Hát én nem hinném hogy gonosz lenne söt még a Gorosei sem az csak egyszerűen az a dolguk hogy rend legyen a világban, de a kalózok ennek pont az ellentétjei. Szerintem Shanks megtette az elsö lépést a Gorisei felé hogy megszabaduljanak egy nagy haltól, márha akkor valóban Teach-röl akart beszélni. Gorosei sem hülye, tudják hogy Shanks az egyetlen kalóz akivel lehet tárgyalni. El tudom képzelni hogy egy titkos paktumot kötöttek hogy a Vöröshajú kalózok, és egy két admirális néhány emberével végre leszámoljon Teachel.
Nekem van egy olyan elméletem hogy Im-sama az ancient weapon-öket keresi, lehet azért szúrta át Shirahosi fényképét egy kardal hogy ö vagy a markában van, vagy pedig meg kell még szereznie, és azért van nála Vivi fényképe mert lehet van valami köze Uranushoz vagy ami még jobb talán ö maga Uranus. Ugyan is az elég érdekes, de talán nem jelent semmit hogy Alabastában is, és a Gyojin szigeten is volt egy Ponegliph és mind két országnak a hercegnöje egy ancient weapon.
Visszatérve Im-hez, talán azért volt szétvágva Luffy és Teach plakátja mert talán a D.-nek van valami köze az ancient weaponok-hoz, talán csak egy D. képes aktiválni vagy valami hasonló.