem láttunk hogy bármi más formát fel vett volna, elfolyásra és hasonlókra más logiák is képesek voltak. Lehet én nem emlékszem de nem rémlik hogy bármely logia képes lett volna fegyver formát felvenni. A szögletesnél csak a burkot változtatt meg attól az még egy kar volt.
1. Ő maga a haragot jelölte meg oknak. De tény egy állon rúgás nem segít ilyenkor. Egyébként ez a nincs hozzászokva a sérülésekhez szerintem alaptalan dolog. Nem tudjuk mióta képes ilyen szintű Megfigyelésre de nem hinném hogy 10-15 évnél régebb óta. És mivel asszem 46 éves így legalább 30 évig szerintem sebezhető volt. Elég nagy csalódás lenne ha őneki is gyengéje lenne a sérülés.
2. Doffy a fél várost átalakította és fél óráig harcolt így. Nem hinném hogy annyira megerőltető lenne hogy pár percre 10 órával ezelőtt ne alakíthatott volna át egy megfelelő területet de igazából kevés az infónk. De nem kell állnia hogy használja az fix.
3. A teapartin Katakuri gömbölyűre formálta a lábát.
Dungeonlord:
Ha már belinkelted az oldalt, akkor olvasd is el még egyszer. Ugyanis csak arról van szó, hogy sosem fekszik le. Ülni szokott. Ülve is alszik, ahogy Brülé mondja.
AFR, nem mintha Jon nevében akarnék szólni, de úgy gondolom, hogy szerinted rám is mondható, hogy vak fangirl, aki egy tinisorozatot néz, ugyanis Hiei valami ilyesmit mondott rám (kímélj meg a nem vagyok elvakult fan szövegtől), ezt pedig tetszikelted, így feltételezem egyetértesz vele. De nem is ez a lényeg, mindenesetre azért felhívnám a figyelmet egy-két dologra:
Egyrészt tanulmányaim és érdeklődésem folytán az alváson kívüli időmet szinte állandó olvasással töltöm, olyan írásokkal, mint például Dante vagy Dosztojevszkij, és szintén a tanulmányaim folytán ezekről írnom is kell, mégpedig kritikai (!) jellegű írásokat. Talán nem kell hangsúlyozni, hogy ezen művek milyen összetettséggel és bonyolultsággal bírnak, főleg, ha a One Piecehez hasonlítjuk. Ezzel csak arra akarok utalni, hogy egyáltalán nem áll távol tőlem a kritika vagy egy mű részleteinek és apróságainak a megfigyelése, sőt tulajdonképpen a fentiek értelmében ez a munkám. Tudtommal Jon magyar-történelem szakos, szóval nehezen tudom elképzelni róla, hogy ne rendelkezzen kritikai attitűddel, így pedig az egyetlen lehetséges következtetés az, hogy nem elvakult fangirl, hanem számos, általam a személyes ismertség hiánya miatt nem ismert oka van annak, hogy ennek ellenére mégis miért áll alapvetően pozitívan a One Piecehez. Ugyanis hidd el, hogy számos oka lehet annak az elvakult fanságon kívül, hogy valaki miért nem kritizál.
Például az, hogy milyen céllal olvas valamit. A magam részéről a napi folyamatos kritikai írások után egyáltalán nincs kedvem, se energiám arra, hogy a One Pieceben az apró, szerintem jelentőséggel alig bíró hibákra figyeljek vagy szóvá tegyem. Értem a kritikai álláspontotokat, és néha még egyet is értek vele, de azt gondolom, hogy alapvetően attitűd kérdése, hogy ki miképpen áll hozzá egy olyan műhöz, mint a One Piece, ami nem egy regény vagy egy vers, ahol az apróbb ellentmondások is valóban az egész műre nézve károsak. Persze nektek káros az OP esetében is, hiszen nyilván csökken az egész értéke a szemetekben, amit természetesen meg is értek, de ettől még látni kell, hogy ha valakinek ezek miatt ugyanúgy tetszik az OP, még nem lesz elvakult fan.
Valójában a One Piece rendkívül egyszerű cselekménnyel bír, az általatok hangsúlyozott hibák pedig egyáltalán nem érintik azt, ami miatt személy szerint az OP az egyik kedvenc művem. Tulajdonképpen az első fejezettől kezdve az összesben egyesével annyi ellentmondást és logikai bakit lehetne felfedezni, hogy megtelne vele egy könyv, ha leírnánk. Én eddig csak ezt az egy mangát olvastam, animéből se láttam sokkal többet, de nekem kezdettől fogva természetes volt, hogy ezeket a logikai hibákat vagy ellentmondásokat úgymond kizárom, egyszerűen nem foglalkozom vele, mert észrevettem már az elején, hogy tele van ilyennel az egész manga. Engem ezek egyáltalán nem zavarnak, ugyanis a legkevésbé sem érintik azt, ami miatt valóban szeretem az OP-t.
Furcsa lesz, amit mondok és aki nem ilyen beállítottságú, az valószínűleg nem is fogja elhinni, de nekem a One Piece alapvetően a spiritualitása miatt az egyik kedvenc művem. Aki vallásos vagy spirituális ember, az talán észrevette, hogy az OP tele van ilyen motívumokkal. Első ránézésre nem látszik és aki nem ismeri az egyetemes vallástörténetet, talán nem is fogja észrevenni, de számtalan példát lehetne mondani. Csak egyet mondok, mert így is hosszú a hsz. Ott van Luffy. A vallástörténetben ismert fogalom az ún. szent bolond, na most Luffynak a személyisége olyan, mintha konkrétan ennek megtestesülése lenne. Továbbá túlzás nélkül lehet mondani, hogy Luffynak néhány személyiségjegye pontosan olyan, mint a misztikusoké. Tényleg rengeteg példát lehetne mondani, de nem akarlak untatni titeket, mindazonáltal tulajdonképpen az összes fontos OP motívumnak, mint szabadság, haki, akarat, társak, ördög gyümölcs, álmokért vívott harc stb., nos, ennek mind van vallási megfelelője. Konkrétan volt olyan, hogy egy spirituális tanítást akkor értettem meg igazán, amikor visszagondoltam a One Piece-beli megfelelőjére. Még egy gyors példa. Krisztus mondja: Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért (Jn 15,13). Nem kell kifejteni, hogy ez milyen mértékben igaz a Szalmakalaposokra. Kivéve Usoppot, mert ő egy gyáva alak. Egyébként azt nyugodtan elhihetitek, hogy ha akkor is fórumoztam volna, akkor én lettem volna az, aki olyan szavakkal oltja szét Usoppot és Odát a Dressrosai történések miatt, hogy valószínűleg engem tiltott volna ki Hiei. Szó sincs tehát elvakult fanságról, ugyanis undorítónak tartom, amit Oda Usopp karakterével művelt, számomra lenullázta az egész karaktert, és hiába jó poénforrás, a szememben már nem méltó arra, hogy Szalmakalapos legyen. Értem én, hogy Oda ezzel a nagy pálfordulás motívumát akarta kiemelni, de végtelenül túltolta, annyira, hogy már minden jövőbeni lehetséges változása abszurd lesz. Valószínűleg még jó pár évig nézhetjük a gyáva és beszari Usoppot, akinek ráadásul még fegyvert sem képes Oda a kezébe adni. Hurrá. Mindenesetre az Usoppos példával csak arra akartam rávilágítani, hogy mivel itt egy morális kategóriáról van szó (Usopp gyávasága és a társainak cserbenhagyása), így engem is rendkívül zavar és kritizálom is, azonban az általatok felhozott példák bár lehetnek jogosak, engem személy szerint nem érintenek, mert másban látom a lényeget, így neken könnyű kizárni. Értem én a harccal kapcsolatos kritikátokat, de számomra a harcban sokkal fontosabbak más elemek, ráadásul még ha nem is teljesen logikus, de azért legalábbis nekem elfogadható magyarázatot tudok adni a kritizált történésekre. Világos, hogy nektek nem elfogadható, de a fent leírtakkal együtt nekem bőven megfelel.
Persze tisztában vagyok azzal, hogy a fenti egy meglehetősen szubjektív olvasat, de épp azért írtam le, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy egy mű befogadásának és értelemzésének van egy döntően szubjektív eleme, a kiolvasott tartalomnak a szeretete pedig lehet akkora, hogy a fennálló apróbb hibákat és ellentmondásokat elnyomja, helyesebben tudatosan nem foglalkozik vele.
Egyszóval igenis átlehet ugrani a hibákat és senki nem lesz ettől elvakult fan. Megértem, hogy te képtelen vagy átugrani őket, de az emberek máshogy működnek, ráadásul a magam részéről nem vonnék le következtetéseket nulla ismertség nélkül és egy online fórum néhány hozzászólása alapján.
Szerk.: csak én nem értem, hogy miért nem tudok idézőjelet használni? Átváltja más karakterekké. Valaki írja le kérlek, hogyan lehet használni, mert látom, hogy másnál működik.
Nem azzal értettem egyet hanem azzal amit mondott a harccal kapcsolatba.
A fangirl-özés kettőtökre tartozott. Engem az a része nem érdekelt.
Ha jól rémlik te is beszóltál neki és ő is visszaszólt. Ez a része rám nem tartozott.
Nem is azt mondtam hogy az lenne Jon.
Annyit mondtam hogy ha minden hiba felett átfutunk és mindenáron bele akarunk magyarázni valamit akkor azzá válunk amit nem lenne szerencsés és ne is essünk ilyen hibába.
Direkt ezért írtam az elejére hogy őt az egyik legjobban tisztelem a fórumról pont azért hogy az ilyesmit ne értse félre.
Ha elolvasod az első bekezdésem és azt a sort amiben ez szerepelt akkor látod hogy nem rá értettem mert az ellentmondásos lenne.
Te azért engeded el a hibákat mert egész nap kritikákkal foglalkozol és ennél nem akarsz. Ez nem fanság ez pihenés.
A fanság az ha átsiklasz a hiba felett és belemagyarázol dolgokat csak hogy ne látsd a hibát.
Ez két külön dolog.
Amit Usopp-os dologról írtál hogy mit csinált vele Oda azt én is osztom. Sose fogom már méltónak tekinteni.
Imádom a OP-t a hibákkal együtt is. De nem tagadom le őket hisz hozzá tartozik. Mint írtam Oda ember így hibázik ha nem hibázna soha nem lenne ember.
Összességében nézve lehet rosszul fogalmaztam.
Ha megsértettem valaki azért pedig elnézést kérek.
Kezd már nagyon vita topic lenni. Várjuk meg a harc végeredményt....UTÁNA majd megbeszéljük.
Afr szívemből beszélsz,de nagyon túlzásban vitted.Fogom a fejem .érted
Úgy tűnik, http://naruto-kun...iece/892/7Bege még nem adta fel Big Mom megölését.
Vajon mit tervez Bege?
Érdekes számomra Usopp esete teljesen elfogadható volt. Nem véletlen mondja Frankynak, hogy már rég tudta (sSkypiea) óta, hogy nem lehet megjavítani, de még magának is hazudott, hátha akkor (ez is mutatja, hogy mekkora hazug egyébként) ez nem történik meg, pont mint régen a falujában.
A végén nem véletlen volt érzelem dús és epic, hogy bocsánatot kér és azt mondja, hogy tévedtem és nektek volt igazatok.
Számomra Time skip-ig az egyik legjobb karakter volt, annak ellenére, hogy nem szeretek sorrendet állítani a tagok között, mert mindet kedvelem, viszont ott már besokalltam én is, semmi fejlődést nem mutatott.
Vicces, mert Sanji is Time skip óta lejtmenet számomra. Az orrvérzése már irritált és szívem szerint eltörtem volna az orrát én is. Iszonyatosan erőltetett lett.
Azt Zou-n az érthetetlen döntése kiverte a biztosítékot legalább annyira, mint ez a Katakuri vs Luffy harc és ezt nem tudom felróni csak is Odának, mert igen is meglehetett volna ezeket oldani fuck logic nélkül is.
Sanji múltjának tükrében meg aztán végképp érthetetlen volt. Ez a szeretet ereje maszlag, meg kimaradhatott volna.
Az meg, hogy megcipőzte a kapitányát egyenesen nonszensz volt és visszataszító. Usopp kihívta párbajra, pedig tudta, hogy nem nyerhet. Ő megfogta és simán nekiállt verni a kapitányát, aki eljött megmenteni és még csak vissza se üt.
Sokkal, de sokkal rosszabb volt, mint Usopp. Sanjinál egy ilyen immel-ámmal belemagyarázott dolgot akart megragadni, amire nem fordított előtte kellő hangsúlyt és így olyan volt, mintha letolta volna a torkunkon. Sanji egy kedves, okos és lovagias karakter volt, de azért soha nem ennyire. Arabastán Smokert is, ha jól rémlik ott akarta hagyni a víz alatt. Lebaszta Zorot, hogy minek mentette meg.
Így én értetlenül állok ehhez a dologhoz.
Dehogyis, legalábbis engem egyáltalán nem sértettél meg, ahogy Hiei sem, hiszen maximálisan megértem, hogy kívülről elvakult fanságnak tűnhet néhány hozzászólásom (vagy más hozzászólása). Épp azért írtam le az előzőt, mert bár tényleg fanságnak tűnhet, ennek ellenére nem az, hiszen a háttérben másról van szó. Erre pedig azért hívtam fel a figyelmet, mert ha már gyakran fórumuzunk és váltunk szót így többen, akkor nem árt megemlíteni, elkerülve a félreértéseket.
Visszatérve a harcra, szerintem Luffy azért tudja használni a G4-et, mert az teljes mértékben a fegyverzetre épül, illetve már akkor is elég nyúzott volt, amikor kiment a tükörvilágból, hogy visszanyerje a hakiját, ekkor pedig ő maga feltételezte, hogy tudja használni, hiszen ezért ment ki. Ráadásul ő maga mondta, hogy esélytelen, hogy Katakurit legyőzze G4 nélkül, így a legutóbbi fejezetben miért állította volna, hogy ő fog győzni? Szerintem a lesrapáltság nem befolyásolja a G4-et, legalábbis akkor, ha a fáradság nem okozza a haki csökkenését, de erre eddig nem láttunk példát. A G4 szimplán annyi, hogy a gumi teste miatt a levegőt sokkal nagyobb mértékben tudja beszívni, a fegyverzettel pedig rétegeket hoz létre, innen a hatalmas ereje. Lehet nincs igazam, de szerintem tudja használni, bár ettől még mindig nem látom, hogy hogyan fog győzni pusztán G4-el.
Ugrás a fórumra: |