Ez a harc képes minden egyes fejezetben meglepni, azonban sajnos ezt rossz értelemben teszi. Szerintem eddig a harcig nem nagyon lehetett látni, hogy panaszkodok a mangára, lehet, hogy voltak olyan időszakok, hogy egy-egy húzás vagy egy-egy fejezet nem jött be, azonban már én is észrevettem magamon, hogy pár hete nem vagyok megelégedve a mangával és a történet előrehaladásával kapcsolatban. Nyugodtan mondhatom, hogy az esküvőig gyakorlatilag szinte semmi komolyabb bajom nem volt, menekülés óta viszont annál inkább.
Ez a húzás meg kétségtelenül karakter idegen volt Katakuritól. Én azzal tisztában vagyok, hogy amikor még Brülé és még pár testvére volt itt nem támadtak Luffyra, azonban ha annyira becsületesen és tisztességesen akart volna megküzdeni Katakuri Luffyval, akkor miért hagyta, hogy ez a kis görcs és emberei itt bohóckodjanak? Meg amúgy is Katakuri semmi olyat nem mondott és nem gondolt, ami alapján ez hiteles volna. Esküvőn is kihangsúlyozta, hogy likvidálni kell Luffyt azonnal, mondhatni bármi áron. Az igaz, hogy a palota összeomlásánál kihangsúlyozta, hogy saját kezűleg fogja Luffy fejét szegni, de ez szerintem nem arra utalt, hogy fair küzdelemben akarja legyőzni, én ebben inkább haragot és fusztráltságot véltem felfedezni. Alapból nem így mondta volna, hogy fejét szegni, hanem megküzdeni vele egyedül vagy nem tudom, ez nekem nagyon fura volt. Eddig nem voltam benne biztos, hogy Luffy itt győzni fog, de ez a húzás valamiért előrevetítette nekem Luffy győzelmét, szóval én már amondó vagyok, hogy "legyőzi" Katakurit. Igaz, hogy most felidegesítette az a kis görcs, de az is karakter idegen volt számomra, hogy mindenki előtt titkolta az arcát és most felfedi feszültség ide vagy oda. Ezenfelül jó vettem ki, hogy Katakuri gyojin? Mert ez az utolsó oldalon nekem egyáltalán nem mochinak nézett ki, hanem víznek. Remélem nem G4 nélkül fogja legyőzni Luffy egy Yonko legerősebb parancsnokát, mert ennél már csak kb. az lehetne rosszabb.