Nekem nagyon tetszett a fejezet.
Pár témára reagálnék:
1. Paidion, szerintem nem feltétlenül az emócionális háttér tesz izgalmassá a harcot. Az izgalmas szót amúgy sem használnám, mert izgulni szerintem én ritkán szoktam a OP-on, annak ellenére, hogy az egyik kedvenc történetem, amit életemben olvastam/láttam. Sokkal inkább az érdekes a jó kifejezés, amikor leköt a történet, meglep, stb.
Doffy küzdelmét hoztad fel, na számomra az egy nagyon jó példa. Izgult azon valaki? Baromi érdekes volt, láttuk a G4-et először, jó fordulatok voltak benne, de egy másodpercig nem volt kérdéses, hogy Luffy fog nyerni. Úgyhogy egy harcban nem mondanám, hogy elsősorban a drámai háttér dominál, nem feltétlenül az emeli ki a többi közül. Az az előzményét, a harc felvonultatását adja meg. Doffy zseniális karakter, nekem az egyik kedvencem, de a harcban nem sok szerepet játszott, hogy mekkora rohadék. Kivéve talán egy momentumot, amit te is kiemeltél, amikor Luffy leordibálta, hogy elege van abból, hogy játszik másokkal.
Persze vannak harcok, amiket sokkal inkább dominálnak az érzelmek, Crocodile, vagy Lucci pl. ilyen volt, de szerintem Arlong is, de Doffynál pont nem éreztem ezt annyira kiemeltnek. Aztán lehet, hogy tévedek, nem néztem most vissza.
Akárhogy is, ez a történetszál egészében véve sok mindenben eltér az eddigiektől, a harcaiban is, és nagyrészt az időugrás utáni legjobb szál volt, ill. számomra még mindig az, egyértelműen.
2. Hieit, meg pár ember ki van akadva a harcon, mondván, hogy Luffy bokszzsák. Először is, szerintem ez marhára nem igaz. Minden egyes fejezetben ki van hangsúlyozva, hogy Katakuri még sosem küzködött ennyire (vagy legalábbis akik dumálnak róla, sosem látták még így). Ez az egyik dolog. A másik dolog, hogy ez egy különleges harc, amiben abszolút nem az erő dominál. Luffy használthatná a G4-et, de nem teszi, hiszen teljesen mindegy, hogy G2-ben vagy G4-ben támad, egyikkel sem megy semmire. Ha Luffy képes lesz arra, hogy eltalálja Katakurit, a harc baromi hirtelen vehet majd fordulatot, és ez önmagában véve nem lesz szerintem logikátlan (ha így lesz).
Merthogy, mik a harc komponensei?
A. Megfigyelő haki, nyilvánvalóan. Katakuri legyőzhetetlen(nek tűnik) ebben, azonban ez nem azt jelenti, hogy Luffy amatőr. Valaki írta itt, hogy Luffy 2 évig tanulta a haki alapjait, erre hirtelen Katakuri szinten lesz? Luffy már a harc kezdetén is baromi erős megfigyelés színével rendelkezett. Katakuri elmondta, hogy nem találkozott még olyan ellenféllel, aki ennyiszer ki tudta volna kerülni a támadásait. Szóval Luffy nem a semmiből építkezik.
Másrészt a haki az ilyen helyzetekben növekszik, nem véletlenül van kihangsúlyozva, minél inkább a határáig van tolva az ember, annál inkább tud hozzányúlni. Harmadrészt Luffyról beszélünk. Negyedrészt pedig nem muszáj neki Katakuri szintre fellépnie hirtelen, elég, ha pár alkalommal, bizonyos időtartamra elő tudja húzni, amivel meg tudja zavarni.
B. Fegyverzet színe, gyümölcs képesség, tapasztalat. Ezekben is mind alapvetően erősebb Katakuri... alapvetően. Most is láthattuk, hiába látta Luffy most Katakuri támadását, képtelen volt visszaverni. Azonban ezt meg tudja oldani szerintem a G4. Merthogy nem hiszem, hogy Katakuri képessége önmagában (ha a megfigyelést kiiktatjuk) képes lenne visszaverni Luffy G4-es támadásait. Úgyhogy ha Luffy képes lesz eltalálni Katakurit, nem probléma számomra elfogadni, hogy a dolog az ő oldalára fog billenni.
Hiei hozta fel a tapasztalatot, de én ezt egyáltalán nem tartom kiemelendőnek. Ezen az alapon Luffy oldalán meg a potenciált kéne felhozni, meg a harci ösztöneit. Katakuri minden erejével harcol, azaz tapasztalattal, és Luffy nincs messze tőle (mert nincs, mondhat akármi akármit, ne tévesszen senkit az meg, hogy bokszzsák jelenleg). Doffy is sokkal tapasztaltabb volt nála, ahogy mindenki, akivel eddig harcolt. Luffyban azonban sokkal, mérhetetlenül sokkal nagyobb a potenciál, mint Katakuriban, csak ezt elő kell tudnia hozni. Nyilván, ha most felébredne Luffy gyümije, nem tudná közel sem olyan jól használni, mint Katakuri vagy Doffy, de megadhatná azt a kicsi löketet, ami hiányzik.
De szerintem biztos, hogy nem lesz itt még ébredés.
C. Kitartás, állóképesség
Luffyról mindenki tudja, hogy szinte lehetetlen megölni, akkora tank. Doffy is ugyanez volt. Katakuri viszont egyáltalán nem biztos, hogy tank, sőt, mivel szinte sosem találják el, én kifejezetten úgy gondolom, hogy ő nem fog jeleskedni ebben, nem is meglepő. Nyilván nem egy Cracker lesz, de nem lesz logikátlan, ha kidől pár folyamatos G4-es támadástól, majd, ha el tudja már találni őt Luffy.
Ami engem zavar, az az, hogy Luffy félholtan kezdett bele ebbe a csatába. Persze, pihent, meg zabált, meg aztán mochit is evett, de... de akkor is, ezt máshogy kellett volna megoldani szerintem is.
Ha Luffy 100%-osan érkezik meg ebbe a csatába, akkor abszolút nem lenne semmi problémám vele. Katakuri annyival erősebb, mint pl. anno Mr.1 volt Zoronál, de amint azt a különbséget jelentő tényezőt (ami Zoro esetében az acél, Luffy esetében meg a megfigyelés haki) átugorja, már ő lesz előnyben (hacsak Katakuri nem képes megfigyelés haki nélkül kiállni Luffy G4-es támadásait, de arra nem lehet képes, mert akkor tényleg esélytelen kéne legyen Luffy itt). Zoro is szinte azonnal legyőzte azt a Mr 1.-t azután, aki addig szétcincálta szó szerint, pedig nem csinált semmi mást, csak egy élet-halál harc közben a határig tolta magát, majd becsukta a szemét, visszaemlékezett a mestere tanítására, és figyelt, hogy szintet léphessen (nem ismerős véletlenül? ). Most, hogy belegondolok, nagyon hasonló a két harc, a bizonyosság tekintetében is (Zoro ott is kijelentette, hogy mire végeznek, szintet fog lépni, és voilá).
Én is örülnék egy kis hódító hakinak, de nem vagyok benne biztos, hogy fogjuk látni.
Mindenesetre meg tudom érteni, ha valakinek nem tetszik a harc, de nekem azt leszámítva, hogy az eredmény tényleg borítékolható (bár ez előny is tud lenni), és hogy Luffynak nem kéne
.............................................................................................................................................................................
Más:
A csapatot nagyon király látni, hogy hogyan próbálnak helytállni a Mama ellen, a Mama meg egészen brutális ezzel a Zeusszal.
Azzal, hogy megérezte a torta illatát, szerintem borítékolható, hogy oda fog menni... és hogy akkor mi lesz, azt nem tudom, gondolom megeszi. Utána meg ki fog dőlni, egy Selmás esetnek itt nem lenne dramaturgiai értelme... kivéve, ha az országa ellen fordulna, és közben Sanjiék meg meg tudnának lógni valahogy, ezzel a tesók is le lennének kötve, és meg lenne oldva a menekülés útja.
Ami szerintem itt el fog még tartani egy ideig, az a Luffy vs Katakuri.
Mindegy, én nekem tetszik a harc, ha becsukom a fél szememet, akkor nagyon is tetszik, baromi jól meg van oldva szerintem, a történet többi része meg újra kezdi felkelteni az érdeklődésemet, egy pár fejezetes leülés után, az elmúlt egy-két fejezet újra belecsapott a lecsóba.
Úgyhogy várom. Sajnos csak jövőhéten
Szerkesztette: Jon - 2018.01.16. 16:10